Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

Uniformniji je brajtnes jer kod IPS probija pozadinsko kroz crnu boju.

Ne mora nova. Ja sam skenirao ponovo isti kod i radilo je. Mana je što se mora biti na internetu da bi se aktivirala. Ja nisam imao drugi telefon koji podržava eSIM, a nije mi radio VoLTE na A1, pa sam zamenio za običnu karticu da bih mogao da je prebacim u drugi telefon po potrebi.

Lepo se cedi baterija na 13t pro.... Malo mi cudno, stari oppo find x2 pro je imao bolju bateriju iako je Star 4 godine...
Poredim trenutno 13t pro i RN 13 pro,RN 13 pro je daleko bolja baterija, sve jasno, nisu isto uredjaji itd... Ali mi bas cedi bateriju... Isto koriscenje na oppo find x2 pro i na RN 13 pro...

Lepo se cedi baterija na 13t pro.... Malo mi cudno, stari oppo find x2 pro je imao bolju bateriju iako je Star 4 godine...
Poredim trenutno 13t pro i RN 13 pro,RN 13 pro je daleko bolja baterija, sve jasno, nisu isto uredjaji itd... Ali mi bas cedi bateriju... Isto koriscenje na oppo find x2 pro i na RN 13 pro...
Koliko izvlacis SOT-a na koliko vremena od punjenja?

Mnogi kazu da hard restart posle prelaska na novi sistem/android resava te probleme, probaj to i probaj da ugasis wifi/bluetooth scanning (2 odvojene opcije pod location--> location services i javi jel resava problem. 😎

Imam ga od 22.02.
I jako mi cudna baterija, iako uporedo isto koristim 13t pro i RN 13 pro, iste app isto podesavanje itd, sve isto..
13t pro cedi bateriju uzas, danas dva puta se punio... Dok RN 13pro, drzi na jos uvek trenutno skoro 50%....

Imam ga od 22.02.
I jako mi cudna baterija, iako uporedo isto koristim 13t pro i RN 13 pro, iste app isto podesavanje itd, sve isto..
13t pro cedi bateriju uzas, danas dva puta se punio... Dok RN 13pro, drzi na jos uvek trenutno skoro 50%....
Ako je uzet nov trebace mu do 10ak dana da se bat optimizuje. Tako je sa mediatekom. Ako i posle toga zeza, a odradio si hard restart - na reklamaciju. Ja se kanim da odradim hard res jer me mrzi da sve ispodesavam, ali ako mi se ni posle toga ne popravi baterija, ide na reklamaciju.

Vec ide na oglase, kupio s nov preko oglasa, nemam vreme ni da se zezam za povrat i rekla, jer fon nije na mom imenu, kupio ga, nov, ja ga otvorio... Ali nije to toooo
Jako losa baterija, tj uzas, oppo find x2 pro koji je Star 4 godine je imao bolju bateriju, i brze je punio... *****i ovih 120w, ni blizu onih 60w od oppo, oppo je od 20 do 100 punio max 30min, bogami ovde traje to duze, skoro Duplo, i kao i uvek, xiaomi, puno na papiru, u praksi nula...

9vo mi je zadnji xiaomi, 8mao sam i xiaomi mi 11 Ultra.... Takodje uzas sve...
Prelazim ili na honor 90 512gb ili na oppo find x7 ultra....

Nesto ta baterija nije ok cim puni sat vremena. Na starom 12t 5000mAh baterija punila za nekih 25-30min sa 120w punjacem.

@Bogi79 - Probaj i da ga napunis preko usb-C na kompu i istestiraj.

Mada ako si ga oglasio nema vajde :D

Juri honor magic 5 pro kad mu opet padne cena na ispod 90k.

Probacu sve, hvala vam.
Na oglasu jeste, e sad ako dodje do promena, videcemo.
Nije bas 60min da puni, ali nekih 45min od 10% pa do 100%. Vise se ne greje. Jutros skinuo sa punjaca, trenutno 71%...vudecemo...

20240228_121226.jpg

Futrola stigla sa Alija, jedino omaših boju, hteo za nijansu svetliju... U svakom slučaju koristio sam sličnu na LG-u, prelazi ivice ekrana čak i više nego fabrička. Osećaj pod rukom je odličan i ozbiljno izgleda. Mane su što telefon nije u potpunosti zaštićen, gornja i donja ivica, kao i deo oko dugmića su goli, tako da tu ima potencijalno prostora za ogrebotine i za nijansu je kabastija od silikona. Takođe, računati na vek od maks godinu dana zavisno od padova, maska je plastična na koju je nalepljen tanak sloj kože, na LG-u su mi 2 ćoška pukla, doduše i odradila posao i sačuvala telefon.
Za sada ostajem na fabričkom silikonu, kada se pohaba/požuti ova čeka u rezervi.

Prilozi

• 20240228_121236.jpg
    20240228_121236.jpg
    111.6 KB · Pregleda: 22
Upravo preko USB na Laptop se napunila baterija, videcemo sutra epilog, jel bolje ili ne...
Ukljuci brzo punjenje u podesavanjima, stoji ti na 66w.
Sin koristi 13t pro mesec dana, pici igrice non stop, baterija vrhunska.
Od 0-100% punjenje traje 25min, testirao licno.
Inace, telefon je fenomenalan, posle s22, klinac progledao.

Bem ti xiaomi... Gde je to podesavanje... Ja sam valjda slep i ne vidim gde je to....😂😂😂
Sve mi bre kontra u podesavanjima posle oppo...

@Bogi79 - idi u settings--> battery-->battery protection i tu iskljuci optimized charging. Mislim da ce tako da ti puni punom brzinom.
Meni i 66w na 13T (mozda je i sporije posto mi je ukljucen optimized charging) skroz dobro radi posao. Za moje potrebe se napuni ultra brzo, jos samo kad bi baterija drzala bar 6h SOT-a 😂.

A ako updateujes na Hyper, onda je def preporuka da odradis fabricki restart. Ja ga odlazem vec 2 meseca, jer me mrzi da ponovo podesavam sve.

Vrlo malo se greje, doduse moj je u Nillkin masci pa mozda ne osecam, al ne bih rekao da je i ispod nje nesto mnogo vruc.

Inace se skoro uopste i ne greje pri koriscenju, tako da po tom pitanju ovaj Mediatek super radi posao.

Meni su glavni problemi baterija i eye strain od ekrana (iako ima visok PWM)
To je zaista cudno ako ima visok PWM??

@Bogi79 - idi u settings--> battery-->battery protection i tu iskljuci optimized charging. Mislim da ce tako da ti puni punom brzinom.
Meni i 66w na 13T (mozda je i sporije posto mi je ukljucen optimized charging) skroz dobro radi posao. Za moje potrebe se napuni ultra brzo, jos samo kad bi baterija drzala bar 6h SOT-a 😂.

A ako updateujes na Hyper, onda je def preporuka da odradis fabricki restart. Ja ga odlazem vec 2 meseca, jer me mrzi da ponovo podesavam sve.
Hvala podesio. Pa cu da ispratim, ako do tada ne ode... Videcemo.
Nema sanse da odradim sada fabricki restart 😂😂😂
Ako ostane, onda cu odraditi... Pratim posmatram pa cu videti kako se ponasa...
Na oglasu vec imam neke ponude, koje nisu pristojne 😂🤫

Jel ima neko problem sa wifijem na 13T Pro? Jako veliki problem imam radi 10ak sekundi normalno i onda nista ne gubi konekciju ali nije aktivan, onda ga ugasim i radi opet savrseno 10ak sekundi i opet isto. Recimo uradim dva speed testa ili tri zaredom i onda prekine veza.
Kako ste resili to i da li ste?
Inace juce sam ga uzeo bio je na MIUI i odmah mi stigao update na XyperOS to mi se desavalo i dok sam skidao taj Xyper koji je bio 5.9GB, i trebalo mu je ohohooo da skine tj dok sam provalio da ne skida dok ga nisam iskljucio i opet ukljucio tad sam i shvatio da ne radi.
Kazem ok, sad prelazim na XyperOS odradjujem hard reset i to ce biti top, kad malo sutra, sve isto tri puta zaredom sam radio hard reset sinoc do 4 ujutru sam se zezao sa tim i danas i nista.
Da nije jednostavno moguce da wifi modul ne radi i da nije problem softwareske prirode vec hardwerske prirode?
Jel imao neko neki problem takav i da ga je resio. Ovako je totalno neupotrebljiv tel, inace za globalno (MI) trziste ako je bitno.
Hvala unapred

Pominjano je čini mi se, na ruteru probaj da nađeš personal IPV6 DNS server, Announce DNSv6-server ili sličnu opciju, isključi je i vidi kako se ponaša.
Softver je generalno neispeglan, ali to je tipčna Xiaomi boljka.

Da nasao sam to na netu i jedino to nisam probao ostalo sve jesam i ne pomaze.
Mislim da kod mene na ONT-u nema te funkcije osim ako nije Enable Route Advertisement ili ova druga Enable DHCPv6 Server.
Ili trebam na drugom mestu da trazim?
HvalaScreenshot_2024-02-29-19-55-00-758_com.android.chrome.jpg

Baš tako, isključi obe slobodno ako ne koristiš ipv6

Ok, sad cu da probam pa javim.
Edit: Nista, isto.

Poslednja izmena:
Ok, sad cu da probam pa javim.
Edit: Nista, isto.
Onda je hardwerski problem, jesi probao na jos wifi-jeva?
Probaj i na hotspot od drugog telefona da se nakacis, pa istestiraj.

Imali su ljudi probleme ss wi fi, ali na MIUI i sa upaljenim bluetooth-om (brzina je padala bas dosta).

Hyper bi trebalo da sve to pegla softwareski (nakon hard restarta), al kod tebe to iz nekog razloga nije slucaj. Gde si uzeo fon?

@Hibrid
Hvala drug puno, sad je sve okay, i brzo puni i baterija je ok, tj hvala svima vama.
Kako stoji, skidam ga sa oglasa...
***... Nisam vise ni u toku kako sta se podesava itd... Jos xiaomi.. Posle oppo...

Onda je hardwerski problem, jesi probao na jos wifi-jeva?
Probaj i na hotspot od drugog telefona da se nakacis, pa istestiraj.

Imali su ljudi probleme ss wi fi, ali na MIUI i sa upaljenim bluetooth-om (brzina je padala bas dosta).

Hyper bi trebalo da sve to pegla softwareski (nakon hard restarta), al kod tebe to iz nekog razloga nije slucaj. Gde si uzeo fon?
E nisam probao na drugim wifijevima, bravo.
Nisam ni hotspot i to cu sada.
Znam za miui da su imali problem, citao sam probao sam i BT nema tu razlike kod mene.
Tako sam i mislio sve ce biti top sa HOS medjutim nije.
Na KP novog ne otvorenog za nase trziste je sa global romom.
Ali mislim da sam resio a mozda nekom ubuduce i pomogne ne znam sto je tako ali mi i to palo na pamet i nisam primetio dropove a sta sam uradio, ukljucio sam ubrzanje neta i posto po defaultu koristim 5Ghz wifi sa mog ont-a a imam ukljucen i 2.4 samo sam kao pomocna mreza za ubrzanje i cini mi se da je sad zadovoljavajuce.
Testiram jos a probam i tvoje predloge.
Zna li neko zasto je to potrebno da ubravam mrezu da bi radila kako treba a inace imam brzu vezu 600/300 optika.

Probaj jos par stvarcica:
1. Idi u wifi, zaboravi tu mrezu na koju se kacis. Zatim ponovo probaj da se povezes na nju, unesi lozinku, i dole na advanced opcijama prebaci sa randomized na use device MAC.
2. Ako to ne pomogne, probaj i da promenis kanal za 5GHz mrezu na ruteru.

@aki28- I jos jedna stvar - da li si koristio phone clone il neku vrstu backup-a da vratis podatke/podesavanja itd ili si sve iznamestao rucno nakon hard restarta?

Ma ne nemam nista na njemu samo fabrika nemam ni karticu u njemu jos

Nazad
Vrh Dno