nijebikovic
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 11.05.2022
- Poena
- 55
Da manje vise sta god oznacis kao metod slanja Kinez ce opet slati kako njemu odgovara. Neretko se desava da ljudi doplate i shipping sa pracenjem pa Kinezi opet posalju obicno bez pracenja.Prva poruka od kako zalazim u ovu temu koju sam napokon razumeo (nisam citao starije postove, tj.postove postavljene pre mog prvog ulaska ovde). Nemam bas nekog iskustva sa Alie... pa jos nisam ni skontao kako da saznam pre porucivanja koji format koda cu dobiti. Sad sam pogledao svoje posiljke (koje su na putu) 3 su mi UA-HU, dve LA-HU. Obe LA i jedna UA su mi vec 4 dana u statusu
"Out for delivery
Received by local delivery company", dok su mi prve dve posiljke koje su koreknto stigle bile RB-SG i one su istog dana ( i to u roku 15 minuta) status
"Out for delivery
Received by local delivery company" pretvarale u
"Clearing Customs
Import customs clearance started" tako da sam ocekivao i od ovih nesto slicno, ali eto vec 4 dana miruju
Received by Local delivery Company status je koji ukayuje da su Madjari primili posiljku i zapoceli proces slanja ka Srbiji
Received by Local Delivery Center status koji u vecini slucajeva znaci da je paket u Srpskoj posti. Madjari dobijaju povratno od Srbije da je paket usao u sistem kod nas ali nas sistem iz nekog razloga ne registruje i formalno posiljku i ne moze da se vidi u pracenju.
Dakle kad pise i RECEIVED BY LOCAL DELIVERY CENT ili CENTER to uyglavnom zaista znaci da je posiljka u Srbiji. ALI nema dalje pracenje i skeniranje jer srpska posta dalje nikome ne polaze racune. To moze biti i na carini i izgubljeno i u GPC ili cak i u lokalnoj posti kod nas a da niko ne zna.... Ako je to poslednji status bio a posiljka nikada vam nije dosla znajte da je negde u nasem postanskom sistemu..
SVE POSILJKE koje su neregistrovane i nemaju pracenje kod nas a poslednji status imaju RECEIVED BY LOCAL DELIVERY CENTER je nemoguce dobiti refund jer kada pokrenes zahtev, ALIEXPRESS odmah automatski preuzima proveru na sebe i oni ce tvrditi da je to u nasoj posti. Prodavac nece ni morati da se cima niti pregovara.
Poslednja izmena: