Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nema razloga da vam to stoji upaljeno.

I meni je uključeno, 4GB, ali me zanima da li je to uopšte potrebno, možda je brži telefon ako se isključi.

Ne verujem da se dobija puno sta, jer i sa iskljucenim sve zivo drzi u ramu (12/512GB model), a iskreno na 8GB bih i ukljucio, samo ne bih na onom 128GB bazicnom modelu S23 jer ima sporiji UFS.

I meni je uključeno, 4GB, ali me zanima da li je to uopšte potrebno, možda je brži telefon ako se isključi.
Probaj pa vidi. Ja sam držao isključeno par dana i ništa bolje i brže nije radilo, čak mi se čini (možda mi se samo čini) da je češće radio reload aplikacija. Vratio sam kako je podrazumevano i ne diram.

Kod mene je RAM plus uključen, ali nikakve razlike nema i kad je isključen koliko sam primetio, aplikacije u RAM memoriji su u potpunom mirovanju posle par sati i uključuju se iz početka kao da telefon ima 3gb RAM-a. Na S21 ultra dok nisam apdejtovao na Android 14 , čuvao je aplikacije pokrenute pre 2 dana, tako da mi je neverovatno da se na boljem, jačem, novijem uređaju te iste aplikacije prave mrtve posle 2-3 sata....

Svratio do promobija, rekli mi da pozovem u ponedeljak call centar, posto im je popis u skladistu, pa ne znaju kad ce im stici deo koji im fali. 25.11 predat uredjaj na popravku, 28.11 vracen defektan uredjaj, 1.12 vratio na reklamaciju i ja sad sledece nedelje trebam da ih jurim kad ce biti gotovo, a backup preko samsunga istice 23.12.
Bas su mi digli pritisak, ne samo zbog ovog navedenog, ali da vidim kako ce se zavrsiti prica. Imam na kraju da ih pitam da li bi otkupili telefon i da uzmem neki ajfon ili nesto drugo, a da me samsung i njihova reciklirana plastika koja puca kad je pogledas i softver pola srp, pola eng vise ne vidi.
Trebalo bi da bude do kraja nedelje. Na moju molbu da taj neko ko to radi bude svestan da postoji rok, receno mi je da je taj rok 1.1.2024 i u principu ih bas briga sto su uzeli pare, isporucili defektan uredjaj i sto sad mogu da izgubim podatke.
Tako da ako se pitate, koja je prednost uzeti telefon u radnji, umesto od madjara, nema je - platis skuplje, servis boli uvo. Skoro sam procitao jos jedno lose iskustvo korisnika, tako da izgleda da se nesto zestoko promenilo kod njih.

Isto sam imao natezanja u septembru sa popravkom u garantnom roku, iako sam sam kriv za kvar, ali opet... Cekao sam do par dana pred istek roka, i jos sam potegao vezu. Stvarno ta garancija je natezanje.

Sto je najzesce, ovo u sustini nije garancija, vec reklamacija na njihov rad. Dzaba da se nerviram. Pisao Samsungu preko one members aplikacije, objasnio sve, pa cu videti da li moze da se produzi rok vaznosti backup-a

Posto sam nazalost prodao S23U i vratio se na Note10+ htedoh samo da postavim(apropo diskusija o bateriji i njenoj eksploataciji) SOT preko 7h 4 godine starog telefona(original baterija t.j. nije menjana) koji nikada nije mazen i pazen sto se tice baterije a svega ostalog, ono tipa punjenje tad i tad pa koji punjac t.j. brzina punjenje(punio sam ga samo njegovim original punjacem od 25W i uvek je bio na brzom punjenju) pa punjenje do 85% i tako te marketinske nebuloze. Prve dve slike jos 22% baterije a zadnja na 5% pred samo gasenje telefona. Dva puta sam prikljucio telefon na komp da prebacim neku sliku tu nek je dobio max 2-3% baterije, sve je u fulu sto se podesavanja performansi tice jedino je ekran na FHD+ i tamna tema ukljucena, svo vreme na WIFI osim mozda 5% na mobilni net. Telefon je sa Snapdragon procesorom sto jos jednom potvrdjuje koliko je bolji od Exynosa. Zakljucak je opustite se i koristite max telefon bez bilo kakvih ogranicenja jer baterija i ako ode kosta 50tak e zamena ili prijavis da baterija nije dobra mesec dana pre isteka garancije i zamene za dzabe kao sto sam ja uradio na S9+. Izvinjavam se na off-u. ;)
Potpisujem sve što si rekao,samo što je moj note 10 plus sa exynos procesorom.Posle 4 ipo godine,urnisanja od korišćenja,svaki dan screntime 9-11h,svaki dan korišćen do 0% dok se sam ne isključi,i dalje izdržava lagano 7h screen time.O brzini da ne pričam,i dalje je brži od većine telefona iz 2023 god.Ekran savršen,mogu da kažem i da je bolji od s23 nekako mi je vivid režim na tom ekranu nešto najbolje što sam ikad video .Izuzetno tanak i lagan za držanje u ruci.Sigurno najbolji samsungov telefon ikada.Toliko je brz u radu da je to neverovatno.U odnosu na s23 jedina razlika je zoom kamera i baterija je nešto bolja.Savrsen telefon ,čim ga neko uzme u ruku sve mu je jasno, 6.7 inča dijagonala a duplo je Tanji od s23 ultra,i lakši.Steta što ne prave više takve telefone. ZVERINA

