Šta je novo?

UEFA Euro 2024 - European Football Championship

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ajmo prognoze za poslednji dan 2. kola tekuće faze
15h 🇬🇪 🇨🇿
18h 🇹🇷 🇵🇹
21h 🇧🇪 🇷🇴

predviđam da će prva utakmica biti dosadna a ostale 2 dobre, možda i odlične

belgija pobeda, gruzija-ceska 2+, portugal 1x i 0-4

I da dodam, najveći kvalitet reprezentacije, uz golmansku, je skoncentrisana na liniji SMS, Samardžić, Ilić, Lukić.

Ali je problem, ako želiš skladnu i kompatibilnu ekipu i formaciju, ti na terenu možeš imati maksimalno dvojicu od pobrojanih, a po meni je i to previše. SMS, Ilić I Samardžić pokrivaju istu poziciju i ulogu. Sve ostalo je kompromis i izmišljanje. Kao što je i igra sa dva napadača, gde ti na kraju moraju igrati obojica jer su među najkvalitetnijim individualcima, pa se okrećeš tome da se nadaš da će doći taj jedan trenutak u kom će na svoj individualni kvalitet sami nešto naprave.

Tako da ti pogledaš transfermarkt, vidiš 300 miliona. Ali to ti otpadne na četiri pozicije u timu od 11. A ti imaš bućkuriš jer ti pola ekipe igra van pozicija, jer po kvalitetu nema ko drugi.

Za danas je fiks dana Belgija veceras. Za ove dve ne znam, prva na papiru izgleda dosadna, a za drugu se ocekuje dosta golova.

Češka, Portugal, Belgija, lagane utakmice.

Tek treće kolo postaje zanimljivo i tu će se videti ko se cedi do poslednje kapi znoja i ko ima potencijal. Po meni skoro sve reprezentacije su igrale ne primiti gol a sad nema više kalkulacija.

Sve cemo videti od sutra kad pocne trece kolo. Mi smo prvi kad su kalkulacije, gori smo nego spanci.

Većina ima nerealna očekivanja od ove reprezentacije, čak i kada ne očekuje ništa.

Nismo fudbalska sila, prestali smo da budemo 2000. sa onih 6-1. A i tad smo sa 🇸🇮 odigrali 3-3. Sa njima od raspada Sfrj nam je ovo bio deveti meč, i imamo samo jednu pobedu. I tu jednu pobedu je donela upravo ova generacija pre dve godine...

Imali smo kvalitetnu reprezentaciju i pojedince u onom ciklusu 2010. Zato smo i dobili Nemačku. Sad nemamo kvalitetne pojedince, tri najbolja su u penzionerskim ligama. Jedini kvalitet je Vlahović, i jedno on može podpasti pod kritiku da ne igra na svom kvalitetu i nivou. I što je naš najgore ocenjen igrač u ove dve utakmice.

I eto imaš Lukića koji možda igra fudbal svoje karijere, kao igrač iz ekipe sa donjeg dela tabele u Premijer Ligi.

Kvalitet je i ovih par mlađih, Pavlović, Ilić, Samardžić, Petrović kojima treba još jedan ciklus iskustva, pa da može da se očekuje da nose reprezentaciju.

Što je najsmešnije, najjača pozicija u reprezentaciji nam je golmanska, ali šta ti vredi što imaš četiri solidna golmana (ako računamo i Svilara). Kad može da brani samo jedan.

Nemamo bekove ni za kvalitet ling long lige, pa zato se igra ova formacija sa tri štopera da se to maskira. Ali nemamo ni krila, već ih glume igrači iz Grčke i Češke lige. Sva krila da sabereš u reprezentaciji, zajedno jedva da vrede 10 miliona, a pri tom to im ni nisu prirodne pozicije. I Živković i Birmančević i Gaćinović više vole poziciju iza napadača, ono što pokušava da igra Vlahović. Ali neko mora da igra desno krilo/beka. Mladenović nije kvalitet ni zašta, iako je ostavio srce protiv Engleza. Ne igra slučajno u četvrtoj ekipi grčkog šampionata, i ne vredi slučajno 900k.

