Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

1. Možeš ako su ti uklonjeni serijski brojevi oz softwarea. Ili ako si promenio dns servere. Ovo neko iskusniji treba da potvrdi.

2.Korisrim NS i na PC a letos sam koristio i na Androidu. Skinem na telefon pa NS loaderom preko wifi uploadujem na switch.

3. Ako ti je formirana particija za Android onda u Hekateu loaduješ Android pa tamo imaš Play Store.
Meni klinci koriste android za gledanje crtaca sa sd kartice ili sa MAXa i Skyshowtime-a. Ovih dana planiram da probam remoteplay apkikaciju za PS5 pošto preko Chikatea mi malo secka.

Da da, ne smem da saberem šta sam sve uzeo za konzolu sa Alija mislim sa je više nego što me koštala konzola.

Definitivno najbolja konzola ikada. Sve govori kad kažem da mi se nov psvr2 vratio sa reklamacije pre 4 dana a i dalje je neotvoren a switch igram non stop. Mada je za to kriv najviše Dave the Diver.

Ja ne mogu te kineske kopije, samo original. Tako da ako udjem u te vode, konzola je delic troskova, par K evra na igre minimum, plus dodaci. :D
Samo da bude 4K 60 fps, ovih trenutnih 480p ne mogu da podnesem, nazalost.

Mislim da nema teorije da idu na 4K 60 u handheldu, verovatno full hd handheld a dock 4K. Pa ni evropsko u fudbalu nije imalo 4K feed ako se ne varam. A Nintendo voli da uštine gde može u krajnju ruku kao i svi. Stim što kod njih grafika i nije ono što prodaje konzolu.

Što se tiče kineštine razumem predrasude ali posle 10 god saradnje u prošlom životu sa kinezima i obilaska 50ak fabrika tamo mogu samo da kažem kolko para tolko muzike. Na kraju krajeva sve se tamo proizvodi. Od svih proizvoda za switch sa Alija jedino na jednom joyconu ne radi uparivanje sa konzolom kad je raskacen sa onim unutrasnjim ZL i ZR dugmicima, ali kako klinci to bacaju dobro i da radi bilo šta. Računica je jednostavna 2 original joycona su 100 eur, 2 sa alija 22 usd. Pa pet puta da crknu isplati se 😊

Mislim da nema teorije da idu na 4K 60 u handheldu, verovatno full hd handheld a dock 4K. Pa ni evropsko u fudbalu nije imalo 4K feed ako se ne varam. A Nintendo voli da uštine gde može u krajnju ruku kao i svi. Stim što kod njih grafika i nije ono što prodaje konzolu.
Mislim da neće biti 4k ni u docked režimu. Ako i bude to će biti neki dlss upscale sa neke niže rezolucije. I biće verovatno locked na 30 fps.

Ja bih bio srećan da konzola moze stabilno da gura 1080p 60fps na AAA naslovima trećih strana.

Sve glasine dosad ukazuju na to da će konzola biti nešto slabija i od Series S Xbox-a.

Ja ne mogu te kineske kopije, samo original. Tako da ako udjem u te vode, konzola je delic troskova, par K evra na igre minimum, plus dodaci. :D
Samo da bude 4K 60 fps, ovih trenutnih 480p ne mogu da podnesem, nazalost.
4k60 ne mogu da izguraju ni xsx ili ps5, vec samo u nekolicini naslova a kamoli nintendo koji se nikada nije takmicio u hardveru koji je poslednja reč u tom trenutku. Sto se tiče neke brute force, vise je realno očekivati mogucnosti ps4 pro/ xbox series s u docked modu

1. Možeš ako su ti uklonjeni serijski brojevi oz softwarea. Ili ako si promenio dns servere. Ovo neko iskusniji treba da potvrdi.

2.Korisrim NS i na PC a letos sam koristio i na Androidu. Skinem na telefon pa NS loaderom preko wifi uploadujem na switch.

3. Ako ti je formirana particija za Android onda u Hekateu loaduješ Android pa tamo imaš Play Store.
Meni klinci koriste android za gledanje crtaca sa sd kartice ili sa MAXa i Skyshowtime-a. Ovih dana planiram da probam remoteplay apkikaciju za PS5 pošto preko Chikatea mi malo secka.
Kako mogu da proverim ovo pod 1? Jel ima neki način da to vidim na konzoli?

Da li kad ideš preko Android-a na Switch-u na WiFi možeš da popiješ ban? Nekako mi logično da ne jer ne verujem da se "vidi" na Internetu kao regulatni switch i nema logovanja na one Nintendo servise al bolje da proverim :) Inače nisam to sa Android-om još probao, može preporuka za neki dbar step by step tutorijal?

Mislim da mozes videti u settings pa malo procackaj da nadjes gde pise serijski. A sto se tice androida to mi je tako odradjeno nisam ja nista budzio.

Mislim da boljr od chiaki-ija ne postoji za ps... Probaj da se malo igras u podesavanjima, smanji bitrate, rezoluciju, fps i slicno

Ne znam skoro sam probao uzas kako secka, miskim da mi je na 720p. Moguće da je do ruter. Nije mi uopste presudno ali sledeci put cu porbati.

Jel igra neko Sonika? Razmisljao da orobam Frontiers i Superstars.

Pozdrav, ljudi, bili ste vrlo ljubazni da mi pre dva meseca iznesete svoja iskustva po pitanju drift-a, pa se nadam da ćete biti ponovo. Ne brinu me pare, nego strah da će Nintendo da napravi budalu od mene.

Kako mi je objašnjeno u međuvremenu, drift na analognin tasterima je neizbežan zbog dizajna. Nintendo koristi grafitne filmove preko kojih se pomeraju metalne igle za X i Y dimenziju i vremenom se pomenuti grafit izgrebe/pohaba i analogni taster postaje feleričan. Reče mi čovek, jedina razlika je što neki ljudi ne igraju igre koje previše koriste analog ili igraju Switch povremeno, dok ga drugi koriste 3 sata svakodnevno, pa neko posle dve godine, a neko posle dva meseca dođe do drifta. Je l' to istina?

Sećam se mog druga iz klupe koji me je ubeđivao da na njegovom kompu (koji je bio malo lošiji od mog) FIFA 07 radi "perfektno". Odem kod njega, igra mu laguje na svake dve sekunde, koči, secka, a on igra i kaže "Vidiš, radi perfektno". Je l' može da se desi da je ista stvar i sa driftom, da neki ljudi koji tvrde kako tri godine koriste Switch svaki dan bez ikakvih problema prosto ne osećaju drift?

Danas sam pitao tipa koji drži prodavnicu i servis konzola i ima 1600+ pozitivnih ocena na KP. Bio sam gotov da dođem da kupim od njega, samo sam zamolio za iskreno mišljenje. S obzirom da je i Nintendo bio tužen i javno priznao problem u dizajnu, očekivao sam da mi kaže nešto poput "Da, postoji taj problem, ali možete produžiti vek trajanja analognim tasterima tako što ćete paziti da radite ovo ili paziti da ne radite ono" ili nešto drugo. Ne, tip mi je napisao "Nismo čuli da konzola ima falinku takve vrste". Jes', ti nisi čuo, a ja sam iz Tanzanije i jedem batatu za doručak.

Pozdrav, ljudi, bili ste vrlo ljubazni da mi pre dva meseca iznesete svoja iskustva po pitanju drift-a, pa se nadam da ćete biti ponovo. Ne brinu me pare, nego strah da će Nintendo da napravi budalu od mene.

Kako mi je objašnjeno u međuvremenu, drift na analognin tasterima je neizbežan zbog dizajna. Nintendo koristi grafitne filmove preko kojih se pomeraju metalne igle za X i Y dimenziju i vremenom se pomenuti grafit izgrebe/pohaba i analogni taster postaje feleričan. Reče mi čovek, jedina razlika je što neki ljudi ne igraju igre koje previše koriste analog ili igraju Switch povremeno, dok ga drugi koriste 3 sata svakodnevno, pa neko posle dve godine, a neko posle dva meseca dođe do drifta. Je l' to istina?

Sećam se mog druga iz klupe koji me je ubeđivao da na njegovom kompu (koji je bio malo lošiji od mog) FIFA 07 radi "perfektno". Odem kod njega, igra mu laguje na svake dve sekunde, koči, secka, a on igra i kaže "Vidiš, radi perfektno". Je l' može da se desi da je ista stvar i sa driftom, da neki ljudi koji tvrde kako tri godine koriste Switch svaki dan bez ikakvih problema prosto ne osećaju drift?

