Šta je novo?

Yettel Hipernet

Видим да не знаш, тема коју си линковао је о кућном интернету преко мобилне мреже, не о оптичком Хипернет који желиш да уведеш.
Izvinjavam se.
Ali, bez obzira, ni Hipernet+televizija, ni Kućni Net +televizija im ne radi kršteno.

To sto su oni menjali modem je zbog toga što su hteli da otkljucavaju portove sami i rade već šta sa tim modemima. ZTE modem je sasvim ok i bez ikakvih problema radi, opet se ti shvataš za par ljudi kojima nešto ne odgovara a ne za onu većinu koji nemaju problema sa ZTE modemom.
Ma nisu oni otvarali portove. Nije im, jednostavno, radila televizija. Imaš sve u temi koju sam kačio više pita ovde..

To ne znam, nisam uzeo televiziju, tu sam hteo da ostanem fleksibilan.

Hipernet optički internet sa njihovim modemom/ruterom radi perfektno.
Podrška odlična.
Može da se dokupi fiksna ip adresa, kao i da se otkaže, po potrebi, na mesečnom nivou.

Android box koji daju za televiziju je odličan. Ako nekome treba, može da instalira neki launcher iz play prodavnice, i onda radi kao bilo koji drugi box, mogu da se instaliraju dodatne aplikacije.

Televizija im nije savršena, sporo se menjaju kanali, i dešava se da koči ponekad, a ponekad se zaglupi box, pa mora restart.

Izvinjavam se.
Ali, bez obzira, ni Hipernet+televizija, ni Kućni Net +televizija im ne radi kršteno.

Ma nisu oni otvarali portove. Nije im, jednostavno, radila televizija. Imaš sve u temi koju sam kačio više pita ovde..
Izvini ali hipernet im radi odlicno. Od kada ga imam ne znam jel bilo neki duzi prekid od par min i sve ukupno ako ih je bilo mozda 5 za svo ovo vreme ugovora. Od prvog dana do danas imam javnu adresu zakupljenu ali i bez toga znam da im net radi savrseno jer bukvalno jos dvoje komsija u dvoristu imaju njihov hipernet ali nemaju javnu adresu zakupljenu i nisam cudo da se zale na nesto.

Televizuju nemam jer mi nije trebala pa nisam ni uzimao ali znam da je spocetka bas dosta lose radila ali da su se malo popravili e sada nisu svi isti pa pojedini traze dlaku u supi ali sto je i logicno da za uslugu koju placas da radi savrseno.

Potvrđujem da internet radi odlično svih godinu i 9 meseci koliko koristim Hipernet.

Ima li neko iz Vrnjačke Banje na optici hipernet i i televizija? Interesuje me iskustvo sa televizijom? Imam dobru ponudu ali nisam siguran kako radi televizija preko njihovog setup box-a

Televizija je klasična OTT na Android TV boksu, kao kod EON optike ili EON-a van mreže onaj manji boks bez koaksijalca. Boks je sam po sebi skroz okej, ali aplikacija za TV koja je ujedno i Launcher ume da bude malo šuntava, radi okej ali ništa više od toga po mom mišljenju, svakako je bolja nego što je bila pre 2 godine :D

Da li radi Eon app na Hipernet netu?

Pozdrav da li neko ima parametre za Hiperent ukoliko bih hteo da postavim svoj ruter a skinem njihov . Hvala

2023-12-21_16-43-23_kPNO4cGno.png

najbitnije je postaviti Internet VLAN ID da bude 710 na svom ruteru ako se kaci direktno u ONT preko svog WAN porta
takodje i WAN Connection type: PPPoE
username formata [email protected] i password koji si dobio sa [email protected] ili izvadio sam iz ZTE

Poslednja izmena:
Pitanje za vas koji ste imali MTS optiku, pa presli na Hipernet sa TV-om: kakva je usluga u odnosu na MTS i koliko je Yettelova TV ponuda zaista losija u odnosu na Iris STB? Razmisljam da predjem u Yettel, ali mi se cini da je izbor kanala dosta slabiji u odnosu na MTS.

Pitanje za vas koji ste imali MTS optiku, pa presli na Hipernet sa TV-om: kakva je usluga u odnosu na MTS i koliko je Yettelova TV ponuda zaista losija u odnosu na Iris STB? Razmisljam da predjem u Yettel, ali mi se cini da je izbor kanala dosta slabiji u odnosu na MTS.

ukratko - na datum isteka BOX ugovora svrati u mts i traži IDP broj, zvaće da te zadrže i ponude 50 % popusta tokom cele nove ugovorne obaveze.
Jetel internet stabilan ali natovan, MTS internet stabilan i nije natovan.
TV ponuda: Jetel siromašnija - MTS bogatija

ukratko - na datum isteka BOX ugovora svrati u mts i traži IDP broj, zvaće da te zadrže i ponude 50 % popusta tokom cele nove ugovorne obaveze.
Jetel internet stabilan ali natovan, MTS internet stabilan i nije natovan.
TV ponuda: Jetel siromašnija - MTS bogatija
Znači, mora da se dokupi javna IP adresa na Yettel-u da bi mogao da skidaš torrente ?

Ne mora, ali će upload biti mizerno mali/nepostojeć na torrentima. Download je pristojan kod mene oko 13MB/s što dođe oko 104 mbps.

Download može biti i maximalan, sve zavisi od torenta do torenta, nema nikakvih ograničenja

Na privatnim trakerima upload je nepostojeci jer si natovan i nevidljiv si za ostale korisnike. Na javnim trakerima upload ce ide max bzinom to je provereno. Ali cak ni download na privatnim i javnim nece da ide max brzinom nego se vuce. Dok se sve to menja kada se uzme javna adresa.

Ali neko ko ne koristi torrente moze slobodno da uzme yettel hipernet jer nema da nece da radi.

Nije tačno da se na javnim vuče

Govorim za download i licnog iskustva i to na torrentima koji su imali po nekoliko 100 seedera pa do 1000 seedera.

Nama sad skidao 31MB/s. Iza NAT.
31Mbps ili 31MBps?
MB su za veličinu fajlova, pa ne kapiram da li je to 31Mbps od mogućih 300Mbps na Hipernet Duo M (koji planiram da uzmem), a što je sporo ako je 31Mbps ? Ok, sorry, iskoristih pomoć konvertera, pa to je onda ok, skoro full brzina.

31 MB/s ti je MBps što je oko 250 mbps.

Koristim samo javne trekere i ako ima seedera download ide maltene 12 do 14mb. Valjda mi je 150 brzina. Osnovni M paket.
Za upload torenta ne mogu nista reci jer ne koristim privatne trekere ali kapiram da ne radi zbog nata.

na iptorrents imam oko 250gb up i oko 50 down. Ok, dosta je na freeleach, ali daleko od toga da ne ide up. Recimo, joker 2019 je up oko 1.3gb, ali nešto novije piči.
Nisam imao mnogo drugačiju situaciju ni na seedboxu tako da ne krivim nat zbog toga. Definitivno je lošije, ali se mogu održavati ratio bez problema i na privatnim.

Jel moze neko da mi kaze koje su dimenzije rutera? Hteo bih da kupim kutiju za zid

Uveo danas Hipernet Duo M.
Ne znam, ali televizija im je krš što se rezolucije tiče. Čak i HD kanalu im izgledaju kao SD, a oni što nisu HD, trebaju naočari jer je sve dosta mutno. Ne znam kako je kod ostalih, ali televizijiom, što se kvaliteta tiče, baš nisam zadovoljan. Očekivao sam na LG C3 77'' da to ima neki smisao.
Odziv daljinca i STBa je takođe jako loš, čeka se po 5 i više sekundi da prešalta sa jedne na drugu stranu.
Ipak sam trebao da poslušam savet, da uzmem njihov internet, a televiziju da uzmem na SBBu.

Što neko reče, u ovom ili drugom thread - u, platiš TV 5000 soma da bi gledao 4K televiziju, van svake pameti.
Al dobro, kupićemo i 8K, bar će tada 8K televizija biti pravih 4K.

Poslednja izmena od urednika:
Za LG postoji Hipernet aplikacija, nije box obavezan. A 4K kanale imas samo na EON-u, ukupno 2.
Jel moze neko da mi kaze koje su dimenzije rutera? Hteo bih da kupim kutiju za zid
ONT moze da stane u kutiju skoro svaku, ali pored njega imas i ruter koji je dosta velik za klasicnu zidnu kutiju kucne namene.
ZTE ZXHN H298Q

Poslednja izmena:
Uveo danas Hipernet Duo M.
Ne znam, ali televizija im je krš što se rezolucije tiče. Čak i HD kanalu im izgledaju kao SD, a oni što nisu HD, trebaju naočari jer je sve dosta mutno. Ne znam kako je kod ostalih, ali televizijiom, što se kvaliteta tiče, baš nisam zadovoljan. Očekivao sam na LG C3 77'' da to ima neki smisao.
Odziv daljinca i STBa je takođe jako loš, čeka se po 5 i više sekundi da prešalta sa jedne na drugu stranu.
Ipak sam trebao da poslušam savet, da uzmem njihov internet, a televiziju da uzmem na SBBu.

Što neko reče, u ovom ili drugom thread - u, platiš TV 5000 soma da bi gledao 4K televiziju, van svake pameti.
Al dobro, kupićemo i 8K, bar će tada 8K televizija biti pravih 4K.
Ne znam da li su ti rekli ali se oled i ta dijagonala uzima zbog svega osim tv kanala. To je trebalo da istražiš pre kupovine. Za bitrate i rezoluciju kanala koji danas postoje dovoljna je plasma iz 2008.

Na plazmi zapravo i dan danas najbolje izgleda televizija, posebno sport. :)

Ne znam da li su ti rekli ali se oled i ta dijagonala uzima zbog svega osim tv kanala. To je trebalo da istražiš pre kupovine. Za bitrate i rezoluciju kanala koji danas postoje dovoljna je plasma iz 2008.
Al kako su uspeli da upropaste History, National Geographic, Discovery.. i ostale dokumentarne kanale.? Ne znam kako oni zakupljuju te kanale, ali ih reptodukuju po rezoluciji koja nema veze sa HD rezolucijom.
Ne znam kako je kod ostalih, mts, SBB..ali ovo na Yettelu je baš loše. Ponadao sam se da su im bar tih nekoliko dokumentarnih kanala u punoj HD rezoluciju, ali ovo je baš sramota. Ovo izgleda kao DivX.

Odziv daljinskog prema STBu je tek posebna priča. Zalupi se, kada ga ne koristiš, ili ode u neki sleep mode, nema šanse da se oporavi,, a u realnom vremenu, dok ga koristiš, čeka se baš dugo da izvrši komandu.

Meni je ovo, sa Yettel televizijiom, teški *****, ukratko.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno