Šta je novo?

Xiaomi POCO X3 PRO?

conecorleone

Poznat
Učlanjen(a)
08.03.2021
Poena
32
Najavlju je se da ce izaci u toku ovog meseca, da li se zna nesto vise o samom telefonu kao i o ceni?

I ja sam prezadovoljan bio. Telefon je zaista odlican i dalje sam misljenja da je jedan od bopjih u klasi.
S obziorom da igram poneku igru meni je baterija bez problema trajala 1 dan i koristio sam osvezenje ekrana na 120hz.
E sad zeni sam dao telefon i uradio reset i nakon toga krece da opada procenat baterije brzo.
Misljenja sam da nije do same baterija vec podesavanja, a ne mogu da provalim sta je.
Probacu sa tim osvezenjem da vidimo kako ce ici.

60hz i nocni rezim navodno moze koji sat da pojaca bateriju , da sam znao da je slaba baterija ne bi ga uzeo polovnog , lik ga je verovatno i prodao zbog toga , vidim ljudi model sa 8gb prodaju i za 100 evra verovatno misle da je baterija oslabila pa da se otarase.

Logično da će baterija posle 2-3 godine bar malo oslabiti, a ko je intenzivnije koristio telefon i češće punio i više.

Ma znam ja da ce oslabiti, ali da se iskljuci sa punjaca u 9 ujutru i da do 13:30h padne za 35% to mi nije jasno, plus zena ne igra nikakve igre, samo instagram i whatsapp. 20% potrosio preko noci , to se ranije nije desavalo, bukvalno je sve krenulo nakon reseta.
Probacu da drzim na 60hz da vidim hoce li se poboljsati.

Ja koristio x3 nfc, i na 60hz sam imao oko 20% više baterije nego na 120hz. Noću mi nije skidao više od 5%, naravno net noću gasim... A generalno ovako instagram ždere bateriju samo tako, skoro kao igrice da igraš, još na 120hz ...

60hz i nocni rezim navodno moze koji sat da pojaca bateriju , da sam znao da je slaba baterija ne bi ga uzeo polovnog , lik ga je verovatno i prodao zbog toga , vidim ljudi model sa 8gb prodaju i za 100 evra verovatno misle da je baterija oslabila pa da se otarase.
Generalno telefone i treba prodavati posle 2 godine, naročito od kako su sve baterija sealed. Nova baterija košta 20-30eu i ruke 10-20. Znači od 30-50eu zamena baterija plus zamenska (čak i original) nikad nije kao prva baterija. Bolje je prodati fon posle 2 godine i kupiti drugi nego li menjati bateriju.
Ja sam klincima i ženi svojevremeno uzeo Redmi Note 9 Pro. Koristili godinu i po dana. Prodao sam ih na 150eu dok su još bili u garanciji i sa dobrim baterijama. Dodao po 50 eu i kupio Poco X3 Pro 8/256. Za 20tak eu više dobio em nove em jače telefone.

Generalno telefone i treba prodavati posle 2 godine, naročito od kako su sve baterija sealed. Nova baterija košta 20-30eu i ruke 10-20. Znači od 30-50eu zamena baterija plus zamenska (čak i original) nikad nije kao prva baterija. Bolje je prodati fon posle 2 godine i kupiti drugi
Potpuno netačno, ali potpuno.

Imao sam Poco X3Pro 8/256 skoro od prvog dana kad se pojavio, posle 2 godine je prodat sve je radilo kao prvog dana baterija nije oslabila ni najmanje, meni ostao u dobrom secanju...

Ima li neko "problem" da mu se na x3 pro ne poljavljuje VOLTE ikonica? Uzeo sam ga pre 3 dana i primetio sam da nema ikonice u status baru za VOLTE. Citam svasta i ok ima svako svoje resenje ali ....
Mislim ukljuceno je u SIM meniju za VOLTE ali se ne vidi i nemam pojma radi li. Nema ni ikonice HD kod poziva. Imao sam Xiaomi telefone oa reko da nije neku bug?

Definitivno sam došao do zaključka da Xiaomi/Redmi telefoni sa razlogom koštaju koliko koštaju. Imam tri klinca i svima uzimam iste telefone uvek. Predhodno su imali RN9P a sada Poco X3 Pro. Od tri telefona - samo je jedan još uvek bez ikakavnog problema. Svi uzeti otprilike u rasponu od mesec dana (početak 2022). Jednom baterija neverovatno oslabila. Izgura jedva jutro-veče sa bazičnom upotebom. Bez igrca i sl. Drugi se ugasio sam od sebe. Imao 35% u tom trenutnku. Uzeo drugu bateriju (original) ali nije do nje. Čekam da vidim da li je napajanje. Sva tri telefona su punjena na njihovim original punjačima.

Kao što napisah u par postova iznad. Telefone treba menjati dok su u garanciji i ne držati ih preko 2 godine. Pogotovo kineze. Kod njih su baterije generalno loše. Pre ovih telefona klinci su imali RN9P koje sam uzeo 2020. Prodao ih i malo doplatio za ove Poco početkom 2022. Poco nisu hteli da menjaju jer su prezadovoljni njima bili. i stvarno su radili super. Bez ikakvih problema. Do ove situacije sa baterijama. Sad kada mi je crkao jedan, vidim da na KP ima dosta oglasa za Poco X3 Pro gde je otišla matična ploča ili je baterija znatno oslabila. Ja imam po jedan od svakog:) Kod drugih telefona su obično oglasi puni onih primeraka koji ma je iscepan ekran. Ne i kod Poca.

Sada sam u situaciji da pucam kintu za dva telefona. A trebalo je da ih liferujem pre pola godine.

Ja doduše još uvek koristim 5 godina star Huawei P30 Pro. I da baterija ne traje kao nekad - ali i dalje mogu 24 časa da izugram sa njom. Bez igara. Huawei / Xiaomi - ipak postoji razlika.

Prosjecan korisnik ne moze se kolega staviti isti kos sa klincima koji koriste telefone.
Jer Klinci koriste mobilne podatke vise 50% dana i to jede bateriju najvise.
Sto ce tice Poca,meni ga i dalje koristi žena. Baterije je opala,takodje al ne tako znatno kao kod vas. Njoj moze lagano 1 dan uz koristenje neko normalno , nekad sa igricama jer ga djeca uzmu u ruke.

Ja sam kupio Xiaomi RN 12 Pro i pisao ovdje da na pocetku nov telefonać kada je bio-prije godinu dana da je baterija bolja bila ženi na njen poco nego na moj novi telefon.
Svakako ne bi rekli koliko para ,toliko muzike. Ipak u globalu ja sam zadovoljan/ulozeno dobijeno
Imamo jos RN 7 iz 2018, baterija jeste promjenjena al telefon se dalje koristi u kuci i to djeca za igrice

Takodje videh na xda forumu da je dosta X3 Pro telefona stradalo (matična ploča), kao i da je baterija dosta oslabila. Na mom telefonu je nakon 2 godine baterija stravično oslabila, i telefon se užasno grejao dok se punio pa mu je zbog toga trebalo više od 4h da napuni bateriju sa originalnim punjačem. Takodje je crkao motor za vibraciju.

Bateriju i motor za vibraciju sam zamenio sam, telefon je prestao da se greje na punjenju i opet je onaj stari. Sad čekam da crkne matična ploča :LOL:

Moja žena koristi od Redmi telefone od obične sedmice. Imala je do sada Redmi 7, Redmi Note 8T, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 10 Pro, Mi 11 Lite i sada Redmi Note 12 Pro. Insistira na njima jer joj lako prebacujem sve podatke sa jednog na drugi fon. Plus ima dosta skinova, tema i ostalkih gluposti što žene vole. Goto na svim tim telefonima je imala problem sa senzorom blizine. Ono kad pričate pa se pali ekran. Redmi Note 10 Pro crkao joj je ekran u garantnom roku. Mi 11 Lite crkao ju joj senzor otisaka prstiju (i power dugme ujedno) dva puta. Sa 12 Pro nema problem trenutno ali sam joj pazario već RN13P+ za rođendan. Samo čekam podatke da joj prebacim. I da liferujem RN12P pre nego krene da baguje.

Zapela za Xiaomi/Redmi. Uzeo sam joj bio Samsung A52 - probala i vratila. Ja imao Samsung S5/S7/S9 pa Huawei P20 Pro/Mate 20 Pro i sada P30 Pro. nikad ni jedan jedini problem sa kojim se susrećem kod Xiaomi telefona.

Mene X3pro sluzi savrseno od prvog dana. Polako primecujem da mu je oslabila baterija ali ako se ne drndaju igrice ili instagram par sati lagano izgura dan. Punjen je na 2.4A punjacu oduvek. Za sada se nece menjati. Sve dok baterija sluzi bice super. Ostavicu ga posle za rezervu.

Da li je neko menjao originalnu bateriju?Ovaj moj skoro tri godine radi,ok.
jedino bi valjalo zameniti bateriju,prilicno je degradirala

Ja sam zamenio, navodno originalna sa AliExpress-a, originalna se degradirala posle 2,5 god. Ova sad radi ok :)

Dok sam imao X3 Pro nije mi se pojavljivala ikonica VOLTE na mts mreži. Uključeno je bilo kroz mts app navodno. Ali nije radilo.

Takodje poziv na čekanju nije radio, iako je bio uključen. Na kraju sam kontaktirao mts i poziv na čekanju su uključili i proradilo je. Ali se nisam setio da ih pitam i za VOLTE, već sam promenio telefon...

Kontaktiraj provajdera, mislim da je do njih.

Ma to je vidljivo, probem je sto kada odem u
Kod:
*#*#4636#*#*
i proverim IMS status, bude not registred. A bez toga valjda nije moguce imati volte i vowifi... :)

Pozdrav, da li znate gde mogu da nabavim dobru zamensku bateriju?
Ni meni Volte nije radilo dok nisam promenuo paket, ali od tada imam problema sa sms porukama, treba cela vecnost da posalje

Iskreno ne verujem da ces naci bateriju nalik originalnoj. Moja je pocela da pada sa 40 na 20%, pa onda ceo dan izdrzi na 3% itd, a nikad igricu nisam instalirao, a kamo li igrao... No, posle 3+god, vreme mu je za zamenu, taman je dovoljno urnisan (ako si kao ja i ne nosis stakla i futrole)...

@terzazak aktiviran je kod provajdera i proban sim u drugom telefonu, radi volte bez problema tamo.

Nazad
Vrh Dno