Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Nisam fokusirao fotku kako treba , inace bi A52s bio odlican. Sto je apsolutno beo.
A54 izgleda kao da je neko izvrsio nuzdu sa mnogo detalja , meni apsolutno nije upotrebljiv.
Za svenulu travu A54 zveknuo boje kao da je leto , zeleno u pm , samo jos da je cvece dodao i top...

Jel nema opcija tipa auto hdr da se iskljuci? Ili da probate preko onog Camera Assistant good luck modula? Sad su je omogucili i za A54 i A53 (nas sa A52s ko j...).

Ovo su opcije Camera Ass za A54. Iskljucen auto HDR , to ima.

Prilozi

• Screenshot_20231228_133056_Camera Assistant.jpg
    Screenshot_20231228_133056_Camera Assistant.jpg
    76.8 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20231228_133050_Camera Assistant.jpg
    Screenshot_20231228_133050_Camera Assistant.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 105
Jel nema opcija tipa auto hdr da se iskljuci? Ili da probate preko onog Camera Assistant good luck modula? Sad su je omogucili i za A54 i A53 (nas sa A52s ko j...).
Može da se isključi hdr al se ne dobija ništa sem "spaljenih" fotki u uslovima kada je velika razlika između tamnih i svetlih delova (shadows, highlights), boje ostaju takve kakve ih samsung podesio.
CA ima te opcije koje je kolega gore okačio.

Управо сам слике фоткане са А54 камером гледао , кастовао, на ТВУ, исто самсунгов тв, ако има неке везе, и нема презасићених боја , на телефону су црвена, зелена или плава баш јарке у меким ситуацијама, на ТВу је све како треба да буде . Преко 50 фотки у ноћним и дневним условима, очигледно да сам телефон тако приказије фотке, али на ТВу су одличне.
Да напоменем да је то ситуација преко гугл слике апликације. Када кастујем преко самсунгове галерије, тј кастује се цео текефон, онда је све исто као и на телефону, нема промена никаквих.

Poslednja izmena:
Ja sam amater,prilazem jednu automatsku fotku,bez obrade.Po meni je ok.
A54 automatski
Ja nisam razocaran kamerom posle A52S,obe su dobre.

Prilozi

• 20231129_124652.jpg
    20231129_124652.jpg
    443.7 KB · Pregleda: 100
Ja sam amater,prilazem jednu automatsku fotku,bez obrade.Po meni je ok.
A54 automatski
Ja nisam razocaran kamerom posle A52S,obe su dobre.
Bukvalno isto razmisljam, ne znam cemu toliko razocaravanje....
Ja sam sa S10+ presao na A54 i ne vidim nista lose :)

Neka inicijalna zapažanja su da je ubačeno puno Ai automatizacije u kamera sekciju, tako da je sve zamišljeno Point to shoot. E sada camera2 API je u ovom momentu limitirana tako da nam gcam za sada ne radi kako treba...

Cak i nocni mod je automatski.Sto bi rekli za onaj stari foto aparat *****.

Danas sam dobio januarsko ažuriranje, samo beznednosna ažuriranja.

Hteo sam da uzmem tati pomenuti tel, ali posto ce koristiti tel minimum dve godine, odustao sam zbog spore ufs 2.1 ili 2.2 memorije i loseg procesora. S23fe je trebalo da bude a54s, ali j*g.
Posto cu da sacekam da izadje a55, jel se zna nesto vise o njemu, bukvalno nista na netu nema, osim novog procesora 1480?

Pa verovatno će biti za nijansu bolji od ovog, niko neće u ovaj srednji segment (a naročito ne samsung), da nam ponudi drastično bolji uređaj. Biće malo brži procesor, malo svetliji ekran, malo manji bezeli, malo bolja kamera, neka softverska novotarija i dovoljno za novi model.

A zar ovaj naš A54 nema ufs 3.1 memoriju, ili je to pogrešna informacija?
1000018088.jpg

Znaci novo nista posebno.
Srednji segment treba da bude *** FE, ali oni trenutno deru sa cenom.
Navodno ima ufs 2.1 ili ufs 2.2, da ima 3.1 uzeo bi ga odmah, zato sto kod nas ima legalno verzija 8/ 256gb.

Ma s23fe se ne isplati sa onom slabom baterijom pa makar koštao kao i A54, meni je baterija jedna od presudnih stvari na telefonu. Mogli su lagano u s23fe da stave 5000 miliampera bateriju pa bi onda bilo verovatno malo bolja situacija.

Ma s23fe se ne isplati sa onom slabom baterijom pa makar koštao kao i A54, meni je baterija jedna od presudnih stvari na telefonu. Mogli su lagano u s23fe da stave 5000 miliampera bateriju pa bi onda bilo verovatno malo bolja situacija.
Ne bi, baterija nije problem već Exynos 2200,kao i sam ekran koji nije kao na S22 seriji. Pričali smo o ovome čim su najavili S23 FE, čak je i S21FE bolji od ovoga, bolja baterija i manji bezeli.

Exy 2200 nije kao u s22, navodno je bolji.
Ajjj nek proveri neko koja je tacno ufs memorija u a54, ako je 3.1 da uzimam tel.

Kod mene je , po rezultatima testa čitanja i pisanja 2.1, ne mogu da nađem Antutu pa da vidim šta on kaže
Inače, moj model ima oznaku E ( južna amerika), dok je za evropu sa oznakom B i kažu da sa oznakom B imaju 3.1 memoriju.

UFS 2.2.
Ako googlas videces rezultate za tu B verziju da ima iste brzine citanja/pisanja kao i E verzija.

share.png

share (1).png

Testirano sa:

Daleko je to i od UFS 3.0 i od 3.1:

ufs-3.0-vs-ufs-3.1.jpg

Definitivno ima ufs 2.2, bez obzira sto pisu da verzija B sto ide u Evropu ima ufs 3.1.

I meni slične brzine kao kod @shamanNS
A što se tiče samsung a55 i brzine čipa, kada bi novi exynos bio u rangu sa snapdragon 7 gen 2 onda bi bio osetni apgrejd, ovako mislim da će biti realno ubrzanje 1480 čipa u najbolju ruku oko 20% max u odnosu na 1380.
Dignuće cenu i smestiće a55 između a54 i s23fe, znači početna cena u zvaničnim radnjama (kod nas) po meni ima da bude oko 550-600e.

Koristim A54 out of the box software, UI5.1 nije A13. Pogasio sam onaj side panel, adaptivni refresh. E sada šta još predlažete da se uradi pošto baterija realno izdrži 24h...nekomg umerenog korišćenja..

Koristim A54 out of the box software, UI5.1 nije A13. Pogasio sam onaj side panel, adaptivni refresh. E sada šta još predlažete da se uradi pošto baterija realno izdrži 24h...nekomg umerenog korišćenja..
kad sve to pogasis mozes lagano s9+ uzeti i korisiti :p

Sve mi je ukljuceno ,dve kartice ,koristim kao poslovni ,internetisanje i fotografja,viber.Za 24 sata padne na 60%

Nazad
Vrh Dno