Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

U slucaju da se odobri poklon sat, dobija se zvanicni email da je registracija odobrena. Ja sam dobio email. Do 31.12. sat se isporucuje na kucnu adresu. Ne zovu na telefon.

Možda zove kurir.

Nismo se razumeli, zove me pozivni broj iz Rumunije na moj broj iz Srbije...pomislio sam da mozda zovu iz neko call centra i slicno vezano za sat, pa reko da nisu jos nekog zvali sa slicnog boja
A zašto nećeš da se javiš? Da li se bojiš da će ti naplatiti poziv ili nešto slično jer je broj iz inostranstva?
Ti primaš poziv, ne naplaćuje se odakle god da zovu.

Ja zaista ne znam šta vi primećujete, ekran na A55, je najbolji u toj klasi. To i sve recenzije govore. Nestvarno dobar ekran.

Gde pratite PWM frekvenciju? Da li je bitnije da je što veća ili što manja za oči?

Gde pratite PWM frekvenciju? Da li je bitnije da je što veća ili što manja za oči?
Imas testove na netu za to.
Tipa notebookcheck testira u svakoj njihovoj recenziji i PWM vrednost.
Bitnije je da je sto veca.
Poredjenja radi na A55 je 120hz dok je na honorovom h200 pro modelu vise od 3300hz.

Ja zaista ne znam šta vi primećujete, ekran na A55, je najbolji u toj klasi. To i sve recenzije govore. Nestvarno dobar ekran.
Ne primećuje se ništa "golim okom". Kod ljudi osetljivih na nizak pwm javljaju se simptomi posle nekog vremena korišćenja i to roštilju u očima i/ili glavobolja. Dakle, nema veze sa kvalitetom prikaza ekrana onako kako kvalitet većina ljudi posmatra.

Ja nemam Samsung, imam Redmi Note 13 Pro Plus model i malo mi je neverovatno da na netu piše da on ima 1920 Hz, a A55 120hz...

Možda, ne tvrdim, ali mi je čudno da je tolika razlika. Nanoreview kaže:
To mitigate the OLED flickering, the Redmi Note 13 Pro+ 5G uses PWM dimming at up to 1920 Hz. We only measured 1428 Hz at minimum brightness (first Rigol screenshot), but this should not cause any complaints for sensitive users.

Ako je 1428 tačno onda je to opet dosta više od 120 na A55 modelu.

Ja nemam Samsung, imam Redmi Note 13 Pro Plus model i malo mi je neverovatno da na netu piše da on ima 1920 Hz, a A55 120hz...

Zato što se Kinezi odavno lože na PWM.. to im je gotovo bitno koliko i jačina osvetljenja ekrana.
Dok je na zapadu PWM totalno nebitan za ekran.

Ima na netu objašnjeno šta su PWM i DC dimming, pa ko ima problema neka se baci u pretragu.
U podešavanjima ekrana bi trebalo da postoji opcija sprečavanje treperenja.

Inače, ovo posebno pogađa osteljive osobe koje vola da blenu u ekran po mraku kada je osvetljenje ekrana na minimumu.

Od jutros je izgleda telefon naucio obrazac upotrebe baterije :D jer mi sad prikazuje koliko je sati preostalo koriscenja mada me nesto ne greje sunce da ce bolje raditi :D ali o tom potom
Ne znam ima li neke veze trajanje baterije sa tim gde je napravljen, moj je iz Vijetnama iako pise made in India, valjda ih prave i na Filipinima?

Poslednja izmena:

notebookcheck recenzije.
za većinu ljudi je nebitna, za manjinu (poput mene) koji su osetljivi na to treba da je od nekih 240-250hz pa naviše.

Ima na netu objašnjeno šta su PWM i DC dimming, pa ko ima problema neka se baci u pretragu.
U podešavanjima ekrana bi trebalo da postoji opcija sprečavanje treperenja.

Inače, ovo posebno pogađa osteljive osobe koje vola da blenu u ekran po mraku kada je osvetljenje ekrana na minimumu.

nema kod samsunga podešavanja ni za PWM ni za DC dimming.
što se drugog dela posta tiče, meni smeta bez obzira na nivo osvetljenja ekrana, a ne visim na mobu. jednostavno sam u toj manjoj grupi ljudi kojima oči to ne podnose.
sreća pa ima alternativa u vidu drugih samsung modela.

Da li moze da se na Samsungovoj phone app namesti nekako da na istom ekranu ima recent calls i keypad. To mi nekako najvise fali sa predjasnje Nove 5T. Skinuo i probao Google phone app. On ima taj fazon recent i keypad ali opet keypad se otvara dodatno na button. Ne bi da gomilam nepotrebne i jos duplikat app, ali navika je cudo.

Stiglo azuriranje..

Prilozi

• Screenshot_20241010_092657_Software update.jpg
    Screenshot_20241010_092657_Software update.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 70
Kod mene nije još, inače telefon mi stoji u fijoci od kako sam ga kupio, nikako da se prebacim, zbog mbankinga i sl.

Koji punjač kupiti za A55?
Imaju 2 originalna od Samsunga. Oba su od 25W ali jedan od 16€ a drugi 23€
Uz oba dolazi i kabal, i za oba piše da su brzi punjači ali kod ovog od 23€ piše Ultra brzi punjač?
Koja je razlika? Podržavaju li modeli A serije to "Ultra brzo punjenje"?

Podržavaju, samo ti treba kabl veće amperaže

Kakav kabl veće amperaze kad tel podržava maks punjenje od 25w?
Znaci koji god da je punjac on ce da buni najbrže sa 25w, kablom koji je dosao uz telefon

Evo konkretno, radi se o ova dva punjača. Pritom, nije mi jasno jesu li ovo punjači uz koje dodje usb-c na usb-c kablić ili?
Ako je tako, onda na njih se ne može nakačiti originalni kabal od A55 jer je on usb-a na usb-c...

Piše da dolaze sa kablom, i onda ti nije potreban kabl koji je dosao uz telefon, a i ne bi mogao da ga iskoristis jer su ovi punjači usb c na usb c

Ok. To sam i mislio...
Ali koja je razlika između ova dva? Kakvo je to ultra brzo punjenje i podržava li ga A55?
Jesu ga i zakomplikovali...

Vrh Dno