Šta je novo?

Yettel Hipernet

Pre par meseci sam zvao korisnički servis, pitao jel postoji opcija da umesto njihovog stavim svoj, rekli mi da to kod njih ne može.

U svakom slučaju, konačno rešeno.
Koju prednost si primetio nakon izbacivanja? Meni radi njihov ruter kao protočni bojler svakako.

Pa iskreno prva stvar, jedan nepotreban uredjaj manje. Druga stvar, mogu da pustim vpn server direktno na ruteru uz dva klika.

Za ostale stvari, ne znam, nije još prošlo ni 12 sati 😃

Izlomih se da dovučem 220v za dodatni uređaj u priči, jer je sve u spuštenom plafonu, a evo saznah da je to moglo da se izbegne. :D

Sta je najvise sto promoteri daju za dinar sada? 6 meseci vidim da je oglaseno na sajtu, pretpostavljam da moze da se izvuce 10-12 ?

Ne moze 12 meseci po 1 dinar pa onda 18 meseci po punoj ceni, nije po zakonu i ne pristajte na takve dogovore.

Da me neko ne svati pogresno, moze 12 meseci po 1 dinar ali ne moze 18 meseci po punoj ceni. Moze samo 12-12 nikako vise od toga.

Zasto to nije po zakonu? Jel znas koji clan kog zakona?

Ne moze 12 meseci po 1 dinar pa onda 18 meseci po punoj ceni, nije po zakonu i ne pristajte na takve dogovore.

Da me neko ne svati pogresno, moze 12 meseci po 1 dinar ali ne moze 18 meseci po punoj ceni. Moze samo 12-12 nikako vise od toga.
Kako ne može kad može?
Evo, ja potpisao 12m po 1rsd i 18 meseci po 2999rsd.
I sada da ih tužim, da ih oderem za prevaru?

Nije po zakonu, raspitaj se kod Efektiva pa im kazi svoje pitanje pa cujes sta ce reci.

To što nešto nije po zakonu - ako tebi odgovara, ne moraš da se žališ.

Zasto to nije po zakonu? Jel znas koji clan kog zakona?
Nema u zakonu ali isto tako ni kod njih ne pise na sajtu. Da je legalno 12+18 onda bi tako pisalo na sajtu, bilo bi transparentno da ljudi znaju sta uzimaju, a ovo preko telefona je macka u dzaku.

@Syntaur

Ajde pogledaj u ugovoru kako ti pise? Jel naznaceno 12+18 ili kako?

Nema u zakonu ali isto tako ni kod njih ne pise na sajtu. Da je legalno 12+18 onda bi tako pisalo na sajtu, bilo bi transparentno da ljudi znaju sta uzimaju, a ovo preko telefona je macka u dzaku.

@Syntaur

Nije zabranjeno zakonom, znaci dozvoljeno je.
Kod njih ne pise na sajtu jer to nije zvanica ponuda. Zvanicna je 6m za dinar... 12+18 je neka "prijateljska" ponuda... I to nije uopste macka u dzaku niti prevara... Kazu ti 12m + 18m...

Veci mi je problem u mts-u bio sto to kad ti daju dodatne mesece za dinar to nigde ne pise ni u ugovoru ni nigde... pa lako mogu da te zavrnu, mada ne verujem da se to desavalo... ne znam da li ovde isto tako rade ili ne...

Pa to ti je isto kao da si dobio 6m po 1rsd +18m puna cena. Na isto izadjem samo što si vezan kod njih 6 meseci duže a možda bi promenio.

aha, znaci max je 24m... to nisam znao...
ali zato onda u ugovoru nema tih dodatnih 6m besplatno... ti potpisujes 6+18 i dobijes 6m besplatno van ugovora, na rec... kao mts sto radi

Da li to znači ako ugovor potpišeš npr. 1.1.2024., da ugovor počinje da važi 1.7.2024.?

ne, ne, pobrkao sam ja stvari... u mts je bilo 12m + 12m u ugovoru pa ti oni daju jos 3m gratis i to nema nigde na ugovoru vec dobijes 15m za dinar npr, i 9m po punoj ceni...
bas me sad zanima kako je u jetelu ovo formulisano... aj nek pogleda neko u ugovoru na koliko je potpisan i sta je navedeno

@Syntaur
[/QUOTE]
[QUOTE="MalaStrela, post: 7066048, member: 243299"]

[USER=200002]@Syntaur

Pogledao, ali ne vidim nigde da je navedeno na koji period je ugovorna obaveza.
U Yettel aplikaciji, pod mojim nalogom, stoji ovo..
Što znači 30 meseci, tj. 12+18.

