Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

Evo konkretno, radi se o ova dva punjača. Pritom, nije mi jasno jesu li ovo punjači uz koje dodje usb-c na usb-c kablić ili?
Ako je tako, onda na njih se ne može nakačiti originalni kabal od A55 jer je on usb-a na usb-c...

Ne znam za A55, ali uz A54 je dolazio USB C - USB C kabel. Čudno mi je da uz A55 dolazi USB A kabel...
Pozdrav

Kod mene je Usb C -Usb C, ali neću kupovati još 1 punjač da bih ga koristio.

Isto je i za A55 USB-C na USB-C, bar kod mene...
U sustini, ovo su manje vise isti punjaci. EP-T2510 je novija izvedba iz 2023 (onaj drugi je iz 2021) i vise se brine o sredini jer moze biti i do 70% efikasniji, a tebi ce zbog toga racun za struju biti neprimetno manji. Brzina punjenja sa 25W Super Fast punjacem je ista kao i sa 25W Ultra Fast punjacem, mislim da je samo Fast Charging rezervisan za one punjace od 15W. Ultra je vise za 45W.
Ako si kupio nov telefon uzmi samo glavu punjaca, ako je i tvoj kabl u kutiji USB-C na USB-C. Ja sam za S23 uzeo EP-TA800 (NBEGEU - crn), a za A72 i A55 isto EP-TA800 samo beo za 2.000 dinara.

Poslednja izmena:
Ok. To sam i mislio...
Ali koja je razlika između ova dva? Kakvo je to ultra brzo punjenje i podržava li ga A55?
Jesu ga i zakomplikovali...
Ultra brzo - 25w
Super brzo - 15w
Brzo -10w
Sporo <=5w

Brendirani Samsung punjač deklarisani na 25 ili 45 vati puniće telefon ultra brzo, tj. 25w i svi su sa c na c kablom.

Samsung punjač deklarisan na 15w, puniće Super brzo, tj. 15 vati i takvi su rijetki sa c na c kablom. Većinom su a na c.

Samsung nema te punjače a na c već jedno pet godina

Meni se cesto desava da stavim telefon na punjac, krene normalno punjenje ali nakon odredjenog vremena zaustavi punjenje iako pise da se telefon puni. Npr zaustavi punjenje na 58% ili 72%, 85%.. i nema pravila. Nikakvo ogranicenje na punjenje nisam stavio. Kad se normalno puni, na ekranu pise procenat i ispod vrijeme koliko je ostalo dok se telefon totalno ne napuni. Kad prestane da se puni, pise samo procenat bez vremena koliko mu treba da se napuni iako je telefon na punjacu. Jel se jos nekome ovo desava i kako da rijesim problem?

I posle se ja pitam zašto mi je SOT mali 😂
1000000441.jpg
Šalu na stranu, posle devet dana korišćenja moji utisci za bateriju su meh. Iskreno očekivao sam bolje, u odnosu na početak jeste bolja ali maks koji ja mogu da izvučem između 100-20% je 6-7h SOT. Prvenstveno ga koristim za društvene mreže, između 100 i 80% pada po 1% na tipa 5 min, a posle na svakih 7 minuta mada ja konstantno iz minuta u minut prelazim iz jedne app u drugu pa možda i to ima uticaj ali svakako da mi posluži baterija za jedan dan posluži, ali sam očekivao malo bolje rezultate 😅...
Ovako su utisci fenomenalni, na nivou flagship telefona iz 2020-e definitivno, samo da ga ne useru budućim updateovima...

Poslednja izmena:
Meni nije jos uvek, mada ja sam se prijavio 30.09. tj. dan pre zavrsetka promocije. Kada si se ti prijavio i koliko ti traje garancija (pretpostavljam 2 godine, mada sam video da ih ljudi prodaju sa garancijom od godinu dana, a satovi su dobijeni u okviru promocije)?

25.09 potvrđena registracija. Nemam nikakvu overenu garanciju.Nije me niko obavestio da će mi stići poklon, samo me je danas nazvao kurir.

Meni 20.09. i još ništa. Mislim da bi trebalo i garanciju da dobijemo.

Drugar 3.9.. ja sam mislim 12.9, kolega sa posla 21.9. Kolegi danas prvom stiglo na posao
Baterija na telefonu je odlicna. Ekran naporan u nocnim uslovima, zvuk u slusalici jako cudan ponekad

Da li vredi A55 u A1 ili ipak uzeti Motorolu Edge 50 Pro (15k skuplji) ili mozda i Honor 200? Jedino sto me brine za moto i honor je nedostatak dodatne opreme poput maskica i zastita za ekrane, narocito zato sto su zakrivljeni.

Meni to nije isplativo.Telefon za kes ,tarifa po izboru.
90600 za 24 meseca.
45576 za Neo Surf 24meseca
A55 izadje 45024 d
Vakum A1 garancija ,kupljen u maju mesecu je izasao 38000.

Ikona katanca za otključavanje je pozicioniran odmah ispod prednje kamere, ali tako da nedostaje vrh ikone da li je takav slučaj i kod vas? Nisam do sada obraćao pažnju na ovaj detalj, na fotografiji se ne vidi ali se preklapa sa pozicijom prednje kamere...

Prilozi

• Screenshot_20241017_123215_One UI Home.jpg
    Screenshot_20241017_123215_One UI Home.jpg
    71.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Je l neko narucivao zastitno staklo sa Alija za A55 i koje? Stavio sam kao privremenu opciju neko staklo od 1000 dinara i vec se vidi da nece izdrzati jos dugo... Je l ima razlike izmedju kvaliteta fotografija ako uzmem zastitu koja nema otvor za socivo prednje kamere? I da li preporucujete zastitu za sociva zadnje kamere?

Ikona katanca za otključavanje je pozicioniran odmah ispod prednje kamere, ali tako da nedostaje vrh ikone da li je takav slučaj i kod vas? Nisam do sada obraćao pažnju na ovaj detalj, na fotografiji se ne vidi ali se preklapa sa pozicijom prednje kamere...
Kod mene je ceo katanac i nalazi se jedno 3mm ispod kamere.
Je l neko narucivao zastitno staklo sa Alija za A55 i koje? Stavio sam kao privremenu opciju neko staklo od 1000 dinara i vec se vidi da nece izdrzati jos dugo... Je l ima razlike izmedju kvaliteta fotografija ako uzmem zastitu koja nema otvor za socivo prednje kamere? I da li preporucujete zastitu za sociva zadnje kamere?
Ja sam uzeo sa alija ali se pri vrhu provukao vazduh posle nekog vremena. Placena nesto oko 150 200 din, tako da ne zalim...

A55 koliko izadje u A1?
Uz neo 5 ili neo surf mu izadje 3.900 mesecno + 12.000 odmah i stari uredjaj -15.000. Isk samsunga bolje uzeti van provajdera, a za motorolu koliko vidim nema nigde jeftinije jer je motorola 3.900 mesecno +30.000 odmah i stari uredjaj -15.000 znaci motorola na kraju malo vise od samsunga ali se dobija punjac i maskica

Prilično razočaravajuće iskustvo kod mene... :3 još od kad sam odradio oktobarski update baterija 1% opada za 5 minuta, pre je barem bilo 7, meni stvarno nije jasno kako vi na forumu imate i po 8-9h+ SOT dok kod mene evo i nakon dve nedelje to je nemoguća misija... Ja stvarno više ne znam šta da radim da bih popravio SOT.
1000000589.jpg

Pa za 8-9h SOTa mora da se iscedi skoro cela baterija a ne nekih ~60%.

Poslednja izmena:
68% je ovo bilo ne znam što ne pokazuje lepo. A po skrinšotovima od pre par meseci sa foruma tipa maj-jun vidim da su neki i sa 80-85% uspevali da doguraju sa 8-9h+ sa sve igricama i striming platformama tako da... Ovo ispade isto kao S serija koliko vidim, iako sam se uzdao da će baterija na A55 biti znatno bolja.

Vrh Dno