Šta je novo?

Xiaomi 13T/Pro

tačno u ponoć pa do 6 i 15 ujutro, mi se uključi nešto kao mod za čitanje, požuti displej, iako nigdje nije uključen, ima li načina da to ukinem?

Vi koji ste uzeli pro verziju kako ste zadovoljni?

Razmatram njega jer iako mi se uopste ne dopada kako izgleda sve ostalo je odlicno. Snima u 4K/60fps, kamera odlicna, dolby vision fantastican, mnogo radne i interne memorije, odlican procesor, vodootporan, pravi aod, punjac 120w.

Za 550€ koliko je na kp deluje mi super zamena za narednih minimum 3god iako sam rekao da necu Xiaomi posle 7-8 god kosicenja, ali upao sam u neki zacarani krug sto se tice kupovine telefona da zamenim sadasnji koji koristim 4god.

Ja sam super zadovoljan, jedino je kamera očekivano lošija od mi 11 ultra koji sam imao ranije.

ja sam zadovoljan, i sa kamerom i sa svim ostalim.
Ono van topic, da li neko zna, kako da se aplikacije, za koje treba accessibilty permisija, kako da se ne iskljucuju same , npr na svakih 24h, nego kad jednom upalis da radi dok je ti ne iskljucis?
ovo nema veze s xiaomijem, ovo je do OS-a, a kod mene je Xiaomi Hyper OS, mada je isto bilo i na Android 14.

Da i meni se to desava sama se iskljuci, ja mislio do mene tj do mog telefona je. Dobro je onda

Vi koji ste uzeli pro verziju kako ste zadovoljni?

Razmatram njega jer iako mi se uopste ne dopada kako izgleda sve ostalo je odlicno. Snima u 4K/60fps, kamera odlicna, dolby vision fantastican, mnogo radne i interne memorije, odlican procesor, vodootporan, pravi aod, punjac 120w.

Za 550€ koliko je na kp deluje mi super zamena za narednih minimum 3god iako sam rekao da necu Xiaomi posle 7-8 god kosicenja, ali upao sam u neki zacarani krug sto se tice kupovine telefona da zamenim sadasnji koji koristim 4god.
Zadovoljan. Prešao sa T10 Pro.
Jedino što je baterija tanja nego na T10, iako je na papiru istog kapaciteta.
Osetno lakši uređaj.

Kakva je situacija sa proximity senzorom posto sam i ja na 10T Pro i hocu na 13T Pro a to je jedina mana 10-ke.
Inace, kakav je problem sa to plavom bojom u cemu je fora zasto je nema to niko ne zna samo kazu nema je u nabavci, pa sta su je izbacivali koji Q kad je nikad i nigde nema.
Obaska sto sam jurio plavi 1TB varijantu to vec 3 meseca nisam uspeo da nadjem i odustao sam pa sad jurim plavi 512, ali sad i tu mrka kapa, a u crnoj varijanti i 1TB i 512 koliko hoces, al ja necu crni.
Neki savet ili sta god gde naci taj plavi po KP ga ima mozda jedan dva al su odvrnuli cenu, e samo zbog toga sto je plavi necu 50€ vise da im dam sve ostalo je isto.

Proximity radi super I na 13t iako je virtualni, a na 13t pro je hardverski senzor, nema tu problema.

Pa da se prikljucim, danas uzeh 13t pro, a na prodaju ode Redmi Note 13 pro.
Utisci, pozitivni za ovo malo koliko sam nesto kao podesio itd itd...

Pozdrav.
Kad stavi te 13t pro na punjac i ne koristite telefon, jel se greje?
Kod mene uzas, kao ringla vruc...
Dok to kod Xiaomi Redmi note 13 pro nije slucaj...

Kakva je situacija sa proximity senzorom posto sam i ja na 10T Pro i hocu na 13T Pro a to je jedina mana 10-ke.
Inace, kakav je problem sa to plavom bojom u cemu je fora zasto je nema to niko ne zna samo kazu nema je u nabavci, pa sta su je izbacivali koji Q kad je nikad i nigde nema.
Obaska sto sam jurio plavi 1TB varijantu to vec 3 meseca nisam uspeo da nadjem i odustao sam pa sad jurim plavi 512, ali sad i tu mrka kapa, a u crnoj varijanti i 1TB i 512 koliko hoces, al ja necu crni.
Neki savet ili sta god gde naci taj plavi po KP ga ima mozda jedan dva al su odvrnuli cenu, e samo zbog toga sto je plavi necu 50€ vise da im dam sve ostalo je isto.
Radi kao satić. Iliti, za nas napaćene sa 10T Pro, radi normalno

Super, kupio sam juce 13T Pro plavi sa 512 GB, posto 4 meseca nisam uspoeo da nadjem plavi sa 1TB kojeg sam bezuspesno jurio.

Pozdrav.
Vrlo malo se greje, doduse moj je u Nillkin masci pa mozda ne osecam, al ne bih rekao da je i ispod nje nesto mnogo vruc.

Inace se skoro uopste i ne greje pri koriscenju, tako da po tom pitanju ovaj Mediatek super radi posao.

Meni su glavni problemi baterija i eye strain od ekrana (iako ima visok PWM)

Pozdrav.

ne grije se ni kod mene, jes hajmo reći topao, ali nije vruć, doduše kod mene nije pro verzija

kod mene je pro verzija, ne greje, blago topao je.
Gledaj da se sto pre napuni, od 10 % do 100%. Ne treba ga drzati duze, cim dodje do 100 % (neki kazu i 95% npr), skidaj... A dok se puni, poiskljucivate bluetoothove, wifijeve, GPS ove itd, tj sve

kod mene je pro verzija, ne greje, blago topao je.
Gledaj da se sto pre napuni, od 10 % do 100%. Ne treba ga drzati duze, cim dodje do 100 % (neki kazu i 95% npr), skidaj... A dok se puni, poiskljucivate bluetoothove, wifijeve, GPS ove itd, tj sve
ima i ona opcija u postavkama zaštita baterije , pa staviti na optimizirano punjenje

Meni su glavni problemi baterija i eye strain od ekrana (iako ima visok PWM)
Probaj da što manje koristiš telefon u skroz zamračenoj prostoriji i da ne spuštaš osvetljenje na minimum, meni tako moj samsung a54 manje smeta očima, manje je naprezanje, a ima nizak PWM.

Probaj da što manje koristiš telefon u skroz zamračenoj prostoriji i da ne spuštaš osvetljenje na minimum, meni tako moj samsung a54 manje smeta očima, manje je naprezanje, a ima nizak PWM.
Probacu, hvala na savetu. Probao sam doduse svasta, al slaba vajda. Mislim da mi je to od posle update na HyperOS, al cudno mi da ekran moze da se *****e tako softwerski.

Probacu, hvala na savetu. Probao sam doduse svasta, al slaba vajda. Mislim da mi je to od posle update na HyperOS, al cudno mi da ekran moze da se *****e tako softwerski.
Verujem, nismo svi isti, ali veruj mi pre ovog samsunga sam koristio samo telefone sa ips ekranom i nisam imao neke smetnje, kada sam uzeo samsung baš sam osetio da više napreže oči, i probao da ga što manje koristim u mrklom mraku, jer tada naprezanje od gledanja u ekran najviše dolazi do izražaja (znači noću uglavnom imam uvek upaljeno neko svetlo u sobi), i osvetljenje nikad ne spuštam previše nisko jer onda amoled još više ume da smeta.
Izvinjavam se za skretanje sa teme...

Verujem, nismo svi isti, ali veruj mi pre ovog samsunga sam koristio samo telefone sa ips ekranom i nisam imao neke smetnje, kada sam uzeo samsung baš sam osetio da više napreže oči, i probao da ga što manje koristim u mrklom mraku, jer tada naprezanje od gledanja u ekran najviše dolazi do izražaja (znači noću uglavnom imam uvek upaljeno neko svetlo u sobi), i osvetljenje nikad ne spuštam previše nisko jer onda amoled još više ume da smeta.
Izvinjavam se za skretanje sa teme...
Moguce da je do amoled ekrana, jer ja sam do skroo vecinski koristio IPS tj LCD ekrane na telefonima.

LCD nekako ima bolji i uniformniji brightness, meni je def bolje lezao od AMOLED-a.

Koristio sam i samsung S9+ kao poslovni telefon do skoro (isto AMOLED, ne znam ni dal ima PWM) i toliko je bio prijatan za oci, sa super izbalansiranim osvetljenjem da je to nerealno. Nikakav eye strain, nista. U poredjenju sa 13T koji sad imam, razlika nebo i zemlja u korist S9+.

Probacu bas hard restart da vidim oce to da resi problem (jer prvih 7 daana koriscenja telefona sam bio na MIUI i nisam imao nikakav problem do prelaska na HyperOS).

da li je neko probao sa ovim telefonom esim? ima li nekih prednosti ili da ostavim karticu.

Imam ja eSim na Pro. Prednosti... Nema još uvek. Ali nema ni mana. (U stvari, ima mana, ali je to retkost)

Prednosti će biti kad naši operateri uproste proceduru zamena eSim kartica. Na primer, fabrički restart, i mora se ići kod operatera po novu eSim karticu (pričam barem za Yettel)

Nazad
Vrh Dno