Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Pozajmljeno je malo iz prehriscanskih religija i praznoverja, ali ne toliko da utice na radnju, ili da se ima predznanje o istima.
Film je jednostavno jeziv i pitak.

Preporuka da se gleda u tisini (sa sluskama) uvece.
Nema klasicnih strecalica... ali me je u jednom momentu obuzela ogromna jeza, sto nisam doziveo , pa ne secam se otkad.
I to je proslo kroz celo telo, bez sale

EDIT: naravno da je paranormalno! :D

Poslednja izmena:
"Oddity"
Jeziv, strašan, mračan i kvalitetan horor film.
Poseduje mistiku, šmek i inteligenciju najboljeg horor filma u poslednjih 15 godina- Hereditary.
"Oddity" je izuzetan horor film i svakako jedan od najboljih u poslednje 2-3 godine.
8/10

Odgledao Furiozu na MAX, kakva filmčina. Prezadovoljan sam.
Takodje, odusevljen sam! Kada sam gledao trailer nisam bio nesto optimistican, narocito posto nije isti glumica iz Mad Max. Furiosa (Anya) je u 90% filma umazana, tako da se promena glumice nije osetila 😂 Film ima odlicnu akciju i radnju, narocito mi se svidja sto se tokom filma sve povezuje sa Mad Max: Fury Road.

Oddity - gledao sam trailer i odustao od namere da ga pogledam, ali nakon ova 2 komentara, moracu da ga pogledam

Reprizirao Blade Runner i Blade Runner 2049. Prvi sam odgledao 5-6 puta u zivotu, dok mi je ovo bilo drugo gledanje BR 2049 (pre ovoga sam ga gledao u bioskopu kad je izasao).
Oba su mi vrhunska i ne bih mogao da se odlucim da li mi je bolji original ili nastavak.

Takodje, odusevljen sam!
Film je izuzetno pedantno realizovan, u svakom smislu, i tehničkom i što se tiče scenarija. Hemsvort u ulozi predvodnika sirotinje a u stvari prodavca magle je maestralan, od Anye nisam ni očekivao da fejluje. Akcione scene su remek dela što se mene tiče. Neko je ovde pisao da je kompletan film snimljen ispred zelenog platna, što uopšte nije istina, tj. nije potpuna istina, jer je film sniman na brojnim lokacijama u australijskoj pustinji, a npr. scena napada na ratnu mašinu je snimana 78 dana sa 200 statista. Da ne spominjemo svet koji je Miler razradio do detalja, sa pozadinskim pričama mnogih likova, frakcija, njihovim obeležjima i karakteristikama, lokacijama itd.

Furiosa kida, melje, dere. Baš ono što i treba MM film da radi. Na početku mi malo čudan bio onaj ubrzani CGI što ga ima u par scena ali posle mi leglo, deluje još bolesnije kad tako ubrza. Pametan potez da Hemsworthu urade nos inače bi ga povezivali sa Thorom. Inače maske i cela kostimografija su na sasvim drugom nivou.

Мени је Фјуриоса легла бар дупло боље од "Fury Road"... Буквално ми је филм са Том Хардијем тешко смеће а уз Фјуриосу сам уживао.

Елем, погледај "Prometheus" 8/10, после "Alien" и "Aliens" убедљиво најбољи филм. Дечица су можда очекивалка више ванземаљаца али прича и филм кидају!

Samuraj sa Delonom umetničko delo, atmosfera, muzika, gluma. Jedino me kraj razocarao pošto dotle nisam imao osećaj da je suicidan, možda scene sa kanarincem i sama gajba gde živi su mogle da odaju neki vajb depre ali eto to mi je malo bilo meh jel je svesno ušao da bude ubiven.

Мени је Фјуриоса легла бар дупло боље од "Fury Road"... Буквално ми је филм са Том Хардијем тешко смеће а уз Фјуриосу сам уживао.

Елем, погледај "Prometheus" 8/10, после "Alien" и "Aliens" убедљиво најбољи филм. Дечица су можда очекивалка више ванземаљаца али прича и филм кидају!
Dešava mi se da mi se nekad ne poklopi mišljenje sa nečijim po pitanju filma/serije ali mi se stvarno retko dešava da mi se dva mišljenja u okviru jednog posta ne poklope.

Помало развучено а онда иако убрзано задњих пола сата одличан. Уз овакву екипу очекивао сам ремек дело које ће се обнављати после неког времен. Нисам одушевљен а ни разочаран.
7,5/10 јер ми се крај свидео.

Longlegs (2024)
Mnogi su ovim filmom oduševljeni a mnogi razočarani tako da nisam očekivao ništa od filma i dobro sam postupio.
Not great, not terrible. Znam dosta filmovima o satanizmu koja se bolja ali Longlegs se može pogledati.
Nema mesta nekim hvalospevima ali nema mesta ni ozbiljnim kritikama.
6/10

Jesam dobro negde video da jw to orvi deo triologije iki grešim?

Njesra je Longlegs. Dzoni verovatno sve scene snimio za jedno pre podne i otisao dalje da snima nesto jos losije.

Pa i nije to spojler, baki. Odgledaj film ako nisi. U suštini nije loš.
Haha, da znaš za jedno pre podne. Meni kad god se spomene Nik Kejdž padne prvo na pamet njegova bolesno dobra kolekcija i bolesno preskupa kolekcija satova. Ali gotivan lik.

Pa i nije to spojler, baki. Odgledaj film ako nisi. U suštini nije loš.
Haha, da znaš za jedno pre podne. Meni kad god se spomene Nik Kejdž padne prvo na pamet njegova bolesno dobra kolekcija i bolesno preskupa kolekcija satova. Ali gotivan lik.
Kad pogledaš film, stvarno ništa više nije spojler 😄

Kejdza ni u traileru nisi mogao da vidiš, kamoli da znaš šta tu on zapravo radi, da ne kazem cime se bavi.

Погледао "Longlegs", 5/10. Исхајповано без икаквог разлога.

Mislim da nisam video dibar komentar za Longless niti cuo u okolini bolje od nije loš ali ništa specijalno. Klasična Kejdž šestica. Ne moram ni da ga gledam.

Nazad
Vrh Dno