Kako drzite osvetljenje ekrana? Meni je na automatskom rezimu ali cesto mi je ekran nesto zatamnjeniji nego sto bih zeleo... Interesuje me sta je tu neki optimum, i u pogledu baterije i pogleda u ekran ..

Ako sam nesto naucio do sada u Srbiji jeste da ze klonim dalje od Srpskih biznisa, dal je to pro mobi ili Emmi iz Cacka, samo se drzati podalje od svih.
Svoja dva racunara sam sklopio od madjara, oko mene 5 druga isto, ja vec deceniju uzimam tamo telefone, moje drustvo oko mene isto. Ajde sto jeftinije prolazimo i za manje novca uzimamo bolji uredjaj, nego sto skoro niko nije imao problema, drug majner ckle dve grafike, jeste cekao duze dok on posalje u Suboticu pa dok covek odnese u Madjarsku ili gde god, pa dok se vrati, ali obe reklamacije su resene bez problema. Znam i za neke price sa strane isto za pocrkale grafike ali to ne garantujem jer nije iz prve ruke, ali u sustini pozitivne price, nisam cuo lose za ljude koji svercuju, pa ni njima ne ide u korist kad pogledas, a sa nasim jajarama sam uvek imao problema i sa pro mobijem koji nisu hteli da mi zamene buroutovan ekran i urade softver (nisu hteli ni da pogledaju telefon) dok nisam uzeo novu original bateriju kod njih jer je pokazivala manji napon i bila losija, iako je uredjaj bio u garanciji ali baterija je samo 6 meseci u garanciji, a ta baterija nema veze sa softverom i ekranom koji je izgireo, ili sa emmi koji bukvalno kao da nemas garanciju kod njih. Ovako kupim kod madjara i oprostim se, ako uspe super, ako ne, ***, na dugorocne staze kad pogledam sta sam sve uzeo i koliko problema nisam imao, ja sam u zestokom plusu, iako mi jedan uredjaj crkne i bacim ga.

Pa sad, kome kako volja, ja znam sta je meni racunica.

Poslednja izmena:
Kako drzite osvetljenje ekrana? Meni je na automatskom rezimu ali cesto mi je ekran nesto zatamnjeniji nego sto bih zeleo... Interesuje me sta je tu neki optimum, i u pogledu baterije i pogleda u ekran ..
Kod mene pa kontra, evo od letos ne ume da nauci da treba da smanji :D uvek kad sam negde u mrak, uvek vucem panek da smanjim...

Ekran kao ekran je top, prikaz itd...ali definitvno osecam peckanje i bol u ocima ako preteram, sto sa jabukom nije bilo problem-bar nisam primetio

ljudi, jel sam se posteno zaj.....o ili jok, 22u snap 12/256 i 170e za s23u 8/256 u mts garanciji još god ipo? čitam dve teme uporedno za s22 i s23 i jednostavno sam morao posle svih komentara. sad se samo pitam dal je bio dobar potez zbog ovih 8gb rama? hvala unapred

ljudi, jel sam se posteno zaj.....o ili jok, 22u snap 12/256 i 170e za s23u 8/256 u mts garanciji još god ipo? čitam dve teme uporedno za s22 i s23 i jednostavno sam morao posle svih komentara. sad se samo pitam dal je bio dobar potez zbog ovih 8gb rama? hvala unapred
Los potez nazalost

Nije los potez, doplatio si realnu cifru. Ljudi su davali s22u i 500e doplate. Ja sam dao s21u i 700e doplate, doduse odmah u februaru kad je izasao

Kod mene pa kontra, evo od letos ne ume da nauci da treba da smanji :D uvek kad sam negde u mrak, uvek vucem panek da smanjim...

