Šta je novo?

Samsung Galaxy A55

@zikapn jesi vec uzeo telefon ili?
Javljaju ljudi da im je resen problem s GPSom.
Bio sam da pogledam telefone uzivo, sve iz A serije posto treba da obnovim ugovor u A1. Izlozeni su bili A54, A35 i A55, A34 nije bio. Igrao sam se malo sa telefonima, drzao ih u ruku, prebacivao iz jedne sake u drugu i zakljucio jednu stvar! A35 i A55 su najneergonomicniji telefoni koje sam video u zivotu! Ona sirina okvira i ostre ivice su tako neudobne da je ono nemoguce drzati u jednoj ruci i kucati-raditi po njemu! Taj odnos stranica koji ima Samsung 19,5:9 je jedino dobar kada sedis u fotelji i slobodne su ti obe ruke, jednom rukom je skoro nemoguce. Navikao sam da kucam poruke jednom rukom, ovde je to nemoguce ako ne ukljucis onu funkciju da ti smanji i pomeri tastaturu u stranu. A54 je daleko bolji sto se toga tice, em je manji em ima zaobjene stranice, sto meni vise odgovara. Sve u svemu uzecu izgleda A54, to mu dodje nesto izmedju A35 i A55 ali je daleko vise telefon a manje tablet. Nadam se da necu pogresiti sa njim 😊

Nije velika razlika izmedju 54 i 55.
Nije velika na papiru u praksi jeste. Ako imas prilike probaj ih istovremeno, jedan pa drugi videces. Znam da je A55 bolji tehnicki ali dzaba mu sve, meni treba mobilni uredjaj. Nadam se da A54 nije mnogo losiji od A55, a A35 koji je istih gabarita kao A55 nije nista bolji od A54, tako da je odluka pala na njega.

Nisam ni rekao da nije bolji, e sad dal je bas dosta bolji.. Kada se meri na sintetickim testovima jeste bolji, 15-20%, al u svakodnevnom koriscenju za standardne stvari to se ne primecuje. Bolji je u igricama kad je pod velikim opterecenjem, manje se zagreva, ima bolju bateriju i to je to. Kamere su u proseku iste, kako koja i kako kad, zavisno od situacije i koji apdejt je u pitanju. Sa druge strane kada je rec o ergonomiji, ono se ne moze nazvati mobilnim telefonom. Praktikujem da dok hodam, vozim bicikl, radim nesto, koristim telefon jednom rukom..pozivi, poruke itd..sa A35/55 je to nemoguce. Ni A54 nije krasan, i on je sirok za koriscenje jednom rukom, al bar ima zaobljene stranice pa nekako lepse legne u ruku, ima manje tendenciju da ispadne iz ruke ako si u pokretu i radis nesto. Ne znam, al za mene je ergonomija i lakoca koriscenja visoko na lestvici prioriteta. S druge strane RN13PRO/PLUS su jos bolji po pitanju ergonomije, jacine hardvera, kvaliteta ekrana i dodatne opreme, al ostale stvari su losije, OS, azuriranja, IP, dugotrajnost, dalja prodaja..kamere su tu negde..

Ne znam za vas koji koristite mobitel ali ja kad pogledam od sina, uvijek se iznenadim koliko je baterija dobra. Na Wi-Fi uredno može izvući preko 10 sati YouTube i slično... Nije da mu dam. :) Izračunao.

A i stvarno korektno radi za jedan midranger. Imam Ultru pa eto ako nešto znači... A55 je odličan uređaj.

Nije velika na papiru u praksi jeste. Ako imas prilike probaj ih istovremeno, jedan pa drugi videces. Znam da je A55 bolji tehnicki ali dzaba mu sve, meni treba mobilni uredjaj. Nadam se da A54 nije mnogo losiji od A55, a A35 koji je istih gabarita kao A55 nije nista bolji od A54, tako da je odluka pala na njega.
54 sam prodao i kupio 55,tako da nisam imao jedan pored drugog.55 je malko veci,malko skuplji.Nisu velike razlike.
S24 je manji telefon ,moze jednom rukom.

