Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Ima i jeftinije osnovna verzija. Šta god da uzmeš izgubio si 500eur u startu 😁

Uzimam ga kad bude bio 500e 😁
Šalu na stranu, ima mnogo stvari zbog kojih sam na Samsungu, jedna od njih je da je to jedini android kome cena ne pada baš tako brzo, ali zamislite ovaj telefon za 6 meseci... ubedljivo najbolja kupovina!

Pro verzija nema ispod 750e a ovo ima da se načekaš)

Pasce ispod 700e pro verzija, posto krece da se pojavljuje ultra za oko 1000e, a kako vreme prolazi bice jeftiniji.
Meni je ultra kompletan tel i zanimljivo je da je sa svakim abdejtom sve bolji i bolji.

Napokon. 😁
Prelepa boja. 😍
Kakvi su prvi utisci o tel?
Titanium je stvarno premium boja.
Prvi utisci, fon lakši za manipulaciju od Pixel 7 Pro. Haptics rekao bih za nijansu lošiji. Ekran je kao veći ali ceo fon mi izgleda manje od Pixela. Gomila ali gomila kineštine, sve se lako briše doduše. Stavljam ga na punjenje i sutra dovršavam podešavanje.

1000000281.jpg
Prvi update svukao I instalirao za 4min. Nema kao kod pixela da davi.

Mhm super. Posle nekog vremena ocekujemo recenziju. 😁 Dobro je sto si imao pixel pre njega, taman mozes da das zakljucak oko slika, mada svi kazu da su slike neverovatno dobre i klasa za sve tel, video vec ima zamerki.
Zaboravi, nek te lepo sluzi i bolji da promenis.

Novi update 😀
1000000931.jpg

Ovde na svaka 3-4 dana izbacuju, sreća pa mu treba isto toliko minuta da ga i odradi.

A šta se to toliko pegla? Dobro je kad telefon ima redovno ažuriranje ali ovo je malo previše. Ili je ona priča izbacite poluproizvod pa ćemo peglati vremenom...

1000000940.jpg

Interesantno engleski changelog ne sadrži opis svih ispravki već par stavki. Zoom je poboljšan vidno posle updatea. Idem danas malo u snimanje i poređenje sa pixelom.

Pozdrav ljudi, imam pitanje za vlasnike ovog telefona.

Koja je max rezolucija za RAW fajlove? Moze li se na sve tri kamere slikati u 50MP RAW formatu?

Hvala.

Primarna i širokougaona imaju 50mpx mod a telefoto 200mpix

Prilozi

• 1000001882.jpg
    1000001882.jpg
    53.4 KB · Pregleda: 89
1000002003.jpg
Trebalo bi lepo da se slažu

The SuperRAW format is useful when shooting in low-light conditions that require a very high sensitivity setting. In these conditions, the difference in quality compared to traditional RAW files is easily visible when the image includes digital noise due to the extreme sensitivity value (that is, higher than 1600 ISO).
Switch to SuperRAW for night photography, a challenging field in which digital noise is a recurrent issue.
SuperRAW is also a good option when photographing a landscape with areas in shadow and bright light, such as a backlit scene and/or sunsets. It improves the quality of the details in high-contrast scenes and lets you correct shadows in post-editing.

Meni je dobar i jpg, point and shoot :D

Jel radi gpay?

Tj, jel ste primetili da nešto ne radi?
Razmišljam da ga porucim ovih dana. Koju verziju software-a sa tražim? Ako moze neko nek mi pusti link od KP prodavca. Hvala :)

Radi sve normalno. I Google wallet i notifikacije. Ne radi valjda android auto.
Kako misliš koju verziju softvera da tražiš? Ultra dolazi sa OriginOs.
Ima dobra telegram grupa za x100 seriju, puna naših ljudi. Ima nas dosta sa ultrama pa tamo možeš dobiti najbrži odgovor. https://t.me/X100UandX90ppGcam
Od prodavaca tu je Nemanja (ima jednu Ultru sa sve kutijom na stanju) i Kinez jedan na KP, mislim da je on prva ruka za šverc 😅

Ovde sam dobio discourage i ne pišem više ništa.

Kako se na forumu dobija discourage i šta to znači? :)

Kako se na forumu dobija discourage i šta to znači? :)

I mene interesuje.

@ProdigyFreak
Hvala za info.

Jedan od lajkova pri kraju nosi taj discourage; ranije sam pisao da taj sistem nije najsretnije odrađen. I ja sam do pre par meseci imao običaj da stavim taj ljuti smajli kada je odgovarajući nekom komentaru ili izjavi i sl ne znajući uopšte da se ljudima na neki način narušava reputacija na taj način. Znači možda je to neko uradio totalno nesvesno (a možda i svesno).

Ma jok nema veze sa lajkovima nego sa "nepristojnim" izražavanjem.

@stefan: nema za sad rešenja za Android auto. Takođe i neki pametni satovi ne mogu da se konektuju. Za sada Samsung jedino ima 100% konektivnost. Možda se promeni nešto u budućnosti ali ne bih
Ma jok nema veze sa lajkovima nego sa "nepristojnim" izražavanjem.

@stefan: nema za sad rešenja za Android auto. Takođe i neki pametni satovi ne mogu da se konektuju. Za sada Samsung jedino ima 100% konektivnost. Možda se promeni nešto u budućnosti ali ne bih

Nazad
Vrh Dno