Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

^
21, 22, 23, 24 = manje više kozmetika . Moraju ubuduće baš da se potrude , jer nema više onog "hype" osećaja kad izlazi nova Ultra .
To je ono o cemu i ja pricam , sve su to evolucije manje vise :)

Zato se nadam da ce S25U da bude mala revolucija...
Ne znam rezultate prodaje S24 ali mi se cini da im je jako brzo pala cena naspram S23 koja je manje vise drzala cenu do pojave S24

Sto bi otvarali temu sad, a tel izlazi tek sledece godine i pitanje je kako ce da se zove?
S24 serija nije odusevila uopste, a kad napises da ne mogu nista novo da izmisle nek pogledaju modele vivo x100 ultra i oppo x7 ultra.
Šta revolucionarno imaju Vivo, Oppo? Svi na istom chipsetu kao i većina flegova danas, samo imaju 1' senzor koji je imala i Nokia 808 pre 10ak godina, varijabilni otvor blende kao S9, sve ostalo u vezi kamera softverska igra... ako naprave 20-100mm optički zum sa crop senzorom u dimenzijama današnjih telefona, to će biti korak napred 🤪

To je ono o cemu i ja pricam , sve su to evolucije manje vise :)

Zato se nadam da ce S25U da bude mala revolucija...
Ne znam rezultate prodaje S24 ali mi se cini da im je jako brzo pala cena naspram S23 koja je manje vise drzala cenu do pojave S24
S23 je bio hajp jer je SD bio zvanično prisutan kao cpu svuda.

Ja ne očekujem neki veliki napredak i zato menjam nakon 2/3 generacije.

Pitanje, online kupovinom telefona preko operatera imas pravo 14 dana da ga vratis, ako se ne varam. Zanima me da li je bitan razlog zbog cega vracam i koja je procedura? Ako neko ima iskustva sa ovim da podeli. Hvala

Od jutros sam bio nedostupan na obe kartice. Jel imao još neko ovakav problem ? S24+

Šta revolucionarno imaju Vivo, Oppo? Svi na istom chipsetu kao i većina flegova danas, samo imaju 1' senzor koji je imala i Nokia 808 pre 10ak godina, varijabilni otvor blende kao S9, sve ostalo u vezi kamera softverska igra... ako naprave 20-100mm optički zum sa crop senzorom u dimenzijama današnjih telefona, to će biti korak napred 🤪
Na senzore kamera sam mislio i kakve rezultate daju. Procesor i ostalo manje vise je kod svih isto (za najbolje android tel).

Pogledaj malo bolje: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=12994&idPhone2=12771&idPhone3=12752
Otvori neki alat za poređenje veličine senzora i biće ti jasnije. Pre svega telefoto moduli su primetno veći i bolji od Apple, Samsung, Sony itd, koji godinama recikliraju veoma slične i male senzore telefoto kamera. A i senzori glavnih i ultrawide kamera su bolji, veći i tehnički bolji.
Nokia 808 je imala kamera grbu, a ovde se radi o telefonima debljine 9-9.5mm, sa po 4 vanserijski dobre kamere na poleđini. Naravno da je to napredak, Samsung stagnira već godinama i tradicionalno reciklira kamera module/tehnologiju.

Slažem se da Samsung, Apple, Google i dosta ostalih recikliraju senzore, ali ti 1' i 1.4' na Vivu X100 Ultri nije revolucionarno, jeste verovatno trenutno najbolja kamera, ali to je to... I Xiaomi sa 12s Ultrom je imao velike senzore pa nije bio hvaljen po recenzijama kao ovi novi kinezi... A i vrlo verovatno nećemo u skorije videti neki telefon sa značajno većim senzorom od tih 1' a ni Samsung telefon sa senzorom "bar" te veličine 😃

Ja po prvi put uzeo Galaxy, posle iPhone 13 i moram reći da i nisam nešto oduševljen. Bolji je ekran, to mi se sviđa i veći naravno. Ali ovaj AoD je tako jedna bezveze stvar, mislim ajde kao nije loše baciti pogled na sat a da ne pališ ekran ali ne po cenu potrošnje baterije i držanja telefona budnim. Kada su ovo prvi put uveli, pre 10 godina? I još uvek nisu napravili da radi kako bi trebalo...

Pre ajfona i ovog sada sam koristio jeftine telefone, e sad ne znam jel sam mator ali slabo ja vidim neke korisne razlike između klasa telefona. Okej kamera jeste bolja mada ja zaista slabo slikam a realno, ni na ajfonu nisam bio zadovoljan slikama kada se to odštampa ili prikaže na velikom ekranu, ovde koliko vidim plastelin efekat još izraženiji na slikama...

Jedini razlog što sam uzeo ovo a ne neki A55 je što mogu i što mi nije neka razlika u ceni koju plaćam provajderu. Naravno uzeo sam Ultra model sa 512GB memorije, ne one Samsung eksperimente sa Exynos, to i one Google čipove to nek testiraju drugi... radije bi uzeo mid Snapdragon SoC nego to.

Zašto ova mrcina od telefona nema unutra 7000 mAh bateriju? Realno 5000 mAh su mogli i pre pet godina da smeste u telefon ovih dimenzija.

DeX nisam stigao da probam, to mi deluje privlačno.
I opet imam osećaj da sam se zeznuo, kao sa iPhone 13 i da će već sledeće godine EU da ih sve natera da vrate zamenjive baterije i ponude originalne na prodaju... kao sa konektorom za iPhone...
Na senzore kamera sam mislio i kakve rezultate daju. Procesor i ostalo manje vise je kod svih isto (za najbolje android tel).
De mi reci koja korist od tog SoC, osim emulacije gejming konzola? Jer igrice zbog kojih se pumpa snaga SoC se rade po principu, Apple platio developeru da zaključa max opcije za iOS verzije, džabe ti najjači Snapdragon kada je slabiji u najzahtevnijim igricama od recimo A15 Bionic.

Poslednja izmena:
Evo preporuke ako neko traži "aramid" masku kao Pitaka, samo "budžet" varijanta (26$ Aliexpress). Posle 7,8 maski napokon sam našao nešto najtanje i najminimalnije da mi se svidi, ko voli da ima tanke maske odlična varijanta, ima raznih dezena i kombinacija...

Navodno se kelvar proizvodi od "aramid fibera" i trebalo bi da koliko toliko zaštiti, ali nadam se da neće biti prilike da testiram 😃

1000009242.jpg1000009244.jpg1000009243.jpg

Ja po prvi put uzeo Galaxy, posle iPhone 13 i moram reći da i nisam nešto oduševljen. Bolji je ekran, to mi se sviđa i veći naravno. Ali ovaj AoD je tako jedna bezveze stvar, mislim ajde kao nije loše baciti pogled na sat a da ne pališ ekran ali ne po cenu potrošnje baterije i držanja telefona budnim. Kada su ovo prvi put uveli, pre 10 godina? I još uvek nisu napravili da radi kako bi trebalo...

Pre ajfona i ovog sada sam koristio jeftine telefone, e sad ne znam jel sam mator ali slabo ja vidim neke korisne razlike između klasa telefona. Okej kamera jeste bolja mada ja zaista slabo slikam a realno, ni na ajfonu nisam bio zadovoljan slikama kada se to odštampa ili prikaže na velikom ekranu, ovde koliko vidim plastelin efekat još izraženiji na slikama...

Jedini razlog što sam uzeo ovo a ne neki A55 je što mogu i što mi nije neka razlika u ceni koju plaćam provajderu. Naravno uzeo sam Ultra model sa 512GB memorije, ne one Samsung eksperimente sa Exynos, to i one Google čipove to nek testiraju drugi... radije bi uzeo mid Snapdragon SoC nego to.

Zašto ova mrcina od telefona nema unutra 7000 mAh bateriju? Realno 5000 mAh su mogli i pre pet godina da smeste u telefon ovih dimenzija.

I opet imam osećaj da sam se zeznuo, kao sa iPhone 13 i da će već sledeće godine EU da ih sve natera da vrate zamenjive baterije i ponude originalne na prodaju... kao sa konektorom za iPhone...

De mi reci koja korist od tog SoC, osim emulacije gejming konzola? Jer igrice zbog kojih se pumpa snaga SoC se rade po principu, Apple platio developeru da zaključa max opcije za iOS verzije, džabe ti najjači Snapdragon kada je slabiji u najzahtevnijim igricama od recimo A15 Bionic.
AoD može da se ugasi
Na 15 pro max isto troši bat.. Jer mu treba bat da bi funkcionisao.

Klase su odavno izbrisane kucaj na youtube "blind camera test" gde ljudi glasaju za telefone od 200$ da imaju bolje slike u odnosu na 15 pro max.. Slike se obrađuju softverski kako kaze većina. Prodaja od toga zavisi.

Telefoni se prave da se koriste prosecno od 8 do 22h kada idu na punjač. Ima ona stavka kada pokreneš telefon da im šaljes upotrebu na dnevnom nivou tako da lako imaju uvid. Samo sto su ovde ljudi na forumu iznad proseka.

Za ljude kojima telefoni koriste za obradu klipova za mreže, reklame.. Sto sav ideo u svojoj okolini.. Jak cpu znaci zbig brze obrade sve većih fajlova.

Uzmi GoPro app ubaci neki 2k klip do 10min na iphone 13 i kreni da editujes.

To je sto ja vidjam oko sebe da im znaci.
Inace Snapdragon ima najbolji modem za signal pored Huawei.. Samsung i iPhone kaskaju za njime.

Evo preporuke ako neko traži "aramid" masku kao Pitaka, samo "budžet" varijanta (26$ Aliexpress). Posle 7,8 maski napokon sam našao nešto najtanje i najminimalnije da mi se svidi, ko voli da ima tanke maske odlična varijanta, ima raznih dezena i kombinacija...

Navodno se kelvar proizvodi od "aramid fibera" i trebalo bi da koliko toliko zaštiti, ali nadam se da neće biti prilike da testiram 😃

Pogledajte prilog 446735Pogledajte prilog 446736Pogledajte prilog 446737
Stavi link ili pusti na pp.

To je sto ja vidjam oko sebe da im znaci.
Inace Snapdragon ima najbolji modem za signal pored Huawei.. Samsung i iPhone kaskaju za njime.
Ovo već sada mogu da potvrdim, posle nedelju dana korišćenja. Tamo gde iPhone nije mogao da održi signal, Galaxy Ultra bez većih problema ostaje konektovan 90% vremena sa manjim prekidima, i tamo gde je iPhone gubio signal na 30 sekundi usled prekida u mreži provajdera, Samsung nekako brže prođe kroz to, kraće je nedostupna mreža. Zaista bolje radi i postojaniji je signal što mi je bila jedna od većih zamerki na iPhone.

Ali baterija mi je zaista beveze, ugasio sam AoD i dalje sam na jednom danu tj. punjenju jednom dnevno. Mislio sam da ću sa umerenim korišćenjem izvlačiti dva radna dana, ali izgleda da nema šanse da se to dogodi. Ipak je veliki telefon, za mali iPhone i mogu da razumem, sitan je uređaj pa je mala baterija, ovde baš i nema izgovora. Low end Samsung i srednja klasa komotno izvlače dva dana sa umerenim korišćenjem.

Na kraju dana sam ipak zadovoljan, jer je jak Android i radi bez usporavanja za razliku od niže i srednje klase Androida. Ipak je Android pametni OS, posle dve godine sam ukapirao zašto ljudi obožavaju iPhone ali ja lično sam poslednji put imao takvo iskustvo korišćenja telefona još pre dvadeset godina. iOS bi opisao kao savršeno dumb phone iskustvo korišćenja smartphone-a...

Pogledajte prilog 446735Pogledajte prilog 446736Pogledajte prilog 446737
Baš je dobra .
Ja sam sebi sa alija ovako nesto uzeo.Kao da je original, top20240618_105715.jpg

AOD je odlična stvar, barem za mene i može se podesiti da se pojavi samo kad vam stigne neka poruka, mejl... da ne bi radio non stop.
Što se tiče baterije, meni sa dosta korišćenja u službene svrhe izdrži 1,5-2 dana, što do sada nisam imao ni sa jednim Samsung telefonom.
Ekran, brzina rada, kamere... sve je na fantastičnom nivou, pričam za S24 Ultra i ja tu nemam ama baš nikakvih zamerki.

Vrh Dno