Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja mislim da bi Samsung uz S24 seriju trebao da izbaci kabl i Sim iglicu a ubaci uputstvo za instaliranje GCam .

Људи, немојте носити чварке и телефон у истом џепу.

Prilozi

• STP_9.2_20231215_204234842.jpg
    STP_9.2_20231215_204234842.jpg
    172.2 KB · Pregleda: 60
  • STP_9.2_20231211_203932845.NIGHT.jpg
    STP_9.2_20231211_203932845.NIGHT.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 64
  • javav25srp_20231211_124557701.jpg
    javav25srp_20231211_124557701.jpg
    110.6 KB · Pregleda: 64
  • STP_9.2_20231210_223635622.NIGHT.jpg
    STP_9.2_20231210_223635622.NIGHT.jpg
    34.9 KB · Pregleda: 64
  • STP_9.2_20231210_223625740.NIGHT.jpg
    STP_9.2_20231210_223625740.NIGHT.jpg
    35.9 KB · Pregleda: 59
  • STP_9.1_20231205_215818589.jpg
    STP_9.1_20231205_215818589.jpg
    70.7 KB · Pregleda: 59
  • STP_9.1_20231205_215520748.NIGHT.jpg
    STP_9.1_20231205_215520748.NIGHT.jpg
    140.5 KB · Pregleda: 62
  • STP_9.1_20231204_215531295.NIGHT.jpg
    STP_9.1_20231204_215531295.NIGHT.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 57
  • STP_9.1_20231204_215122324.jpg
    STP_9.1_20231204_215122324.jpg
    160 KB · Pregleda: 67
Ja mislim da bi Samsung uz S24 seriju trebao da izbaci kabl i Sim iglicu a ubaci uputstvo za instaliranje GCam .
Pre bih rekao da umesto senzora od milion megapiskela ubace kršten 50mp.

I npr 3/10 telefoto umesto 10mp ubace veće senzore poput kineskih konkurenata.

Ja bi iskreno najvise voleo da mi ubace punjac, masku i da stave foliju na ekran, ali providnu ne crnu kao idi.. genijalci iz Samsunga, pod nekim izgovorom o zivotnoj sredini. :)

Ja bi iskreno najvise voleo da mi ubace punjac, masku i da stave foliju na ekran, ali providnu ne crnu kao idi.. genijalci iz Samsunga, pod nekim izgovorom o zivotnoj sredini. :)

Folije sa Alija rade odličan posao, 4kom za manje od 2$. Ništa se ne razlikuju od onih iz radnje u Požeškoj što seku po meri, to je to, samo uz malo prakse da se zalepi kako treba. Otisak radi odlično. S obzirom na Spigen masku sa izdignutim ivicama, folija kao zaštita od grebanja mi je dovoljna. Stakla kamere doduše se prilično lako umaste jer upadaju prsti u Spigen, možda da spakuju neke krpice kao u RayBan 😁

Obriši stakla kamere.
Uvek ih obrišem pre slikanja.Po čemu ti vidiš da su prljava?
Cime mazes stakla kamere?

Cistom guscom mascu.
Ribljim uljem,sadrži omega 3 što čini sliku prirodnijom i pusta više svetlosti na sočivo kamere.Samim tim slike ispadaju ovako kristalno jasne.
E sad ,ove slike koje sam objavio ,hteo sam da čujem mišljenja, konkretne zamerke sta je dobro a šta ne.Slike su odlične, slažem se da ako se softver unapredi mogu biti puno bolje.s22 ultra je u trenutku izlaska s23 serije bio duplo bolji uredjaj nego kad je izašao,updateovi su ispeglali kameru,baterija je bila dosta bolja nego na samom početku.Sad kad izlazi s24 serija,samsung je s23 samo unazadio po nekim stvarima.
Gde ti uopšte vidiš da je prljavo staklo kamere?Pri tome ja sam na oneui 5.1 i ne planiram da radim update dok ne izbace stabilnu verziju softvera ,ne želim pola engleski pola srpski,i da mi se kamere menjaju.Sa baterijom sam zadovoljan bas.

Poslednja izmena:
Pa znam al kad platis telefon kolko platis...

Kako Xiaomi moze da stavi sve to, i jos na to njihov punjac je mnogo skuplji od 120w nego Samsungov od 20 i kusur.

Znaci ja u startu imam trosak 50ak eura minimum, plus sto se zezam i cimam.

Nije mi jasno ,kako samsung sebi dozvoljava neke stvari.U trenutku kada u premium segmentu jedine 2 firme su on i apple(iskreno koliko ljudi kupuje premium xiaomi i ostale telefone od 1000e i vise a da nije samsung ili apple).I u trenutku kada najveći broj korisnika sa prelazi sa Androida na Apple oni sebi dozvoljavaju lošim updateovima pokvare kameru,bateriju,softver itd.Realno ,od Androida u premium segmentu jedini predstavnik je trenutno s23 ultra,najmojte pričati da bi neko kupio p60pro i dao preko 1000e a da nema google servise po difoltu nego mora da ih skida,i da se nada da će mu notifikacije stizati na vreme,isto tako ko bi kupio neki xiaomi za 1000e,neki vivo iz premium segmenta za koji nema ni delova i nikakve podrške u srbiji,isto tako i za honor koji je kritičan po mnogo stvari.Oni u trenutku kada su lideri Android sveta dopuštaju sebi da se igraju sa updateima.

A sto bi se ista koristilo za kameru? Uzme se kvalitetnija maska koja ima izdignute ivice i to je to. Ne mesa se telefon sa kljucevima i ostalim stvarima po torbi. Isto tako kada se uzima zastita za ekran, ne treba stedeti na istoj. Telefon od 193k rsd u mp radnjama, a stakla od par dolara. Ne prozivam nikoga da se odmah razumemo ali sve ima svoje i sve prati svoje. Dobra zastita je uvek pouzdanija zastita i tu nema mnogo price.

Nije mi jasno ,kako samsung sebi dozvoljava neke stvari.U trenutku kada u premium segmentu jedine 2 firme su on i apple(iskreno koliko ljudi kupuje premium xiaomi i ostale telefone od 1000e i vise a da nije samsung ili apple).I u trenutku kada najveći broj korisnika sa prelazi sa Androida na Apple oni sebi dozvoljavaju lošim updateovima pokvare kameru,bateriju,softver itd.Realno ,od Androida u premium segmentu jedini predstavnik je trenutno s23 ultra,najmojte pričati da bi neko kupio p60pro i dao preko 1000e a da nema google servise po difoltu nego mora da ih skida,i da se nada da će mu notifikacije stizati na vreme,isto tako ko bi kupio neki xiaomi za 1000e,neki vivo iz premium segmenta za koji nema ni delova i nikakve podrške u srbiji,isto tako i za honor koji je kritičan po mnogo stvari.Oni u trenutku kada su lideri Android sveta dopuštaju sebi da se igraju sa updateima.
To jeste u Srbiji, EU i USA, ali nije u Aziji, Africi i Južnoj Americi. U Kini sa 1.4 milijardi ljudi i da ne pričamo. Pogledaj, uostalom, njihov finansijski izveštaj.

A sto bi se ista koristilo za kameru? Uzme se kvalitetnija maska koja ima izdignute ivice i to je to. Ne mesa se telefon sa kljucevima i ostalim stvarima po torbi. Isto tako kada se uzima zastita za ekran, ne treba stedeti na istoj. Telefon od 193k rsd u mp radnjama, a stakla od par dolara. Ne prozivam nikoga da se odmah razumemo ali sve ima svoje i sve prati svoje. Dobra zastita je uvek pouzdanija zastita i tu nema mnogo price.

Ako to tvrdis, onda moras da imas dokaza za tako nesto, pa bih jako voleo da vidim dokaz da je brend staklo od par desetina dolara pa i do stotinu dolara bolje od stakla od par dolara sa ali expressa?

Posto meni moje realno iskustvo sa telefonima govori drugacije, a sta vise rebrendiranje i preprodaja po osnovi brenda je i vise nego realna, i to neretko tog istog proizvoda od par dolara sa alija.

Posto sam nazalost prodao S23U i vratio se na Note10+ htedoh samo da postavim(apropo diskusija o bateriji i njenoj eksploataciji) SOT preko 7h 4 godine starog telefona(original baterija t.j. nije menjana) koji nikada nije mazen i pazen sto se tice baterije a svega ostalog, ono tipa punjenje tad i tad pa koji punjac t.j. brzina punjenje(punio sam ga samo njegovim original punjacem od 25W i uvek je bio na brzom punjenju) pa punjenje do 85% i tako te marketinske nebuloze. Prve dve slike jos 22% baterije a zadnja na 5% pred samo gasenje telefona. Dva puta sam prikljucio telefon na komp da prebacim neku sliku tu nek je dobio max 2-3% baterije, sve je u fulu sto se podesavanja performansi tice jedino je ekran na FHD+ i tamna tema ukljucena, svo vreme na WIFI osim mozda 5% na mobilni net. Telefon je sa Snapdragon procesorom sto jos jednom potvrdjuje koliko je bolji od Exynosa. Zakljucak je opustite se i koristite max telefon bez bilo kakvih ogranicenja jer baterija i ako ode kosta 50tak e zamena ili prijavis da baterija nije dobra mesec dana pre isteka garancije i zamene za dzabe kao sto sam ja uradio na S9+. Izvinjavam se na off-u. ;)

Prilozi

• Screenshot_20231216-211401_Device care.jpg
    Screenshot_20231216-211401_Device care.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 34
  • Screenshot_20231216-211307_Device care.jpg
    Screenshot_20231216-211307_Device care.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_20231216-230527_Device care.jpg
    Screenshot_20231216-230527_Device care.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 18
Ako to tvrdis, onda moras da imas dokaza za tako nesto, pa bih jako voleo da vidim dokaz da je brend staklo od par desetina dolara pa i do stotinu dolara bolje od stakla od par dolara sa ali expressa?

Posto meni moje realno iskustvo sa telefonima govori drugacije, a sta vise rebrendiranje i preprodaja po osnovi brenda ne i vise nego realna, i to neretko tog istog proizvoda od par dolara sa alija.
Dajte ljudi Spigen lenses je preskupo, kao i kejsovi, mada onaj ultra thin za ultru izgleda jako jako lepo! Meni je to bas preskupo, jos sam se stisao za telefon! Stavio sam ja odlicno kvalitetno uv staklo napred, ali jos i lens staklo od 23 e, mnogo je !

@DexterMorgan Pa imao sam i ja stakla od par dolara pa do onih od preko 50+ dolara i odgovorno tvrdim da su WSD i Spigen barem u EU (jer ne znam sta se prodaje van EU i u USA) najbolja zastitna stakla na trzistu koja su dostupna. Svako ima pravo izbora ali koja god stakla da sam stavio a da ne koriste lepak da se to lepo zapece i da se sjedini kako treba su pocela da beze posle nekog vremena po ivicama. A ne koristim ni jeftinu masku koja odize staklo.

Ono sto je rekao @LMTD da je bolje da su ubacili krsten i proveren 50 mpix senzor, mogli su i na sve tri kamere da ga stave, bio bi zaokruzeniji od ovih 200mpix.
Danju svaki telefon danas pravi dobre fotke, slicne. Kad sunce krene da zalazi tad je problematicno. Ali mora da se vidi da imamo 200mpix, jer vise je uvek bolje.

Sto se zastite tice, naravno da svako ima svoj rezon i izbor ali bas zato sto telefon kosta toliko koliko kosta, treba da bude otporan i kvalitetan dovoljno da ne moram da potrosim jos 150e na zastitu i punjac.
Punjac im je 50e tj 6k din MP, za masku mogu da dam do 20e max i ta maska nece nista losije stiti od sta ti ja znam, samsungove neke od 8k din.
Kupim telefon od 200 000, dam jos 6000 za punjac, 5000 za masku (One Pitaka su cak i skuplje) i jos 40e (5000din) za whitestone dome ... pa cekaj, gde je granica?
To je onda telefon od skoro 220 000.
Ja sam kupio telefon u preorderu, stavio neki Nilkin Cam shield pro (11e ako se dobro secam), stavio ovaj hydroigel koji mi se odlicno pokazao jer bas zato sto je "gumen" imao sam situaciju gde je telefon pao sa nekih 70cm na neki kamencic i nije se desilo nista. Staklo nije puklo dakle ni njega nisam morao ponovo da menjam (mislim na zastitno staklo), hydrogel se nije pocepao. Posle par dana i ta tackica koja je bila natisnuta se izgubila i to je to. Olovkicu ne koristim skoro nikad pa mi ni to nije bitno, sto je naravno subjektivno, onome ko je koristi hydrogel pravi problem.
Da se razumemo, ja sam svesno kupio ovaj telefon znajuci da necu dobiti nista od ovoga, nije sad to neko iznenadjenje kao gde su dodaci, punjaci, maske folije pa ja kao besnim. Ali sve ima neku granicu.
Ne osudjujem nikoga ko da vise novca za zastitu telefona, samo navodim da ima i druge strane.

Samsung je prvi sebi uskocio u usta kada se podsmevao Apple-u sto ne ide punjac u pakovanju, ali kada su videli da dodaci donose para pride uredjaju, onda su promenili plocu pa i oni krenuli njihovim stopama.

Da, iskopirali su bas los ali profitrabilan trend.
Nego, sta bi ste radili da npr ponude (nebitno koji proizvodjac) kao dodatni "kit" tipa telefon+staklo+maska+punjac za dodatne novce, za recimo neku cenu koja je x% cene tih dodataka kada bi se kupovali posebno. Da li bi neko to kupio ? Npr doplata 10000rsd za punjac (45w), dobro staklo (1kom, rang WSD) i neka njihova bolja maska? Ili neke povoljnije cene tih stvari pojedinacno kada se kupuje telefon?

@kidu_moc Combo bi uvek trebalo da je dobra prica za kupovinu. Mada iskreno, sam WSD je oko 60€ kada stize preko na akciji, a kada nije jos skuplji bude. Punjac od 45w sigurno oko 6k, maskica original ispod 5k nije (ja sam onaj military platio 8k)…na kraju se nakupi i najbolje se prodaja time nakalemi proizvodjacima.

I ovo mora da se briše da bi slike bile čiste, koja je razlika da li ću brisati originalno staklo ili Spigen preskupu staklenu nalepnicu? Ko ima Spigen masku nema potrebe za ovim, sva stakla na telefonu su fantastično zaštićena odignutim ivicama i oko prednjeg i oko stakla kamera. Samo što to u slučaju kamera nekako privlači da gurneš prst u otvor kamere, da izvinete. 🫡

Nazad
Vrh Dno