Šta je novo?

eBay, pitanja, diskusija, saveti i preporuke

"Problem s adresom" nije "pogrešna adresa". Problem s adresom je što radije ne bi na nju da šalje. :)

Tako je. Prodavac nije izrazito označio Srbiju kao zemlju u koju neće da šalje, sad je verovatno to ispravljeno. Slučaj rešen

Tako je. Prodavac nije izrazito označio Srbiju kao zemlju u koju neće da šalje, sad je verovatno to ispravljeno. Slučaj rešen
Upravo proverio, i dalje mogu da porucim. A ne mogu da mu ostavim feedback, ne postoji opcija kada udjem u porudzbinu. Jedino preostaje da sastavim report eBay-u, sto cu i uciniti sutra uz jutarnju kaficu. :D Kada mu udjem u feedback, vidim samo fb kupaca iz njegove zemlje.

Kad uđeš u Order details nema Leave feedback pod More actions?

Guglao i dosao do linka za feedback i odmah mi je povezalo tu porudzbinu, pa sam mogao da otkucam feedback. Cudno da u okviru same porudzbine nema te opcije. Ali bitno da sam uspeo da ga okitim na kraju. :cool:
Evo linka ako nekome zatreba:

Pozdrav ljudi, da li je neko dobio sledecei zahtev od eBay-a?
Nema razlog za brigu, s obzirom da ja imam otvoren nalog u Madjarskoj, pa me interesuje da li je ebay poceo da trazi Tax number i u Srbiji ili je ovo vezano samo za drzave clanice EU-a?

Annotation 2024-04-23 102026.png

To je samo za EU i, predpostavljam samo ako prodaješ na Ebay-u.

Jel ima neko ko donosi sa ebay robu?
Novi Sad, mada ne mora.

Hvala na postavljanju pitanja na pravom mestu!Narucio sam na eBay casopis.Posle 30 dana prodavac mi odgovorio da uplacen novac prosledjenj na eBay.Ali ne mogu da pronadjem gde se nalazi.Ponovo sam kontaktirao prodavca ali se ne javlja.Molim Vas kako da pronadjem gde se nalazi novac.Puno hvala na odgovoru1

Koji ebay (usa, eu, azija...), kako si platio itd...
Ovako niko ne moze da ti pomogne

refundirali su nazad novac? kada je to bilo?

ako si platio karticom banke, sredstva treba da se vrate na karticu banke, za to treba malo vremena. ako je proslo dugo vremena, kontaktiraj banku, daj im info o transakciji (stigne sms kada platis) reci da je iznos sa te transakcije vracen na ebay i da taj iznos nije stigao na tvoj racun

Narucih ne bas jeftinu stvar (bar za mene ne jeftinu), objektiv od 300$. i sad vidim da mi je prodavac poslao pogresan. Kontaktirao sam ga i potvrdio mi je da je poslat 50mm objektiv (ja narucio 35mm) i on me ubedjuje da sam uzeo 50mm, mada sam 101% siguran da nisam.
Tacno znam da sam u tom trenutku imao da biram iz padajucih menija koji objektiv hocu i za koji aparat, i znam da sam proveravao nekoliko puta, pogotovo na check out-u.
Umesto 35mm, poslao mi 50mm (tu ziznu daljinu vec imam), a posto je tada pisalo da je poslednji komad, vise nema ni onih padajucih menija za izbor.
Kakve sanse imam za neki rifaund?
Jel moze on da izvrsi neke malverzacije sa photoshopom ili ebay ima tacan uvid o narucivanju?

trebalo bi u orderu da pise koji je model izabran iz padajuceg menija. ne moze on da promeni kod tebe i na ebay serveru nikako

Ovo je order info sa ebaya. Ne vidim nista sem naslova. Mada u ovom oglasu nema vise padajucih menija i izbora objektiva.
Ovaj moj je bio poslednji komad - 35mm, pa verovatno vise nema mogucnosti izbora.
Nisam pametan sta da radim.
Sta bi bilo kad bi "stisnuo" More actions/return the item. vidim da pise "Returns accepted through Oct 18, 2024."

