Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Neke preporuke za lokal co-op sa jednim parom joy-cona?

Koliko sam razumeo uz MIG karticu mogu da se igraju Dumpovi bez modifikacije konzole?
Zvuči idealno za nekog ko neće da se zeza sa modifikacijama konzole.
Ja sam pre nekog vremena malo istraživao MIG i meni to zvuči kao idealno rešenje za nekoga ko ne želi (ne ume) da modifikuje konzolu. Odgledao sam nekoliko recenzija i baš je tako kako reklamiraju, mogu da se igraju dumpovi jednostavnim prebacivanjem na SD karticu koja se umetne u MIG. Jedino mi je nejasno gde nabaviti te dumpove, mada to svakako nije pitanje za ovde :)
Moze ali je po meni jako neprakticno, kartica se moze napuniti romovima, ali u slucaju da zelis da igras neku drugu igru, moras na kratko izvuci mig karticu i ponovo je ubaciti da bi se pokazala druga igra u meniju. Ako imas deset romova na njoj, a zelis bas neku ugru, teoretski moras vaditi i ubacivati mig deset puta. Imaju i neki reviziju kartice koja ima na sebi on/off switch ali opet bzvz po meni. Druga stvar je sto su polovne igre time kompromitovane, neko je mozda vec napravio dump, ti se nakacis sa tom igrom online i banuju te jer je taj rom pusten online.
Izbacivanje/ubacivanje kartice radi promene igre mi je najmanji problem, svakako bih morao isto da uradim da npr. igram isključivo igre sa kertridža. Mada, kao što kažeš, vidim sad taj V2 i da ima dugme za prebacivanje. To oko kompromitovanja igara dumpovanjem takođe se spominje u tim recenzijama koje sam gledao, ali mi ni to ne predstavlja nikakav problem pošto apsolutno ništa ne igram onlajn.

Mene najviše zanima da li Nintendo može nekako, osim tužbom, da doskoči tome kako MIG funkcioniše i da potpuno ukine mogućnost korišćenja.

Mene najviše zanima da li Nintendo može nekako, osim tužbom, da doskoči tome kako MIG funkcioniše i da potpuno ukine mogućnost korišćenja.
Duh je pušten iz boce, ne moze Nintendo vise nista da uradi, jer cak i da zabrane prodaju ovih, pojaviće se sijaset klonova ovih kartica na aliexpressu i dr. A da menjaju hardver, odnosno čitač kertridza na switchu im se ne isplati jer svakako izlazi switch v2 te su sada time zaokupljeni, a i tim potezom bi onemogucili igranje svih do sad izaslih igara na originalnim karticama. Na slican nacin radi r4 kartica za ds/3ds, na konzoloma koje nemaju cfw
Jedino ostaje pitanje da li ce ovo raditi i na switchu 2, jer su isprva nagoveštavali da ce biti backward kompatibilan, a to znaci kompatibilan i sa mig-om 😅... Videćemo...

Jedino ostaje pitanje da li ce ovo raditi i na switchu 2, jer su isprva nagoveštavali da ce biti backward kompatibilan, a to znaci kompatibilan i sa mig-om 😅... Videćemo...
Ovo je zanimljivo pitanje, moguće je da Nintendo upravo krpi konzolu da MIG (i klonovi) ne može da radi. Ili je kasnije skrpe kroz FW.
Mada ukoliko Switch 2 bude imao ketridž pitanje je vremena kada će napravatiti exploit.
Sa druge strane, pominjali su 24-7 telemetriju sa konzole (Denuvo fazon) kao i verziju konzole BEZ ketridž slota. Ta ne verujem da će ikad biti probijena.

Samo jedno pitanje - da li se bilo koji Nintendo Switch Lite čipuje? Ne mora da se pazi koji je software itd. I da li posle može da se koristi u onom dual modu (i za online i kao čipovan - bira se nakon reset-a)?

Košta solidno, naravno. Nije baš jednostavno, pa svako ima prava da ceni svoj rad/vreme koliko misli da treba. Ja mogu nešto povoljnije, ali trenutno sam prebukiran i u narednom periodu ne prihvatam za rad.

Corvus, otkad ti to radis? Koliko se secam, na tu temu pre kad smo diskutovali, nisi radio. Onda da uzimam konzolu pa da cekam red. :D

Ja bi Oled. :)

Mada Switch 2 ce uskoro, tu mi ne gine kupovina igara, ni novih ni ovih starijih. :D

Košta solidno, naravno. Nije baš jednostavno, pa svako ima prava da ceni svoj rad/vreme koliko misli da treba. Ja mogu nešto povoljnije, ali trenutno sam prebukiran i u narednom periodu ne prihvatam za rad.
Računaj i mene, kupio sam klincu Lite upravo, pa kada budeš čipovao pusti porukicu u PM.

Da li može kada se čipuje da se koristi nešto fazon kao dual-boot? Da može da se koristi i kao nečipovana (igra klinac Fortnite pa zato :) )

Što se tiče regularne konzole, kao novopečeni "Nintedovac" jel treba da obratim pažnju prilikom kreiranja naloga, na region i sl?

Da li može kada se čipuje da se koristi nešto fazon kao dual-boot? Da može da se koristi i kao nečipovana (igra klinac Fortnite pa zato :) )

Što se tiče regularne konzole, kao novopečeni "Nintedovac" jel treba da obratim pažnju prilikom kreiranja naloga, na region i sl?
Javiću se za 10-15 dana.

Odgovorio sam ti iznad - može. Klonira se interna memorija na posebnu particiju na memorijskoj kartici i onda se taj klonirani sistem modifikuje, blokiraju se Nintendo serveri, itd. Taj sistem se koristi za homebrew i... ostalo. :) Ako želiš da igraš kupljene igre i igraš online, bootuješ taj netaknuti sistem sa interne memorije.

Iz navedenog razloga, savetujem korišćenje memorijske kartice od barem 256GB ili više.

Kreiraš US nalog, zbog najčešćih akcija i uglavnom najboljih cena. Mada je moguća kupovina i na drugim regionima.

Pozdrav ljudi, planiram da kupim Nintendo switch i to najverovatnije Oled, veci ekran, mogucnost igranja na tv itd. Vidim post iznad za kreiranje US naloga, da su tu najveci popusti za igre, zanima me da li ima kod nas polovnih igara po nizim cenama, nekako me privlaci da fizicki imam igru, no ukoliko je dosta isplativije uzimati u digitalnoj formi, sto da ne. Hvala unapred.

Odes u Games i vidis sta ima na popustu, a to su samo polovne igre, nove retko kada, budu one third party i sto niko ne kupuje uglavnom. Na KP mozes jedino da juris krstene igre, ali polovne.
Zato i pricam ako bih usao u pricu i kupovinu igara, meni konzola za 53K najjeftinija, plus 10 nintendo igre, 90k. :D A uzeo bih mnogo vise...

Da znam da cu posle tu kolekciju kao ameri sto rade, prodam za iste ili vece pare, pa ajde da ulazem dok me ne smori, ali ko ce da ti dodje i pljune 3k evra na punu kutiju igara, niko.

Odes u Games i vidis sta ima na popustu, a to su samo polovne igre, nove retko kada, budu one third party i sto niko ne kupuje uglavnom. Na KP mozes jedino da juris krstene igre, ali polovne.
Zato i pricam ako bih usao u pricu i kupovinu igara, meni konzola za 53K najjeftinija, plus 10 nintendo igre, 90k. :D A uzeo bih mnogo vise...

Da znam da cu posle tu kolekciju kao ameri sto rade, prodam za iste ili vece pare, pa ajde da ulazem dok me ne smori, ali ko ce da ti dodje i pljune 3k evra na punu kutiju igara, niko.
Hvala na savetima, @Corvus Corax, hvala i tebi puno. Sto se konzole tice, nasao sam bas u NS za 300 evra, nove, pod garancijom, na KP sam nasao, nasao sam jos jednog coveka, kod njega su mislim 330, nove, uz garanciju, on kazeu tu cenu ide i nalog i par igara, tako da to zvuci dosta primamljivo. :D To bismo cura i ja igrali najvise, plus ja na pauzi na poslu, a i kad nema nekog posla :D

Pobogu šta je masakr u hong kongu 😅

P.S. sad vidim ovo kao Hotline Miami

Je l’ rade Nintendo first party igre (Mario Kart, Super Smash Bros, Splatoon itd) na Nintendo Switch-u na Yettel Hipernetu s obzirom da navodno koriste CGNAT?

Treba da uzmem net ovih dana pa ne bih da se sjebem pošto mi Yettel daje više meseci po dinar od mts-a.

Ima li negde ovo u Srbiji da se kupi?
Pogledajte prilog 450689
Jako lepo! Najbolje da pitas direktno ove u games itd... Ja sam pitao tako za neke stvari dok sam se igrao sa psvita... Gledali su me kao da sam pao smarsa 😂 ali uvek pitaj 😏 skoro sam usao u lagunu da pitam za neki strip.....prvo su me svi gledali kao da sam ludak... A onda su ga nasli na netu da ipak postoji...😏

Konačno čipovah konzolu, pa ovo je sjajno šta sve može! :LOL:

Ono što me najviše zanima:
1. Da li smem da koristim WiFi ili ne jel postoji neka ugrađena zaštita?
2. Da li za kopiranje igara mogu preko sd kartice (samo je ubacim u čitač i na PC) da kopiram igre ili moram onaj Tinfoil, Nut i NS-USBLoader da koristim?
3. Kako se instaliraju aplikacije sa play store-a tj. jel može to?

Nazad
Vrh Dno