Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pandemonium - ko jede džema od jagoda i leba ide u pakao 😅

Veoma zanimljiv početak i to je sve, razumem poruku koje priče nose ali su iste ekstremne iz pogrešnih razloga. Moralo je to malo originalnije.

Ostade mi još Dugonogi pa da se malo premotam na Argenta i Profondo Rosso

Oddity

E ovo je već puno bolje i tek sada shvatam da Longlegs i nije loš, koliko mi je smeće od filma na svim nivoima.
Iako oba pripadaju horor odrednici, Oddity je uspeo stvoriti atmosferu što je ključna i najbitnija stvar kod žanra, bar meni, za razliku od ovog drugog.
Štrec scene su mi odavno passe, iako postoji scena koja je sjajno ispala i ruku pod ruku idu sa slabom premisom. Atmosfera mi je uvek bila poluga za građenje priče i stvaranje nelagodnosti i ovaj film je sa tim uspeo.

Priča ima svoju draž, bar taj početak, ali na žalost toliko je banalizovana da srozava film u celini.
Medijumi kao osobe su mi oduvek bili prevare, ali ovde mi to unošenje natprirodnog u narativ davalo neki ton celoj priči, iako se vrlo rano pojavljuje sumnja, a onda i motiv koji je najslabija karika. Ubiti ženu, jer zaboga ostaće bez kuće i svega, a i zato što ga voli i što neće uspeti da ga prežali. Ili ovaj bolničar, kao da treba pile da zakolje, bez ikakvog motiva i razloga, osim ako nema skrivenih pobuda, a to su mogli da uglave u priču, ubija ženu ko "dobar dan"

Nelinearna struktura je dobra i ključna za svaki film, samo mislim da je ovde malo nezgrapno prikazana, da li što je ceo film u tim tamnim nijansama, pa iako sa različitim vizuelnim pristupom, malo je teže prepoznati promene u vremenskim linijama. Za žanr kome pripada, film je sasvim dobar i solidan, iako nije baš najsrećniji sa delovima u priči. 7/10

Poslednja izmena:
Longlegs film koji sam sebe objašnjava a ne zato što je komplikovan vec besmislen. Ne znam nije mi toliko loš koliko nije dobar. Baš sam obratio pažnju na atmosferu što je Banex pomenuo nema je uopšte, pozadinske muzik skoro da nema sem kada se muzika u filmu zaista čuje( radio, tv i slično.

Blink Twice bolji od svega što odgledah
u zadnjih par dana. Naravno ima nekoliko mana ali kao celina dosta dobar. Interesanta ideja. Poveznice mogu da se povuku sa nekim realnim desavanjima od pre nekoliko godina. Adria Ajrona uf uf uf

Mala Krawitz išla na girl power i to ovde radi posao.

Longlegs, vrlo dobar.
Klaustrofobno atmosferičan, sa grindhouse fotografskim šmekom i glumačkom postavom koja valjano radi posao. Liči malo na neki bastardni spoj Linča i Kinga. What's not to like.

7.0 čvrsto možda i neku decimalu jače. ;)

Poslednja izmena:
The Visit mi ima prelaznu ocenu, ali kakvih sam se gluposti nagledao, verujem da bi mi na drugo gledanje bio sasvim dobar. Je l to kada klinci dolaze kod babe i dede u posetu? Znam da je pokupio plot twist od nekog filma što sam gledao, ali da me ubiješ ne bih mogao da se setim koji je, zato sam i bio razočaran.

Pearl (2022)

U kakva filmčina! Mia kraljica glume! Čak mi ispade i dobro što sam napravo malo veću pauzu između prvog X i ovog prikvela, Sjajno predstavljen "back to the past" i uvid u poreklo i motivaciju glavne glumice. Jedino mi neslaganje (a nije ni bitno kada je film na mestu) su mi Perline (kako ovo glupo zvuči) godine, u odnosu na lik koji je glumila u filmu X, gde je trebala biti baba od 80 godina.
Ali to neslaganje pripisaćemo umetničkoj volji autora i što je još bitnije, film se može gledati nezavisno od prvenca, ali mislim da treba pogledati po redu, ne mogu reći hronološki jer su oba izašla 2022, prava stvar. 8/10

Odgledao sam i ja Longlegs. Kad sam prvi put video trejler, mislio sam da će film biti dobar, i to sam na kraju i dobio. Onaj ko je očekivao neko epsko remek delo, razočarao se, međutim ja nisam tako da sam zadovoljan. Što se tiče same atmosfere i estetike filma, podseća me na trilere/horore kakve pravi A24, gluma je odlična, Nikola je neprepoznatljiv svaka čast na šminki/maski.

Ali da ne njakem mnogo, da li je ovo dobar film? Da jeste. Da li se isplati pogledati? Da. Da li je ovo najbolji film na ovu temu u zadnjih 10 godina? Ne, nije.
Mislim da je ocena na IMDB realna.

To da se sv nikola ne prepoznaje je, bar po meni, nemoguce.
Tom Kruza sam provalio dok sam prvi put gledao tropic thunder, i to samo po glasu,
pre zavrsne spice... zaista nisam znao nista u vezi filma pre toga. Cak ni da ucestvuje u istom.

Nikave trejlere, niti ista slicno pre toga gledao nisam sto se tice tog filma.. u sred filma sam rekao ukucanima da je to Tom Kruz.

Sv Nikolu, u ovom filmu, iako sam znao da ce da bude u istom, sam prepoznao po 5 stvari u filmu, ali 100% sigurno po samo jednoj reci koju je izgovorio:
a to je bilo "birthday", i to je bilo na samom pocetku "filma" vrv...[/ispolier]

Poslednja izmena:
The Watchers (2024)
Ovde ga mnogi popljuvali ali se meni svideo.
Kraj odrađen vrhunski i zato visoka ocena.
Preporuka.
8/10

Pogledao The Watchers, i ima zanimljivu premisu i dobro izgleda, ali gluma, scenario i naročito dijalozi, isuse... 🤦

X 2022 dobar pogotovo 2 polovina. Ona baba i njena frizura sve sam mislio pojaviće se Marty Mcfly sa replikom Doc we gotta go.

Kao i skoro svaki horor koji sam pogledao u poslednje vreme negde do tačke 1 sata me užasno sažvaće film a onda 40ak minuta odlican. Kapiram da je to trademark žanra i da film gradi tenziju i priča priču ali da li postoji neki horror koji odmah kreće bez da gradi priču nego da odmah bude scena od 10ak minuta krljanja pa onda priča pa onda ponovo krljanje. Kontam da je ovo zasićenje koje priča iz mene posle 6-7 vezanih filmova ali ipak me interesuje da li ppstoji takav horror a da nije Saw.

Od poslednjih desetak novih filmova zadržao me je do kraja praktično nijedan. Šta je tu je, ovaj nisam reprizirao godinama, ako ne i duže.
Mlađi članovi foruma ko nije gledao neka javi utiske, lako je moguće da im neće biti zanimljiv. Od mene 8.5

X 2022 dobar pogotovo 2 polovina. Ona baba i njena frizura sve sam mislio pojaviće se Marty Mcfly sa replikom Doc we gotta go.

Kao i skoro svaki horor koji sam pogledao u poslednje vreme negde do tačke 1 sata me užasno sažvaće film a onda 40ak minuta odlican. Kapiram da je to trademark žanra i da film gradi tenziju i priča priču ali da li postoji neki horror koji odmah kreće bez da gradi priču nego da odmah bude scena od 10ak minuta krljanja pa onda priča pa onda ponovo krljanje. Kontam da je ovo zasićenje koje priča iz mene posle 6-7 vezanih filmova ali ipak me interesuje da li ppstoji takav horror a da nije Saw.
Možda ovaj, ako ga nisi gledao 🙂 https://www.imdb.com/title/tt0844479/?ref_=ext_shr

Poslednja izmena:
Ako ti se svidi ima i drugi dio The Collection 2012 god

Od poslednjih desetak novih filmova zadržao me je do kraja praktično nijedan. Šta je tu je, ovaj nisam reprizirao godinama, ako ne i duže.
Mlađi članovi foruma ko nije gledao neka javi utiske, lako je moguće da im neće biti zanimljiv. Od mene 8.5
Sad ću ja kao oni - "knjiga je bolja". Neću reći da je bolja, ali ubija koliko je dobra :) Gledaću da ga ponovom.

Dal videste kad smo kod teorija zavere ono holivudsko ostvarenje bosanske manekenke sa Kasavetasom Impuls. Nije losa ocena 3.5 😅

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno