Šta je novo?

Temu - online prodaja (carina i praćenje pošiljki u zasebnim temama)

Nije ni bitno
Pa da osnovan za pruzanje usluga u USA napisao sam ti da su u Sep. 2022 poceli tu prvo rad kao sto pise u Bostonu 2022.
Imas dosta toga na temu Temu i ko je vlasnik i cega je sve vlasnik i kako su menjali sedista po svetskim metropolama, ima dosta stiva na tu temu ali ti kazem jer sam to "proucavao" strukturu i ko ima sta od uloga i ko je koga osnovao.
Kazem ti Kinezi su sve ali rade totalno drugacije od AE i Alibabe al da ne sirim sad pricu jer im je i vlasnicki i operativni koncept svega drugaciji od ostalih Kineskih platformi.
Nebitno.

Poz ja sam narucio dobio putovalo koliko su i rekli ,znaci 20 dana ,Planiram da probam sa nekih 20000 din da vidim dali ce biti carina mada nebi trebalo posto stvari koje narucujem ni jedna ne prelazi 2500 din

Da obavezno javi bice korisno svima, mada ja mislim da znam sta ce biti ali da budem siguran javi👍🍻

Ja sam sad dobio mogucnost da preumerim na paketomat, izgleda nekad ima ta opcija a nekad nema, preferiram da preusmerim jer ako mi dodju preprodne onda me bude
Znači kad nema te opcije za paketomat onda nema nikakve najave kad će doći, nego jednostavno okrenu kad su već stigli ?

Video sam malopre od danas Temu app ima ubacen srpski jezik, i to ceo sajt. Pretraga, porucivanje, specifikacija proizvoda, koliko sam na brzinu pogledao dobro je odradjen prevod

Imas broj za pracenje
Pa šta mi znači "Otprema" , u smislu dal će da dodje sutra u 8 ujutru ?
Može da stoji tako nedelju dana, barem preko pošte kada ide, za postexpress ne znam.
Mislim da nisam do sada imao posla sa PE, ne mogu da se setim, većina drugih kurirskih službi obavesti nešto poput "utovareno za isporuku" ili "očekujte isporuku tad i tad, cena ta i ta"

Video sam malopre od danas Temu app ima ubacen srpski jezik, i to ceo sajt. Pretraga, porucivanje, specifikacija proizvoda, koliko sam na brzinu pogledao dobro je odradjen prevod
Nije od danas vec od pre 3-4 dana kad je bio poslednji apdejt app.
Pa šta mi znači "Otprema" , u smislu dal će da dodje sutra u 8 ujutru ?
Može da stoji tako nedelju dana, barem preko pošte kada ide, za postexpress ne znam.
Mislim da nisam do sada imao posla sa PE, ne mogu da se setim, većina drugih kurirskih službi obavesti nešto poput "utovareno za isporuku" ili "očekujte isporuku tad i tad, cena ta i ta"
Pise ti sve lepo i kad je zaduzeno i sve.
Ne placas nista PE.
Ipak nista od toga sto sam mislio juce kad mi poslase da mogu da preusmerim u paketomat reko moci cu da uzmem u nedelju da ne cekam ponedeljak, ali cvrc, nista od toga danas pa sam se zeznuo da sad moram ja sutra da idem i donosim ta dva paketa umesto da mi kurir donese. Zeznuo sam se i sad znam za ubuduce ovako kurir donese i ne cimam se da idem po to ***, tezim putem sam naucio da ne trebam to da radim i da mi to nece ubrzati prijem paketa kad mi dodje subotom paket.
Ne znam sto su mi uopste to i slali ako cu svakako dobiti u ponedeljak samo su olaksali svom kuriru a meni otezali😡

Prilozi

• Screenshot_2024-06-30-20-07-41-674_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2024-06-30-20-07-41-674_com.android.chrome-edit.jpg
    79.8 KB · Pregleda: 43
Poslednja izmena:
Znam da ne plaćam PE ali to sam naveo kao primer, jer u broju za praćenje nema tih detalja, već samo generalno.
Nebitno, pretpostavljam da u toj poruci za paketomat piše još nešto i da se pominje i termin dostave, kao kod drugih službi, jedino što ovde izgleda neki put šalju to neki put ne.

