Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Boja iz svemira je jedan od mozda 5 filmova koje sam.u zadnjih 20 godina uhvatio i odgledao na TV. Ima svoj šmek dobar je ali je i trešina.

Oddity dobra priča dobra napetost ipak me nešto nije oduševio. Atmosfera odlična ali "zlo" razvodnjeno u drugoj plovini filma kada klupko kreće da se odmotava. Očekivao sam da će posle prve scene u antikvarnici da krene baš po okultnom ali ipak samo neobjašnjrna drvena lutka pritom i totalno neuverljiva kad je izazivanje straha u pitanju.

Oddity je dobar prvih 8-9 min, prica je potpuno bezvz, jaako lose ! dijalozi, glumci, ma sve ...ima tih par momenata koji su creepy, ali to nije film

3.png
3r32.png

Kakva glava taj lik u Oddity stvarno... 😂
Ja danas planiram da gledam sci fi horor Life i Incident in a Ghostland

Oddity je dobar prvih 8-9 min, prica je potpuno bezvz, jaako lose ! dijalozi, glumci, ma sve ...ima tih par momenata koji su creepy, ali to nije film

Kostur price je odlican za jedan ovakav horor samo da su uvezali neki objekat sa okultnim recimo iz porodicne istorije sestara i da je npr Jane to aktivirala pa u segmentu kada beži kolima da se slupa i beži kroz šumu pa sad ****** moglo je da ide u svakom smeru. Nekako mi je dušu dalo da se zlo izivljava nad novom devojkom a ovako se film pogubio.

A Ivan je baš jeziv on je trebao da bude sredstvo "zla"- neka posednutost. Kako je hteo da navuce muža da mu prvo siluje ženu pa ubije, užas.

Da pljucnem i ja - Oddity ni h od horora, slabo.
Ne preporučujem 4/10

Oddity je dobar ali izgleda da očekivanja vam bila dosta visoka. Nema više horora poput Witch, Hereditary i Conjuring 1 i 2.
Oddity meni ima šmek Hereditary iako ima dosta šupljina, to stoji.

Life (2017) skroz korektan sci-fi horor.
6/10

In a violent nature - 0/10.
Zali Boze vremena

Incident in a Ghostland (2018)

Znate ga verovatno svi ili velika većina.
Kako je moguće da tek sad gledam ovaj film?
Jedan od onih filmova koji nisu strašni u onom klasičnom horor smislu ali je duboko, duboko, duboko uznemirujuć.
Ne znam kako ću spavati večeras.
Jedan od onih filmova koji se gledaju jednom ali više ne. Nikada.
Kapa dole.
10/10

Edit - Sad vidim da je ovo film čoveka koji je radio Martyrs tako da sve mi je jasno.

Poslednja izmena:
Oddity je dobar ali izgleda da očekivanja vam bila dosta visoka. Nema više horora poput Witch, Hereditary i Conjuring 1 i 2.
Oddity meni ima šmek Hereditary iako ima dosta šupljina, to stoji.
Nisam gledao Oddity ali meni su svi nabrojani filmovi totalno prehajpovani. Dobri su svakako ali daleko od horor klasika. Npr. Hereditary, da je snimljen 80-ih, mislim da bi bio za 2 klase bolji, ovako sam jedva odgledao.

Longlegs - šta sam očekivao ispao je još i odličan. Može se preporučiti za gledanje.

Longlegs - već smo diskutovali ovde o filmovima Oza Perkinsa, tačnije o njegovom prvencu February, koji se nekolicini svideo ali nekolicini i nije. Zašto spominjem ovaj film, pa zato što je Longlegs nakinđureni February. Jeste, imamo više likova, ima gomila povezica i referenci što sa drugim filmovima što unutar filma, ali kada se sve to ogoli, suština je ista, da ne spojlujem, potrebno je odgledati oba filma. Longlegs je vizuelno raskošniji, ima Kejdža koji je neka groteskna karikatura drugih likova iz drugih filmova, ali je tempo pripovedanja sličan, a ima još par stvari koje nedvosmisleno referenciraju february. Problem je taj što je Perkins ovde iskoristio internet i očigledno planski aktivirao određenu vrstu marketinške kampanje, gde se analiziraju razni detalji po zajednicama i slično, što je dovelo do određenog hajpa i popularnosti. Kritičari su ga razapeli, ali raja ga je očigledno prihvatila, naravno ne sva, što je i razumljivo, pogotovo ovi što su gledali sa visokim očekivanjima nabrijani hajpom koji se podigao. Meni se prilično svideo, ima se tu štošta videti, volim te slowburn horore pa mi i tempo odgovara, ali mi nije bolji od February, koji je svedeniji, siroviji, ali i brutalniji, sa manje nepotrebnih detalja koji su sami sebi svrha. Kada bih morao da mu dam imdb ocenu, to bi bilo nekih 7.5.

Oddity - odgledao i ovo sinoć pošto ste se raspisali o njemu, meni je ovo dosta slabo. Više mi deluje kao kompilacija jezivih scena nego smislena celina, čak mislim i da bi bolje funkcionisao kao neki arthouse bez puno dijaloga. Kao da se režiser trudio da bukvalno svaka scena izgleda preterano bolesno i strašno, pa tako imamo dosta tih polustatičnih kadrova, lepo uslikanih, osvetljenih i postavljenih, ali bez nekog smisla, sa skoro nepostojećim pripovedanjem. Motivi i dijalozi svih likova su mi totalno neubedljivi, da ne trpam sad u spojlere, ali bukvalno svaka bitna odluka koja je donešena a ključna je za radnju filma bila mi je wtf, pogotovo muških likova. Kraj mi je posebno loš, ne poslednja scena koja je čak i ok, već mislim na rasplet generalno. Gluma isto tanka, osim glavne cure koja zadovoljava, svi ostali su mi bili loši.

Longlegs nije za ocenu kao na imdb i metascore... film je dosadan....

Inace, ima jedna stvar koju sam primetio kod odredjenih (citaj losih) filmova u zadnje vreme... naime, ako u prvih 2 minuta filmova
idu animacije i logotipovi producentskih kuca i studija,
obicno se ispostavi da je i sam film po difoltu shhh...
Longlegs je imao tacno 2 minuta uvoda pre pocetka...
Slobodno preskociti!

A ako je vise od 5 logotipova pred sam film, slobodno odmah ugasite i shift+del, nek ide na moju dusu!

EDIT:
jedino dobro u filmu traje ni ceo minut, a to je scena sa sNikolom kad vozi kola i gubi se..

Poslednja izmena:
Znao sam da ce neki satanista da odgovori, ali glavni, e to me je bas iznenadilo! 😀
Sori Uriel, sve satan sale ionako idu u tvoju korpu, pa kapiram da se ne vredjas ni u vezi ove... 😍

Ne nikako. Zdrava doza satanizma je pozeljna i potrebna ljudskoj dusi. To je nesto kao kad vozis 160kmh u zoni skole, znas da otprilike to bas nije dobro da radis ali se lepo osecas.
Moze i Suspiria (nova i stara) na ovu listu jer vestice su goticarke za bogate.

Što se tiče ubrzanih scena u Fjuriozi meni se čini da je to omaž prvim delovima Mad Maxa gde je isto bilo vidljivo ubrzanih scena, doduše iz drugih razloga u to vreme, tako da mi je to veliki plus.

Longlegs

Gubljenje vremena. Film mi je bio težak za progutati kao jedenje graška, em ga razvukao na tri dana, nijednog trenutka kod tih pauza nisam osetio da se nešto pokreće sa mrtve tačke pa da imam neko nadanje za dalje. Bio sam veliki ljubitelj horor filmova, ali ne pamtim kada sam pogledao dobar film, posebno zadnjih godina koje su sramota za žanr.

Vec 20 minuta pokusavam da napisem da je longlegs u sustini ****** od filma, ali ono da (ne) bude woke
ali se trudim da ne prekrsim, tipa 100 pravila..
Longlegs ima 2 scene, i u obe glumi gdin Nikola... 6/10
Film je inace tezak BS
just skip it
Stavljam Bronsona za avatara.. vreme je
😀

Poslednja izmena:
P.S.
Jesam iz zharkova, ali me vise niceg nije sramota
(zamisljam sebe da izgovaram isto, ali sa facom sa avatara)... pish

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad