Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E i to čudo! Još se pitam gde nađu takav profil glumca da iskoriste njegov hendikep da bi napravili situaciju za film :D

Veoma interesantna adaptacija knjige Rumana Alama, gluma odlična i uverljiva, likovi dobro sklopljeni. Prikaz opasnosti koja može da se oseti, ali bez izvikanih holivudskih stereotipa. Režija za desetku: montaža, način kadriranja, usponi i padovi u tenziji, tranzicija između kadrova...

Što se tiče prethodnih komenatra na likove dece, da pojasnim. Kroz tri lika su prikazali nove generacije 1/1: manjak empatije za sve druge, nervoza ukoliko se nešto momentalno ne ispuni, nepotkrepljeno znanje o svemu, bagovanje neta se smatra najvećom noćnom morom, a vrhunac je potpuno odsustvo shatanja ozbiljnosti situacije. Nije bitno kako znam :eek: :rolleyes:

Poslednja scena je genijalna i samo ilustruje ovo što sam naveo. Devojčica je čula da je dozivaju, može da pretpostavi zabrinutost roditelja, svet se doslovce ruši oko nje, ali ona ide samo ka ispunjenju trenutne želje i preokupacije, bez ikakvog razmišljanja oko posledica. Vesela muzika poznate špice samo pojačava taj utisak.
Inače, sam pisac je u nekom intervjuu rekao da je na publici da proceni kraj: "da li je ovo smešno, da li je ovo strašno, da li je zaista gotovo?"
Moje mišljenje, želeo je da prikaže sav očaj date situacije, u kojoj su učesnici nemoćni da uopšte razumeju šta im se događa, kako se dogodilo, a posebno da znaju šta dalje. U prevodu: i šta ćemo sad...

Sve u svemu, izuzetan film 8/10

E i to čudo! Još se pitam gde nađu takav profil glumca da iskoriste njegov hendikep da bi napravili situaciju za film :D
Zesce truli fazon. :mad: Koliko god da je Djamati ucestvovao u tome, mozda i inicirao, neke stvari nisu za *******ciju, za podsmevanje. Inace, sam film je vise los nego dobar. Prica ispricana x puta do sada, pocevsi od To Sir, with Love sa Sidni Poterom (Poatje - Poter...Poatje - Poter... :) ) pa nadalje... Pejn, jos jedan prenaduvani, isforsirani...reziser, je ovim filmom pokazao da je dobar poludokumentarni reziser, Nebraska nije losa, a da "ozbiljnije" filmove treba da batali.

Veoma interesantna adaptacija knjige Rumana Alama, gluma odlična i uverljiva, likovi dobro sklopljeni. Prikaz opasnosti koja može da se oseti, ali bez izvikanih holivudskih stereotipa. Režija za desetku: montaža, način kadriranja, usponi i padovi u tenziji, tranzicija između kadrova...

Što se tiče prethodnih komenatra na likove dece, da pojasnim. Kroz tri lika su prikazali nove generacije 1/1: manjak empatije za sve druge, nervoza ukoliko se nešto momentalno ne ispuni, nepotkrepljeno znanje o svemu, bagovanje neta se smatra najvećom noćnom morom, a vrhunac je potpuno odsustvo shatanja ozbiljnosti situacije. Nije bitno kako znam :eek: :rolleyes:

Poslednja scena je genijalna i samo ilustruje ovo što sam naveo. Devojčica je čula da je dozivaju, može da pretpostavi zabrinutost roditelja, svet se doslovce ruši oko nje, ali ona ide samo ka ispunjenju trenutne želje i preokupacije, bez ikakvog razmišljanja oko posledica. Vesela muzika poznate špice samo pojačava taj utisak.
Inače, sam pisac je u nekom intervjuu rekao da je na publici da proceni kraj: "da li je ovo smešno, da li je ovo strašno, da li je zaista gotovo?"
Moje mišljenje, želeo je da prikaže sav očaj date situacije, u kojoj su učesnici nemoćni da uopšte razumeju šta im se događa, kako se dogodilo, a posebno da znaju šta dalje. U prevodu: i šta ćemo sad...

Sve u svemu, izuzetan film 8/10
Bravo! Sve si u centar pogodio.

Nisi ni morao da objasnjavas jer je sve jasno kao dan. Isto kao kada bih ja objasnio bljuvotinu, da je izraz i refleks gadjenja. Objasnjenje je ne cini lepsom.
Don`t look up (bolji film u svakom pogledu) je vec lepo sumirao u kakvom drustvu zivimo, ko nas vodi i koga sve vode. Ovo ****** je prosto suvisno.

I meni se svideo Leave The World Behind (2023) .. Kraj su mogli samo drugačije da odrade...

Smorio film totalno. Baš sam se trudio, al ne vredi 🤣

Solidan, spor početak i mislio sam da sam provalio zaplet ali onda...
Nije ništa novo i revoluciono u pitanju, ali je dosta dobro urađeno.

Ako bih napisao na koje filmove podseća otkrio bih vam skoro sve o filmu tako da ću preskočiti poređenja sa drugim sličnim ostvarenjima

7/10
Kraj je previše retardiran, ali da ne detaljišem zbog spoilera, napisaću samo da jaše na jednom od popularnih talasa i podilazi određenim grupacijama. Inače, prilično dobro režiran i skroz nepredvidiv. Ni slučajno ne gledajte trejler.

Odgledah i ovaj kraj sveta koji spominjete par stranica, meni je bio ok. Ništa spektakularno, ali uopšte ne žalim za izgubljenim vremenom, prijao mi je.

Одгледао корејски Ang-ma-reul bo-at-da (видео сам ђавола) - осмица к`о врата. Свака препорука за филм.
Сад сам решио да погледам шведску акциону трилогију Миленијум са Нуми Рапас (или како се већ изговара 😁 ). Интересује ме редослед гледања. Ако сам добро пронашао редослед је
  • Девојка са тетоважом змаја (у оригиналу: мушкарци који мрзе жене)
  • девојка која се играла са ватром
  • девојка која је шутнула стршљеново гнездо

Poslednja izmena:
Takoe.

Prilozi

• Screenshot_20231212_171531_Opera.jpg
    Screenshot_20231212_171531_Opera.jpg
    70 KB · Pregleda: 38
Одгледао корејски Ang-ma-reul bo-at-da (видео сам ђавола) - осмица к`о врата. Свака препорука за филм.
Сад сам решио да погледам шведску акциону трилогију Миленијум са Нуми Рапас (или како се већ изговара 😁 ). Интересује ме редослед гледања. Ако сам добро пронашао редослед је
  • Девојка са тетоважом змаја (у оригиналу: мушкарци који мрзе жене)
  • девојка која се играла са ватром
  • девојка која је шутнула стршљеново гнездо
Milenium je odličan, sa njom je izmedju istalih Trip odlican komedija triler.

A ovaj korejski jel to kad u mećavi na početku je ubica kidnapuje i otkine glavu? Počeo ali nikad završio.

Ja se ne secam mecave, mislim da si pomesao ili sam ja zaboravio.

Да, јесте падао снег.

Da, u kolima kada pokuca na prozor. :)

Jedan od omiljenih filmova iz korejske kuhinje…

Погледах и ја "Leave the world behind". Уопште овде није фокус на деци, камо среће да јесте. Овде ни режисер ни сценариста не знају шта је фокус, толико лоше све осим глуме да од мене добија једва 6/10.

Znaci "Leave the world behind" je najvise privukao paznju u zadnjem periodu, sto im je mozda i bio cilj
Moracu i ja da pogledam

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno