Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

I sta si resio na kraju?
X100 ultra radi sasvim normalno kod nas, mreze nisu problem, kolega je napisao o njemu sto ga ima, ako te zanima pogledaj.

Gledam ove sajtove u Češkoj, nema ga u beloj boji. Sve druge boje sem bele, mi se ne sviđaju.
Mora da bude beo i da ima legalno garanciju.
Pročitao sam sve ove strane. Mreže možda u gradu nisu problem, ali na selu mogu biti.

Ne pratiš priču, vivo x100 ultra ima band 20 koji imaju i svi telefoni koji se legalno prodaju kod nas, što znači da će raditi na selu isto kao i neki samsung, xiaomi, iPhone i sl.
Pitanje je te garancije koju ćeš imati samo na reč.

Ne pratiš priču, vivo x100 ultra ima band 20 koji imaju i svi telefoni koji se legalno prodaju kod nas, što znači da će raditi na selu isto kao i neki samsung, xiaomi, iPhone i sl.
Pitanje je te garancije koju ćeš imati samo na reč.
Nečeg ću verovatno morati da se odreknem... Baš baš dugo, nisam mogo da odlučim koji telefon da uzmem. I kad sam bacio pogled na nove modele, rešio sam se za ovaj. Zato sam i došo ovde.
Ali da dajem 1400€, a da nemam legalnu garanciju, teško. Bar za sada. Možda sačekam na jesen, u nadi da će do tada moći legalno da se kupi ovde.

Nećeš moći da ga kupiš ovde legalno jer je telefon China only, tako da džaba čekaš.

Hteo sam da predjem sa Huawei na Samsung, al vidim da i on ima mana, a za te pare je preskup. Sto vise pratim ovu temu, sve me vise uzadnje vreme privlaci Vivo. Ima neko ovde Vivo X100 pro? Jako mi lepo izgleda pa me zanima kakav je? Hvala

Da li vivo x100 pro ima oficijalni global Rom ? I odakle bi ga i kupio na kraju krajeva.. ? Ne znam da li kineski ima LTE band20

Legalno iz Češke ili Austrije. Sa sve garancijom. Možeš da pročitaš na predhodnoj stranici, šta su meni rekli iz Vivo korisničke podrške Srbija, baš za njega.
Meni je i taj model dobar, ALI bela boja telefona, nije predviđena za Evropu. A meni ta boja i crna kamera, ko pucka.

Jel sam dobro razumeo da bi garancija mogla da se ostvari u Srbiji iako je kupljen u Češkoj/Austriji?

Da, bar su meni tako odgovorili. A tačnu proceduru kako bi išlo, ne znam.

Ovo je neverovatno koliko su slike dobre, detalji kidaju. U pocetku je trebalo malo dorade, sad posle svih abdejta moze se reci da je to to. Ceka se novi pixel da vidimo da li ce biti priblizno dobar ili bolji od njega. I da, i oppo nije za "bacanje".
Definitivno je vivo pogodio sa ovim modelom, jedina mana je sto nije globalno pusten, ali se sve menja sa sledecim modelom.

Daj neke fotke kako sad sve to izgleda poslije tonu update-a, primjer fotki, video snimka...
Kakav je Harmony Os, kako izgleda ... ?

Daj neke fotke kako sad sve to izgleda poslije tonu update-a, primjer fotki, video snimka...
Kakav je Harmony Os, kako izgleda ... ?
Nisam neki viđen stručnjak, ali ovo je savršen telefon. Od svih telefona koji trenutno postoje ne želim drugi, niti bih ovaj menjao za bilo šta. Fotke ne znam praviti... Igrao sam se sinoć malo sa nebom, pa evo "noob click" šta daje:

Prilozi

• IMG_20240719_221229.jpg
    IMG_20240719_221229.jpg
    249.1 KB · Pregleda: 115
  • IMG_20240719_004316.jpg
    IMG_20240719_004316.jpg
    62 KB · Pregleda: 116
  • IMG_20240719_003901.jpg
    IMG_20240719_003901.jpg
    133.1 KB · Pregleda: 114
  • IMG_20240719_005047.jpg
    IMG_20240719_005047.jpg
    267.1 KB · Pregleda: 115
kajem se što sam uzeo 14u umesto x100 pro samo zbog ovog Vintage filtera.

šalim se, ne kajem se, 14u ima kvalitetniju optiku, ali ovaj vintage filter što su na vivu napravili ne može da se iskopira, šta god uradio.

Nema više onih likova što donose x100 ultra na kp?

Kako nema, juče bukvalno sam gledao nekog člana

To je onda dobra vest, ako novi modeli budu išli globalno. Pročitao sam da Vivo X200 i Vivo X200pro izlaze u oktobru u Kini. Ne znam da li će kasnije biti i model Vivo X200ultra...

Najbolje onda da se naruci u DE i donese. Za ove na kp nemam neko pozitivno misljenje posto su novi, a ovaj je mozda vec "pobegao".
@montybike rekli su da ce biti globalno, videcemo sta ce biti na kraju. Nesto krajem godine izlaze novi modeli, a ultra izlazi tek sledece godine.
@psychofedex da si rekao da si trebao da uzmes x100 ultra umesto 14u pa i ajde, ali za x100 pro nema potrebe. 14u je odlican tel, dobre senzore ima, samo je problem baterija i zagrevanje, zalio si se na to.

da si rekao da si trebao da uzmes x100 ultra umesto 14u pa i ajde, ali za x100 pro nema potrebe
zato što je x100 pro bolji od ultre.
pričao sam ranije, ultra im je eksperimente, nije trebao da postoji.
na svim kineskim forumima i sajtovima je pro bolje ocenjen od ultre, a pogotovo kad u to ubaciš i cenu.
jednostavno je pro optimizovan maksimalno dok se ovde muče i sa lytia senzorom a pogotovo sa ovim novim 200mpx Samsungom.
glavni senzor iz pro-a, Sonijev, su već koristili u prethodnim telefonima i ispeglan je do kraja, kao i OV na telefoto.
Samsungov senzor ni sam Samsung ne može da iskoristi kako treba, kamoli Vivo 😂

a 14u se greje jer je Xiaomi jedini proizvođač koji ne limitira performanse zarad baterije i temperature.

gen3 je kao 888, nije baš efikasan i povlači 15-16W u piku što je previše za uređaje bez aktivnog hlađenja.
eno vidi s24u kako obara osvetljenje ekrana minut nakon boravka napolju, i kako trotluje performanse da se bi previše grejao.
zeznut procesor plus Samsung koji štedi na hardveru i hlađenju i eto ti.

svi sa gen3 se greju puno, samo je pitanje ko ga pusti da radi uvek, ko ga pusti samo kad prepozna benchmark app a ko ga uvek limitira.

Nisam bas siguran da je pro bolji, ako zanemarimo cenu.
Gledao sam dosta slika i ultra je malo bolja, slike su prirodne i sa mnogo vise detalja, video mi je svugde isti, tu se jedino ip izdvaja.
Da, u pravu si, ultra je eksperiment koji nije trebao da izadje i na kraju su ga izbacili samo kod njih.
Zato na kraju ultra i ima toliko azuriranja, samo sredjivanje.
Menjaj 14u za x100 pro, pa kako bude. 😅

Nazad
Vrh Dno