Nisam ni rekao da nije bolji, e sad dal je bas dosta bolji.. Kada se meri na sintetickim testovima jeste bolji, 15-20%, al u svakodnevnom koriscenju za standardne stvari to se ne primecuje. Bolji je u igricama kad je pod velikim opterecenjem, manje se zagreva, ima bolju bateriju i to je to. Kamere su u proseku iste, kako koja i kako kad, zavisno od situacije i koji apdejt je u pitanju. Sa druge strane kada je rec o ergonomiji, ono se ne moze nazvati mobilnim telefonom. Praktikujem da dok hodam, vozim bicikl, radim nesto, koristim telefon jednom rukom..pozivi, poruke itd..sa A35/55 je to nemoguce. Ni A54 nije krasan, i on je sirok za koriscenje jednom rukom, al bar ima zaobljene stranice pa nekako lepse legne u ruku, ima manje tendenciju da ispadne iz ruke ako si u pokretu i radis nesto. Ne znam, al za mene je ergonomija i lakoca koriscenja visoko na lestvici prioriteta. S druge strane RN13PRO/PLUS su jos bolji po pitanju ergonomije, jacine hardvera, kvaliteta ekrana i dodatne opreme, al ostale stvari su losije, OS, azuriranja, IP, dugotrajnost, dalja prodaja..kamere su tu negde..
Sve zavisi od veličine šake i ličnih preferencija. Ja A54 nisam ni uzimao u obzir zato što mi je previše mali. Imam veliku šaku. Sada je samsung sa A55 konačno izbacio midrange telefon većih dimenzija, tako da razmišljam da ga kupim. Da nije tako morao bih da idem na plus ili ultru. Mada ne bi bilo loše da je još bar 0,1 mm veći, ovako je na granici onoga što meni odgovara.
Ovo pišem zato što želim da kažem da nisu svi ljudi isti, nekome odgovara veći telefon, nekome manj, bitno je da ima izbora

Čiste lager.
Uz preorder su davali neke buds sluške.
Solidne su.

A da li stvarno stižu ti pokloni na kućnu adresu ili je navlakuša? I da li je preporučena pošiljka ili neko može da uzme moj poklon umesto mene?

Poklon sat stiže do 31. Decembra, zato sam skeptik da ne zaborave da dostave poklon jer je vrednost poklona 30.000 za telefon od 45.000 i deluje too good to be true

Galaxy Watch FE je 160e na oglasima, vise od pola ljudi koji naruce a55 uz taj sat ce isti da postave na oglase i cena ce mu dodatno opasti. Isto je bilo i za Galaxy Buds FE.

Poklon sat stiže do 31. Decembra, zato sam skeptik da ne zaborave da dostave poklon jer je vrednost poklona 30.000 za telefon od 45.000 i deluje too good to be true
Neće zaboraviti sigurno, msm da nigde nisam pročitao da je neko napisao da je sa tim domaćim radnjama imao problem na ovakvim akcijama.

Kako ide ovo oko registracije za poklon (watch fe)? Drugarica je uzela A55 preko mts-a ali ugovor se vodi na njenog tatu i sada je zanima cije podatke upisuje u registraciji?

Kupio bih A55 5G. Vidim da ima originalna zastitna stakla. Da li je potrebno jos jedno na ekranu, da se sacuva sto duze? I koje preporucujete kvalitetno, ako je potrebno.

Jel ima nešto zalepljeno? Ja naručio sa Alija neku gel foliju, ali ide i futrola na preklop.

Da. Glass front (Gorilla Glass Victus+), glass back (Gorilla Glass)

Mora onog ko je potpisao ugovor. Kontam da traže broj lične karte barem.
Ja sam kupio telefon, na moje ime je fiskalni, a telefon ide sestri, ako nju registrujem u Samsung members, da li će moći da se dobije poklon?

Ja sam kupio telefon, na moje ime je fiskalni, a telefon ide sestri, ako nju registrujem u Samsung members, da li će moći da se dobije poklon?
javi ovde da li ste uspeli da se registrujete za poklon preko samsung members aplikacije Ja sam uzeo a15 uopste nema opcije za prijavu za poklon Zvao Samsung podrsku ,uputili me na united moment agenciju, gde se naravno niko ne javlja.Nepostojeci fixni broj?Mirise mi na prevaru

Ne može da se promeni CSC radi snimanja poziva?

Prilozi

• IMG20240906135221_Edited.jpg
    IMG20240906135221_Edited.jpg
    298.6 KB · Pregleda: 35
javi ovde da li ste uspeli da se registrujete za poklon preko samsung members aplikacije Ja sam uzeo a15 uopste nema opcije za prijavu za poklon Zvao Samsung podrsku ,uputili me na united moment agenciju, gde se naravno niko ne javlja.Nepostojeci fixni broj?Mirise mi na prevaru
Prošlo je na telefonu, ali mejl još nisam dobio.

Rekli su mi u A1 da treba da se registrujem na Samsung sajt i da ce mi sat stici na kucnu adresu. Jos se nisam registrovao, ima vremena, a ukoliko mi sat ne stigne do kraja godine idem u A1 i trazim da mi refundiraju vrednost sata. U protivnom kampovanje u njihovoj poslovnici mi ne gine, ćefa radi..

Baš tako, ako u Samsung Members app nema banera za registraciju ili nema mejla o potvrdi, ništa od sata, i operater ili prodavnica nema veze sa tim. Zato mi i miriše na navlakušu od strane Samsunga gde će ljudi da uzmu A55 a neće moći da se registruju da bi dobili sat

Mozes kampovati gde hoces ali A1 nema nista sa tim da li ces ti dobiti sat..
Ima itekako. Oni su zvanicno javno koristili tu akciju za prodaju telefona u svim medijima i moraju da stoje iza toga, u suprotnom to je cista zloupotreba. Ako cemo tako onda niko nista ne mora da ispuni iz promocija i akcija koje prave!

Vrh Dno