@poglavicas spominjem te jer smo pričali na ovu temu par stranica iznad, ali možda bude korisno još nekom.
Posle prilično puno prekopavanja po internet bespućima gde su poneki ljudi iznosili stidljivo svoje probleme sa novim ruterima i podivljalom potrošnjom baterije Android iOS i drugih uređaja u stanju mirovanja i posle sedam dana testiranja, pronašao sam rešenje.
Ušao sam u admin nalog, pa u wifi global settings promenio beacon interval sa 100 na maksimalnih 1000 ms za 2.4 gHz. Svi uređaji su se preporodili. Moj Android opet traje koliko je radio i pod MTS-om, možda i malo više. Stari iPhone SE koji je u mirovanju radio jedva dan prilikom promene operatera, sada izvlači čitava tri dana. Čitao sam puno o ovome, kažu da je optimalno 650 ms, ali meni sa ovih 1000 u ovih sedam dana nije stvorilo nijedan probblem niti kašnjenje saobraćaja. Radoznao sam da saznam koliki je beacon interval bio na Huawei ONT-u, ali to verovatno nikad neću saznati. Sigurno nije bio ovako visoko, ali nije bio ni 100 ms.