Dakle, ja sam potpisao ugovor za Hipernet Duo M (internet + televizija).
Već sam pisao da nisam bio zadovoljan televizijskom uslugom, hteo sam ostaviti njihov internet, ali otkazati televiziju, oni su rekli da može, ali moram platiti penal za instalaciju kablova koji košta 10.000rsd. Za Yettel to je downgrade, moram da raskinem ceo ugovor, a ne samo deo ugovora. Rekao sam im da ne vidim šta oni gube, jer kablove svakako neće vraćati, već internet ostaje, a televizija dobija nogu. Njihova logika je da moram raskinuti ceo ugovor na Hipernet Duo M paket, platiti penal 10.000rsd za razvlačenje kablova, pa tek tada potpisati novu UO za internet samo. Ja ih pitam ,pa kavlovi vam svakako ostaju, ništa niste izgubili, osim što vam vraćam televiziju jer je u beta fazi. neću da im plaćam da bih bio beta tester.
I ostalo je na tome da mogu raskinuti postojeću UO, platiti penal od 10.000rsd ., a zatim potpisati novu UO za njihov, ili bilo koji drugi internet na bilo kom privider-u, pa tek nakon toga mogu experimentisati sa televizijom na SBB-u, mts-u, Orion-u ili negde drugde..
Zaboravio sam reči, kada su njihovi momci došli da razvuku kablove i da konektuju sve, nisu imali nameru da mi pokažu brzinu koju plaćam 300/150Mbps, sve dok im ja, pred kraj posla, to nisam tražio. Tada je taj jedan izvadio njegov telefon, SpeedTest običan koji svi koristimoi brzina je bila nešto oko 250Mbps za Dl, jer je sve to prikazao nekako u fazonu..MA NIJE BITNO..rekao je da je on već sve premerio na benderi i da sve ro radi..dakle moram mu verovati.
Nemam sada vremena, ali ću ovih dana spustiti laptop u safe mode pa ću sam izmeriti brzinu.
A ta doplata od 500rsd za javnu IP je naplata Premium naloga na torrent tracker-ima.