Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Antara kaze da ima 40ak aplikacija u pozadini na 8gb, na to sam se nadovezao.

Itekako je bitno dal tih 40 aplikacija zauzimaju po 50mb ili po 500mb, ram je ogranicavajuci resurs i ima ga toliko koliko ga ima.

Organizacija i optimizacija OS-a je drugo, ali i u najoptimizovanijem OS-u ram je opet potrosni resurs.

Prosli Xiaomi koji sam imao, iako je imao dovoljno ram memorije, OS mu je napravljen da gasi sve zivo u pozadini, Samsung je po tome daleko ispred Xiaomija.

Zato sam i prešao na iOS, zasitio sam se android telefona gde sve moraš da kačiš u RAM da ga čuva pa ionako ne radi kako treba
Do juce im je ram radio kao na Redmi telefonima, sad su odjednom benchmark :D

Daj bre, ne znam kakve ste krseve od telefona koristili, pa na starom note 4 posle 5 dana instant otvara aplikacije iz rama.
Samsung nikad nije bio kao Xiaomi, Huawei i ostali da gasi sve cim stigne da bi izvukli pola sata-sat baterije vise.

Niti znam sta ste koristili niti mi je jasno kako i sta radite s22u/s23u kad vam gasi aplikacije.

Vidi, ja sam svoje iskustvo izneo. To što ti navlačiš na jednu stranu to je tvoje. Mislim da mogu da pomognem barem nekome kad je u pitanju 8GB vs 12GB dilema.

Ima li ko OVU masku za s23 ultra - Spigen Thin Fit Hard Back Case for Samsung Galaxy S22 Ultra / S23 Ultra !!

Ako mu nije problem da sibne neku sliku da vidim kako izgleda sa telefonom! Hvala
Mislim da je to ta. Pozadi je tvrda plastika, sa strane nešto kao silikon. Imam i silikonsku originalnu Samsung, ali mi je ova ipak mnogo lepša. Prvenstveno jer se vidi telefon. Zaštita stakla kamere je minimalna, pa treba imati u vidu kome je to bitno.

Prilozi

• 20231219_202840.jpg
    20231219_202840.jpg
    271.1 KB · Pregleda: 74
  • 20231219_202825.jpg
    20231219_202825.jpg
    272.3 KB · Pregleda: 72
  • 20231219_202804.jpg
    20231219_202804.jpg
    270.6 KB · Pregleda: 69
  • 20231219_202755.jpg
    20231219_202755.jpg
    291.6 KB · Pregleda: 68
  • 20231219_202744.jpg
    20231219_202744.jpg
    368.1 KB · Pregleda: 65
  • 20231219_202454.jpg
    20231219_202454.jpg
    107.7 KB · Pregleda: 69
Na s23 ultra u camera assistant aplikaciji ima opcija "adaptive pixel" da li to treba drzati na ON ili OFF za vise detalja i bolji kvalitet slike u 12mpx modu, isto pitanje i za "picture softening" ?

Vidi, ja sam svoje iskustvo izneo. To što ti navlačiš na jednu stranu to je tvoje. Mislim da mogu da pomognem barem nekome kad je u pitanju 8GB vs 12GB dilema.
Isto tako mislim i da ti navlačiš na drugu stranu jer ako ništa, Samsung je uvek bio poznat po tome da drži aplikacije 10 puta duže i više nego bilo koji drugi proizvođač, a to svi testovi i upoređivanja potvrđuju.

Pričamo o S i Note seriji. A, j, k, m i ostale me ne zanimaju.

Isto kao što je ta čuvena organizacija i menadžment iOSa do juče čuvala 4 aplikacije u RAMu.

8GB će biti savršeno sve dok mu ne crkne telefon.

Previše si ostrašćen, jer očigledno si nešto pogrešno pročitao. Nigde ja nisam uporedio iOS i OneUI. Nemam pojma gde si ti pročitao moj komentar o tome, ali vidim iz priloženog da je istina da si se primio. 😊
Ja sam komentarisao 8GB i 12GB Ultru. A iOS nisam uporedio, već sam napisao da mi se smucilo da budzim high end flagshipe androida da rade neke osnovne stvari kao čuvanje app u pozadini. Nisam nigde napisao da iOS to radi bolje.

Previše si ostrašćen, jer očigledno si nešto pogrešno pročitao. Nigde ja nisam uporedio iOS i OneUI. Nemam pojma gde si ti pročitao moj komentar o tome, ali vidim iz priloženog da je istina da si se primio. 😊
Ja sam komentarisao 8GB i 12GB Ultru. A iOS nisam uporedio, već sam napisao da mi se smucilo da budzim high end flagshipe androida da rade neke osnovne stvari kao čuvanje app u pozadini. Nisam nigde napisao da iOS to radi bolje.
Vazi.
Ako nisi imao S22u, S23u, nemoj da komentarises kako menadzment radi. Ako si imao Xiaomi, Pixel, Oppo, Honor, sta god, onda komentarisi na tom delu foruma kako ram menadzment radi.
A ako si imao s23u, onda tvoj komentar i ispod i iznad nema apsolutno nikakvog smisla, pogotovo sto za S i Note seriju ovo ispod nije istina.
Znači ima telefon meni da služi a ne ja njemu. Zato sam i prešao na iOS, zasitio sam se android telefona gde sve moraš da kačiš u RAM da ga čuva pa ionako ne radi kako treba, pa da nameštam sve u sitna crevca

Druže ti si na S23 Ultra temi. Očigledno imaš neki problem i frustraciju i molim te nemoj da je ispoljavas ovde who cares o tome... Pričaš mi tu o nekoj Note seriji od pre par godina, i o nekim Oppo Vivo Huwei itd. Totalno si potvrdio da samo trolaš ovde i to je to.

Mi se druze ne razumemo. Tj. da budem precizniji, ja tebe razumem, ali ti imas problema da razumes sam sebe i da se dogovoris sam sa sobom sta pricas i sta citas :D

Elem, zavrsavam konverzaciju da ne bih opet dobio kaznene poene zbog odgovaranja na nepotrebne, pogresne i destruktivne komentare.

Mozda ja nisam normalan use case, ali ja vec godinama kada zavrsim to sto radim sa aplikacijom odmah je ugasim. Kapiram da to ne moram jer uvek imam flagship telefon koji moze da to drzi u ramu, ali mi je navika da uvek zatvorim app koju vise ne koristim

Ima dosta ljudi koje privatno znam da to rade, navika je čudo, iako nema poente to raditi sem ako se nije neka aplikacija ubagovala pa ne radi kako treba.

Možda nije za ovu temu ali da ne otvaram novu.
Da li kupiti sada s23u ili sačekati par meseci i kupiti s24u? Sada je cena preko kp oko 1000 evra, a za dva meseca će verovatno s24u biti oko 1300.
Da li se isplati čekanja i razlike u ceni?

Ako su cene kao sto si napisao onda se isplati cekati...ja sam dao mesec dana star S22U i 500 eura za S23U...ovo vazi pod uslovom da bude nekog napretka na S24U a trebalo bi da ga bude

Ima ga/bilo ga je i za 850, 900 samo treba biti strpljiv i češće proveravati oglase.
A da li bolje njega kupiti ili čekati S24U...samo ti znaš odgovar na to pitanje.
Ja bih kupio S23 Ultru, S24 bih preskočio.

Da li kupiti sada s23u ili sačekati par meseci i kupiti s24u? Sada je cena preko kp oko 1000 evra, a za dva meseca će verovatno s24u biti oko 1300.
Sad kupiti 23 ultra...ili još bolje kada se pojavi s24 ultra onda kupiti stariji model. A ne isplati se razlike od 300+ eura to je sigurno

Ima ga/bilo ga je i za 850, 900 samo treba biti strpljiv i češće proveravati oglase.
A da li bolje njega kupiti ili čekati S24U...samo ti znaš odgovar na to pitanje.
Ja bih kupio S23 Ultru, S24 bih preskočio.
Teško da ga ima ispod 1000, tj. 980. Govorim o verziji 12/512 i vakum pakovanje. One šeme otvoren samo radi probe me ne interesuju

Svi se cimamo oko to vakum pakovanje itd a evo sta iznose ljudi koji dodju do toga da moraju da koriste garanciju :D
I ja sam uzeo vakum, nije bitno, ali ako je razlika 100-150e medju vakum i samo otvorenog, uzeo bih samo otvoren :D naravno od kp prodavca sa vise ocena ili nekog od kog sam uzimao ili ovde na oglase

Ja msm da ispod 1400-1500 nece s24u...
Nema razloga da bude ispod, ako jedan saomi moze da ima cenu od 1200-1300 sto ne bi samsung? :D

Ili sačekaj i kupi S24U ili sačekaj i kupi S23U kad izađe S24U 😁
Svakako ti moj savet nije da kupiš sada s23u.

Koliko si siguran da ce s24u najjaci model biti 1300e?

Meni vise lici da ce biti blize 1500e.
Nisam siguran, samo pretpostavljam na osnovu toga koliko je koštao s23u mesec dana posle puštanja u prodaju. Možda si ti u pravu, ne znam.
Svi se cimamo oko to vakum pakovanje itd a evo sta iznose ljudi koji dodju do toga da moraju da koriste garanciju :D
I ja sam uzeo vakum, nije bitno, ali ako je razlika 100-150e medju vakum i samo otvorenog, uzeo bih samo otvoren :D naravno od kp prodavca sa vise ocena ili nekog od kog sam uzimao ili ovde na oglase

Ja msm da ispod 1400-1500 nece s24u...
Nema razloga da bude ispod, ako jedan saomi moze da ima cenu od 1200-1300 sto ne bi samsung? :D
Nije mi zbog garancije nego hoću nov a ne polovan telefon. Ako ga je neko probao, to je za mene polovan. Garancija mi nije bitna, svakako kupujem preko oglasa gde garancije manje-više ništa ne znače

Malopre upalio da igram igricu,multiplayer trke automobila.Nakon 15min telefon je RINGLA.Znaci mogao sam da stavim da skuvam kafu na njemu.Ringla toliko vruć da ga je neprijatno držati u ruci.O kakvom sistemu hladjenja samsung prica?Nema ga.Vadim ga iz obične maskice da bi se uhladio.Koristim ga sat vremena bez maske.POTPUNO DRUGI UREDJAJ.Toliko je lepši,i bolje leži u ruci,Ekran dolazi do izražaja.Dodje mi da ga oblepim folijom sa svih strana i da ga koristim tako.Imate li iskustva mogu li te folije da pruže dobru zaštitu itd?

Folije mogu samo da zaštite od nekih ogrebotina, ne može se očekivati realno nešto više od toga, svakako manji nivo zaštite u poređenju sa maskom. A slažem se sa tobom da bih telefon izgledao dosta lepše.

Malopre upalio da igram igricu,multiplayer trke automobila.Nakon 15min telefon je RINGLA.Znaci mogao sam da stavim da skuvam kafu na njemu.Ringla toliko vruć da ga je neprijatno držati u ruci.O kakvom sistemu hladjenja samsung prica?Nema ga.Vadim ga iz obične maskice da bi se uhladio.Koristim ga sat vremena bez maske.POTPUNO DRUGI UREDJAJ.Toliko je lepši,i bolje leži u ruci,Ekran dolazi do izražaja.Dodje mi da ga oblepim folijom sa svih strana i da ga koristim tako.Imate li iskustva mogu li te folije da pruže dobru zaštitu itd?

Nije pametno igrati igre, trose dosta baterije.

Mislim da je to ta. Pozadi je tvrda plastika, sa strane nešto kao silikon. Imam i silikonsku originalnu Samsung, ali mi je ova ipak mnogo lepša. Prvenstveno jer se vidi telefon. Zaštita stakla kamere je minimalna, pa treba imati u vidu kome je to bitno.

Ovo je ultra hybrid maska.

Danas mi je ispao tel na grublji beton pri izlasku iz auta, maska je zadobila nekoliko posekotina, a folija na ekranu nekoliko ogrebotina koje su nestale posle par sati. Inače koristim najtanju providnu masku ali eto iz nekog razloga sam pre par dana stavio neku malo deblju varijantu i mislim da ga je to spasilo od većih oštećenja, tako da S23u samo u folijama ne bi preživeo bez oštećenja sigurno.

Sta god da kupis,djubre je djubre :)Odavno Samsung premium modeli imaju ogromne razlike u ceni (da ne pominjem sto ce jos malo u celofanu da ti daju telefon da ga sam sastavljas...dok je ranije bila robusna kutija sa svom pratecom opremom) a svaki sledeci "Ultra" model se vise samo softverski razlikuje i u dimenzijama (da ne mozes da koristis masku prethodnog).Ja jesam ljubitelj Samsung telefona (trenutno S23U,a i razne pre) ali samo zbog softvera koji mi odgovara i po mom misljenju (bar nisam bolji nasao) je neprikosnoven (verovatno delom jer sam i navikao).Ako bih ja birao,S21U cena-kvalitet..nemas bolje.
Sve ostalo (osim softvera) je odavno na strani Zaomi i ostalih proizvodjaca (oprema koja sleduje premium uredjajima - srazmerno ceni,kvalitetu..unapredjenja svakog sledeceg premium modela na godisnjem nivou itd.)

Poslednja izmena:
Mene za sad na S23U nenormalno nervira problem gde ne moze da pusta VP8 klipove kako treba, kad god naidjem na neki, ono bude slajd sou.. Stvarno sramota za ovakav telefon. Isto sam primetio da animacije malo zabadaju nakon apdejta na oneui 6, konkretno kada otkljucavam telefon sa otiskom prsta, tu zabode na manje od pola sekunde ali primetim i nervira me.. Radio sam i fabricki reset, ali ne pomaze.

I zbog toga što ne pušta VP8 codec ne valja telefon? Po toj logici je i Apple smeće koje nema vibraciju kada se uspostavlja poziv.

Sacekati da padne cena s23u, pa pazariti, ja sam super prosao za 700e 12/512, imam garanciju jos 14 meseci! Mint stanej moba! Ne uzimati odmah s254 ultru posto ce biti 12 512 minimum 1400e!!

Sto se tice te uredjaja bez maske, samo ga takvog i koristim, ali unutra, kad ga uzmem ZENI, posto je njen mob :] AHHHHA

Vrh Dno