Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Da li neko mozda zna o cemu se ovde radi...meni nista nije jasno.
Narucila sam pre desetak dana paket, one 3 stvari za besplatnu postarinu...i onda mi se u pracenju pojavljuju 2 paketa sa istim stavkama, razlicitim brojevima za pracenje i jedan kasni u odnosu na drugi par dana. Da li to znaci da cu dobiti 2 paketa sa identicnim stavkama. Placen je samo jedan...SmartSelect_20240629-102714_AliExpress.jpg

Idi na cainiao tracking i upisi taj tracking broj, u nekom momentu ćeš dobiti redovan LA broj za praćenje i onda sa njim nastavljaš dalje da pratiš pošiljku

Sve sam ja vec proverila, ubacila ove LP brojeve i videla dole alternativni LA broj...i kod obe posiljke se LA brojevi razlikuju.
Nije to problem...vec me buni zasto postoje 2 umesto 1 paket?

Poslali su odvojeno, svaka svoj tracking broj. Nema veze zajedno što si odabrala i platila. Možda i bolje tako zbog carine

Da li neko mozda zna o cemu se ovde radi...meni nista nije jasno.
Narucila sam pre desetak dana paket, one 3 stvari za besplatnu postarinu...i onda mi se u pracenju pojavljuju 2 paketa sa istim stavkama, razlicitim brojevima za pracenje i jedan kasni u odnosu na drugi par dana. Da li to znaci da cu dobiti 2 paketa sa identicnim stavkama. Placen je samo jedan...Pogledajte prilog 448128
Iz nekog razloga su ti razdvojili porudžbinu. Samo, može da se desi da platiš duplu "uslugu" otvaranja, ako oba budu otvarali na carini.

Nema veze što je kupljeno zajedno, ti artikli mogu biti iz različitih prodavnica i onda svaka šalje svoje. Ja sam jednom naručio na 3+1 gratis ponudi i sve je stiglo odvojeno.

Ok, moguce da je to u pitanju. I meni su do sada u pracenjima bili ponekada razdvojeni artikli, iako je uvek sve stizalo zajedno, ali naglase koji je artikl razdvojen.

Porucio sam pre 2 nedelje paket i platio sam dostavu za paket oko 1000din i od petka mi je paket na carini. Za koliko mogu otprilike da ocekujem paket?

Porucio sam pre 2 nedelje paket i platio sam dostavu za paket oko 1000din i od petka mi je paket na carini. Za koliko mogu otprilike da ocekujem paket?
Ako je od petka, moguće da stigne u ponedeljak jer vikendom ne šalju. U tom slučaju ne bi trebalo da ti naplate ništa za pdv. Ako ti ne stigne u u ponedeljak, možeš da čekaš i mesec dana, a naplatiće ti pdv i "uslugu" otvaranja, oko 300 do 500 dinara po mom iskustvu. Meni jedan stoji od 31. maja. Ako ide preko niške carine, čeka se, za ostale ne znam...

Kako da znam koja je carina? Meni pise 11003 na pracenju, jel to onda Bg ili nema veze sa tim?

Evo ipak je carina Niš, tako da mogu da se nacekam. A mozda i bude neko čudo 😂

Meni su danas pustili 2 mala paketa, nadam se bez pdv-a (videću sutra). Jedan je došao carinu u petak, a drugi u subotu.

Postalo besmisleno skupljati novčiće, šta god da sam kupio u zadnjih nedelju-dve, skinuli su tek par centi na novčiće!!!
Čak na neke prizvode neće da skine ni onih 1$ off 1,01$ a ako ručno unesem kupon kaže da nemože da se kombinuje sa drugim popustima iako opsolutno nikakav popust nije primenjen...

Ju...a ja otkako sam otkrila coins sekciju ponasam se totalno nerazumno 🤣SmartSelect_20240707-091840_AliExpress.jpg
...i ukupno tih 23 paketa kostaju 35$. Najskuplji mi je 14$ paket sa Choice (3 za...) gde sam narucila kabanicu, ogromnu za bajs koju odavno smekam al joj cena nije padala ispod 15$...nacekam je za 9, eno od 2.07 mi je na carini. Ostalo je sve u rasponu od 0,39$ koliko me kostao usb kabl (ima i pracenje) do 1,5$.
Evo nekih primera koliko se smanjila cena sa novcicima...
SmartSelect_20240707-092358_AliExpress.jpg
SmartSelect_20240707-092259_AliExpress.jpg

I sinoc sam narucila ovaj novcanik, koji isto dugo smekam ali sa dostavom nije bio ispod 16$...ja ga platila ovoliko
SmartSelect_20240707-092148_AliExpress.jpg

I zao mi je sto nisam zna da kada iskoristis onaj 1$ za treskanje...ako traje utakmica opet treskas i dobijes ga ponovo 🤣

Postalo besmisleno skupljati novčiće, šta god da sam kupio u zadnjih nedelju-dve, skinuli su tek par centi na novčiće!!!
Čak na neke prizvode neće da skine ni onih 1$ off 1,01$ a ako ručno unesem kupon kaže da nemože da se kombinuje sa drugim popustima iako opsolutno nikakav popust nije primenjen...
Obrisi aplikaciju i instaliraj je opet i ne kupuj proizvode direktno nego kroz Coins. Ako kupujes sa desktopa - nemoj vise.

Jer to sto ti pricas se ponavlja vec 30 puta i nije tacno. Kupon inace radi normalno OSIM kad postoji neki veci, jaci kupon koji se primenjuje na proizvod.

U svakom slucaju uradi ovo iznad.

Bex preuzima aliekspres posiljke? :(

ali.webp

Jos je to na nivou rekla kazala, znace se zasigurno za neki dan.

Znači krpe odlaze u zaborav.
Ako je samo naplata PDV ok je i onako zakon to kaže ali ako je klepanje po ušima da pitam AE gde piše dostava kurirskom službom. Verujem da ne bi bio problem sa refundom ali sa druge strane teško da bi mi posle nešta prošlo carinu jer te duže za PDV a vraćaš pošiljku.

Oklen vam toliki novcici?
Ja jedva da dobijem dnevno preko onih 2-3 igre i ulogovanje na app i PC
1720354877494.png

Mesed dana redovnog logovanja preko PC eto 1200 dukata, za dobru udavaču i previše za bogatu ogrlicu. Zaredjaš kada kupuješ da vidiš da li su poslali, dokle je stiglo itd. pa se nakupi, ako kupuješ jednom u mesec dana neisplativo je juriti samo novčiće osim ako si dokon pa redovno logovanje samo zbog novčića.

Širi se priča i svi su već obavešteni, samo u pošti niko ništa ne zna.

Gde su dokazi ?
Ovde je postavljena samo jedna slika dostave L..SK paketa koji i nije sa AE

U Makedoniji se isto nesto "mlate" sa VIA kurirskom sluzbom , ali im nesto slabo ide....

Ju...a ja otkako sam otkrila coins sekciju ponasam se totalno nerazumno 🤣
...i ukupno tih 23 paketa kostaju 35$. Najskuplji mi je 14$ paket sa Choice (3 za...) gde sam narucila kabanicu, ..
Evo par mojih najsvežijih kupovina, coinse jedva da i skida, par kupovina čak nije ni htelo da skine... Ali probaću ovo što je @Lanikor predložio pa ćemo videti.
001.JPG
Ovo ispod je recimo el.četkica za zube od 13,46$
002.JPG
003.JPG
004.JPG
konačno da skine i onaj shake kupon 1 od 1.01...
005.JPG
006.JPG
007.JPG

I zao mi je sto nisam zna da kada iskoristis onaj 1$ za treskanje...ako traje utakmica opet treskas i dobijes ga ponovo 🤣

Ovo nisam ni ja znao! Doduše 1$ off of 1,01$ mi ne znači puno, kad bi mogli ti da se saberu pa da mi skine 4-5$ e to bi bilo extra.

Obrisi aplikaciju i instaliraj je opet i ne kupuj proizvode direktno nego kroz Coins. Ako kupujes sa desktopa - nemoj vise.
Jer to sto ti pricas se ponavlja vec 30 puta i nije tacno. Kupon inace radi normalno OSIM kad postoji neki veci, jaci kupon koji se primenjuje na proizvod.
U svakom slucaju uradi ovo iznad.
Ok, briše, instaliram, isprobavam šta će da kaže.
Btw. jel još neko primetio kako Aliexpress aplikacija vuće bateriju telefona! Ili ja previše visim na aliju 🤣

Bex preuzima aliekspres posiljke? :(

ali.webp

But, but, kupovina sitnica i gluposti, (da dodam: za sitne pare) koje mi (manje/više) nisu potrebne je upravo najzabavniji deo 🤪
Ono što mi baš treba naručim sa alibabe i to ni jedna kurirska služba neće videti.

Al nikad nisam dobio vise od 2% popusta uz novcice tako da bar kod mene nema efekta prilikom kupovine
HOLY mother of borgs, 18 biliona skakavaca 😮 možda je i kod teba situacija kao i kod mene sad sa koinsima, probaj ovo što je Lenikor preporučio!!!

@Sirius9 da li kada kupujes stavljas prvo proizvod u korpu ili ides direktno na "Buy now"?
U slucaju da stavis u korpu pa tek onda placas skida zanemarljivo coinsa...ali ako ides odma' na placanje onda skida one procente koje i pise kad otvoris coins odeljak.

Evo ti primer...SmartSelect_20240707-194658_AliExpress.jpg
Kada se klikne na korpu dobijes ovo...
Screenshot_20240707-194815_AliExpress.jpg

Kada se ide na placanje...skinuo je tacno 70% coinsa (kupon nije dirO jer je ipod 1$)
SmartSelect_20240707-194950_AliExpress.jpg

Eto, mozda tu gresis 🙂

Vrh Dno