Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Discourage nema veze sa smajlijima već sa "nepristojnim" izražavanjem 😅 neću komentarisati više moderaciju ovog foruma.
Uglavnom Android auto ne radi i konektivnost sa pametnim satovima je loša. Za sad je Samsung jedino sa njihovim pametnim satovima 100%, za neke je potrebna igranka a neki uopšte ne mogu da se povežu. Da li će se to promeniti u budućnosti, možda ali ne bih računao na to.
Ko hoće na Ultru mora da bude spreman na tih par malih (nekom možda velikih) kompromisa.

Jel radi VoLTE?

Znam da je ranije bilo problema sa uređajima koji nisu radjeni za naše tržište.

Volte je bio automatski uključen kod mene pri prvom paljenju fona (Yettel)

Evo ga i novi update

Prilozi

• Screenshot_20240626_203701~2.jpg
    Screenshot_20240626_203701~2.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 159
Čekaj sad ozbiljno, čemu toliko apdejtova? Jel primećuješ neku razliku u bilo čemu? I daj neke fotke da se raspametimo

Poslednja izmena:
Čekaj sad ozbiljno, čemu toliko apdejtova? Jel primećuješ neku razliku u bilo čemu? I daj neke fotke da se raspametimo
Nemam vremena nikako da sastavim neki smisleni video, ovde ne mogu da okacim gomilu fotki koje imam. Evo na flickeru sam stavio par komada, običan Point&shoot bez ikakvog podešavanja

Mala razlika, ko zna da fotka dosta mu je i običan X100 a kamoli pro)
Ja sam uzeo Ultru da me ne svrbi za 2 meseca opet. Da li vredi razliku u odnosu na Pro koji može da se nađe za 750e ili manje, naravno da ne vredi.

Evo ti jedna fotka sa Pro sa telegram grupe

Prilozi

• IMG_20240627_105814_349.jpg
    IMG_20240627_105814_349.jpg
    190 KB · Pregleda: 150
Mala razlika, ko zna da fotka dosta mu je i običan X100 a kamoli pro)
Ja sam uzeo Ultru da me ne svrbi za 2 meseca opet. Da li vredi razliku u odnosu na Pro koji može da se nađe za 750e ili manje, naravno da ne vredi.

Evo ti jedna fotka sa Pro sa telegram grupe
HDR ukljucen, ili si naknadno obradio?

Novi :) force china 😁🇨🇳

Prilozi

• Screenshot_20240701_191321.jpg
    Screenshot_20240701_191321.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 77
  • Screenshot_20240701_191327.jpg
    Screenshot_20240701_191327.jpg
    75.2 KB · Pregleda: 52
Izgleda mora da se kupuje ovo :)
Onaj lik sa KP što donosi iz Kine trazi 1200€ za 16/512GB ako se dobro secam.

Vi stvarno imate para za bacanje :/

Zar nije jeftinije da se naruči na adresu u De I da vam ga onda donesu za 30e oni ljudi koji se time bave ? Mislim da 12/256 izađe oko 1000e.
Neverovatno mi je da vas neko preko KP tako dere.. čuj lik za kineske telefone 🙄

Vi stvarno imate para za bacanje :/

Zar nije jeftinije da se naruči na adresu u De I da vam ga onda donesu za 30e oni ljudi koji se time bave ? Mislim da 12/256 izađe oko 1000e.
Neverovatno mi je da vas neko preko KP tako dere.. čuj lik za kineske telefone 🙄
Ček ček to je 1030e za bednih 12/256, a lik donosi 16/512 za 1180. Mislim da to vredi 150e doplate. + Što ako imaš bilo kakav problem lik nosi jednom nedeljno za Kinu i rešava reklamaciju za max 2-3 nedelje.

Jedino ako veruješ nekom random liku koji je danas tu a sutra ne da će ti srediti garanciju. Onda je to druga priča.

Ispadne sve sa dostavom iz De oko 1100e. I dalje mi je neverovatno da vam neko uzima na kp pare za tu uslugu.. ( ok ako verujete u garanciju na majke mi )

Veće su šanse da će tih 1100e koje dam drugaru u Nemačkoj da završe u lokalima gde rade dame lakog morala, tako da moj glas ide random liku sa KP.

Dugo sam gledao šta da uzmem i nikako da se odlučim.
Na kraju sam se nameračio da uzmem ovaj telefon, zbog Carl Zeiss optike. I ne mogu da verujem da nema legalno da se kupi!

Ne sviđa mi se sve to sa nadogradnjom. Kamera je kamera. Ne znam šta toliko ima da izbacuju update!
I jedini razlog što menjam moju nokiu 808, je baterija koja posle 11 12 godina, nije baš funkcionalna.

Kolika je veličina senzora kamere? Kod ovog sad što koristim je, 1/1.2.

1/0.98" glavni senzor

I jedini razlog što menjam moju nokiu 808, je baterija koja posle 11 12 godina, nije baš funkcionalna.

Kolika je veličina senzora kamere? Kod ovog sad što koristim je, 1/1.2.
Ta Nokia jeste bila super, ali bilo kakav moderan Android ima 10x bolju kameru, odavno smo prošli vreme hardvera.

Nema legalno zbog suđenja bas sa Nokiom, biće od sledeće godine.

Evo šta mi je njihova korisnička podrška rekla:

"Dobar dan,

Pozdrav od vivo korisničke podrške,

Nažalost vivo X100 Ultra je telefon koji je predodredjen za Kinesko tržište i poseduje mrežne konekcije koje odgovaraju Kineskim mrežnim operaterima.Takodje ne poseduje funtouch OS kao modeli koji su namenjeni za Evropsko i Globalno korišćenje nego Kineski procesor.Trenutno nemamo informaciju da li će se taj telefon proizvoditi za Globalno tržište.Zapratite nas na društvenim mrežama i pratite naš zvaničan sajt kako bi bili u toku sa našim aktivnostima.

vivo korisnička podrška vam stoji na usluzi."

A vivo x100 i x100 super? I jel ima tih modela u beloj boji?

"Dobar dan,

Pozdrav iz vivo korisničke podrške,

Dragi,telefoni o kojima se raspitujete ne postoje u Srbiji i njihova prodaja nije planirana za naše tržište tako da nemamo informaciju o tome.Telefoni sigurno postoje u beloj boji ,medjutim nema ih u prodaji ovde,možete da pogledate eventualno po nekim svetskim sajtovima poput amazona i slično.Zbog garancije i servisa naša preporuka je kupovina telefona predodredjena za naše tržište.

vivo korisnička podrška vam želi ugodan dan."

Definitivno odustajem od kupovine, dok ne bude legalno, ako uopšte bude!

Evo i ostatka, oko svih nedoumica:

"Pozdrav,

Dobrodošli u vivo korisničku podršku,

Što se tiče vivo X 100 modela,on postoji na indijskom tržištu a ukoliko ga budete kupili nećete imati hardversku podršku u Srbiji tj servis neće moći da popravi telefon u slučaju nekog kvara pošto nije određen za korištenje u Evropi,softversku podršku ćete imati svakako u vidu update-ova i korisničke podrške.Što se tiče drugog telefona X100Super,o takvom modelu još uvek nemamo informaciju da postoji.Ukoliko ste zainteresovani za našu X seriju,preporuka je da kupite X100Pro koji je dostupan u Češkoj i Austriji.

vivo vam se zahvaljuje na interesovanju."

Mislio sam na, X100Pro, ne naX100Super. Ne mogu da popamtim verzije.
Šta dobijam ako njega naručim iz Češke, a šta gubim?

Dobar dan,
Pozdrav iz vivo korisničke podrške,

Što se tiče X100Pro iz Češke on je apsolutno kompatibilan sa našim tržištem i imate punu podršku,dakle servis,garanciju,softversku podršku i sve normalno kao da uredjaj kupite u Srbiji.

vivo korisnička podrška vam želi ugodan dan."

Nazad
Vrh Dno