PS. "stisnuo" sam, pa sta bude.
Poslao sam prepisku izmedju mene i prodavca kao attach, jel nemam sta drugo, pa da vidimo.

Prilozi

• lens.jpg
    lens.jpg
    72.4 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Da, iznad je bio jos jedan padajuci meni sa izborom zizne daljine, a posto je pisalo da ima jos jedan komad, kojeg sam ja kao kupio, vise nema sta da se bira pa vise nema tog menija

Da, iznad je bio jos jedan padajuci meni sa izborom zizne daljine, a posto je pisalo da ima jos jedan komad, kojeg sam ja kao kupio, vise nema sta da se bira pa vise nema tog menija
editovao sam post, pogledaj revizije na linku.
npr. ovde za https://www.ebay.com/itm/196026651683 (gde ima i ponuda od 35mm) u reviziji: https://www.ebay.com/rvh/196026651683?rt=nc od 11. juna se vidi da je brisao ponudu od 35mm, valjda bi se videlo negde da je obrisao sve varijacije tj. u tvom slučaju tu od 35mm kad je ažurirao oglas. ne znam.

kod mene se na svakom orderu vidi ako je bio neki izbor u meniju, sta sam izabrao

evo neki primeri

Screenshot 2024-08-16 at 20-33-48 My eBay - Purchases.png

Screenshot 2024-08-16 at 20-34-09 My eBay - Purchases.png

Hvala na objasnjenju, sad cu da cekam da vidim sta ce biti, da li mogu da ga vratim, odn. da ni ne dodje do Srbije, ili pak cu morati da ga preuzmem.
Kad bi makar mogao neki refaund u krajnjem slucaju, pa da ga stavim na oglase, da izvucem makar priblizno

Refund ne bi trebalo da je problem, ali obično traže dokaz da si poslao predmet nazad pa ako šalješ, obavezno šalji sa brojem za praćenje.

Huh, ja sam mislio da moze paket da se opozove, posto je sad negde na pola puta.
Aj sad jedna situacija. Stigne objektiv 300$, eventualna carina, pdv xxx din.
I ja odlucim da posaljem nazad. Ja placam postarinu xxx din?

Jednom kada paket krene nema opoziva, placas sve, PDV, carinu i postarinu nazad.

Sad mi javvlja prodavac da nije problem da vratim paket, ali moram da promenim zbog cega. Ne da stavim da su oni pogresili, nego da sam kao ja pogresio.
Da li time stavljam sebe u nezgodniju situaciju, eventualno neke penale placam?

@Astrmario
u tom slucaju mi se ne isplati, jer kad sve to sracunam, lakse mi da ga prodam ovde ispod cene, nego da se zezam sa ovim.

stavis kao razlog, kupljen pogresan. to je normalno u online kupovini. kada ne mozes fizicki da vidis sta kupujes. niko ti nece praviti problem zbog toga

Drugari,

Nedavno sam otvorio novi eBay nalog i prodao sam pre par dana neku stvar međutim vidim da eBay ne uključuje više troškove shippinga kao vašu zaradu u okviru neke prodaje, na primer ako prodate nešto za 100$ a naveli ste uz to shipping 30$ ne računaju vam kao total zaradu 130 već samo 100$ koliko košta predmet ??!

Jel zna neko da mi pojasni o čemu se ovde radi tačno ? Sada su uključili i nekakav sales tax koji plaća kupac, ništa ne kontam...bio sam odsutan nekoliko godina kada je prodaja u pitanju.

Konkretno u mom slučaju prodao sam neki predmet za 350$, shipping je bio 35$ na kraju su mi skinuli ravno 100$, eeeeej STO DOLARA i još ću na sve to morati da platim shipping što će reći da mi ostaje 250$ a ukupni trošak mi je opušteno 130$ !!! Kakve su to lopovčine, bukvalno su uništili kompletnu prodaju i ubili ljude u pojam. Ne znam da li se više uopšte isplati prodavati nešto kod ovih derikoža.

Gde su mi nestale pare od shippinga ?

ebay.jpg

Nazad
Vrh Dno