Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pozdrav ekipa, zamolit cu za pomoc pri odabiru telefona, imam u ponudi S23 Ultra 8/256 za 700 eura i 12/256 za 900 eura, zanima me da li je opravdano ovoliko da doplatim za verziju 12/256.
Nije mi toliko bitno da li ce koju milisekundu ova jaca verzija otvoriti neku aplikaciju, ali ne bi volio da imam problem sa snimanjem i obradom 4 ili 8k videa ili sa stopanjem telefona.
Ni u ludilu ne uzimaj 12/256 za toliku razliku u ceni.

Jel i vama na s23 ovako ružan notifikacioni panel sa a14? Mora li i to sa theme parkom da se menja? I ja krelac kad sam uzeo da radim update
Мени баш тако одговара. Годинама на различитим телефонима користим и Nova Launcher, са темом где је све црно-бело, па ми је ово таман легло.
Али, о укусима не вреди расправљати.

Prilozi

• Screenshot_20231226_182101_Nova7.jpg
    Screenshot_20231226_182101_Nova7.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 120
Ooooj... Koristim odavno ukrajinski csc... Kartica povezana sa google odavno sve ok placa online... Danas da aktiviram NFC, skinem google wallet, dodam karticu, sve prodje ok ali posle par minuta poruka kartica blokirana... Jel to ima kakve veze sa csc ili... 😏

Danas provalih da sa dva prsta na gore sa dna ekrana se ulazi u split screen. je l ima jos neki geasture osim ovoga i naravno home, recent aps, back, screenshot i one hand?
Hvala. Ovo je vrhunska stvar, samo kod mene ne radi.

Pozdrav ekipa, zamolit cu za pomoc pri odabiru telefona, imam u ponudi S23 Ultra 8/256 za 700 eura i 12/256 za 900 eura, zanima me da li je opravdano ovoliko da doplatim za verziju 12/256.
Nije mi toliko bitno da li ce koju milisekundu ova jaca verzija otvoriti neku aplikaciju, ali ne bi volio da imam problem sa snimanjem i obradom 4 ili 8k videa ili sa stopanjem telefona.
Ne, ni pod razno!

Kontkretno ovaj GCAM na s23 ultri ima li smisla zezati se time ? Tipa , moze li neko da mi da sample stock vs gcam VASIH slika! Hvala

Мислим да је @psychofedex постављао бар 3,4х. Врати се на његове постове...

Kontkretno ovaj GCAM na s23 ultri ima li smisla zezati se time ? Tipa , moze li neko da mi da sample stock vs gcam VASIH slika! Hvala
Ima smisla, ne funkcioniše brzo i lako kao stock ali su fotke bolje. Prebacivanje kamera je sporije, nema preoštravanja, boje su prirodnije, portrait mod je loš. Video sa druge strane ne može ni da priđe stock kameri.

Na dnevnom dobrom svetlu nije toliko primetna razlika ali je gcam opet bolji. Par primera sad na brzinu što sam fotkao.
Iskreno nemam više fotke sa stock-a da upoređujem jer ga više ni ne koristim.

Svaki put kad probam se razočaram i batalim buduće pokušaje.
Sad je borba između 3 gcam-a 😁

Ono što je vrh kod gcama jeste što imaš profile, za svaki scenario. Hoćeš jak hdr? Ima. Hoćeš bolji kontrast i malo tamniju fotku? Može. Decu i mačke u pokretu? Ima profil i za to.

Čim je iole slabije osvetljenje ili ima neki jak izvor svetlosti, Samsung je bukvalno smeće puno šuma koje ni na ovom ekranu od 6 i kusur inča ne vredi ničemu, kamoli na većem monitoru.

Prilozi

• 20231227_122953.jpg
    20231227_122953.jpg
    245.7 KB · Pregleda: 73
  • AGC_EGO_20231227_122909964.jpg
    AGC_EGO_20231227_122909964.jpg
    219.4 KB · Pregleda: 72
  • AGC_EGO_20231227_122021092.jpg
    AGC_EGO_20231227_122021092.jpg
    232.1 KB · Pregleda: 74
  • 20231227_122002.jpg
    20231227_122002.jpg
    224.5 KB · Pregleda: 71
  • AGC_EGO_20231227_122012671.jpg
    AGC_EGO_20231227_122012671.jpg
    210.1 KB · Pregleda: 69
  • Screenshot_20231227_123151_Photo Compare.png
    Screenshot_20231227_123151_Photo Compare.png
    738.7 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20231227_123219_Photo Compare.png
    Screenshot_20231227_123219_Photo Compare.png
    609.2 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20231227_123233_Photo Compare.png
    Screenshot_20231227_123233_Photo Compare.png
    597.1 KB · Pregleda: 77
Moze li neka preporuka za staklo/foliju a da senzor otiska radi kako treba za s23? Imao sam neko staklo izgleda zlj klase preko kog otisak prsta nije radio nikako, jedva 1/10 otkljucavanja a cesto je bilo i 0/10 pokusaja... Negde kroz temu naisao sam na preporuku za staklo sa aliexpress-a koje je fp friendly, porucio, e' sad situacija jeste bolja ali i dalje nije to to, nekih 4/10 ili 5/10 pokusaja je uspesno ali i dalje ume nekad da iz 5 pokusaja ne prepozna otisak pa moram da kucam sifru sto ume da bude bas iritantno narocito kad nesto brzinski treba da se obavi, ili nekad izbacuje obavestenje da nisam prekrio ceo senzor, da pritisnem duze itd... Bez stakla radi odlicno mada obzirom da mi je svaki telefon do sada, kao i ovaj, ispadao x puta stavio bih neku zastitu cisto da ne zeznem ekran telefona. Sta vi koristite, ima li nesto sto ce vrsiti posao bez da zeza senzor?

Za s23 koristim neku najtanju-najjeftiniju i od prvog dana otisak radi savršeno, bez i jedne greške.

Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Na moju molbu da taj neko ko to radi bude svestan da postoji rok, receno mi je da je taj rok 1.1.2024 i u principu ih bas briga sto su uzeli pare, isporucili defektan uredjaj i sto sad mogu da izgubim podatke.
Tako da ako se pitate, koja je prednost uzeti telefon u radnji, umesto od madjara, nema je - platis skuplje, servis boli uvo. Skoro sam procitao jos jedno lose iskustvo korisnika, tako da izgleda da se nesto zestoko promenilo kod njih.
Dakle, juce konacno stigla poruka da je Promobi nakon samo 25 dana uspeo da zameni kameru koju je pokvario. Naravno dva dana nakon sto je izgubljen backup sa samsung cloud-a. Za sve vreme nijedan kontakt sa njihove strane, samsung podrska ih je isto zvala, izgleda da su porucili pogresan deo. Za sve vreme ovih interakcija sa promobijem, nijedno izvini, zeznuli smo, potrudicemo se. Nikakav osecaj odgovrnosti prema klijentu. Otkupnu cenu koju su mi ponudili je 50 000 (zamena ekrana i poklopca je kostala 43 000). U principu sam kolegama i prijateljima rekao da ga prodajem za 650 evra fiksno (512 varijanta), pa ako neko bude hteo, super, ako ne zadrzacu ga ili pokloniti nekom iz familije. Da li je sve u redu, pojma nemam, kao deluje da jeste po dijagnostici.

Znači i oni krenuli da baronišu. Povećao im se kapacitet. Premestili su se u prostor na tri sprata, i ono što sam video kada sam menjao foliju na Flip4 modelu je da cela ekipa Samsunga bleji ispred na cigari u isto vreme. Njih 10+ je napolju i sunča se. Nažalost, umesto da zadrže dobre ocene, tim "sitnicama" bacaju neke stvari u senku.

Moze li neka preporuka za staklo/foliju a da senzor otiska radi kako treba za s23? Imao sam neko staklo izgleda zlj klase preko kog otisak prsta nije radio nikako, jedva 1/10 otkljucavanja a cesto je bilo i 0/10 pokusaja... Negde kroz temu naisao sam na preporuku za staklo sa aliexpress-a koje je fp friendly, porucio, e' sad situacija jeste bolja ali i dalje nije to to, nekih 4/10 ili 5/10 pokusaja je uspesno ali i dalje ume nekad da iz 5 pokusaja ne prepozna otisak pa moram da kucam sifru sto ume da bude bas iritantno narocito kad nesto brzinski treba da se obavi, ili nekad izbacuje obavestenje da nisam prekrio ceo senzor, da pritisnem duze itd... Bez stakla radi odlicno mada obzirom da mi je svaki telefon do sada, kao i ovaj, ispadao x puta stavio bih neku zastitu cisto da ne zeznem ekran telefona. Sta vi koristite, ima li nesto sto ce vrsiti posao bez da zeza senzor?
Ja stavio foliju u Samsung radnji u Galeriji (to je ProMobi radnja) - košta nešto manje od 1000 dinara, otisak nijednom nije promašio.

Kupite bilo koje staklo sa alija koje ima u opisu "fingerprint sensitive" i radiće bez problema.

Jel su ta stakla full glue ili po ivicama imaju lepak?

Jel još neko imao problem na Ultri nakon apdejta decembarskog da nema mreže? Ne prepoznaje sim karticu. Probao restart, izvadio sim, resetovao mrežna podešavanja, palio gasio avionski rezim i dalje ništa. Šta mi je činiti?

Da nije promenjen csc i samsung sada blokira sim kartice sa drugoga podrucja
Nije menjan csc. Regularan apdejt je u pitanju. Mada mi je čudno avionski režim stoji sivkast a ne reaguje kad se tapne. Zvao sam operatera. Kažu poslali su zahtev za proveru pa će javiti.

Prilozi

• SmartSelect_20231228_201612_Chrome.jpg
    SmartSelect_20231228_201612_Chrome.jpg
    443.1 KB · Pregleda: 37
Ovaj telefon u masci i van nje je potpuno drugi uredjaj.Laksi i tanji,mnogo bolje leži u ruci.Estetski 100 puta lepši,osete se premium materijali.Ekran dolazi do izražaja,ivice su tanje i ta mala zakrivljenost ekrana se primećuje i lepo izgleda.
ZELIM da ga oblepim folijama 360 stepeni,u masku ga ne vraćam.Ima li neko iskustva kako štite te folije oko celog uredjaja i koliko koštaju.Sa maskom izgleda i osećaj u ruci je kao da imam ciglu u ruci.

Ovaj telefon u masci i van nje je potpuno drugi uredjaj.Laksi i tanji,mnogo bolje leži u ruci.Estetski 100 puta lepši,osete se premium materijali.Ekran dolazi do izražaja,ivice su tanje i ta mala zakrivljenost ekrana se primećuje i lepo izgleda.
ZELIM da ga oblepim folijama 360 stepeni,u masku ga ne vraćam.Ima li neko iskustva kako štite te folije oko celog uredjaja i koliko koštaju.Sa maskom izgleda i osećaj u ruci je kao da imam ciglu u ruci.

Folije štite od ogrebotina i to je sve. Po stoti put. Ne postoji logika, fizika ni bilo koja druga nauka koja može reći bilo šta drugačije, a sama logika je i više nego dovoljna. A i što je to bitno, ako ti ispadne i polomi se kupićeš sto prvi telefon i gotovo.

Jedno 6000 u Mobile Outfitters-u, stitice te od ogrebotina ali ne i od padova. Ja razmisljam da uradim isto :)

Nazad
Vrh Dno