Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ipak sam podneo reklamaciju, najviše jer me je iznervirala poruka-podsetnik da dođem po paket po koji sam već bio.
Neka ostane pisani trag da sam bio po paket i zašto nisam mogao da ga podignem, pa da probaju da mi ga ne uruče na adresu.

Pogledajte prilog 419614
Tabi barem salju poruke meni samo ubace papiric u sanduce. Nije mo jasno zasto ne salju info poruku. Sva sreca pa.mi stigne na mail kao da je pokusana isporuka. Razumem ja da postar ne moze da nosi sve ali mogu makar poruku da posalju.
Pogledajte prilog 419723

Sta ovo znaci, da su vratili posiljku iz Srbije za Kinu jer mi nisu urucili??? Ali nijednom postar nije ni dolazio da mi uruci (ovo je sigurno jer uvek je neko kuci), niti sam dobio poziv/poruku da podignem u posti!!! Sta mogu da uradim, nije mala cena porudzbine?
Jesi proveravao sanduče, nije bilo papirića? Nisi na Aliji video status da je pokušana isporuka?

Cao svima. Jel moze neko da mi kaze sta se desava sa posiljkom UA125781566HU, od 13tog decemvra stoji u arrived at local delivery center a u nasoj posti nema traga posiljki. Sta radite u ovim sotuacijama? Samo cekate ili?

Samo čekamo dok ne ubace u paketomat. Zna od tog datuma da prodje i mesec dana dok ne dobijemo. Ostaje ti samo da čekaš kao i svi mi ostali. 😏

Sad sam pokupio ibshvatio da ne stize poruka sem ako postar ne stavi u paketomat.

Meni moja posta je u haosu mesecima sto se tice posiljki. Cak i medjunarodne posiljke sa registrovanjem pracenja nikada nece da dostave niti me obaveste niti papiric, sms. Dakle dodje u moju postu i tu stoji. Ako sam srecniji tog meseca ponekad nesto prebace u paketomat a to ove bez pracenja. Da ne znam sam svoje sifre za pracenje ne bih ni znao gde je paket..Neka radnica na salteru me prepozna pa kaze e evo ima jedan paket za tebe stoji tu vec mesec dana. Znaci pola njih bi dobilo otkaz da se ja pitam. Nece cak ni domace posiljke da dostave samo stave izvesten i isporuka. Samo racune redovno dobijam i poziv da glasam.

Tako je i kod mene u Posti, juče stigla pošiljka u Postu i naravno nisu je doneli već stavili status naredna dostava, već nam da nem ništa od toga odem jutros do pošte da podignem lično, salteru se kaže dostaviće vam u Ponedeljak, ja joj kažem podići cu sada kada sam vec došao ona meni kaze nije tu pošiljka iako nije ni pogledala. Zato opet kažem banda treba da radi za manje od minimalac, jer ni taj minimalac nisu u stanju da zarade.

Kod mene u prigradskoj manjoj posti neregistrovane dolaze isto kao i registrovane uglanom (max 7 dana od poslednjeg statusa da su stigle u zemlju) juče su mi stigle dve neregistrovane UA…HU sa zadnjim statusom pre 4 dana Arrived at local delivery center.Guzva je sigurno i kod njih vidim i danas postara radi.

Ostavljen mi izveštaj u sandučiću sa brojem R-xxxxx (5 cifara). Kakva pošiljka ima takav broj?

Sada neke LA…HU dobijaju ovaj status Arrive attransit country or district. Koliko se ja sećam ovaj status pre nije postojao.IMG_1954.jpeg

Status Arrived in transit country/region imaju HU posiljke koje idu u EU , pa je verovatno
samo sistemska greska kod tvoje posiljke

Aj pošto je i meni zaglavljena pošiljka u Mađarskoj (pojavila se na našoj pošti danas, tj. pojavila se ona informacija), imam problem što se kinez pravi lud, a šaljem mu već dve poruke da produži vreme za prijem. Pitanje je, pošto godinama nisam bio u ovoj situaciji, da li imam lufta kad istekne delivery time da reagujem, ili je onda kasno i da otvaram dispute odmah? I ima li u dispute-u opcija da tražim produžetak ?

Prilozi

• Screenshot_20231223_154420_AliExpress.jpg
    Screenshot_20231223_154420_AliExpress.jpg
    24.5 KB · Pregleda: 24
Ostavljen mi izveštaj u sandučiću sa brojem R-xxxxx (5 cifara). Kakva pošiljka ima takav broj?
То је највероватније ,,судско писмо", тј. од државних органа (судова, општине, пио фонда, извршитеља 😀, МУП-а, пореске ...).
Чека 5 радних дана у пошти.

Aj pošto je i meni zaglavljena pošiljka u Mađarskoj (pojavila se na našoj pošti danas, tj. pojavila se ona informacija), imam problem što se kinez pravi lud, a šaljem mu već dve poruke da produži vreme za prijem. Pitanje je, pošto godinama nisam bio u ovoj situaciji, da li imam lufta kad istekne delivery time da reagujem, ili je onda kasno i da otvaram dispute odmah? I ima li u dispute-u opcija da tražim produžetak ?
Nakon isteka vremena imaš još 15 dana kada možeš da otvoriš spor, nakon toga ne možeš. Kako misliš da se pojavila na našoj Posti, da li je registrovana pošiljka ili obična?

To ti je estimated delivery, gledas do kad ti traje Buyer Protection... Po 346723 put

Kad si narucio? Ovo je "estimated delivery" i ne znaci nista. Nakon 75 dana od narucivanja imas pravo na refund

To ti je procenjeno vreme dolaska, a automatski se zatvara porudzbina posle, mislim 75 dana od porudzbine i jos 15 dana imas fore za dispute. Produzenje trazis kada bude par dana pre 75-og dana od porudzbine.

Vidim sad da piše gore da ima još 35 dana, hvala svima na pomoći.

Za posiljku UA...HU Estimated delivery date: Dec 14, 2023, na 24ship - u stoji
Thursday, December 14, 2023 at 10:55 PM - Received by local delivery company
Da li trebam da trazim da mi produze vreme za dostavu i od koga i kako to trazim ili da otvaram dispute?
I za jednu LA...HU sutra istice Estimated delivery date isto na 24ship - u stoji
Monday, December 11, 2023 at 11:47 PM - Received by local delivery company.
Sta da radim?

Za one nove koji jos ne znaju ako cekate UA-HU posiljku NEMATE SIGURNOST uopste. Ako stigne stigne, ako ne ne. REFUND nece biti prihvacen u vecini slucajeva. PROTECTION TIME i EXTENDED sluze ni za sta bukvalno.

Gde se vidi do kada traje Buyer Protection?
es.jpg

estimated delivery date ne znaci nista :( - to je kao neko procenjeno vreme dostave

Za one nove koji jos ne znaju ako cekate UA-HU posiljku NEMATE SIGURNOST uopste. Ako stigne stigne, ako ne ne. REFUND nece biti prihvacen u vecini slucajeva. PROTECTION TIME i EXTENDED sluze ni za sta bukvalno.

Za bilo koju Ux...xx posiljku koja ima status Arrived at local delivery center , AE ce u "99%" slucajeva odbiti zahtev za refund.

I dalje su u vecini slucajeva problem samo velike gradske poste.

Prva poruka od kako zalazim u ovu temu koju sam napokon razumeo (nisam citao starije postove, tj.postove postavljene pre mog prvog ulaska ovde). Nemam bas nekog iskustva sa Alie... pa jos nisam ni skontao kako da saznam pre porucivanja koji format koda cu dobiti. Sad sam pogledao svoje posiljke (koje su na putu) 3 su mi UA-HU, dve LA-HU. Obe LA i jedna UA su mi vec 4 dana u statusu
"Out for delivery
Received by local delivery company", dok su mi prve dve posiljke koje su koreknto stigle bile RB-SG i one su istog dana ( i to u roku 15 minuta) status
"Out for delivery
Received by local delivery company" pretvarale u
"Clearing Customs
Import customs clearance started" tako da sam ocekivao i od ovih nesto slicno, ali eto vec 4 dana miruju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno