Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ја поручио са Алија кожну маску за Ултру, пише оригинал Самсунг, чисто да видим каква је и да мало смањим, ако је могуће, ову циглу од силиконске маске.
Не знам само колико штити кожа. ..

Jedno 6000 u Mobile Outfitters-u, stitice te od ogrebotina ali ne i od padova. Ja razmisljam da uradim isto :)
Ipak je ovo preskupa igračka da se nosi bez zaštite.Za sad je koristim bez maske samo kad sam u krevetu,kad idem negde stavljam masku sa kojom je duplo deblji i ruzniji.Kad je u masci izgleda kao xiaomi neki.Jos ova providna silikonska isto sve kao xiaomi.Ovako kad sam ga par puta nosio bez maske ,izvadim iz džepa odma svi pitaju šta je to,koji je model itd.Steta što za 193000din nisu mogli da izmisle staklo koje pruža dovoljnu zaštitu da ne treba maska.

Evo jedna priča,biće zanimljivo svima iako nema veze sa ovom temom.Bio sam skoro u jednoj vojnoj bazi,gde mi je vojnik pokazivao radar(prostorija od 3m kvadratna a unutra puno ekrana,dugmica kao u filmovima kad prikaziju svemirski brod).Sve to ok,znam da je vojna industrija uvek ispred civilne ,ali onda mi je pokazao da je taj radarski sistem sa početka 1960ih godina.Od tada nista u njemu nije novo stavljeno.Ne bi ste verovali,unutra su svi ekrani na touch screen,visoke rezolucije ,isto kao današnji ekrani,nešto smo radili na uredjaju koji ima tochscreen ,sve leti ,kakvih 120hz je nista za ono,sve otvara momentalno ja nisam mogao da verujem.A za civilnu upotrebu su ekrani na dodir počeli tek negde oko 2010,možda i kasnije.I bitno je naglasiti da je u pitanju ruski radarski sistem,možete onda misliti šta je Evropa ili Amerika imala tad ako je Rusija imala ovo čudo.I onda se neko oduševljava svake godine telefoni su bolji za par procenata od proslogodisnjih modela,ili imaju neku novu sitnicu. A ustvari ovo su igračke koje se daju narodu ,pravi nivo razvoja tehnologije bi mogao biti dosta veći.
Hoćete da kažete da note 20ultra i s23 ultra ,za 3 godine razlike, koliko je malo onda napredovala tehnologija kad su razlike između njih tehnološki male,a vremenski velike.

Jel su ta stakla full glue ili po ivicama imaju lepak?
Ja sam na Amazonu kupio to fullglue staklo. Sto se tice pokrivanja sve ok lepo stoji i otisak radi ok. Nije baš kao sa folijom, ali funkcioniše u najvećem broju slučajeva. Desi se naknada da mora da se pritisne jače da bi očitao. Ako nekoga zanima mogu i link da ostavim.

Ovaj telefon u masci i van nje je potpuno drugi uredjaj.Laksi i tanji,mnogo bolje leži u ruci.Estetski 100 puta lepši,osete se premium materijali.Ekran dolazi do izražaja,ivice su tanje i ta mala zakrivljenost ekrana se primećuje i lepo izgleda.
ZELIM da ga oblepim folijama 360 stepeni,u masku ga ne vraćam.Ima li neko iskustva kako štite te folije oko celog uredjaja i koliko koštaju.Sa maskom izgleda i osećaj u ruci je kao da imam ciglu u ruci.
Kao i svaki telefon. Ništa čudno.

Ovaj telefon u masci i van nje je potpuno drugi uredjaj.Laksi i tanji,mnogo bolje leži u ruci.Estetski 100 puta lepši,osete se premium materijali.Ekran dolazi do izražaja,ivice su tanje i ta mala zakrivljenost ekrana se primećuje i lepo izgleda.
ZELIM da ga oblepim folijama 360 stepeni,u masku ga ne vraćam.Ima li neko iskustva kako štite te folije oko celog uredjaja i koliko koštaju.Sa maskom izgleda i osećaj u ruci je kao da imam ciglu u ruci.
Baš sinoć sam komentarisao isto, vezano za ultru. Verovatno ću je kupiti u nekom narednom periodu, jel iako ogromna super je u ruci bez zaštita. A zaštite više svejedno ne stavljam (bar dok dete ne dobijem).

@bojanp874 jeste, žalili su se ljudi par strana ranije.

Baš sinoć sam komentarisao isto, vezano za ultru. Verovatno ću je kupiti u nekom narednom periodu, jel iako ogromna super je u ruci bez zaštita. A zaštite više svejedno ne stavljam (bar dok dete ne dobijem).

@bojanp874 jeste, žalili su se ljudi par strana ranije.
Ono što malo ljudi zna,jeste da je bez maske zvuk još bolji.Stereo zvuk se oslanja na vibracije,zato je poledjina staklena,kao i prednji deo i zvuk je mnogo bolji.Gumena maska ublaži te vibracije.Ko ne veruje neka proba.Na najjačem zvuku telefon kao da vibrira,ali to je zapravo taj efekat koji stereo zvučnici prenose na ekran.Imate na yt o tome.

Sve je to super, ali ako ispadne ovakav uređaj, jedino što može čovek da uradi je da ga sa uživanjem zgazi do kraja jer je i prednji i zadnji deo iz originala verovatno ravan kupovini polovnog sa oglasa.

^^можда су радари из 60их, а монитори нови?
Znam sta sam napisao.U njega nije ubačen jedan sraf ,a kamoli nesto vise.Sve je fabrički. Ne bi pisao dzabe ,ni ja ne bi verovao da nisam video svojim očima.
Sve je to super, ali ako ispadne ovakav uređaj, jedino što može čovek da uradi je da ga sa uživanjem zgazi do kraja jer je i prednji i zadnji deo iz originala verovatno ravan kupovini polovnog sa oglasa.
Da,zato je ipak dobro koristiti zaštitu.A za 193000din su vala mogli da ga naprave izdrzljivijeg.
Vidi se da nije služio vojni rok :) Čuj, ruski touch screen 1960...
I ja ne bi verovao da nisam video svojim očima.

@Marko Vladic Nije više ta cena, na akciji je i to veoma čudnoj, do te mere da je S23 12/512GB jeftiniji od verzije 8/256GB :). Ne mogu oni da naprave izdržljiviji uređaj nikako ako je sav u staklu.

I prethodni su valjda bili od stakla, ali se ovo lomi samo tako.
Mali off, dole je video koji sam brzom pretragom nasao na netu i primer modernizovanog radara(ignorisite naziv kanala 🙂). Ono sto sam video na netu od ruske PVO tehnologije sve do 90ih su oni narandzasti ekrani, a od rusa smo poslednji put kupovali 80ih, tako da bas tesko da nije modernizovano.

Evo ja vec nedelju dana bez masku, samo folija od alix na ekranu...ovaj fon sa maskom kad uzmem imam losiji osecaj nego kad drzim note 9 bez maske, i onda sam resio, il ga prodajem il nosim tako :D
Za sad je samo u auto problem, nema gde da ga metnem, sve je od neke plastike na kojoj klizi...

I prethodni su valjda bili od stakla, ali se ovo lomi samo tako.
Mali off, dole je video koji sam brzom pretragom nasao na netu i primer modernizovanog radara(ignorisite naziv kanala 🙂). Ono sto sam video na netu od ruske PVO tehnologije sve do 90ih su oni narandzasti ekrani, a od rusa smo poslednji put kupovali 80ih, tako da bas tesko da nije modernizovano.

To je snimak iz srbije.Ovo što sam ja uzivo video je u inostranstvu,u jednoj zemlji koja je 100 godina ispred srbije
Evo ja vec nedelju dana bez masku, samo folija od alix na ekranu...ovaj fon sa maskom kad uzmem imam losiji osecaj nego kad drzim note 9 bez maske, i onda sam resio, il ga prodajem il nosim tako :D
Za sad je samo u auto problem, nema gde da ga metnem, sve je od neke plastike na kojoj klizi...
Ima li neko iskustva sa mobile outfiters mat folijom za Ekran.Znam da je nešto tamnija i da se gubi oko 15% ja vidljivosti,ali ne ostavlja otiske prstiju.Da li su boje tamnije na ekranu zbog nje?

Poslednja izmena:
@Marko Vladic Imao sam je ja ranije, ne na S23 seriji, i malo se smanjuje osvetljenje što je i logično, ali mene je nerviralo ponekada iskren da budem.

Ili da placate osiguranje i da ne razmisljate vise o tome 🤷‍♂️

Da, ali ima i tu neka caka sigurno. Znam da je učešće za ajde da ga nazovem prvo okidanje osiguranja 100 EUR, ali ne znam kako ide posle. Sigurno ne možeš u nedogled ili na par meseci da uzimaš i dobijaš novi uređaj.

Prilozi

• Screenshot_20231229_163128_Settings.jpg
    Screenshot_20231229_163128_Settings.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 143
Upravo slikano.Hocete da kažete da je ovo dobra kamera.Za telefon koji košta 193000din.Steta što sav taj vrhunski hardver unište lošim softverom.

Prilozi

• 20231229_164547.jpg
    20231229_164547.jpg
    269.2 KB · Pregleda: 145
Мени буде исто тако, онда обришем стакло (често и прстом), па буде ок.

Al dosadi sa ovim 193k aman 🤦‍♂️😂
Ako ne valja prodas i uzmes bolji, cemu kukanje? Da nisi ti nekadasnji clan Darkonote20ultramegagiga? 😛😅
Malopre mi komsija rece da mu s23u bolje radi sa android 14, da su mu ostrije slike, ali da ga iritira crno- beli panel.

Boju panela moze da promeni, podesavanja - pozadine i stil - paleta boja.

Nazad
Vrh Dno