ma gde salju to je banda sve koja radi u posti, dobijas infotek kad je na isporuci.... i ja sam preumserio na paketomat u subotu ali izgleda za to se ceka ponedeljak.... klasicna drzavna sluzba (marva)

Za sada
Znam da ne plaćam PE ali to sam naveo kao primer, jer u broju za praćenje nema tih detalja, već samo generalno.
Nebitno, pretpostavljam da u toj poruci za paketomat piše još nešto i da se pominje i termin dostave, kao kod drugih službi, jedino što ovde izgleda neki put šalju to neki put ne.
nema nikakve info kad ce biti u paketomatu to ce mi stici kad bude bio u istom tad automatski stize poruka da ta i ta posiljka stoji u paketomatu.
E sto se tice ove druge za koju mi nisu poslali sms za preusmeravanje u paketomat, malopre videh da su ipak poslali samo ovaj put na viber. Kakva im je to glupost jedan upit preko sms a drugi u viber? Sva sreca sad tek videh pa nisam i tu preusmerio tako da ce mi taj drugi sutra na stan doneti.

Šalju SMS, kad nije aktivan Viber (nema internet konekcije ili nešto drugo), da se ne bi propustila poruka. Čim je dostupan Viber, nema SMS-a.

Pa meni su i sms i viber poslali isti dan, aktivan viber, non stop konekcija samo za razlicite pakete

Videću i sam sutra prekosutra ili kad se već smiluju, sa drugim službama je uglavnom praksa da kada preuzmu paket isti dan te i obaveste o tome i imaš fore taj dan da preusmeriš na paketomat, ukoliko to ne uradiš sutradan dobiješ info da će taj dan biti paket na isporuci i u kom terminu (primera radi izmedju 11h i 13h), i to je sve skroz ok.
Ovde sa PE me zbunilo što neki ovde prijavljuju da oni neki put ne šalju za paketomat, zbun je dakle da li nešto onda u tom slučaju uopšte i javljaju i onda ostaje da se nagadja kada će doći 🤷‍♂️

Pa meni su i sms i viber poslali isti dan, aktivan viber, non stop konekcija samo za razlicite pakete
Iste poruke? Meni se nije nikad desilo da stignu identične poruke putem SMS-a i na Viber. Svakako je bolje i tako, nego nijedna. 🙃 Viber je kanta aplikacija i dosta često se dešava da nije online, iako nema prekida u internet konekciji.

Mali update, stiglo na Viber da će biti isporučeno danas.

Iste poruke? Meni se nije nikad desilo da stignu identične poruke putem SMS-a i na Viber. Svakako je bolje i tako, nego nijedna. 🙃 Viber je kanta aplikacija i dosta često se dešava da nije online, iako nema prekida u internet konekciji.
Ne, iste ustvari jesu iste sem broja za pracenje jedan paket na sms poslali drugi na viber. I sad fora za ovaj sto nisam prosledio covek mi doneo kuci pre 15 minuta, a ovaj sto sam prosledio na paketomat nije jos ubacen pise da ce danas navodno a jos plus moram po njega.
Bas su me zeznuli za to ali necu vise da prebacujem na paketomat.

Stigao mi je paketic. Dosta sitnica sam narucio 50-350 dinara. I dok sam cekao posiljku, znao sam da mi bar trecina i ne treba nesto narocito ali ajde. Dok sam razgledao stvari vec cetiri su bacene pare:

• 2 jeftina pletena kaisa za pantalone po 250 dinara koje sam narucio u duzini 120 cm, jedva da imaju 110. Merio sam na brzinu lenjirom, nemam pri ruci nista pogodnije ali kad ih izmerim an sebi ne dobacuje ni do prve rupe mada je jedan primetno duzi ni od njega nemam nikakve koristi. Imam jedan slican kais od 110cm koji mi dobacuje do prve rupe,
  • platneni sesir od 360 din, kako sam ga otpakovao, driker za suzavanje na kaubojski je ispao je iz kese tako da od osnovne namene da izgleda kao kaubojski nema nista. Inace je ispresavijan na 4 i bilo bi muke da se obod ispravi da izgleda i stoji normalno,
  • futrola za telefon i novcanik za dzogiranje (meni treba za setanje), 200 dinara. Vise puta sam merio moj telefon i novcanik i uporedjivao sa dimenzijama na slici i narucio. Telefon viri jedno 4-5cm, novcanik ne moze ni da se ugura na silu a nisam imao srece ni sa onim sto nisam merio - ne moze da mi obidje oko ruke, fali bar 7-8cm cicak trake. I materijal je grozan, ne verujem da bih izdrzao 5 minuta sa onim oko ruke.

Sve u svemu, nadam se da ce bar nekoliko skupljih stvari (700-1100) valjati mada su mi nade vec smanjene. Iz ociglednih razloga nemam nista za preporuku.

Idem da vidim kako da se zalim za ove idiotluke. Ima preko 1000 dinara, bolje da uplatim u humanitarne svrhe nego njima da ostavljam.

Poslednja izmena:
Stigao mi je paketic. Dosta sitnica sam narucio 50-350 dinara. I dok sam cekao posiljku, znao sam da mi bar trecina i ne treba nesto narocito ali ajde. Dok sam razgledao stvari vec cetiri su bacene pare:

• 2 jeftina pletena kaisa za pantalone po 250 dinara koje sam narucio u duzini 120 cm, jedva da imaju 110. Merio sam na brzinu lenjirom, nemam pri ruci nista pogodnije ali kad ih izmerim an sebi ne dobacuje ni do prve rupe mada je jedan primetno duzi ni od njega nemam nikakve koristi. Imam jedan slican kais od 110cm koji mi dobacuje do prve rupe,
  • platneni sesir od 360 din, kako sam ga otpakovao, driker za suzavanje na kaubojski je ispao je iz kese tako da od osnovne namene da izgleda kao kaubojski nema nista. Inace je ispresavijan na 4 i bilo bi muke da se obod ispravi da izgleda i stoji normalno,
  • futrola za telefon i novcanik za dzogiranje (meni treba za setanje), 200 dinara. Vise puta sam merio moj telefon i novcanik i uporedjivao sa dimenzijama na slici i narucio. Telefon viri jedno 4-5cm, novcanik ne moze ni da se ugura na silu a nisam imao srece ni sa onim sto nisam merio - ne moze da mi obidje oko ruke, fali bar 7-8cm cicak trake. I materijal je grozan, ne verujem da bih izdrzao 5 minuta sa onim oko ruke.

Sve u svemu, nadam se da ce bar nekoliko skupljih stvari (700-1100) valjati mada su mi nade vec smanjene. Iz ociglednih razloga nemam nista za preporuku.

Idem da vidim kako da se zalim za ove idiotluke. Ima preko 1000 dinara, bolje da uplatim u humanitarne svrhe nego njima da ostavljam.
Takodje, stigla dva od 4 paketa, neke stvari ok , neke nisam ni probao, tipa trimer jer nemam AA bateriju, sve što imam je AAA :D
Delovi za usisivač rezervni (naravno nisu original pitanje je da li to paše , kako i koliko dugo radi itd), neka lampa za orman treba da se napuni itd.
Neke stvari smrde do zla boga, kao da su bukvalno iz neke ribarnice izašle, užas.
U suštini majstori su slike da naprave za neki predmet, upscale, rotacije, verovatno i efekti neki ...
Mislim nisam ništa specijalno ni očekivao tako da np, ova druga dva paketa što treba da stignu su mi bolja, u smislu više im se nadam jer je praktičniji izbor bio, ali nakon ovoga šta znam, meh lol ...

Eh da, pohvalna je brzina i celokupna usluga generalno, skroz ok, dakle naručivanje, dostava, ukupno vreme itd.
PE solidan.

morate da kliknete na link preko mobilnog telefona. a aplikacija se ne sme instalirati. tek kada se klikne na vezu, tada se aplikacija instalira i vi koristite novu e-mail adresu
ili pokušajte na drugom mobilnom telefonu na kojem aplikacija nije korišćena.

morate da kliknete na link preko mobilnog telefona. a aplikacija se ne sme instalirati. tek kada se klikne na vezu, tada se aplikacija instalira i vi koristite novu e-mail adresu
ili pokušajte na drugom mobilnom telefonu na kojem aplikacija nije korišćena.
meni izbacilo to al samo za UK , cim izaberem Srbiju nema nista za dzabe

I kod mene, a nisam još ništa naručivao od njih. Kako dobiti takve cene?

pozdrav, radim u posti mogu vam reci da ogromne kolicine pj posiljki svake noci prolaze kroz postu

Nazad
Vrh Dno