Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Trebalo bi da to opadanje bude usled slabije konekcije?
Portal strimuje sliku, pa nešto slično kao npr EON app, menja rezoluciju ukoliko nema dovoljno dobar protok.

Da li postoji posebna tema za PS Portal?
Ako ne zanima me da li neko ima iskustva sa opadanjem rezolucije na portalu za vreme igranja?

Nemam PS portal ali koristim PS5 remote play na PS4.
I kad igram Cyberpunk dešava se da u neko doba dana (obicno pre podne) nestane HDR opcija. Bude zasivljena. A igra bude previše mračna. Pa se onda povrati u popodnevnim satima.

Да. ПС4 је у Нишу а ПС5 у БГ-у. И често ми се то деси у преподневним сатима. Видео да је игра премрачна, отишао у подешавања а ХДР засивљен. Не може да се подеси. 2 сата касније ОК. Укључим га и Сајберпанк нормално осветљен.
Сутра..опет исто.
За сада је то једина игра коју сам пробао на remote.

Druze moj ugasi na TV eko mod ili tako neku opciju koja reaguje na svetlost pa smanjuje brightness. Kod tasta na starom LG sam bas gasio pre neki dan, gledao tekmu a slika kako ugasim svetlo u sobi potamni skroz.

Sad vidim da ti je opcija zasivljena, kontao sam da ti je slika tamnija samo.

Pozdrav. Treba mi savet.

Nešto mi se ne kupuje PS Plus Extra koji mi je sad istekao. Iako sin finansira :D. Prve godine sam imao Premium i bilo mi je zanimljivo da probam. Onda sam pre poskupljenja kupio Extra i bilo mi je razumno. Sad sa porezom i kursom izađe skoro 16.000 (je l ima nekih akcija i kad se pojavljuju - imam US nalog i kupujem kredit preko Amazona). Ne odgovaraju mi kombinacije one sa KP, jer hoću da imam makar Essential na moje ime. Ako ukombinujem Essential na mene i Extra sa KP izađe kao da sam sam kupiuo Extra. Osim ako nešto nisam pomešao (treba mi da skupljam mesečne igre, mada su i one ništa posebno i da igram GT7 online).

Skoro mi je i Game Pass istekao, nešto ni to nisam koristio. Isto tako čekao sam Spider-Man 2 za Plus i na kraju ga kupio preko naloga (isto bilo i za Ragnarok). Tako da se razmišljam da kupim Essential i kupim 4-5 igara godišnje preko naloga. Izaćiće me isto, ali makar ću da igram bolje igre.

U poverenju imamo dosta konzola starih i novih, ali bih da se zadržimo na PS5. Čipovan Switch i PC da ulete baš kad moraju. Šta mislite? Ja baš nisam našao vrednost u Extra i Premium. Klincu odgovaraju klasične PS ekskluzive (GoW, Horizon, Uncharted, Last of Us, Spider-Man), mada smo sve već odigrali.

PS. Ako kupim samo Extra preko KP kombinacije, bez Essentiala na mene, da li grešim i mogu li GT7 online?

A i svaki tier donosi sa sobom i onaj prethodni, dakle Extra ima i Essential, Premium i Extra i Essential, možeš GT7 ili bilo koji drugi multiplayer sa bilo kojim.

Prošle godine nisam našao vrednost u Extra i Premium ali u zadnje vreme mi se baš isplatilo, više Premium jer ima Game Trials, nešto sam se uželeo miša i tastature pa sam probao par igara na PS5 , čisto da vidim da li da uzimam te igre na drugoj platformi, takodje Streaming pomaže, jako dobra stvar, štedi vreme i živce.

Jasno. Znam za multiplayer, nego na KP ima lupam Extra 12m za 7500din (na generisan nalog), ali radi po principu kao kada kupite nosilac nalog za neku igru, ako sam razumeo. Skidaš tamo, a igraš na svom. Što po nekoj logici znači da 1. sigurno ne možeš 3 igre mesečno da skupljaš na svoj nalog i 2. ali ovo nisam siguran, ne možeš da ideš online.

Mesečne igre će se dodavati na taj kupljeni nalog preko kojeg je uplaćen Extra, ali ćeš moći da igraš sve igre (uključujući i online) i na svom nalogu.

Premium game trials i streaming radi samo na nosioc nalogu, gde je kupljen, na drugim nalozima ne, čisto da imaš na umu to ako ti zatreba baš tako nešto.

Kaže čovek da mi radi i online igranje ako uradim console sharing (aka nosilac) čak i ako moj nalog gde uđem u usera nije essential. To je već razumno. Preživeću mesečne igre. Nije baš lista impresivna, gledao sam sinoć šta sam nakupio godinama.

Imaš šta si nakupio i imaš ono što si mogao da igraš dok si plaćao. Uzmi taj iznos koji si plaćao godišnje i izračunaj koliko si igara mogao da igraš za taj iznos bez pretplate. Nisam baš siguran da bi se naigrao.

Ako tako posmatra onda smatras da imas svo vreme ovog sveta.

Sta je ispravno jeste da stavis na papir sta si sve igrao sa te pretplate za taj period. Kod mene je to ako se ne varam par igara i Returnal iz kataloga. Mnogo jeftinije prolazim od kada nisam na PS+. A najbolje zadnjih mesec ipo od kada ne igram nista 😅

Sve zavisi ko sta igra i koliko igra.
Ja se npr. naigra igara iz extra kataloga, do sad mi se sigurno 5x isplatio a istice mi tek krajem godine. Jos i mesecne (Essential) igre, uvek bude bar jedna igra koja mi je zanimljiva.

Našao sam najbolje rešenje, a to je da ja i kum uradimo share :D. E sad sam zbunjen, daću njemu da bude guest, što znači da ja treba da izađem iz mog usera, ali kako i da li uopšte mogu da sačuvam moje saveove? Trenutno su i u lokalu i cloudu, ali mi taj deo nije bitan za buduće. Kako najbolje to izvesti?

Ili prosto njemu da dam da bude nosilac? Ne gubim ništa i onako je moj nalog.

Ako tako posmatra onda smatras da imas svo vreme ovog sveta.

Sta je ispravno jeste da stavis na papir sta si sve igrao sa te pretplate za taj period. Kod mene je to ako se ne varam par igara i Returnal iz kataloga. Mnogo jeftinije prolazim od kada nisam na PS+. A najbolje zadnjih mesec ipo od kada ne igram nista 😅
Ima dobrih naslova PS+ extra, licno mi je najbolji odnos cene/ponude igara, posebno zbog ps+extra kataloga...
5-6 igre mogu da obrnem godisnje plus sta uleti od ovih sitnijih indie koje vec imam na Steam wishlisti ili pak zelim da isprobam...
A osim neke PS ekskluzive (heavy hitter naslove) sumnjam da cu zeleti da obrnem 2. ili 3. put...

Izvinjavam se, nisam sve čitao, videh samo za stream da se pominje, dodao bih da radi i sa drugih naloga (kad je aktiviran game share - nosioc), potrebno je pokrenuti stream sa nosioca kako bi ostala igra na početnom ekranu, kasnije se igra sa bilo kog, čisto ako nekom znači ovaj info.

Ima dobrih naslova PS+ extra, licno mi je najbolji odnos cene/ponude igara, posebno zbog ps+extra kataloga...
5-6 igre mogu da obrnem godisnje plus sta uleti od ovih sitnijih indie koje vec imam na Steam wishlisti ili pak zelim da isprobam...
A osim neke PS ekskluzive (heavy hitter naslove) sumnjam da cu zeleti da obrnem 2. ili 3. put...
Ma nema se vremena i ovo sto sam nakupio pp nalozima necu preci god-dve. Faza stagnacije, izigrao sam se ove 3 godine kao mlad majmun.

Izvinjavam se, nisam sve čitao, videh samo za stream da se pominje, dodao bih da radi i sa drugih naloga (kad je aktiviran game share - nosioc), potrebno je pokrenuti stream sa nosioca kako bi ostala igra na početnom ekranu, kasnije se igra sa bilo kog, čisto ako nekom znači ovaj info.
Moguće, nisam probao to, verovatno mi je ugašen game share, jer mi nije potrebno bilo da palim to do sada, a pretpostavljam da je po defaultu isključen.
Sve ostalo radi i bez toga, osim tih Premium dodataka koje ionako retko koristim.

Juce hteo na napravim lobby u jednoj igri, izbaci mi da ne moze jer sam NAT3. Koja je bese tu fora, da se to promeni? Net Supernova.
Mislim da sam uvek pre bio dvojka, i da nikada nisam imao problema sa tim.

Pa da, ali oduvek sam Supernova, na PS4 Pro je bio NAT2. Zato reko mozda je do konzole, ili jer sam promenio ruter, uzeo mesh WIFI 6 sistem, mozda on ima neko podesavanje, sto je sigurno razlog.

I meni je na xbox-u do pre par dana bilo nat2 ili ti nat type open,sad je nat 3 ili ti strict,a uvek sam bio iza nata i u ruteru mi je podesen dmz ka ip od xbox-a.Supernova optika

Koristi li neko dramless ssd lexar nm790 sa ps5? Mislio sam da uzmem ssd od 2tb(kingston kc3000, fury renegade, samsung 990 pro) ali cena za 4tb lexar nm790 je nekih 8000din viša pa mi to deluje primamljivo. Gledao sam neke testove i nisam primetio loše kritike.

Мала помоћ.
Сестрићу сам наместио да може да стримије играње игрице на јутубу.
Е сад дилеја хоће да му се види фаца и ћошку док игра и да може и звук да преноси.

Шта ми је све потребно за то,камера и слишалице? Шта би била нека што повољнија варијанта да му то све омогућим?

Хвала.

Pa ako hoće sve preko konzole. Mora original sony kamera za konzolu. A slušalice bilo koje sa mikrofonom koje mogu da se povežu na komtroler

А која је разлика између стримовања на јутуб и на твич? Видим да може да се стримује и на твич преко конзоле.

Nazad
Vrh Dno