Longlegs - već smo diskutovali ovde o filmovima Oza Perkinsa, tačnije o njegovom prvencu February, koji se nekolicini svideo ali nekolicini i nije. Zašto spominjem ovaj film, pa zato što je Longlegs nakinđureni February. Jeste, imamo više likova, ima gomila povezica i referenci što sa drugim filmovima što unutar filma, ali kada se sve to ogoli, suština je ista, da ne spojlujem, potrebno je odgledati oba filma. Longlegs je vizuelno raskošniji, ima Kejdža koji je neka groteskna karikatura drugih likova iz drugih filmova, ali je tempo pripovedanja sličan, a ima još par stvari koje nedvosmisleno referenciraju february. Problem je taj što je Perkins ovde iskoristio internet i očigledno planski aktivirao određenu vrstu marketinške kampanje, gde se analiziraju razni detalji po zajednicama i slično, što je dovelo do određenog hajpa i popularnosti. Kritičari su ga razapeli, ali raja ga je očigledno prihvatila, naravno ne sva, što je i razumljivo, pogotovo ovi što su gledali sa visokim očekivanjima nabrijani hajpom koji se podigao. Meni se prilično svideo, ima se tu štošta videti, volim te slowburn horore pa mi i tempo odgovara, ali mi nije bolji od February, koji je svedeniji, siroviji, ali i brutalniji, sa manje nepotrebnih detalja koji su sami sebi svrha. Kada bih morao da mu dam imdb ocenu, to bi bilo nekih 7.5.
Oddity - odgledao i ovo sinoć pošto ste se raspisali o njemu, meni je ovo dosta slabo. Više mi deluje kao kompilacija jezivih scena nego smislena celina, čak mislim i da bi bolje funkcionisao kao neki arthouse bez puno dijaloga. Kao da se režiser trudio da bukvalno svaka scena izgleda preterano bolesno i strašno, pa tako imamo dosta tih polustatičnih kadrova, lepo uslikanih, osvetljenih i postavljenih, ali bez nekog smisla, sa skoro nepostojećim pripovedanjem. Motivi i dijalozi svih likova su mi totalno neubedljivi, da ne trpam sad u spojlere, ali bukvalno svaka bitna odluka koja je donešena a ključna je za radnju filma bila mi je wtf, pogotovo muških likova. Kraj mi je posebno loš, ne poslednja scena koja je čak i ok, već mislim na rasplet generalno. Gluma isto tanka, osim glavne cure koja zadovoljava, svi ostali su mi bili loši.