Šta je novo?

UEFA Euro 2024 - European Football Championship

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bome ovi krenuli ko ludi.

Nisam pratio Holandiju već duže vreme, Depay kao da je u NBA, ali igraju lepo za sada.

🇳🇱🇫🇷
sudija ne ferma simulante

Alaj se komlikuje,brt ovi hoće da ušetaju u gol,ne razumem?!

Poslednja izmena:
Pa jel ofsajd ili ne?
Dajte dovedite Dejana Nedica na forum

Bezveze poništen gol. Nit je učestvovao u akciji nit je zasmetao golmanu. Svi su protiv našeg slobodarskog naroda.

Kako nije imao uticaj? Praktično je bio u golmanovom krilu, lopta prošla tik pored njega. Čist ofsajd.

Dve nule na ekranu.
Svi se više boje da ne izgube nego da dobiju.

Poslednja izmena:
Tek sa videh da Piksi citira Aleksandru Prijovic plus misli da je ona autor izreke Nije kome je rečeno nego kome je suđeno. WTF?😳

Ofsajd da se ukine kao i VAR
Podržavam 100%.

Dok je Ronaldinjo žario i palio planetom a Rajkard bio trener, Rajkard je pričao o tome da je najveća glupost u fudbalu ofsajd i zalagao se za ukidanje.

Bilo mi je žao igrača koji je postigao juče gol, dečko u suzama, dao gol Francuzima koji su "juče" igrali u finalu svetskog sa Argentinom, prethodno svetsko osvojili kada su razbili Hrvate u finalu i sada više ne smeju igrači ni da se raduju kada postignu pogodak jer taj pogodak zavisi od sto faktora, sto kamera i sto sudija.

U kom god formatu se igra, MI, reprezentacija Srbije, selektor i igrači MORAJU, kada su se već izborili da učestvuju, promene u svojim glavama pristup samoj igri, ako misle da urade nešto više od samog učestvovanja.
Mene, a koliko vidim, čujem, gledam i većinu ljudi u Srbiji najviše boli to što nisu videli da im je stalo. To je ono što odvaja neke objektivno slabije reprezentacije od naše, u njihovom pristupu igri se vidi da im je stalo, da imaju želju da odigraju maksimalno dobro, pa šta bude. Naša igra je kalkulantska, nema te iskre koja će svakom gledaocu staviti do znanja da hoće “da izginu”, da žarko žele pobedu, da neće odustati.
I to treba tako da bude od starta utakmice, da stisneš protivnika visokim presingom (kao što su nas stisli prosečni Slovenci, pa nismo mogli da pređemo na njihovu polovinu pola prvog poluvremena), da mu ne daš da ti on nametne tempo, a ne da drugo poluvreme juriš rezultat. Mi uvek jurimo nešto na kraju, čekamo da popijemo gol, pa se onda otreznimo i daj zapni sad. Ne, to se ne radi tako, stisne se u startu, ne na kraju.
To naravno podrazumeva da selektor ima viziju i zna da postavi pravu taktiku, a da igrači imaju znanja, kondicije i discipline da to ispune, plus faktor sreće.

Moje mišljenje je da selektor nema viziju i ne zna taktiku (zato i menja prvu postavu non stop), a da igrači imaju znanje i kondiciju, ali ne i disciplinu u igri. Sreća nam se osmehnula sa Slovencima, ali i ona mora da se zasluži, neće nas pratiti u kontinuitetu.

Problem je što ih prokleta para sve izludi, to se sve podnajelo pa utehu traži u splavovima i splavarkama a sam fudbal je samo odlazak na posao. Ej bre, pa i ti si nekad bio klinac i mogao si samo da SANJAŠ da ćeš da igraš za reprezentaciju na evropskom prvenstvu a sad kao usrana baba sa gerijatrije se gegaš po terenu. Mesto da izgoriš na terenu ti kuliraš.
"Mi jesmo izgubili, ali nismo porazeni"

Dragan Stojković, Katar
Pogledajte prilog 447169
Nije ovo samo rakija, neke pečurke moguće.

U kom god formatu se igra, MI, reprezentacija Srbije, selektor i igrači MORAJU, kada su se već izborili da učestvuju, promene u svojim glavama pristup samoj igri, ako misle da urade nešto više od samog učestvovanja.
Mene, a koliko vidim, čujem, gledam i većinu ljudi u Srbiji najviše boli to što nisu videli da im je stalo. To je ono što odvaja neke objektivno slabije reprezentacije od naše, u njihovom pristupu igri se vidi da im je stalo, da imaju želju da odigraju maksimalno dobro, pa šta bude. Naša igra je kalkulantska, nema te iskre koja će svakom gledaocu staviti do znanja da hoće “da izginu”, da žarko žele pobedu, da neće odustati.
I to treba tako da bude od starta utakmice, da stisneš protivnika visokim presingom (kao što su nas stisli prosečni Slovenci, pa nismo mogli da pređemo na njihovu polovinu pola prvog poluvremena), da mu ne daš da ti on nametne tempo, a ne da drugo poluvreme juriš rezultat. Mi uvek jurimo nešto na kraju, čekamo da popijemo gol, pa se onda otreznimo i daj zapni sad. Ne, to se ne radi tako, stisne se u startu, ne na kraju.
To naravno podrazumeva da selektor ima viziju i zna da postavi pravu taktiku, a da igrači imaju znanja, kondicije i discipline da to ispune, plus faktor sreće.

Moje mišljenje je da selektor nema viziju i ne zna taktiku (zato i menja prvu postavu non stop), a da igrači imaju znanje i kondiciju, ali ne i disciplinu u igri. Sreća nam se osmehnula sa Slovencima, ali i ona mora da se zasluži, neće nas pratiti u kontinuitetu.
Iskreno,kako ih ja vidim....nije da se nešto ne trude,trude se,aaaali...zaostali smo u vremenu i prostoru odavno. Kako u fudbalu,tako i u ostalim segmentima zivota. Mi ako hocemo da nam bude bolje,moramo da menjamo mentalitet,moramo da menjamo pristup zivotu,moramo da menjamo navike i jos dosta toga. Te floskule "srce na teren" i ostale gluposti,to je takva nebuloza nevidjena. Ti ako si tehnicki potkovan,fizicki i psihicki pripremljen,sve ostalo dolazi samo po sebi.Sto rece onaj u lajanju na zvezde,nas je udario brzi voz,a mi se i dalje trkamo sa putnickim....

Moje misljenje je da mi nemamo sistem niti kontinuitet, kako od mladjih kategorija tako i u ligi tako i u reprezentacij (sa selektorima) niti zelimo da isti uspostavimo... (odnosi se na glavonje u FSS)
Dokle god vlada korupcija u ligi/klubovima i reprezentacija sluzi za mesetarenje, preprodaju igraca za procente nema nista od nekih ozbiljnijih rezultata... Najbolji primer je ugovor naseg trenutnog selektora i naravno liga koja je namestena.
Pogledajte primer Austrije koja je odlucila da uspostavi sistem u reprezentaciji sa Ragnikom za vrlo kratko vreme, i ne samo to vec i u odluci za selekciju mladjih igraca u klubovima od organizovanja EP.
Dovoljan im je jedan ozbiljan privatan klub (RB Salzburg) od koga su svi poceli ovde da kopiraju metologiju treninga i selekcije igraca.. Oni su nas vec prestigli po rezultatima iako "na papiru" mozda imaju losije igrace. A tek ce da naprave veci skok.

Fudbal je uvek bio najbolji odraz stanja u drzavi, a nama je jedna ista garnitura i stanje od 90ih...
Dok se bilo sta ne promeni u drugim strukturama nema ni kraja agoniji sa fudbalskom reprezentacijom. (za koju me iskreno najmanje briga)
Zao mi je samo sto idemo ka srozavanju kosarke,odbojke i vaterpola koji se jos koliko-toliko drze na poslednjim koncima onog starog kadra Jugoslavije, ali ciji je sunovrat ocigledno neizbezan.

Poslednja izmena:
Većina ima nerealna očekivanja od ove reprezentacije, čak i kada ne očekuje ništa.

Nismo fudbalska sila, prestali smo da budemo 2000. sa onih 6-1. A i tad smo sa 🇸🇮 odigrali 3-3. Sa njima od raspada Sfrj nam je ovo bio deveti meč, i imamo samo jednu pobedu. I tu jednu pobedu je donela upravo ova generacija pre dve godine...

Imali smo kvalitetnu reprezentaciju i pojedince u onom ciklusu 2010. Zato smo i dobili Nemačku. Sad nemamo kvalitetne pojedince, tri najbolja su u penzionerskim ligama. Jedini kvalitet je Vlahović, i jedno on može podpasti pod kritiku da ne igra na svom kvalitetu i nivou. I što je naš najgore ocenjen igrač u ove dve utakmice.

I eto imaš Lukića koji možda igra fudbal svoje karijere, kao igrač iz ekipe sa donjeg dela tabele u Premijer Ligi.

Kvalitet je i ovih par mlađih, Pavlović, Ilić, Samardžić, Petrović kojima treba još jedan ciklus iskustva, pa da može da se očekuje da nose reprezentaciju.

Što je najsmešnije, najjača pozicija u reprezentaciji nam je golmanska, ali šta ti vredi što imaš četiri solidna golmana (ako računamo i Svilara). Kad može da brani samo jedan.

Nemamo bekove ni za kvalitet ling long lige, pa zato se igra ova formacija sa tri štopera da se to maskira. Ali nemamo ni krila, već ih glume igrači iz Grčke i Češke lige. Sva krila da sabereš u reprezentaciji, zajedno jedva da vrede 10 miliona, a pri tom to im ni nisu prirodne pozicije. I Živković i Birmančević i Gaćinović više vole poziciju iza napadača, ono što pokušava da igra Vlahović. Ali neko mora da igra desno krilo/beka. Mladenović nije kvalitet ni zašta, iako je ostavio srce protiv Engleza. Ne igra slučajno u četvrtoj ekipi grčkog šampionata, i ne vredi slučajno 900k.

Zašto nije bolje? Pa zato što recimo tim koji je osam puta osvojio ling long zaredom nije u tih osam godina stvorio ni jednog igrača za reprezentaciju, a ukupano je brdo i brdo para. I neće biti bolje dok se ne sredi ta mafija. A igrač može u Srbiji pa stati igrač jedno ako sa 17-18 pobegne iz ovog brloga nameštenih utakmkca i liga.

Ne može ti selektor biti kriv što nema bekova i krila ni za Spartak iz Subotice, a ne za reprezentaciju. Da su ti svi ostali sa kvalitetom nekim dvonetraši. Preostaje sektoru samo alhemija da to nekako liči na nešto na terenu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno