Šta je novo?

Yettel Hipernet

Nazalost 2 godine i 3 meseca ces da dirincis ugovor. Mada iskreno to je malo bezobrazno jer su samo do pre par meseci regularno davali 12 meseci po dinar i jos 12 meseci po ceni izabranog paketa a sada ovako rade. Drugo da si dobio 14 meseci po dinar pa da kazu da produze ugovor da mogu jos 12 meseci da naplacuju punu cenu.

Ja cu uskoro morati da obnavljam ugovor i stvarno ne znam gde cu da predjem.

Ja sam imao situaciju ponuda 12+15 meseci od Y, ali sam rekao da to ne dolazi u obzir. Dobio 12+12.
Ne znam da li to zavisi od nekog 'statusa' korisnika ili načina pregovora ili čega već...
Inače, u poslovnici ne treba ništa od pregovaranja raditi, osim ukoliko nisu čiste Y. poslovnice (ukoliko postoje), a ne franšize. Sve preko telefona, sa zelenim specijalcima.
Ako kažu npr. 'ne možemo Vam izaći u susret', onda ide odgovor: 'neka me pozove neko ko može'.
Tek onda se ulazi u pravu priču.

Da sam ostao kod Supernove plaćao bih u najboljem slučaju (akviziterskom ponudom ispod stola) bar 10k više za duplo manje brzine a sa MTS-om još toliko.
SBB nije mnogo niži a nema određene sportske i dečje kanale.
Znaju oni (provajderi) kad kome ističe ugovor, dele informacije između sebe. Kao i sa onima koji nemaju mnogo opcija na svojoj adresi. Osete da ti gori pod nogama pa nude sve manje. Nema više ni prebacivanja ugovora na ženu, taštu i sl. da bi se dobile nove beneficije a ni mesec dana posta više nema da bi se opet tretirao kao nov korisnik.
A ovo za "fiksnih" 18 meseci mi je prećutano kao i MTS što je prećutao mogućnost raskida mejlom. Postaju sve beskrupulozniji.

Ja sam imao situaciju ponuda 12+15 meseci od Y, ali sam rekao da to ne dolazi u obzir. Dobio 12+12.
Ne znam da li to zavisi od nekog 'statusa' korisnika ili načina pregovora ili čega već...
Inače, u poslovnici ne treba ništa od pregovaranja raditi, osim ukoliko nisu čiste Y. poslovnice (ukoliko postoje), a ne franšize. Sve preko telefona, sa zelenim specijalcima.
Ako kažu npr. 'ne možemo Vam izaći u susret', onda ide odgovor: 'neka me pozove neko ko može'.
Tek onda se ulazi u pravu priču.
Meni bi ta ponuda od 12+15 jos i mogla da prodje jer meni akviziterka trenutno nudi 12+18. Inace zelim samo internet i koliko sam shvatio sada se i u lelekomu moze uzeti samo internet preko optike, pa cu videti sta ce mi oni ponuditi...

Meni bi ta ponuda od 12+15 jos i mogla da prodje jer meni akviziterka trenutno nudi 12+18. Inace zelim samo internet i koliko sam shvatio sada se i u lelekomu moze uzeti samo internet preko optike, pa cu videti sta ce mi oni ponuditi...
U telekomu neces nikada moci da uzmes samo opiku, posto su to zatucani volovi i teraju svoju pricu da moras da imas fiksni telefon.

U telekomu neces nikada moci da uzmes samo opiku, posto su to zatucani volovi i teraju svoju pricu da moras da imas fiksni telefon.
To znam odavno a i sad sam ih kontaktirao i kazu mora i fiksni... dakle mora Box2 paket. Medjutim ako mi ponude 24 meseca sa 50% popusta za brzinu od 200/100 Mb/s to je onda povoljnija ponuda od yetela jer izadje 1200 din mesecno.

Da sam ostao kod Supernove plaćao bih u najboljem slučaju (akviziterskom ponudom ispod stola) bar 10k više za duplo manje brzine a sa MTS-om još toliko.
SBB nije mnogo niži a nema određene sportske i dečje kanale.
Znaju oni (provajderi) kad kome ističe ugovor, dele informacije između sebe. Kao i sa onima koji nemaju mnogo opcija na svojoj adresi. Osete da ti gori pod nogama pa nude sve manje. Nema više ni prebacivanja ugovora na ženu, taštu i sl. da bi se dobile nove beneficije a ni mesec dana posta više nema da bi se opet tretirao kao nov korisnik.
A ovo za "fiksnih" 18 meseci mi je prećutano kao i MTS što je prećutao mogućnost raskida mejlom. Postaju sve beskrupulozniji.
Srecne ti rane junace :ROFLMAO:

Evo ako nekog zanima, Yettel od prošlog četvrtka samo optika, radi ko bomba. Imam i SBB do polovine decembra, Subjektivno 150/300 radi brže nego SBB-ovih 60/600. O čemu se radi, a vidi se i na SpeedTest, SBB krene sporije pa puni do 600, a Yettel krene od 500-600 pa vrlo lagano obara do 300, bude nekad i po 10s bržeg transfera od deklarisanog.

Ping SBB 4ms u proseku, yettel 5ms, do servera u gradu.

To znam odavno a i sad sam ih kontaktirao i kazu mora i fiksni... dakle mora Box2 paket. Medjutim ako mi ponude 24 meseca sa 50% popusta za brzinu od 200/100 Mb/s to je onda povoljnija ponuda od yetela jer izadje 1200 din mesecno.
Razlika ti je bukvalno 1200 dinara. Sto je zanemarljivo u danasnje vreme. Ali dogod mozemo da se ovako dovijamo bice odlicno.

Pa uzeo bih ono sto cu koristiti. TV ne gledam, fiksni ne koristim ali dobro njega ne moram ni da prikljucim posto ga nemam. Treba mi samo opticki net i nista vise i brzine ne manje od 300 Mbps. I kao sto svi drugi gledaju pa bih i ja ako je moguce da prodjem sto jeftinije.

A ovo sto sam napisao zanemarljivo se odnosilo na njegovu post da ce da placa 24 meseca po 1200 dinara i ja koji sam uzeo od Yettela 12 gratis meseci pa onda 12 po 2300 kada se sve sabere njegovo izadje 28.800 a kod mene izadje 27.600, zato sam napisao da je zanemarljivo.

A ovo sto sam napisao zanemarljivo se odnosilo na njegovu post da ce da placa 24 meseca po 1200 dinara i ja koji sam uzeo od Yettela 12 gratis meseci pa onda 12 po 2300 kada se sve sabere njegovo izadje 28.800 a kod mene izadje 27.600, zato sam napisao da je zanemarljivo.
OK, pogrešno sam razumeo.
A što se tvoje dileme tiče... naravno da je bolje ako može da se i za Box2 dobije ponuda 24x 50% popusta ali ako ne može matematika verovatno kaže da je bolje da uzmeš Box3 sa takvim popustom umesto tipa 6-8 meseci 50% popusta za Box2 (ako to otprilike bude ponuda koju ti ponude za Box2, čak i posle "cimanja lanca" sa IDP zahtevom).
Ja za sad ovde na forumu nisam pročitao da je neko pisao da je dobio 24x 50% za Box2 pakete. Tj koliko sam ispratio Box2 pakete dosta retko ljudi sa Benchmark-a i uzimaju.

Ma znam da od toga nema nista ali ajde reko mozda ima neki junak koji je dobio ali nije se javio ali sve mi se cini da ce na kraju da se uzme nesto najprihvatljivije kucnom budzetu.

Nije da mi bas treba net od 300 ali nekako sam se razmazio sa ovim netom pa stagod da stavim da skida on skine brzo, idu torrenti do 36 Mbps pa ne gledam vise jel to 4k film ili serija od 20 gb ili 100 gb, stavim da se skida pogledam i obrisem.

Ja za sad ovde na forumu nisam pročitao da je neko pisao da je dobio 24x 50% za Box2 pakete. Tj koliko sam ispratio Box2 pakete dosta retko ljudi sa Benchmark-a i uzimaju.
Ljudima je neophodan fiksni a ne mogu da odluče hoće li radije TV ili Net. Onda uzmu trojku da ne lupaju glavu.😁
Meni nuđen trio paket u Yettel poslovnici. Samo sam prevrnuo očima.

Pa sad ljudima, babama je neophodan fixni a ostali ćute, trpe i plaćaju i to (da bude mir u kući).
Moja majka sad ima mobilni sa NEO minutima (ćale ima već ~3-4 godine) i pored toga sotona ne da da se odjavi makar jedna od dve linije / 2 broja fixnog. I što je još gore evo i 11 meseci kasnije se i dalje hvata za slušalicu fixnog da zove po komšiluku umesto da koristi j*beni mobilni koji plaća 1900 din mesečno :mad: i to se hvata za slušalicu / za liniju koja je NEKAD bila deo Box4 i imala NEO fixni<>fixni jašenje a više NEMA. Al objasni ti to sve njoj... da se fixni ne uzima u ruke ako je mobilni već 10cm od fixnog.

U onoj brošuri za penzionere što su slali stoji da mogu da se dobiju određeni popusti i za usluge telekomunikacionih provajdera.
U praksi to znači da će dobiti jeftinije pozive iz fiksne mreže.
Mene su praktično oterali u startu valjajući taj fiksni k'o Šojić gvožđe. Na kraju izabrah Yettel pa da vidimo kakve muke oni nude.

Nisam se informisao na tu temu.... Ćale je tek sveže penzos a keva neće skoro u peMziju. Ćale i ima tu bajnu sjajnu Vučičevu penzionersku karticu za nikad veće nikad bolje popuste za penzionere.

Ostale usluge se ni ne vode na njegovo ime (osim njegovog mobilnog). Kad koristim(o) tako sve raspareno kod različitih provajdera: internet ZLOrion optika, TV Eon van mreže, fixni 2x Telekom i mobilni 3x MTS.

Pa sad ljudima, babama je neophodan fixni a ostali ćute, trpe i plaćaju i to (da bude mir u kući).
Moja majka sad ima mobilni sa NEO minutima (ćale ima već ~3-4 godine) i pored toga sotona ne da da se odjavi makar jedna od dve linije / 2 broja fixnog. I što je još gore evo i 11 meseci kasnije se i dalje hvata za slušalicu fixnog da zove po komšiluku umesto da koristi j*beni mobilni koji plaća 1900 din mesečno :mad: i to se hvata za slušalicu / za liniju koja je NEKAD bila deo Box4 i imala NEO fixni<>fixni jašenje a više NEMA. Al objasni ti to sve njoj... da se fixni ne uzima u ruke ako je mobilni već 10cm od fixnog.
Nasta dika navikla od toga tesko odvikla. Navika ti je cudo.

Pa uzeo bih ono sto cu koristiti. TV ne gledam, fiksni ne koristim ali dobro njega ne moram ni da prikljucim posto ga nemam. Treba mi samo opticki net i nista vise i brzine ne manje od 300 Mbps. I kao sto svi drugi gledaju pa bih i ja ako je moguce da prodjem sto jeftinije.

E kada bi ja dobio tu ponudu od 12 meseci po dinar pa onda jos 12 po 2300 din od yettela, ne bih se puno razmisljao i potpisao bih ugovor oberucke... fiksni a pogotovo tv skoro da uopste nisam upotrebio u toku 2 godine ugovora lelekomovog box3 paketa.

18m od 2399. Ugovor je na 30m.

Svakako nema povoljnije.

Instalirao sam hipernet tv app za webos na lg tv-u i aplikacija radi solidno medjutim svaki put kad je palim trazi mi da se logujem preko PIN-a tj da idem na ytl.rs/tv i kucam kod sa TV-a. Da li je jos neko probao app na LG tv-u i da li mu trazi svaki put da se loguje?

A vec vidim da su ljudi pisali o ovome, i dalje nema resenja?

Poslednja izmena:
18m od 2399. Ugovor je na 30m.

Svakako nema povoljnije.
Ovo su i meni ponudili danas, samo mislim da rekoše da je cena 2299din. Razvučeno na 30 meseci sa 12 meseci po dinar to mu dođe ~1380din mesečno samo za optički internet 300/150 (TV mi ionako ne treba). Realno dosta dobra ponuda, zato sam i došao da vidim kakava su iskustva ljudi sa njihovom optikom. Zanimljivo da sam pre desetak dana podneo zahtev za raskid sa SBB-om jer mi ističe ugovor u decembru, a oni odmah zovu, kao da su znali. Neko reče gore da provajderi između sebe dele informacije kome kad ističe ugovor, ko je podneo zahtev za raskid i sl. izgleda da ima istine.

Danas je bio prekid televizije par sati (popodne), vise nas sa foruma je primetilo, cisto da bude zabelezeno ovde.

Da li na njihovom kućnom internetu rade aplikacije tipa Iris Smart, EON i sl.? Koliko vidim oni koriste MTS optičku infrastrukturu pa pretpostavljam da Iris radi, verovatno i Move Smart od Supernove?

Vrh Dno