Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Lite bih uzeo nikad bas zbog tog nekacenja na tv... Sta je razlika tog v2 u odnosu na v1, kada sam pazario u gamesu i spomenuo v1 i v2 svi su me gledali kao da veze o zivotu nemam, za njih postoji klasicna i oled verzija.
Meni je za sve sem marija i sporta kao i ostalih motion control igara xbox MAMA.
Neko moje misljenje, swich je u svakom smislu za klince.
Zavisi. Nisam bolju spravu od Switch Lite-a koristio. Nosim ga sa sobom svuda. Do radnje, na voz, na bus, do klozeta, spavaća soba, bukvalno ne puštam iz ruke jer uglavnom samo tako i mogu da igram nešto. A kolekcija igara boleština, nema šta nema. Da, loading time je užasan, i ne tera sve ne znam ni ja koliko fantastično, ali tera taman kako treba da bi mogao uživati. Za gejming nisam bolju spravu uzeo u životu. Nije bolja opcija od Xboxa za TV, da, ali apsolutno ima svoju ulogu i mnogo radije igram na tome nego na bilo kojem drugom handheld PC-ju, iako su milijardu puta jači, brži, ali i teži, veći, nepraktični. Ovako, 5 minuta malo vamo, 10 minuta tamo, ode pola dana na gejming, ja srećan.

Sta je razlika tog v2 u odnosu na v1, kada sam pazario u gamesu i spomenuo v1 i v2 svi su me gledali kao da veze o zivotu nemam, za njih postoji klasicna i oled verzija.
Ako kupuješ nov, nećeš više naletati na v1, već samo na v2. Ne brini u tom pogledu. Tako da u prodavnicama imaš v2 (standardni), Lite i OLED.

Razlike između v1 i v2 su u tome što se v2 manje zagreva i ima osetno bolju autonomiju baterije, zbog unapređenog procesa proizvodnje (16nm naspram 20nm).

Pazario oleda, da su cene igrica malo pristupacnije,zaista...top stvar. Ovako malo je prejak za nas standard 😔

Lite bih uzeo nikad bas zbog tog nekacenja na tv... Sta je razlika tog v2 u odnosu na v1, kada sam pazario u gamesu i spomenuo v1 i v2 svi su me gledali kao da veze o zivotu nemam, za njih postoji klasicna i oled verzija.
Meni je za sve sem marija i sporta kao i ostalih motion control igara xbox MAMA.
Neko moje misljenje, swich je u svakom smislu za klince.
V1 i v2, bolji procesor, bolja baterija i generalno noviji model. Daje i bolje rezultate prilikom overklokovanja

Zato se uzima v2 koji se lakše "otkljucava" i pre ces naici da ljudi to rade a posle toga standard ne igra ulogu.
Jasno... Verovatno zbog "standarda" vredi ali ipak nisam ljubitelj modovanja, hakovanja, pecovanja i ostalih vanja... Od nove napravis polovnu stvar + ne mozes da je upalis kako gospod zapoveda nego klikni ovde, klini onde izaberi ovo, ono, nido bog da se konektujes na to i to... Mozda ovde to i nije slucaj ali generalno jeste.

Razumem te ali eto ja sam suprotna strana, iako mi je čovek to usluzno radio. Nisam neki lemilac 😀.
Ovde je to lagan slucaj moze da se namesti da upalis i vozis.

Jasno... Verovatno zbog "standarda" vredi ali ipak nisam ljubitelj modovanja, hakovanja, pecovanja i ostalih vanja... Od nove napravis polovnu stvar + ne mozes da je upalis kako gospod zapoveda nego klikni ovde, klini onde izaberi ovo, ono, nido bog da se konektujes na to i to... Mozda ovde to i nije slucaj ali generalno jeste.
Pa, čim si je izneo iz radnje i otvorio kutiju, polovno je, nemoj pogrešno da me razumeš, i ja sam se godinu dana opirao "vanjama" no progledah od petka, zato sam i napisao u prethodnom postu, da treba od prvog dana skinuti okove. 😉

Je l imas v2 ili? Ako zabranjeno reklamiranje daj baci u inbox kontakt majstora za okove :)

Do sada ste 3x mogli i da ga imenujete al ono... Nek ostane tamo gde je :)

Društvo može pomoć ili savet?

Da li je klinac nešto čačkao ili šta li je, ali od juče čipovan nintendo počeo da izbacuje grešku prilikom butovanja "Failed to match warm boot with fuses". Ja sam na karticu pregazio atmosphere i hakate pregazio stavio novi, kao i sigpatches. Sada radi ali ulazi samo u čipovan boot. Kad idem ono "power" + "vol -" i odaberem stock boot samo plavi ekran preko celog ekrana.

Šta mi je valja činiti?

Sačekaj da se pojavi novi Athmosphere koji podržava 19.0.0 pa apdejtuj i njega, trebalo bi da posle bude ok. U OFW možeš da uđeš i sa Power + Volume Up + Volume Down. Pretpostavljam da je u pitanju V2 sa modčipom.

Poslednja izmena:
Izašao pre release Athmosphere 1.8.0 za firmware 19.0.0, nema više plavog panic ekrana pri ulasku u OFW.

PS. Prijateljsko upozorenje. Ko nema preku potrebu da se apdejtuje na 19.0.0 (a realno nema), bolje da to ne radi i malo sačeka. Nintendo je izgleda dosta toga menjao, moraće neke homebrew aplikacije da se ažuriraju. Imao sam problema i sa sigpatches i sa sys patchom, usput se i instalacija Echoes of Wisdom korumpirala. Jedva na kraju sve proradi kako treba....

Sačekaj da se pojavi novi Athmosphere koji podržava 19.0.0 pa apdejtuj i njega, trebalo bi da posle bude ok. U OFW možeš da uđeš i sa Power + Volume Up + Volume Down. Pretpostavljam da je u pitanju V2 sa modčipom.
Hvala, mada ispratih i ovo uputsvo, može i tako:

shut down -> power + volume down -> selektuje se "reboot" u donjem delu ekrana -> odabere se OFW

Treba mi pomoć u vezi Nintendo parental control pin/app. Poslali smo mail Nintendu naravno-međutim odgovor nikada nije došao.

Kupili smo switch detetu 2020, i napravili nalog za dete. Dete, naravno više nije dete :) i tu sad imamo problem. Nekako sam uspeo da prebacim deo admin dozvola na detetov acc, međutim i dalje postoje neke restrikcije po pitanju sadržaja 18+. Ovo mi je glupo da sistem ne računa sam i da Nintendo nije uzeo u obzir da deca rastu.

Elem, te 2020 Nintendo je podešen i nikakva aplikacija nije korištena. Da bi unlinkovali aplikaciju koja je sad povezana traži nam pin, koji nemamo, a da ga promenimo možemo samo preko aplikacije.

Kad uđem u aplikaciju, ide mi na registraciju uređaja-tj ne vidi povezan switch-samim tim ne mogu da uradim ništa.

jel imao neko ovakav problem i kako ga je rešio.

Bojim se da ne izgubimo nalog i sve kupljene igre.

Ako hoćeš da skineš parental control sa konzole a nemaš pin ni aplikaciju:

Problem je što ovaj metod ne radi.

Switch pokazuje da je linked. Ne mogu da ga unlinkujem jer ne znam pin.

Kad instaliram app, ne vidi switch već traži da se registrujem-a to ne mogu jer kod moram da ukucam na switch( a pre toga moram da se unlinkujem).

Koristim isti mail naravno.

Ok glup sam. Ima deo za oba slučaja. Idem da probam

Za vlasnike switch lite koji vole da drndaju konozlice, ovo deluje kao pobeda - oled mod u radnim komnbinacijama (touch, no touch, hdmi out) a izgleda da ce biti i zamenska "shell" za switch lite sa ugradjenim oled/hdmi out ko se plasi da cupka flat kablove i vraca ih

Meni deluje super.

Ako je neko porucivao zamenske analoge za switch zamolio bih da podeli link. Koliko bolje rešenje nego kod standardnih gamepadova. Konekcija putem fat kabla zameniš bez cimanja sa lemljenjem.

Pozdrav, nadam se da su pitanja za modovan switch dozvoljena. Imam problem sa sd karticom, 256 gb je kapacitet, kada je ucitam na laptop pise da je dostupno oko 175 i to je okej znam da sistem zauzima dosta, problem je sto sam obrisao skoro sve igre i nesto mi vuce oko 60-70gb prostora na sd kartici.. pronasao sam da je u folderu emuMMC -> eMMC folderu i to su sve fajlovi po brojevima 01, 02, 03.. kako da oslobodim taj prostor? Da li je neko imao taj problem? Znaci kartica 256 gb dostupno 175 i od toga je 70gb zauzeto folderom eMMC tako da mi ostaje malo preko 100gb od 256 za igre

Na memorijskoj kartici taj kapacitet zauzima klonirana interna memorija tableta (Na Switch v1/v2 je 32GB, a kod Switch OLED je to 64GB).
Kada odabereš EmuMMC (CFW), hakovan sistem se pokrene odatle.

U suštini, to je normalno i nema potrebe da išta diraš.

Ako baš želiš, mislim da iz Hekate možeš da obrišeš emuMMC. Ili možeš i da formatiraš memorijsku karticu i tako obrišeš sve.

Ima li potrebe da se radi backup kartice. Da li se desavalo da se "korumpira"?

Nazad
Vrh Dno