Danas sam pitao tipa koji drži prodavnicu i servis konzola i ima 1600+ pozitivnih ocena na KP. Bio sam gotov da dođem da kupim od njega, samo sam zamolio za iskreno mišljenje. S obzirom da je i Nintendo bio tužen i javno priznao problem u dizajnu, očekivao sam da mi kaže nešto poput "Da, postoji taj problem, ali možete produžiti vek trajanja analognim tasterima tako što ćete paziti da radite ovo ili paziti da ne radite ono" ili nešto drugo. Ne, tip mi je napisao "Nismo čuli da konzola ima falinku takve vrste". Jes', ti nisi čuo, a ja sam iz Tanzanije i jedem batatu za doručak.
Pa sam sebi si odgovorio u ovom podugačkom postu...iskustva ljudi su razlicita zavisno od toga kako ko koristi svoj uređaj i koliko često. Ako očekujes da ti neko predvidi hoce li doci do drifta i za koliko vremena u tvom slucaju, onda ne znam da li iko moze da ti odgovori na to. Ako kupujes konzolu i bojis se da ti to ne dođe previše rano u životnom veku konzole, kupi dodatnu garanciju. U inostranstvu imas opcije da uzmes 2+3 godine, tako nesto, naravno doplatis za tu sigurnost
Osim toga, ako ne kupujes switch lite vec regularni v2/oled model, cemu briga...kad ti zasmeta, kupi nove original ili kopije i teraj. Pa i za switch lite ima mod gde se instaliraju halleffect dzojstici i ćao

Pa sam sebi si odgovorio u ovom podugačkom postu...iskustva ljudi su razlicita zavisno od toga kako ko koristi svoj uređaj i koliko često.
Pa o tome se radi, što nisam. Jer postoji nezanemarljiva količina ljudi na netu koji su prijavljivali drift odmah po otvaranju pakovanja. Postoje ljudi koji su prijavili drift u roku od nedelju dana, što se kosi sa ovom gornjom teorijom da je u pitanju grafitni film koji se haba (jedino ako nisu bacali konzolu iz sve snage o zid sedam dana zaredom ili ako im nije buldožer prešao preko neotvorenog pakovanja).

Ako kupujes konzolu i bojis se da ti to ne dođe previše rano u životnom veku konzole, kupi dodatnu garanciju. U inostranstvu imas opcije da uzmes 2+3 godine, tako nesto, naravno doplatis za tu sigurnost
Potpuno si u pravu, ali je stvar što mene garancija ne zanima. Ja kad kupujem veš mašinu, gledam specifikaciju, koliko košta, šta sve ima od opcija, da li uključuje i sušilicu ili samo pere veš, ni na kraj pameti mi nije da kažem "Hej, hajde da uzmemo ovu, ova nudi 5 godina garancije!". Valjda je kupujem sa pretpostavkom da će raditi, a ne da će se kvariti i da ću morati da je teglim u servis. Ako sam PSP mogao da igram svakodnevno nepunih 6 godina pre nego što mu je (samo) crkla baterija, očekujem da konzola koja je izašla 15 godina kasnije može da izdrži upola toliko.

Osim toga, ako ne kupujes switch lite vec regularni v2/oled model, cemu briga...kad ti zasmeta, kupi nove original ili kopije i teraj.
Eto, i to je zanimljivo, što mi je baš Lite zapao za oko jer nemam nameru da povezujem sa TV-om, hoću džepnu konzolu. I ova druga rečenica je ono što me najviše brine u ovoj celoj priči, što i rekoh u prethodnom postu, da li Nintendo namerno pravi budale od svojih korisnika tako što ciljano proizvodi džojstike "š" kvaliteta sa punim znanjem da će oni na svako malo da profircaju i morati da se zamene novim, što im donosi dodatan profit od 100 evra.

Pa i za switch lite ima mod gde se instaliraju halleffect dzojstici i ćao
Eto, vidiš da je ipak imalo smisla što sam napisao podugački komentar, sad sam od tebe dobio informaciju za koju nisam znao i sad ću da proverim o čemu pričaš i da li to rešava problem. Hvala ti puno.

U suštini, mene samo zanima istina, ništa više. Ako ti prodajem moja kola, ja ću da ti kažem istinu, šta im fali, šta sam sve menjao, šta im crkava najviše, reći ću ti da na velikoj uzbrdici moraš da isključiš klimu ako hoćeš da ti izvuče, neću sigurno da ti pričam kako se penje uz masnu banderu, da na kraju znaš šta si kupio ako kupiš. Ako je svaki Switch mačka u džaku za sebe i ne postoji nikakav standard kvaliteta analognih tastera, onda isto to želim da čujem, pa da se ne ljutim posle kad mi prosvira.

Meni je ps vita driftala posle nekoliko meseci... Switch lite imam, mislim trecu godinu... Nema drifta... Nema pravila... Da sam se plasio u pocetku, jesam... Pazio sam ga... Sad jok... Ali sam uzeo torbicu za njega pre godinu dana...

Drugari na koji nacin najpovoljnije do igrica je l dozvoljena kupovina sa storea iz Srbije, vaze li gameivo kodovi za neku zemlju? I postoji li mozda nesto free nalik sportu i slicno sa mahanjem dzojsticima za klince 😁?

Najjeftinij varijanta koja univerzalno radi je čipovanje konzole. Srbija nema svoj store, biraš koji ti odgovara. Najjeftiniji su bili Turska i Argentina ali su sad ograničili da primaju kartice iz samo dotičnih zemalja, iz očiglednih razloga. Preko Alija se mogu poručivati kertridži koji su relativno povoljni, ima par proverenih prodavaca. Switch je region free, tako da bilo koji kertridž može da prođe. Igra koju tražiš je Nintendo Switch Sports, ali naravno nije free.

Koliko je legit ovaj Virtual shop, vidim switch kod njih oled oko 34.000 din?

Najjeftinij varijanta koja univerzalno radi je čipovanje konzole. Srbija nema svoj store, biraš koji ti odgovara. Najjeftiniji su bili Turska i Argentina ali su sad ograničili da primaju kartice iz samo dotičnih zemalja, iz očiglednih razloga. Preko Alija se mogu poručivati kertridži koji su relativno povoljni, ima par proverenih prodavaca. Switch je region free, tako da bilo koji kertridž može da prođe. Igra koju tražiš je Nintendo Switch Sports, ali naravno nije free.
Gift kartice ne postoje? Ako moze baci linkove tih aliexpresa. Na kraju krajeva ako imas nekoga za cipovanje proverenog baci kontakt.

U suštini, mene samo zanima istina, ništa više. Ako ti prodajem moja kola, ja ću da ti kažem istinu, šta im fali, šta sam sve menjao, šta im crkava najviše, reći ću ti da na velikoj uzbrdici moraš da isključiš klimu ako hoćeš da ti izvuče, neću sigurno da ti pričam kako se penje uz masnu banderu, da na kraju znaš šta si kupio ako kupiš. Ako je svaki Switch mačka u džaku za sebe i ne postoji nikakav standard kvaliteta analognih tastera, onda isto to želim da čujem, pa da se ne ljutim posle kad mi prosvira.
Kakva gomila patetike, možda i direktor Nintenda pozove i izvini ti se zbog mogućeg drifta?
Konzola izašla više od 7 godina, ko je hteo do obrne čitavu Nintendo kolekciju, al bi ti da se uveriš da je konzola je mačka u džaku :rolleyes:

Što se tiče kineštine razumem predrasude ali posle 10 god saradnje u prošlom životu sa kinezima i obilaska 50ak fabrika tamo mogu samo da kažem kolko para tolko muzike. Na kraju krajeva sve se tamo proizvodi. Od svih proizvoda za switch sa Alija jedino na jednom joyconu ne radi uparivanje sa konzolom kad je raskacen sa onim unutrasnjim ZL i ZR dugmicima, ali kako klinci to bacaju dobro i da radi bilo šta. Računica je jednostavna 2 original joycona su 100 eur, 2 sa alija 22 usd. Pa pet puta da crknu isplati se 😊
Ako te ne mrzi baci neki zanimljiv predlig narocito ako mozda imas nesto sto bilo zanimljivo klincima :))

Al zato radi lite, evo od petka borba sa klincem ko će pre do konzole. Od prvog dana ovo treba uraditi, mogućnosti su neograničene, pogotovo za nas koji ne možemo da uhvatimo ritam iz prošlosti i da se vratimo igranju na PC-ju. Ozbiljno razmišljam da pazarim i v2 model i odradim mod da zaokružim mogućnosti konzole u potpunosti, svakako igranje onlajn nisam ni razmatrao, ali igranje igara kao što su It Takes Two, bi došlo u punom sjaju na TV-u

Lite bih uzeo nikad bas zbog tog nekacenja na tv... Sta je razlika tog v2 u odnosu na v1, kada sam pazario u gamesu i spomenuo v1 i v2 svi su me gledali kao da veze o zivotu nemam, za njih postoji klasicna i oled verzija.
Meni je za sve sem marija i sporta kao i ostalih motion control igara xbox MAMA.
Neko moje misljenje, swich je u svakom smislu za klince.

Nazad
Vrh Dno