Ekran kao ekran je top, prikaz itd...ali definitvno osecam peckanje i bol u ocima ako preteram, sto sa jabukom nije bilo problem-bar nisam primetio
Ja se preporodio od kako sam prodao S23 što se tiče očiju. Ono kolje i ubija koliko je prenapucano. Jeste da možeš da promeniš boje ali kad promeniš boje na Samsungu onda kao da imaš neki stari IPS telefon tako barem meni izgleda.
Apropo debate oko 8 i 12 GB RAM memorije. Imao sam S23 Ultra 8GB i 12GB. Tako da mogu reći iz ličnog iskustva da je 12GB drugi telefon kad je u pitanju RAM management. Na poslu koristim neke aplikacije i ponekad mi je zatrebao po neki autentikator ili slično i 12GB je držao i po par dana autentikator uključen gde sam samo kod prepisao na PC a 8GB je ujutru npr. uključena app i posle par sati moram opet da se prijavljujem jer ga je resetovao.

Ja ako ga prodam, samo ce biti zbog toga...jer sam siguran da je od gledanje, 2-3dana sam ostavio kod kuce i samo iph 14 pro koristio i nije bilo toga...a pre toga 11 promax kome sam cedio bateriju i kog sam koristio puno vise od s23 i za 3ipo god ne secam se da sam nekad oseto to u ocima...
A sto se tice ram menadzmenta nema problema, kolko puta zaboravim otvorene tabove pred spavanje ili neku aplikaciju, ujutro cim otvorim ne odradi refres, tako da je samsung malo prilagodio android tj optimizovao...

Ja ako ga prodam, samo ce biti zbog toga...jer sam siguran da je od gledanje, 2-3dana sam ostavio kod kuce i samo iph 14 pro koristio i nije bilo toga...a pre toga 11 promax kome sam cedio bateriju i kog sam koristio puno vise od s23 i za 3ipo god ne secam se da sam nekad oseto to u ocima...
A sto se tice ram menadzmenta nema problema, kolko puta zaboravim otvorene tabove pred spavanje ili neku aplikaciju, ujutro cim otvorim ne odradi refres, tako da je samsung malo prilagodio android tj optimizovao...
imas 8gb ili 12?

8 ili 12 nemaju apsolutno nikakvu razliku u radu, mozda ce tamo za 4,5 godina da se oseti razlika kada aplikacije postanu jos zahtevnije

Ja imam 8gb RAM i mogu reći da je čovek u pravu, aplikacije već posle par sati više ne postoje u RAM memoriji, ne znam gde ide tih 8gb

Na 15 Pro Max koji sam par meseci koristio, mogu reci da primetno drzi daleko vise appova u ramu nego npr 13 Pro serija, tu je Apple stvarno cudo napravio s dva vise gigabajta.

Medjutim, ono sto android ima, a Apple nece verovatno nikada imati, je da kome treba, moze samo appove zakljucati u taskmanageru/recents, i to je to! Ostaju!

Rekao bih bas ko je zesci multitasker, ajde, nek upali ramplus, ali verujem da potrebe za tim vecina nema

Ja imam 8gb RAM i mogu reći da je čovek u pravu, aplikacije već posle par sati više ne postoje u RAM memoriji, ne znam gde ide tih 8gb
Ne znam gde tebi ide ali meni su redovno oko 40 aplikacija u memoriji na z flip 4 8GB.

Ima li ko OVU masku za s23 ultra - Spigen Thin Fit Hard Back Case for Samsung Galaxy S22 Ultra / S23 Ultra !!

Ako mu nije problem da sibne neku sliku da vidim kako izgleda sa telefonom! Hvala

To sa ramom je jako individualna stvar, jer svaka aplikacina zauzima drugaciju kolicinu memorije te ce neko sa 3 aplikacije da napuni par GB, a neko sa 15 nece.

Mašite poentu, to je čuvanje aplikacije u pozadini. Ko šta koristi je totalno nebitno.

Pazi, flagship telefon godine 2023 a ti da moraš da paziš koju app koristiš... Znači ima telefon meni da služi a ne ja njemu. Zato sam i prešao na iOS, zasitio sam se android telefona gde sve moraš da kačiš u RAM da ga čuva pa ionako ne radi kako treba, pa da nameštam sve u sitna crevca...prosto malo za promenu valja. A mislim da smo počeli generalno da prihvatamo sve što nam se plasira makar to bio downgrade...

Vrh Dno