Zašto nije bolje? Pa zato što recimo tim koji je osam puta osvojio ling long zaredom nije u tih osam godina stvorio ni jednog igrača za reprezentaciju, a ukupano je brdo i brdo para. I neće biti bolje dok se ne sredi ta mafija. A igrač može u Srbiji pa stati igrač jedno ako sa 17-18 pobegne iz ovog brloga nameštenih utakmkca i liga.

Ne može ti selektor biti kriv što nema bekova i krila ni za Spartak iz Subotice, a ne za reprezentaciju. Da su ti svi ostali sa kvalitetom nekim dvonetraši. Preostaje sektoru samo alhemija da to nekako liči na nešto na terenu.
Sve si tacno rekao, osim da nemamo ni selektora da valja makar za albansku ligu.
Piksi je bruka od coveka na prvom mestu, pa tek onda bruka selektorska. Covek veze s mozgom nema. Ne zna ni da prica, a kamoli da motivise igraca. O struci i kupljenoj Bata Djorinoj diplomi da ne pricamo. Tako da....

Idemo Francuska :cool: Navijam za njih pored naših ali mislim da Španija igra brutalan fudbal i ima najviše šanse za trofej.

ajmo prognoze za poslednji dan 2. kola tekuće faze
15h 🇬🇪 🇨🇿
18h 🇹🇷 🇵🇹
21h 🇧🇪 🇷🇴

predviđam da će prva utakmica biti dosadna a ostale 2 dobre, možda i odlične
Gruzija : Češka - ne bi trebalo da bude dosadna, i jednima i drugima očajno treba pobeda da bi se bilo čemu nadali, tako da cenim da će biti golova
Turska : Portugal - ko pobedi ide dalje 100%, tako da cenim da će i ovde biti klanje, nije Turska uopšte za potcenjivanje i možda bih Potrugalu dao blagu prednost, ali ne znam šta bih ovde odigrao...možda se "dogovore" da odigraju nerešeno
Belgija : Rumunija - Belgijanci "moraju" da pobede, Rumunima je dovoljno da odigraju nerešeno i plasirali su se dalje...ali, ako izgube, i oni su na žeravici

Sve si tacno rekao, osim da nemamo ni selektora da valja makar za albansku ligu.
Piksi je bruka od coveka na prvom mestu, pa tek onda bruka selektorska. Covek veze s mozgom nema. Ne zna ni da prica, a kamoli da motivise igraca. O struci i kupljenoj Bata Djorinoj diplomi da ne pricamo. Tako da....
Piksi je, zapravo, solidan trener. Ne ne znam kako dobar, ali solidan. Selektor je nesto drugo i lepo je ovde sve Rama nabrojao, ja bih jedino uzeo Muslinov recept i igrao bunker.

Ne slažem se, a nisam ni tada, sa onim Anticevim timom iz 2010. Jeste, pobedili smo Nemačku ali sa 10 igraca i to bunkerom, koji smo igrali i protiv Francuske, kada je bilo 1-1 i jedva smo prošli. I to onom Francuskom gde je Domenek pravio sastav po horoskopu (!) i koja je doživela težak debakl. Meni svi ti Zigici, Kuzmanovići, Pantelići i Krasići su delovali jako, jako ograničeno, sto su kasnije (a i ranije) u svojoj karijeri i pokazali. Tu je vec i Stankela bio mator ali bez obzira na sve, on je bio vrhunski igrač, ako je dobar za Murinja, dobar je i za nas.

Sada imamo baš užasnu ekipu, ali šta da se radi, nismo jedini, i moralo se i ranije baviti ovim a ne sada kad smo već tamo, sad je kasno. Dosta njih će se i povuci nakon ovog EP-a, pa će biti lakše, ne verujem da će još dugo Mitro, SMS, Tadić.

Moje mišljenje je da selektor nema viziju i ne zna taktiku (zato i menja prvu postavu non stop), a da igrači imaju znanje i kondiciju, ali ne i disciplinu u igri. Sreća nam se osmehnula sa Slovencima, ali i ona mora da se zasluži, neće nas pratiti u kontinuitetu.
Koje je Piksijevo iskustvo? Koje reprezentacije je vodio? Osim Japana nigde drugde nije bio ni trener ni bilo šta drugo a dovedeš takvog lika jer je "politički" podoban na mesto selektora repezentacije.

Opet se vraćam na pok Antića i šta je napravio od reprezentacije sa kojom smo čak i Nemce dobili na SP.
Ali čovek je imao iskustvo, uspehe iza sebe. Znao je šta radi.

Ja bih dodao samo da nije problem jedino do mafije vezane za tim koji je sedam (ne osam puta) osvojio Superligu već i zbog mafije u onom drugom timu koji pretenduje da osvoji titulu a u stvari srećan je što osvoji i to drugo mesto jer po kvalitetu ni to ne zaslužuje...

Jer inače mafiozi i iz jednog i iz drugog kluba prodaju sve što vredi pre nego što odigraju dve sezone u klubu, a u poslednje vreme dovoljna je i jedna nepuna sezona za prodaju.

Pavlović i Vlahović su prodati sa 18 godina, Mitrović sa 19 a Milenković sa 20 i svi sa samo jednom sezonom u klubu i onda se pitamo zašto taj klub ništa ne osvaja već godinama.

Ista stvar je i sa klubom koji osvaja zbog brda stranaca (često jedan kvalitetan na dva drveta) a isto tako prodaje igrače sa 18-19 godina koji tek što su počeli da igraju ili nisu ni igrali ništa u tom klubu (Joveljić, Mijatović, Nedeljković, nešto stariji Mitrović, Jović prodat sa čak 19 godina...).

Ilić je recimo prodat Sitiju sa samo 16 godina nakon samo jedne jedine utakmice u dresu Zvezde i bilo je bitno da Terza Mađija uzme pare a to što se znalo da on neće igrati u Sitiju - ma nebitno...

da se vratimo na temu, a koja nije o prilikama, stanju, dešavanjima, zaverama i glasinama u sportu, pogotovo u fudbalu, u Srbiji

Posle onakve utakmice sa Turskom, lepo bi bilo da Gruzija danas uzme neke bodove, mislim da X mogu da izvuku.
Turska - Portugal, ovde može biti svašta, verujem da će biti 3+ golova.
Belgija - Rumunija, Belgijanci moraju ići na sve ili ništa, ali Rumune ne treba nikako potcenjivati.

Idemo Francuska :cool: Navijam za njih pored naših ali mislim da Španija igra brutalan fudbal i ima najviše šanse za trofej.
Meni Francuska ispod ocekivanja, bukvalno nisu postigli gol da nije bilo autogola.

Ili je neviđeni baksuz da posle autogola protiv Portugala skrivi i penal protiv Gruzije ili je nešto drugo u pitanju a u vezi je sa kvalitetom...

Trebalo bi sad da Česi završe posao. Dragi su mi Gruzini ali teško će oni da urade nešto do kraja.

I zamisli takav selektor poveže SP i EP posle četvrt veka i takav selektor ima najbolji procenat pobeda posle Santrača i Antića. A izmenjalo se 15-16 selektora između.

Spominje se Radomir, svakako naš najveći selektor i trener svih vremena.

Ali tada imaš Vidića i Ivanovića koji su osvajali LŠ i PL, Stankovića koji je osvajao LŠ, Kolarova koji je osvajao PL. I svi su bili stubovi u tim ekipama. Imao si Stojketa najboljeg golmana kojeg je naša reprezentacija imala i igrače iz najjačih liga. A ni to nisu mogli da ugrabe EP dok su nosili reprezentaciju.

Danas nemaš ni 10% toga.

Što se tiče drugih klubova domaćih, naravno da je jedna mafija u svima njima, i naravno oni su podređeni i uništeni zarad jednog kluba i jednog čoveka i njegovim hirovima.

Poslednja izmena:
Nećemo računati uspehe drugih republika sa nama, republika koje su dokazano bolje u fudbalu i koje su nam donosile rezultate?

Stojkovic najbolji golman hahahahaha.. U to vreme ako me secanje dobro sluzi smo imali los napad i krizu na golu, ostalo je bilo sasvim okej.
Kakva je utakmica Gruzija- Češka? Nije mi se gledalo, pa sam izasao napolje, po statistici Češka dosta bolja.

Nećemo računati uspehe drugih republika sa nama, republika koje su dokazano bolje u fudbalu i koje su nam donosile rezultate?
Ako gledamo i zajedničku državu do njenog raspada onda nije ni blizu najboljeg golmana koji je branio za našu reprezentaciju a ako gledamo samo otkad igramo kao Srbija onda možemo to da uzmemo kao nešto realno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno