Šta je novo?

Yettel Hipernet

Instalirao sam hipernet tv app za webos na lg tv-u i aplikacija radi solidno medjutim svaki put kad je palim trazi mi da se logujem preko PIN-a tj da idem na ytl.rs/tv i kucam kod sa TV-a. Da li je jos neko probao app na LG tv-u i da li mu trazi svaki put da se loguje?

A vec vidim da su ljudi pisali o ovome, i dalje nema resenja?
Azurirali su aplikaciju danas, kod mene radi sve kako treba.

@poglavicas spominjem te jer smo pričali na ovu temu par stranica iznad, ali možda bude korisno još nekom.
Posle prilično puno prekopavanja po internet bespućima gde su poneki ljudi iznosili stidljivo svoje probleme sa novim ruterima i podivljalom potrošnjom baterije Android iOS i drugih uređaja u stanju mirovanja i posle sedam dana testiranja, pronašao sam rešenje.
Ušao sam u admin nalog, pa u wifi global settings promenio beacon interval sa 100 na maksimalnih 1000 ms za 2.4 gHz. Svi uređaji su se preporodili. Moj Android opet traje koliko je radio i pod MTS-om, možda i malo više. Stari iPhone SE koji je u mirovanju radio jedva dan prilikom promene operatera, sada izvlači čitava tri dana. Čitao sam puno o ovome, kažu da je optimalno 650 ms, ali meni sa ovih 1000 u ovih sedam dana nije stvorilo nijedan probblem niti kašnjenje saobraćaja. Radoznao sam da saznam koliki je beacon interval bio na Huawei ONT-u, ali to verovatno nikad neću saznati. Sigurno nije bio ovako visoko, ali nije bio ni 100 ms.

@poglavicas spominjem te jer smo pričali na ovu temu par stranica iznad, ali možda bude korisno još nekom.
Posle prilično puno prekopavanja po internet bespućima gde su poneki ljudi iznosili stidljivo svoje probleme sa novim ruterima i podivljalom potrošnjom baterije Android iOS i drugih uređaja u stanju mirovanja i posle sedam dana testiranja, pronašao sam rešenje.
Ušao sam u admin nalog, pa u wifi global settings promenio beacon interval sa 100 na maksimalnih 1000 ms za 2.4 gHz. Svi uređaji su se preporodili. Moj Android opet traje koliko je radio i pod MTS-om, možda i malo više. Stari iPhone SE koji je u mirovanju radio jedva dan prilikom promene operatera, sada izvlači čitava tri dana. Čitao sam puno o ovome, kažu da je optimalno 650 ms, ali meni sa ovih 1000 u ovih sedam dana nije stvorilo nijedan probblem niti kašnjenje saobraćaja. Radoznao sam da saznam koliki je beacon interval bio na Huawei ONT-u, ali to verovatno nikad neću saznati. Sigurno nije bio ovako visoko, ali nije bio ni 100 ms.
beacon period je 100ms i na mts-ovom Huawei ONT ruteru (to nisam menjao, ova 2 druga podesavanja sto imaju crven text jesam):
2023-12-08_17-13-43_iSJ0OkEkp.png

Sjajno. :) Meni je to stvarno ovde pomoglo, na svom starom 8245G nisam imao potrebe da diram ništa te vrste jer je sve radilo kako treba. Onda pojma nemam zašto je sad taj interval ovde napravio tu razliku ako je i tamo bilo 100...

@dervisbegovic_
ovde
kažu da i Apple predlaže 100, ali da to nije neophodno. Meni je ta stotka bar na ovom ruteru donela više štete nego koristi. Sad ne mogu stvarno da uporedim sva podešavanja sa MTS bivšim ruterom, ali ako je ovo podešavanje bilo isto, nešto drugo na šta ovo utiče verovatno nije. Sad bar sve radi kao što je radilo i ne primećujem nikakve smetnje ili nedostatke.

Dva puta nestala struja i sada dobijem ovu sliku kada pokusavam da pokrenem Yettel box.
Opcije su pokusaj ponovo i factory reset STO JAKO zelim da izbegnem jer to znaci da sve programe moram ispocetka da instaliram i ispodesavam da rade kako treba.
Ima neko resenje ili factory reset? Kontam da ako zovem podrsku nece nista drugo uraditi nego factory reset cak i ako moze da se spasi data.
Kako spasiti datu?

Yettel.jpg

Pozdrav ljudi, ima li yettel agenata na forumu da mi se javi u pp ?

Unapred se izvinjavam ako poruke ovog tipa nisu dozvoljene .

Dva puta nestala struja i sada dobijem ovu sliku kada pokusavam da pokrenem Yettel box.
Opcije su pokusaj ponovo i factory reset STO JAKO zelim da izbegnem jer to znaci da sve programe moram ispocetka da instaliram i ispodesavam da rade kako treba.
Ima neko resenje ili factory reset? Kontam da ako zovem podrsku nece nista drugo uraditi nego factory reset cak i ako moze da se spasi data.
Kako spasiti datu?
Ostaje jedino vađenje iz struje, držanje dugmeta za paljenje na daljincu ili bolje boxu nekoliko sekundi pa posle vraćanje u struju.
Mada ima i opcija držanja dugmeta za paljenje dok se vadi i vraća adapter u utičnicu.

Pozdrav! Zna li neko da li uz trio M paket daju 1 ili 2 boxa?

Zvanično je uvek samo prvi risiver besplatan.
Ali preko terenskih agenata možeš dobiti i drugi risiver besplatno.

Imam jedno tehničko pitanje;
Želim da saznam ip adresu android boksa (ne radi se o njihovom boksu) koji je sa ZTE Yettel ruter-om povezan lan kablom.
Restrikcija na samom konkretnom boksu je da iako je povezan hdmi kablom sa monitorom, nemam pristup settings meniju samog boksa da to tamo vidim, usb to usb adb ne radi, ali imam snažne indicije da bi wi-fi adb pristup trebao da radi.
Kako se do te informacije može doći iz Yettel-ovog glavnog rutera, i za taj test da li ima veze da li je sam ruter povezan na mrežu?

Zar ne možeš da vidiš sve uređaje na LAN sa rutera na koji je boks spojen?

Možeš i da pingaš redom grupu, verovatno DHCP dodeljuje IP adrese redom, počev od svoje koja je obično .1 na kraju. Ako znaš sve ostale uređaje koja im je IP, ta nova adresa koja ti vrati ping može biti samo boks, ali svakako lakše da pogledaš na ruteru u LAN delu.

Box ima Mac adresu na nalepnici na sebi, odeš na ruter tamo gde ima lista DHCP lease-ova (u lan sekciji), vidiš koja IP adresa odgovara Mac adresu boxa

Znam da pitanje ne može biti globalno, jer kvalitet Hipernet usluge zavisi od više faktora, ali u globalu, kako radim taj ZTE modem? Radi li vam Hipernet valjano, ili je to mučenje?

Добро ради хипернет, и добар је ЗТЕ, стабилан и са добром покривеношћу бежичне мреже. Једина мана хипернета су тв бокс уређаји и апликација (нема везе са самим интернетом). Чак је могуће и ставити свој рутер уместо ЗТЕ ко жели, ја нисам имао потребе.

Da, shvatio sam da im taj ZTE modem ne radi kako treba. U kombinaciju sa televizijiom, neupotrebljivo. Pored toga nema ni skidanja torrenta, ukoliko ne doplatiš za javnu IP.

Прочитај још једном.

Кућни нет и Хипернет су потпуно различите ствари.

Кућни нет и Хипернет су потпуно различите ствари.
Ne znam stvarno šta pričaš.
Ovo si prvo rekao.
Kakve veze sad ima kućni net, ako govoriš o A1 kućnom internetu?

Ja govorim o Hipernet Duo M paketu.
Uopšteno, svi se žale na Yettel optički internet +televizija paket.
Ti kažeš da je problem do tv box uređaja i Yettel aplikacije. Pročitaj thread koji sam okačio, drugi su kupovali modem, o svom trošku, , jer taj ZTE ne valja. Generalno, za svoj novac želim da uključim i uživam, a ne da pišem po forumima i rešavam njihove probleme.
Diznilend.
U Evropi toga nema. Tamo platiš i uživaš za novac koji si platio.
Ovde platiš i onda uzmeđ 6 meseci neplaćeno, da bi merio, premeravao, dokazivao, nosio screenshot-ove tehničkoj podršci, stavljao im na uvid da bi izdejstvovao prevremen raskid ugovorne obaveze jer su te *****ali.
Diznilend.

Ljudi se ne žale na net nego na televiziju, zbog izbora kanala. Internet je isto stabilan kao i kod mts optike.

Oni su dosta popravili televiziju, tj. te njihove bokove koji su gubili signal kao i aplikacija koja je često pucala. App sa poslednjim ažuriranje je stabilna, korisnici kažu da iako su iza CGnat-a skidaju sa torrent-a bez ikakvih problema, brzine idu u full-u. Svakako ako narucis online Hipernet duo možeš da otkaže ako ti se ne dopada.

Da, shvatio sam da im taj ZTE modem ne radi kako treba. U kombinaciju sa televizijiom, neupotrebljivo. Pored toga nema ni skidanja torrenta, ukoliko ne doplatiš za javnu IP.
Ne bre, radi super. Bolji je od onog velikog SBB, koji im je valjda najbolji. Ja sam bio prinuđen da uzmem eksterni Xiaomi neki napičen za moj stan i da ugasim WiFi sa SBB rutera.

Sa ovim Yettelovim nema nikakve potrebe, fenomenalan im je WiFi, 5/2.4.

Ali u kombinaciju sa televizijiom, korisnici imaju probleme, pa su menjali taj ZTE, pa dokupljivali Asus modem.

To sto su oni menjali modem je zbog toga što su hteli da otkljucavaju portove sami i rade već šta sa tim modemima. ZTE modem je sasvim ok i bez ikakvih problema radi, opet se ti shvataš za par ljudi kojima nešto ne odgovara a ne za onu većinu koji nemaju problema sa ZTE modemom.

Ne znam stvarno šta pričaš.
Видим да не знаш, тема коју си линковао је о кућном интернету преко мобилне мреже, не о оптичком Хипернет који желиш да уведеш.

Vrh Dno