Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva poruka od kako zalazim u ovu temu koju sam napokon razumeo (nisam citao starije postove, tj.postove postavljene pre mog prvog ulaska ovde). Nemam bas nekog iskustva sa Alie... pa jos nisam ni skontao kako da saznam pre porucivanja koji format koda cu dobiti. Sad sam pogledao svoje posiljke (koje su na putu) 3 su mi UA-HU, dve LA-HU. Obe LA i jedna UA su mi vec 4 dana u statusu
"Out for delivery
Received by local delivery company", dok su mi prve dve posiljke koje su koreknto stigle bile RB-SG i one su istog dana ( i to u roku 15 minuta) status
"Out for delivery
Received by local delivery company" pretvarale u
"Clearing Customs
Import customs clearance started" tako da sam ocekivao i od ovih nesto slicno, ali eto vec 4 dana miruju
Da manje vise sta god oznacis kao metod slanja Kinez ce opet slati kako njemu odgovara. Neretko se desava da ljudi doplate i shipping sa pracenjem pa Kinezi opet posalju obicno bez pracenja.

Received by Local delivery Company status je koji ukayuje da su Madjari primili posiljku i zapoceli proces slanja ka Srbiji
Received by Local Delivery Center status koji u vecini slucajeva znaci da je paket u Srpskoj posti. Madjari dobijaju povratno od Srbije da je paket usao u sistem kod nas ali nas sistem iz nekog razloga ne registruje i formalno posiljku i ne moze da se vidi u pracenju.

Dakle kad pise i RECEIVED BY LOCAL DELIVERY CENT ili CENTER to uyglavnom zaista znaci da je posiljka u Srbiji. ALI nema dalje pracenje i skeniranje jer srpska posta dalje nikome ne polaze racune. To moze biti i na carini i izgubljeno i u GPC ili cak i u lokalnoj posti kod nas a da niko ne zna.... Ako je to poslednji status bio a posiljka nikada vam nije dosla znajte da je negde u nasem postanskom sistemu..

SVE POSILJKE koje su neregistrovane i nemaju pracenje kod nas a poslednji status imaju RECEIVED BY LOCAL DELIVERY CENTER je nemoguce dobiti refund jer kada pokrenes zahtev, ALIEXPRESS odmah automatski preuzima proveru na sebe i oni ce tvrditi da je to u nasoj posti. Prodavac nece ni morati da se cima niti pregovara.

Poslednja izmena:
Pre svega Aliexpress od kako je kineska vlada preuzela kontrolu i na neki nacin oterala Dzeka Ma, na taj naicn stiti interes i profit Kineske poste. Kod posiljki sa pracenjem i premium dostavi poput FEDEX, Singapurske poste, UPS , kad pokrenes dispute i zahtev za refund, prvo prodavac daje odgovor i predlog pa tek onda na tvoj zahtev u spor ulazI Aliexpress. I ako se zaista vidi da paket nije urucen daju refund. A prodavac dobija novac od osiguranja od AliBaba kompanije. Pre su Kinezi davali refund za sve i svasta a Kineska posta je zbog neurucenja cak finanijski izlazila u susret Aliabba kompaniji. Kako Kinezi nisu bas naivni, naterali su ljude koji drze Aliexpress da promeni politiku jer nisu hteli da Kineska posta ima urusavanje reputacije niti da gubi na profitu, Zato je Aliexpress preko noci obesmislio pod pritiskom PROTECTION TIME za neregistrovane pakete sirom sveta jer je poceo da obara zahteve za povracaj novca.

Poslednja izmena:
Deo HU posiljki ( UA i LA , nisam ispratio UB :( ) koje su 2. i 3.12 stigle u Budimpestu su jos uvek
"zaglavljene" sa statusom Arrived at linehual office ,
a deo je prosao dalje
14. i 15.12 Received by local delivery company
neke su dobile status
20/22.12 Arrived at local delivery center
LA...HU na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke su samo dobile status HU-HU1005 Prijem , ali se datumi ne slazu :(

Iz iste serije kodova ( LA055...HU ) posiljke koje su u Madjarsku stigle 7.12
su vec stigle u Srbiju i u toku je isporuka na kucne adrese.

Pogledajte prilog 419880

estimated delivery date ne znaci nista :( - to je kao neko procenjeno vreme dostave

Za bilo koju Ux...xx posiljku koja ima status Arrived at local delivery center , AE ce u "99%" slucajeva odbiti zahtev za refund.

I dalje su u vecini slucajeva problem samo velike gradske poste.
Kod mene to ovako izgleda:
Untitled11.jpg
Hvala ti na objasnjenju.

Deo HU posiljki ( UA i LA , nisam ispratio UB :( ) koje su 2. i 3.12 stigle u Budimpestu su jos uvek
"zaglavljene" sa statusom Arrived at linehual office ,
a deo je prosao dalje
14. i 15.12 Received by local delivery company
neke su dobile status
20/22.12 Arrived at local delivery center
LA...HU na posta.rs/lat/alati/pracenje-posiljke su samo dobile status HU-HU1005 Prijem , ali se datumi ne slazu :(

Iz iste serije kodova ( LA055...HU ) posiljke koje su u Madjarsku stigle 7.12
su vec stigle u Srbiju i u toku je isporuka na kucne adrese.
Да потврдим.
LA0550 стигла 3. децембра у Мађарску, не мрда од тада. На сајту наше пошта нема ништа.
LA0551 стигла 7. децембра у Мађарску, већ испоручена пре неки дан, све укупно можда прошло 20 дана од наручивања.

Al će da nas košta ovaj štrajk... proverio sam desetak proizvoda koje sam naručio ili koje sam memorisao kao želju... nijedan prodavac ne šalje više za Srbiju.
Svaki poštin štrajk, sve gora ponuda na Aliju. Ono što pronađem kod drugih prodavaca da šalju, sad je neisplativa cena dostave.

Да потврдим.
LA0550 стигла 3. децембра у Мађарску, не мрда од тада. На сајту наше пошта нема ништа.
LA0551 стигла 7. децембра у Мађарску, већ испоручена пре неки дан, све укупно можда прошло 20 дана од наручивања.
Neće to doći pre 15.1. Krenuli praznici...

Poručeno pre 6m za 7$ , sada bih opet isti proizvod, međutim niko ne šalje za Srbiju. Osim jednog jedinog prodavac i to za 16$, meni potpuno neisplativo, kupiću bolje ovde. Pitam se samo ima li neke veze sa štrajkom

sve je to zbog kuknjave i teorija zavere kako se kod nas krade, kako stigne za tri dana pa stoji tri nedelje u posti itd itd. ljudi otvaraju dispute i zale se a nemaju pojma.
To jeste razlog ali da kradu naši poštari neregistrovane, kradu. Ne svi naravno ali bar moj 100% :)
Dispute ne bih pokrenuo ni da sam naručio nešto bez praćenja (osim jedne jedine jeftine stvari radi testa, naravno bez dispute ai videlo se da je ušla u Srbiju), problem je što sad više neću ni sa praćenjem.

Koga zanima posta Madjarske nece raditi 25,26 i 1.1.....ostali dani normalno,jedino 31 skraceno.

Primecujem da je za neke artikle "cena" ostala ista ali je shiping triput veci
A opet ima i malih pojeftinjenja

Posiljke LA05405,LA05436 i dalje nemaju status da su sletele u HU. Narucene 11.11.
Dok posiljka LA05483 narucena 23.11. danas dobila status HU-HU1005.
Sve vise mislim da je ceo batch posiljki LA0540-LA053 izgubljen negde u tranzitu. Bice pravo cimanje da izvucem pare nazad.
Meni LA0544..HU napunila 37 dana, a da paradoks bude jos veci, UA..HU posiljke su mi stigle koje sam porucio kasnije od ove LA...HU posiljke.
Mada se tesim, jer mi je LA0541..HU posiljka dobila status BEOGRAD C pa se nadam da ce i LA0544..HU skorije

Velike kolicine posiljki su stigle u Madjarsku a niko ih nije preuzimao iz Srbije za vreme strajka,to je planina posiljki koje nove samo zatrpavaju pa poneka nova isto zaglavi ispod,sustina je da treba vreme da se to rascisti i potrajace.

