Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Stigli su mi sundjeri za Pulse 3D sa Alija, zameni se bukvalno za minut. Za sada deluju malo debeljuskastije nego oni original.

Namerno sam uzeo mesh a ne vestacku kozu iduci logikom da ce mi se manje znojiti glava, videcemo kako ce da se ponasaju 🤷‍♂️

Prilozi

• 20240617_103902.jpg
    20240617_103902.jpg
    266.2 KB · Pregleda: 42
  • 20240617_104057.jpg
    20240617_104057.jpg
    268.5 KB · Pregleda: 42
Stigli su mi sundjeri za Pulse 3D sa Alija, zameni se bukvalno za minut. Za sada deluju malo debeljuskastije nego oni original.

Namerno sam uzeo mesh a ne vestacku kozu iduci logikom da ce mi se manje znojiti glava, videcemo kako ce da se ponasaju 🤷‍♂️
Ako moze link na PP, usi mi gore kao deponija u Vinci posle 1h igranja na ovoj vrucini s tom eko kozom. Javi utiske

stavi link da svi vidimo :)
nije lose uopste

Ima ih na brdo oglasa, ja sam uzeo sa ovog

Hteo sam prvo one sa gelom medjutim kolege koje su ranije uzimale su u ovoj temi pisali da i nema neku svrhu tako da sam uzeo ove mash. Na prvu sta znam, nosio sam ih jedno sat vremena danas i bilo je okej, niti sam se nesto oznojio niti su lose lezale na usima.
Trebao sam da stavim na glavu dok mi je jedna ova a druga original pa da uporedim, ali kasno mi sad da vadim one iz djubreta 😂

edit: svakako vise nemam one ljuspice po glavi/vratu/telu/krevetu - tako da je top :D

Meni se sve olinjale stare tako da sad nemam razloga da ih menjam😉

Pitam se da li će ikada doći zvanična podrška za PSN u Srbiji obzirom da imaju ceo sajt na Srpskom. Ne verujem lično da bi se prebacivao sada s obzirom da sam previše uložio u svoj trenutni UK nalog ali bi bilo lepo...

Taj sajt postoji jedno već 10 godina ja mislim, redovno ga ažuriraju sa novim proizvodima i održavaju... Baltičke zemlje su u EU već 20 godina a ni oni nemaju zvaničnu podršku tako da se ne nadam ni za nas još dugo...

Ne znam ni ja dal bi se prebacio skroz kad bi postojalo ali bi definitivno napravio nalog radi kupovine igara da se ne cimam sa kodovima više.

Jedino sto moze da pogura tu pricu je PC gaming i Steam, jer sve novo sto bude izlazilo iz kuce Playstation, ce zahtevati PSN nalog, a dobar deo sveta ga nema, gde i mi spadamo.
Samo tako ako se smiluju da omoguce, pa da se provucemo.

To se i ja nadam... tehnički 60%+ sveta ne može da kupi njihove SinglePlayer igre na Steamu pošto je stavljen region lock nakon HellDivers 2 frke i sad skoro više niko ne priča o tome.

Obavezno bi napravio domaći nalog zbog mogućnosti izbora srpskog jezika u igrama.

kratos-trollface-by-pansagethebest-d5wea42-414w-2x.jpg

Kad si to pomenuo, setio sam se da će Stalker 2 imati srpske titlove, barem tako piše na sajtu, biće zanimljivo videti kako će to biti urađeno kada (ako) igra izađe, mislim da je ovo prvi put da vidim da neka veća igra ima naš jezik.

Kad si to pomenuo, setio sam se da će Stalker 2 imati srpske titlove, barem tako piše na sajtu, biće zanimljivo videti kako će to biti urađeno kada (ako) igra izađe, mislim da je ovo prvi put da vidim da neka veća igra ima naš jezik.
Да ли си сигуран то?
Да није Балкан зона заједнице је трилогију не бих могао да играм по два пута. Још и мод да повећам носивост па сам скупљао све што се може скупити и после продавао. Зато поздрав за С.т.а.р.ц.а и остале. 😀

Jedino sto moze da pogura tu pricu je PC gaming i Steam, jer sve novo sto bude izlazilo iz kuce Playstation, ce zahtevati PSN nalog, a dobar deo sveta ga nema, gde i mi spadamo.
Samo tako ako se smiluju da omoguce, pa da se provucemo.
Pominju na oficijalnom Helldivers 2 diskord serveru da Steam (Valve) i Sony navodno pregovaraju na tu temu. Mada to je vec tako mesec i vise dana tako da licno nemam neka velika ocekivanja od toga. A sto se tice samih igara, posle Helldivers 2 vise nemam planove da kupujem nista od igara koje Sony publish-uje na PC. Prosto im vise ne verujem. Igracu sta mogu na PS5 i to je to.

Poslednjih nekoliko dana mi se desava da ugasim PS5 normalno, sutra ujutru nece da se ukljuci, sve dok ne izvucem kabli iz struje i opet ga vratim....onda je sve ok.
To se mozda desilo u protekle 2god 2-3x, a u poslednjh nedelju dana vec skoro svako paljenje ujutru...

Poslednjih nekoliko dana mi se desava da ugasim PS5 normalno, sutra ujutru nece da se ukljuci, sve dok ne izvucem kabli iz struje i opet ga vratim....onda je sve ok.
To se mozda desilo u protekle 2god 2-3x, a u poslednjh nedelju dana vec skoro svako paljenje ujutru...
Jesi probao u Rest mode da ga gasiš? I ako jesi šta se dešava tu kad ga upališ?

Nisam, probacu....mada jednom se desilo da se usred igre sam ugasio, i morao sam da ga iskljucim iz uticnice i opet pokrenem..nakon toga radi sve ok

Probaj, ja ga tako uvek gasim i radi ok.
Ugasio se i meni jednom usred igrice i morao sam da ga isključim iz utičnice, da odmori malo :)
Ništa drugo nije pomagalo, to je bilo pre nekih godinu dana, mislim da se pregrejao jer kad sam posle pogledao video sam da nisam stalak onaj dobro podesio i nije stajao na njemu pa je verovatno imao problem sa hladjenjem, nakon što sam to fiksirao kako treba više se to nije ponovilo. Nije mi baš išlo u glavu zašto mora da se vadi kabl iz utičnice, nije mi ni sada jasno, ne znam u kakve hibernacije ulazi kada je definitno isključen a pritom neće da se upali nikako, ali dobro ...

Sitne komponente drže napon i nakon gašenje, tj u stand by modu su. Isto kao i na matičnoj u kompjuteru, kao i na TV-u (ako je upaljeno fizičko dugme na samom televizoru) . Isto važi i za modeme, pa je za promenu IP adrese potrebno izvući kabl iz struje i sačekati desetak sekundi.

Dobro to je nešto drugo, ovde pričamo da ne možeš da upališ uredjaj i da je mrtav sve dok ga ne isključiš iz napona, tek onda se vrati u normalan mod.

Да ли може некако да се игра Пес2024 кад сам ја овде а другар на Новом Зеланду?
Неко је негде споменуо да то лоше ради или шта је већ био проблем...
Да ли ово може некако да се премости?

Ово смо тек јуче пробали.
Другар је мало одложио куповину,за викенд је узео и јуче смо одиграли 2 утакмице ПЕС-а.
И радило је доста пристојно.
Осећао се благи лаг приликом промене играча,ништа страшно. Кад да играм лигу са неким са ким ме игра споји.
Ја сам повезан каблом са рутером,а он нажалост преко бежичног нета,и рутер је спрат испод њега.
Вероватно да је повезан као и ја да би ситуација била који % боља.

Оно што је лоше радило то је комуникација преко звучника на џојстику. Ту је било кашњења поприличног.

Mislim da je Japan trenutno najjeftiniji? Gledam sad PS+ extra godinu dana je 11700 jena što je malo manje od 70 eur dok je na US $135. Jedino postoje dve mane - ne možeš igrati igre koje su rating 18+ (Cero Z rating) tipa GTA i neke igre nemaju Engleski ali to moraš proveravati za igre koje te zanimaju.

Dve solidne mane ali zato je razlika u ceni skoro $60 pa vidi dal se isplati za tebe u zavisnosti šta bi igrao sa kataloga

Da li ima nekog sa LG oled televizorom ko bi mogao da proveri poziciju ekrana na konzoli?

Kada se uđe u podešavanja za PS postoji opcija za pozicioniranje ekrana (dakle na konzoli podešavanja, ne na podešavanja samog TV-a, ide se na Settings/Screen-and-Video/Screen/Adjust Display Area). Kada tu podešavam (i pre na G1 i sada na G3) uveća maksimalno sliku i uvek mi krugovi na levoj strani budu malo udaljeni od leve ivice (dakle trebal obi sliku još da povećam), ali su mi krugovi na desnoj strani malo odsečeni (trebal obi slik uda smanjim). Znači da je slika malo pomerena udesno i da je to problem. Mada nisam primetio da je loša pozicija negde van tog menija za podešavanje.

Mislim da je to zato sto sam tv pomera celu sliku po pixel ili dva levo ili desno, da bi se zastitio od burn in-a. Takodje mislim da sa 2-3m kad sedis, to i ne vidis, bar ja nisam primetio isto.
Povecaj max koliko ti na konzoli dozvoljava i ne brini. :)

Štelovanje na samom TV promeni. Nema šanse da ne može da bude overscan. Pogledaj malo stelovanja na TV

Nisam našao štelovanja za to na TV-u, a kao što rekoh, van tog dela za podešavanja, nema skraćivanja sa leve strane. Zato pitam da neko ko ima LG oled proveri ovo.

A ostali HDMI ulazi pokrivaju taj deo ekrana?

Da nije ovo menu tvog TVa?

Prilozi

• config-220-small.jpg
    config-220-small.jpg
    29.2 KB · Pregleda: 57
Da li postoji posebna tema za PS Portal?
Ako ne zanima me da li neko ima iskustva sa opadanjem rezolucije na portalu za vreme igranja?

Vrh Dno