Prilozi

• Screenshot_2023-12-27-19-46-12-047-edit_rs.telenor.mymenu.jpg
    Screenshot_2023-12-27-19-46-12-047-edit_rs.telenor.mymenu.jpg
    122.5 KB · Pregleda: 42
Da odgovorim na sve ono što ,do sada, nisam replicirao.
1.
A propo priče o tome da otkažem ugovornu obavezu ,što se Hipernet televizije tiče, ekipa u Yettel-u su sve fino osmislili tako da je otkazivanje moguće, ali uz plaćanje penala od 10.000rsd za instalaciju kablova za internet. Hteo sam da otkažem televiziju , a da zadržim internet. Za Yettel to je downgrade i mora da se plate penali. Dakle, mogu da otkažem ,u roku od 14dana., ali ceo Hipernet Duo M paket i uzmem samo Hipernet internet. Ali, 10.000rsd je penal.
Moja greška. Nisam dobro izučio materiju. Trebalo je uzeti, recimo, Hipernet Internet na Yettel-u,ili na bilo kojem drugom privider-u, a televiziju uzeti na tih 14dana ,pa otkazivati sve dok se na tvom TVu ne pokaže da televizija tog i tog privider-a radi onako kako se očekuje.. Tako da nisam hteo da se zamajavam time, pa još da plaćam penal od 10.000rsd.

2
Već nekoliko dana koristim Yettel Duo M paket, što se televizije tiče, ostajem pri komentarima koje sam do sada ostavljao, a to je da im je televizija u pre-beta fazi i da je sramota to što naplaćuju tu uslugu. Ništa im ne radi kako treba.
a) Na većini kanala, poput VIASAT History, VISASAT Explore,...moraš ručno da se *****avaš i da učitavaš srpski subtitle.

b) Ukoliko snimiš neku emisiju, nemaš pojma gde se nalaze snimljene smisije, sve dok ne shvatiš da moraš instalirati Hipernet TV aplikaciju iz LG prodavnice, pa nakon povezivanja svih aplikacija koje imaju i koje su tako nelogično povezane, za običnog korisnika je potreban doktorat da bi shvatio kako je tamo neki genije iz Yettel-a osmislio logiku ecosystem-a. Jednom rečju, nepregledno ,nelogično, neintuitivno, nigde logike . Elem. nakon što sam nekako uspeo da registruje, tu njihovu Hipernet TV aplikaciju, shvatio sam da se na dnu liste programa nalaze i moje snimljene emisije.

c) Snimljene emisije nemaju opciju da se izbrišu, već imaju rok trajanja, mislim da je 7 dana. Pitao sam njihov koristnički servis., nemaju pojma da li postoji neka kvota u GB do koliko emisija može biti snimljeno, što mi je uključilo red alert, da su opet nešto genijalno osmislili, kako bi te navukli da doplatiš dodatni prostor za snimanje emisija.
Druga stvar, primer: proverim ono što me zanima večeras na History, izaberem emisiju, idem na Record, sistem startuje snimanje od tog trenutka kada sam aktivirao Record , dakle snima kompletno sve..reklame, sledei niz emisija, sve dok vremenski ne dođe do emsijije koju sam ,zapravo, želeo snimiti.
Onaj kome Yettel daje platu da sve to održava i unapređuje, treba dati MOMENTALAN OTKAZ.

d) Televizija im se često restartuje , iz čistog mira-ničim izazvana, gledaš emisiju i bam..samo vidiš Hipernet TV plav ekran i LOAD krug..........

e) Nastaviće se...

Da odgovorim na sve ono što ,do sada, nisam replicirao.
1.
A propo priče o tome da otkažem ugovornu obavezu ,što se Hipernet televizije tiče, ekipa u Yettel-u su sve fino osmislili tako da je otkazivanje moguće, ali uz plaćanje penala od 10.000rsd za instalaciju kablova za internet. Hteo sam da otkažem televiziju , a da zadržim internet. Za Yettel to je downgrade i mora da se plate penali. Dakle, mogu da otkažem ,u roku od 14dana., ali ceo Hipernet Duo M paket i uzmem samo Hipernet internet. Ali, 10.000rsd je penal.
Moja greška. Nisam dobro izučio materiju. Trebalo je uzeti, recimo, Hipernet Internet na Yettel-u,ili na bilo kojem drugom privider-u, a televiziju uzeti na tih 14dana ,pa otkazivati sve dok se na tvom TVu ne pokaže da televizija tog i tog privider-a radi onako kako se očekuje.. Tako da nisam hteo da se zamajavam time, pa još da plaćam penal od 10.000rsd.
Ovo više ne prolazi ni kod jednog operatera kakvi penali za instalaciju kablova, no no. Dobar pravnik i sve rešeno u korist korisnika, kako i treba da bude. Ako želim mogu da uvedem uslugu, koristim 1 dan i predomislim se i sutra sve raskinem. Platiću za samo 1 dan. Nemojte dozvoliti da vas lažu i mažu, yettel je to radio i kad je bio Telenor. Setimo se samo pretnji da će ugasiti broj onom ko raskine postpejd ugovor zbog povećanja cena od pre koju godinu.

Izvor koji ste naveli nije dobar za tumacenje zakona, to je pausalno piskaranje, sto se tice price oko trajanja UO.

Ovo više ne prolazi ni kod jednog operatera kakvi penali za instalaciju kablova, no no. Dobar pravnik i sve rešeno u korist korisnika, kako i treba da bude. Ako želim mogu da uvedem uslugu, koristim 1 dan i predomislim se i sutra sve raskinem. Platiću za samo 1 dan. Nemojte dozvoliti da vas lažu i mažu, yettel je to radio i kad je bio Telenor. Setimo se samo pretnji da će ugasiti broj onom ko raskine postpejd ugovor zbog povećanja cena od pre koju godinu.
Dakle, ja sam potpisao ugovor za Hipernet Duo M (internet + televizija).
Već sam pisao da nisam bio zadovoljan televizijskom uslugom, hteo sam ostaviti njihov internet, ali otkazati televiziju, oni su rekli da može, ali moram platiti penal za instalaciju kablova koji košta 10.000rsd. Za Yettel to je downgrade, moram da raskinem ceo ugovor, a ne samo deo ugovora. Rekao sam im da ne vidim šta oni gube, jer kablove svakako neće vraćati, već internet ostaje, a televizija dobija nogu. Njihova logika je da moram raskinuti ceo ugovor na Hipernet Duo M paket, platiti penal 10.000rsd za razvlačenje kablova, pa tek tada potpisati novu UO za internet samo. Ja ih pitam ,pa kavlovi vam svakako ostaju, ništa niste izgubili, osim što vam vraćam televiziju jer je u beta fazi. neću da im plaćam da bih bio beta tester.
I ostalo je na tome da mogu raskinuti postojeću UO, platiti penal od 10.000rsd ., a zatim potpisati novu UO za njihov, ili bilo koji drugi internet na bilo kom privider-u, pa tek nakon toga mogu experimentisati sa televizijom na SBB-u, mts-u, Orion-u ili negde drugde..

Zaboravio sam reči, kada su njihovi momci došli da razvuku kablove i da konektuju sve, nisu imali nameru da mi pokažu brzinu koju plaćam 300/150Mbps, sve dok im ja, pred kraj posla, to nisam tražio. Tada je taj jedan izvadio njegov telefon, SpeedTest običan koji svi koristimoi brzina je bila nešto oko 250Mbps za Dl, jer je sve to prikazao nekako u fazonu..MA NIJE BITNO..rekao je da je on već sve premerio na benderi i da sve ro radi..dakle moram mu verovati.
Nemam sada vremena, ali ću ovih dana spustiti laptop u safe mode pa ću sam izmeriti brzinu.

A ta doplata od 500rsd za javnu IP je naplata Premium naloga na torrent tracker-ima.

Poslednja izmena od urednika:
Ne mozes otkazati samo televiziju, ali mozes otkazati ceo paket sa internetom, odmah sad, i nema placanja prikljucne takse (koja sluzi za neosnovan prekid pre isteka UO), ako ti je neko rekao drugacije, nije dobro rekao, trazi da pricas sa drugom osobom iz Yettela.

Ako je ovo tačno ugovor je potpuno ništavan pa možeš da ga raskineš bilo kada pa i nakon 12 meseci. Verovatno bi to bilo jako teško ostvariti u praksi, ipak je ovo Srbija
Ne možeš tako lagano dok traje UO. Tj. možeš, i neće ti naplatiti mesece koje nisi koristio, ali sve prethodne će da ti naplate razliku između pune cene i povlašćene cene koju si plaćao tokom UO. :)
Već sam pisao da nisam bio zadovoljan televizijskom uslugom, hteo sam ostaviti njihov internet, ali otkazati televiziju, oni su rekli da može, ali moram platiti penal za instalaciju kablova koji košta 10.000rsd. Za Yettel to je downgrade, moram da raskinem ceo ugovor, a ne samo deo ugovora. Rekao sam im da ne vidim šta oni gube, jer kablove svakako neće vraćati, već internet ostaje, a televizija dobija nogu. Njihova logika je da moram raskinuti ceo ugovor na Hipernet Duo M paket, platiti penal 10.000rsd za razvlačenje kablova, pa tek tada potpisati novu UO za internet samo. Ja ih pitam ,pa kavlovi vam svakako ostaju, ništa niste izgubili, osim što vam vraćam televiziju jer je u beta fazi. neću da im plaćam da bih bio beta tester.
I ostalo je na tome da mogu raskinuti postojeću UO, platiti penal od 10.000rsd ., a zatim potpisati novu UO za njihov, ili bilo koji drugi internet na bilo kom privider-u, pa tek nakon toga mogu experimentisati sa televizijom na SBB-u, mts-u, Orion-u ili negde drugde..

Zaboravio sam reči, kada su njihovi momci došli da razvuku kablove i da konektuju sve, nisu imali nameru da mi pokažu brzinu koju plaćam 300/150Mbps, sve dok im ja, pred kraj posla, to nisam tražio. Tada je taj jedan izvadio njegov telefon, SpeedTest običan koji svi koristimoi brzina je bila nešto oko 250Mbps za Dl, jer je sve to prikazao nekako u fazonu..MA NIJE BITNO..rekao je da je on već sve premerio na benderi i da sve ro radi..dakle moram mu verovati.
Nemam sada vremena, ali ću ovih dana spustiti laptop u safe mode pa ću sam izmeriti brzinu.

A ta doplata od 500rsd za javnu IP je naplata Premium naloga na torrent tracker-ima.
Meni ide 500 pa polako silazi do 300. UL je oko 140. Odlično radi.

Mereno Wifi 5.

Ne možeš tako lagano dok traje UO. Tj. možeš, i neće ti naplatiti mesece koje nisi koristio, ali sve prethodne će da ti naplate razliku između pune cene i povlašćene cene koju si plaćao tokom UO.
Na osnovu čega kad je ugovor nezakonit? Nisam pravnik ali toliko znam, ako je ugovor nezakonit onda se nijedna odredba ne može primeniti.
Ako je tako kao što ti kažeš onda i nakon 24 meseca mogu da ti naplate sve što si dobio po beneficiranim cenama.
Samo hoću da kažem, ako se ugovor može pobiti, nebitno je u kojem vremenskom trenutku to radite. Opet, mislim da je to jako teška misija jer ovo je ipak Srbija

Već sam pisao da nisam bio zadovoljan televizijskom uslugom, hteo sam ostaviti njihov internet, ali otkazati televiziju, oni su rekli da može, ali moram platiti penal za instalaciju kablova koji košta 10.000rsd. Za Yettel to je downgrade, moram da raskinem ceo ugovor, a ne samo deo ugovora. Rekao sam im da ne vidim šta oni gube,
Zašto ne otkažeš ceo ugovor i pređeš na mts ako nisi zadovoljan?

Na osnovu čega kad je ugovor nezakonit? Nisam pravnik ali toliko znam, ako je ugovor nezakonit onda se nijedna odredba ne može primeniti.
Ako je tako kao što ti kažeš onda i nakon 24 meseca mogu da ti naplate sve što si dobio po beneficiranim cenama.
Samo hoću da kažem, ako se ugovor može pobiti, nebitno je u kojem vremenskom trenutku to radite. Opet, mislim da je to jako teška misija jer ovo je ipak Srbija
Možda si u pravu, ali nisam siguran da je nezakonit, jer on pripada zakonu o obligacionim odnosima, međutim stupa na snagu zakon o EK koji je u ovom slučaju stariji, a imaš i zakon o zaštiti potrošača u smislu tvojih prava kao korisnika u slučaju raskida.

Oni se svi gađaju u okviru ta 24 meseca, ali preko toga nije po ZEK.

Nazad
Vrh Dno