Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

7 sati korišćenja, to ja na S24 mogu da sanjam.. evo na primer jedan moj dan, pa procenite da li je ovo korektno za Samsungov flegsip ili ne..
Realno , većina nas nema potrebu da ovi uređaji budu sve vreme na punoj snazi pogotovo ako se većinom koristi multimedija kao kod tebe. Aktiviraj power save i izvući ćeš još koji sat SOT-a i sačuvati i telefon i bateriju od nepotrebnog opterećenja.

@lazarsimovic98 Угаси да ти гугл мапе избацују нотификације о локацијама и посећеним местима. Била је вест на бенчу о томе, Троши ненормално батерију бзв. Иначе како који андроид све је горе, убацују гомилу крша и смећа које нико није тражио нити жели. Мора се инсталирати Package disabler да се погаси милион ствари. Почињем да завидим IOS - у на затвореност система.

Ja prekjuče na Ultri dobio jedan od oko 450MB i evo sad skida još jedan od 455MB.

Da, ako imaš "mali" S24, to je to. Posebno ako si bio na mobile data sa Exynos-om. S23FE je na 3.5-4h, tako da je ovaj S24 taman tamo gde treba.
Dobar deo dana je na mobile data, zbog posla koji radim, i trenutna situacija nikako ne pije vodu.. pogaseno je sve moguće sto moze da skida bateriju, još samo fali da ga prebacim sa 120hz na 60hz i kanal.. Poslucacu savete pa cu izbegavati mobile data, pa da vidim da li se situacija poboljšava.

Dobar deo dana je na mobile data, zbog posla koji radim, i trenutna situacija nikako ne pije vodu.. pogaseno je sve moguće sto moze da skida bateriju, još samo fali da ga prebacim sa 120hz na 60hz i kanal.. Poslucacu savete pa cu izbegavati mobile data, pa da vidim da li se situacija poboljšava.
120hz naspram 60hz nece ustedeti ne znam ni ja koliko, mnogo vise znaci da ispeglas u softveru kao sto su pisali gore - pogasi lokacije, 5G slobodno iskljuci jer ga nemamo svakako, bluetooth/wifi scanning, gmaps da ne rovari u pozadini, da deep sleepujes (ima samsung native ovo, kao greenify pre 10god sto je bio) sve sto ti 'budi' telefon i pojavljuje se u battery settingsu.

Takodje, umesto Firefoxa ili Chromea (narocito Firefoxa) probaj Samsungov Browser, skini adblocker u njemu, stavi private DNS protiv reklama (nekad ti nesto nece raditi tipa neka kupovina na nekom sajtu ili neki captive login za besplatan wifi, ako putujes, ali znaj da je do toga i da samo treba da ga ugasis). Meni je bukvalno najveci potrosac bio taj ubogi Firefox, i to bezmalo 3x vise baterije vukao od Samsungovog. Light mode tj efficiency nekadasnji umesto 'punokrvnog' znaci dosta takodje, 80% performansi za skoro duplo manje struje.

Ja sam osetio OGROMNU razliku posle svega ovoga, s kojim god Samsungom da sam se druzio, ili generalno androidom. Ovo su sve podesavanja za koja je potrebno u vrh glave 10min druzenja sa guglom ili settingsom, nije kao da sam rekao otkljucaj bootloader i flashuj xiaomi eu rom bez reklama 😂😂😂. Jeste da mora malo da se covek 'pomuci', ali to je i poenta androida.

Za sve ostalo, sto kazu kolege gore - tu je iOS.

Pa ako nekog mrzi da dok popije kafu i popuši cigaretu našteluje fon onda nek uzme Nokiu 3310.

Moze zapravo, jer zaobilazi taj setting kad se pali igrica, cak i pise. Nije aktivno u game modeu, tad radi punom snagom.

Jedino ce mu mozda malko animacije biti 'sporije', ali i to se da srediti na 0.5x u developeru. I eventualno ako renderuje/exportuje neki klip, sliku, tu ce se osetiti, ali nista previse.

Jesu poceli da stizu pokloni? Ja se bzv. raspitao u uscu oni pojma nemaju kad je isporuka.

Jesu poceli da stizu pokloni? Ja se bzv. raspitao u uscu oni pojma nemaju kad je isporuka.
Mene je zvao danas kurir. Meni u kamionu telefon, nisam se javio. Zvao i kao čekao 10 min na adresi , oni su šou. A nije prošlo toliko kada sam ga ja okrenuo. Inače je Dejli ekspres. Prebačeno je na paketomat.Sutra mogu da podignem . Pošiljka preuzeta u Milsped, izgleda ide preko njih

Ja isto drzim na lajt modu, i ok mi je. Ne igram igre ali kad otvorim vise stavki odjednom mora da gura i ide. Sto se tice maski pisao sam za s23u koji mi je kod zene, Nilkin mi dodje najbolja jer je cvrsta-ima tvrda ledja, ali Spigen ima bolja rebra sa stane za drzanje i idu do vrha tel. Mada mi bolje lezi Spigen jer je tanja za dlaku, ali osetim. Takodje kod Nilkina mi se ne svidja sto je materijal nekako puderast na dodir i kliza, ali zato ima sitne kockice na ledjima koje ne klizaju...

Pozdrav ekipa
Ne zelim da spamujem temu ali me zanima vase smiljenje

Sta mislite da li ce S25 ultra biti veliki korak naspram S24 ultra ?

Ja ocekujem 16gb/65W punjenje i mozda bolje kemere...

Izvinjam se ako je pogresno pitanje u pogresnoj temi, neka admini preprave ili da napravimo S25

Ja isto drzim na lajt modu, i ok mi je. Ne igram igre ali kad otvorim vise stavki odjednom mora da gura i ide. Sto se tice maski pisao sam za s23u koji mi je kod zene, Nilkin mi dodje najbolja jer je cvrsta-ima tvrda ledja, ali Spigen ima bolja rebra sa stane za drzanje i idu do vrha tel. Mada mi bolje lezi Spigen jer je tanja za dlaku, ali osetim. Takodje kod Nilkina mi se ne svidja sto je materijal nekako puderast na dodir i kliza, ali zato ima sitne kockice na ledjima koje ne klizaju...
Imaš masku i kod spigena sa tvrdim leđima.

I mene su sada zvali iz D Express-a, super sto su konacno poslati pokloni (mada ja moram da ih preuzmem u ponedeljak)🙂

Pozdrav ekipa

Izvinjam se ako je pogresno pitanje u pogresnoj temi, neka admini preprave ili da napravimo S25
Mislim da je vreme za S25 temu da ne spamujemo ovde, ali brzinski, kamere ce biti iste a za punjenje ne znam.

Pozdrav ekipa

IMG_7393.jpeg

Da se nadovezem sto se tice osvetljenja na suncu i "pregrevanja". Ovo je zaista jako osetiljivo na s24u, previse i to je jos jedna stvar koju su zeznuli realno.. Ukoliko je tel tek 40c on ce jako da spusti brightness ekrana. Nebuloza ceo onaj marketing i kad sam na suncu sa malo toplijim telefon gledam ko u 200 evra. 😂

Postoji resenje za ovo ali ko zeli da isprati, nije tako tesko al proces.
Instaliras Shizuku, prodjes njihov setup i pairujes preko wireless debugging-a. (ne treba ti nikakav kabl), sve iz app-a i developer options-a.
Instaliras SystemUI Tuner, pretrazis sdhms i stavis taj app na lockscreen shortcuts. Udjes u settings tog appa-a i toggle-ujes samo Brightness limit Off (ne treba da toggle-ujes CM TM Off). I toeto zavrsio si. Na suncu 2000 nits.
Ko zeli da isprati ovo tema na xda: https://xdaforums.com/t/display-dim...r-42-celsius-solutions.4674356/#post-89547420

E a samo da dodam za nekog clana ovde koji je postavio mali digitalni aparat pored fona i dodao ako vam je toliko bitna fotografija imate tako nesto. Ja se potpuno slazem! I ne samo to, nego se uopste ne slazem sa nekim tu odgovorom tipa, gde sad da uzmem to dok se moja deca igraju i onda da setujem iso, ekspoziciju itd.
Ne znam o kojim digitalcima on prica, ali ti danas sa digitalcima poput canon g7x ili sony rx100 a sigurno i mnogim jeftinijim, imas auto mod koji nije bezveze auto mod nego je bukvalno to. Point and shoot. Cak neverovatno koliko dobro ispada auto mod a i koliko opcija nudi za neki filter, brzi edit i slicno (ovo pricam za g7x). Wireless share da instant to ode na tvoj telefon pa da sherujes na tu drustvenu mrezu. Msm ko hoce, moze da nosi mali digitalac koji stane u dzep, koji jeste point and shoot, ima zoom 24-100mm npr koji nijedan telefon nece dostici za 10 godina i na kom lagano mozes da sherujes svoju fotku. Cak recimo na ovom canon-ovom software ima feature da cim slikas na fotoaparatu on ce automatski krenuti da prebacuje na tvoj fon, nije to toliki gimmik koliko je predstavljeno ovde... Naravno, i dobar digitalac kosta poprilicno, malo se vracaju u modu.

Sto bi otvarali temu sad, a tel izlazi tek sledece godine i pitanje je kako ce da se zove?
S24 serija nije odusevila uopste, a kad napises da ne mogu nista novo da izmisle nek pogledaju modele vivo x100 ultra i oppo x7 ultra.

Nov sam na forumu ne mogu ja bas da predlazem sta i kako da se radi, evo vidim da mi je cak i komentar obrisan.

Predlozio sam S25 da bi imali gde da se pise jer su vec krenule neke informacije ali opet to nije pouzdano.

IZVINJAVAM SE NISAM IMAO LOSU NAMERU

Samo mislim da S24U velika promena naspram S23U vise je evolucija ako se i tako moze nazvati

Nazad
Vrh Dno