@Chernobyl

Stara vest.
Ako Ming ponovo bude morao da upozori Djordjevica " da obrati paznju na ponasanje " nece biti dobro :(

@Bojan42

Da koristis generator kodova ne bi napisao prethodni post....

Hajde sada proveri iz istih serija UA i LA...HU koje idu npr. u Sloveniju koliko dugo stoje u Madjarskoj.
Slovenci nisu bili u strajku

01.jpg

02.jpg

@sasa022 ma znam da je stara vest, ali sve ono sto pise dobija na znacaju i tezinu kada te poseti ambasador tako velike zemlje. Mada ne sumnjam da ce se sve to realizovati u neko skorije vreme :) znam da je bilo price za pracenje neregistrovanih posiljki unutar zemlje, ali je bio strajk pa su odlozili start, ako ne gresim? Jel imas neku informaciju u vezi pracenja unutar zemlje?

@Chernobyl

Ne.Cute kao zaliveni ( iz Poste Srbije ) povodom pitanja o pracenju neregistrovanih posiljki.
Mada i to pracenje ce izazvati gomilu dodatnih problema :(
( napisao sam poduzu poruku na tu temu ali je ekspresno izbrisana pre par dana :( )

Evo jos jednog...

Koga boli uvo za slanje neregistrovanih posiljki odavde, to je statisticka greska u odnosu na prijem iz Kine.

Sve nas zanima pracenje od momenta kad npr. UA...HU posiljka dodje u Srbiju.

Sama drzava je zvanicno rekla da ce da se testira sistem pracenja neregistrovanih posiljki u Srbiji i navodno je vec krenulo testiranje toga.

U praksi verovatno nije jos ali bice jednog dana.

Tako da ako vec pominjes Zakon, isprati malo i druga desavanja u tom svetu.

paket LA054****HU, u tranzitu 43 dana. Jel može kratak odgovor od nekog ko se razume u statuse?
Jel izgleda da je čitsto? Da ne brinem
Vikend je bio pa se verovatno zbog toga odugovlači.... Zbunjuje me RSBEGC status.

25.12.2023 00:37:5110200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
23.12.2023 12:26:23RSBEGCОтпремa
23.12.2023 11:32:1511003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
16.12.2023 08:27:00HU-HU1005Пријем

carina otpremila, glavna posta otpremila, treba da stigne u lokalnu postu i da je oni otpreme postaru koji ce ti doneti paket

Stigla UTxxxxNL pošiljka sa zadnjim statusom od 19.11 kada je stigla u Srbiju. Pa i nije strasno dugo putovala od ulaska u zemlju do moje pošte, šta je to mesec i kusur dana.

LA0541..HU preuzeta danas (još u petak bila u pošti). UA11059..HU naručena 4 dana ranije je tek od skora u Srbiji, nadam se pre NG da će stići

Stigla danas UA26...HU pošiljaka čiji je poslednji status bio 12.10.2023. Arrived at local delivery center (NBG).

Evo jos jednog...

Koga boli uvo za slanje neregistrovanih posiljki odavde, to je statisticka greska u odnosu na prijem iz Kine.

Sve nas zanima pracenje od momenta kad npr. UA...HU posiljka dodje u Srbiju.

Sama drzava je zvanicno rekla da ce da se testira sistem pracenja neregistrovanih posiljki u Srbiji i navodno je vec krenulo testiranje toga.

U praksi verovatno nije jos ali bice jednog dana.

Tako da ako vec pominjes Zakon, isprati malo i druga desavanja u tom svetu.
Da se nadovezem na ovo, da ne ispadne da razgovaram sa oblacima, obrisan je post ili je clan obrisao post.

Inace, stigla RB...SG posiljka danas, narucena 13.11, odmarala 16 dana na carini.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno