My pronouns are Mouse/Keyboard.Sve se može kad se hoće, slažem se, ali zadovoljiti manjinsku grupu uvođenjem segregacije, ne isplati.
Sa druge strane, ni ja ne želim da igram multiplayer FPS na PC sa "prljavim konzolašima", šta ćemo sad?![]()
Samo neka zanemaruju korisnike i ne osluškuju njihove potrebe...Evo sad će, ide taj feature na prvo mesto na TO DO list developerima.
Crossplay smo dobili da bi smanjili kukanje jedne ili više grupa što su prazni serveri i što nema dovoljno igrača, a i da sebi pojednostave održavanje servera.
To što ti tražiš bi opet pravilo podele među igračima = još kukanja od neke nezadovoljne strane.
Veruj mi ove 2 konzole a pogotovo dzojstici su nebo i zemlja. Def ciljaju razlicitu grupu ljudi. Sto se tice baterije na DSu zavisi od igre koju igras. Da slazem se da je zamenjiva baterija kod xBoxa cool ali jede baterije nista manjim tempom nego DS.Probao kod druga malo PS5, ukljucio obavezno Astrobot, i posle jos par igara, mislim deluje lepo u smislu osecaja (Horizon pa kao haptic reakcija kada ides kroz visoku travu), ali nista sto bi mi bilo presudno u izboru konzole, a i dalje se divim ljudima koji fps igre igraju u simetricnom polozaju pecurkica, jedva odigrah partiju OW2 😅
Oko baterije mi je tek ono haos kada vidim kako pisete, i dalje sam pobornik varijante punjive baterije i izmena jednom mesecno, ovako bih bio svaki put u tripu jer kratko traje..
Ali ima svoju draz i definitivno svako ima lep izbor sto se konzola tice, ja sam je imao na pola sata kada sam je uzeo u A1 u Septembru i zamenio za Series X glava za glavu 😁
Ovo prvi put čitam, mislio sad da je konsenzus da je XboX joy >>>>> DS5.Veruj mi ove 2 konzole a pogotovo dzojstici su nebo i zemlja. Def ciljaju razlicitu grupu ljudi. Sto se tice baterije na DSu zavisi od igre koju igras. Da slazem se da je zamenjiva baterija kod xBoxa cool ali jede baterije nista manjim tempom nego DS.
O osecaju kvaliteta dzojstika xBox u ruci je i po osecaju i zvuku kao najgori kinez u odnosu na DS.
imam 6 DSova i da drift je problem opet lako resiv, od 6kom tek pre mesec dana je otisla pecurkica jedna pocela guma da se odvaja sli zbog cerkice koja je pocela da ga potkopava sto ranije nije radila. Ostaje sa se vidi kako ce se pokazati xbox kontroler na duze staze ali po internetu ni on ne obecava sto se pecurkica tice.
O mogucnostima DS u odnosu na xBox kontroler da ne pricam….doduse DS je skuplji ali def s razlogom.
Jedina prednost xBoxa je sto ne moram da se drkam sa gift karticama da bi kupio GP ili igru i eventualno Forza 🤣 sve ostalo je definitivno na strani PS5 ako izbacimo hype bias fanboyizam itd
To što neko od nas želi ili ne želi je obrnuto srazmerno sa profitom kompanija ako se ne gadja sa njihovom misijom i vizijom. Možeš da želiš do sutra ako ne krene neki hipi da je cross play nova hit stvar.Sve se može kad se hoće, slažem se, ali zadovoljiti manjinsku grupu uvođenjem segregacije, ne isplati.
Sa druge strane, ni ja ne želim da igram multiplayer FPS na PC sa "prljavim konzolašima", šta ćemo sad?![]()
Veruj mi ove 2 konzole a pogotovo dzojstici su nebo i zemlja. Def ciljaju razlicitu grupu ljudi. Sto se tice baterije na DSu zavisi od igre koju igras. Da slazem se da je zamenjiva baterija kod xBoxa cool ali jede baterije nista manjim tempom nego DS.
O osecaju kvaliteta dzojstika xBox u ruci je i po osecaju i zvuku kao najgori kinez u odnosu na DS.
imam 6 DSova i da drift je problem opet lako resiv, od 6kom tek pre mesec dana je otisla pecurkica jedna pocela guma da se odvaja sli zbog cerkice koja je pocela da ga potkopava sto ranije nije radila. Ostaje sa se vidi kako ce se pokazati xbox kontroler na duze staze ali po internetu ni on ne obecava sto se pecurkica tice.
O mogucnostima DS u odnosu na xBox kontroler da ne pricam….doduse DS je skuplji ali def s razlogom.
Jedina prednost xBoxa je sto ne moram da se drkam sa gift karticama da bi kupio GP ili igru i eventualno Forza 🤣 sve ostalo je definitivno na strani PS5 ako izbacimo hype bias fanboyizam itd
Koristim XBX kontroler i DS5 kontroler i ovo definitivno nije slučaj kod mene, u XBX kontroleru su mi dve punjive baterije od 2450 mAh i bukvalno zaboravim kada sam ih punio, dok bateriju DS5 kontrolera moram da punim svakih nekoliko dana.Da slazem se da je zamenjiva baterija kod xBoxa cool ali jede baterije nista manjim tempom nego DS.
Koristim podjednako obe platforme i ne vučem ni jednoj ni drugoj strani, ali i pored svih prednosti PS5, GPU i mogućnost direktne kupovine igara našim platnim karticama preko TR/AR po meni su baš velika prednost XB platforme.Jedina prednost xBoxa je sto ne moram da se drkam sa gift karticama da bi kupio GP ili igru i eventualno Forza 🤣 sve ostalo je definitivno na strani PS5 ako izbacimo hype bias fanboyizam itd
Ovako, ne znam koliko znaci ni ovo sto si poslao iz mog iskustva, jer da koliko mozes na osnovu R1/R2 dizajna da povezes verziju (oznaku) plocice, to ne znaci da je koriscen odredjeni potenciometar jer ih koriste 3-4 razlicite vrste. Bez otvaranja dzojstika i da vidis po samom analogu (najlakse po boji kucista, klizaca, ili da iscitas s kucista) tesko da mozes da nabodes da sve radi kao kad je bio nov.Ovo prvi put čitam, mislio sad da je konsenzus da je XboX joy >>>>> DS5.
Ako te ne mrzi napiši kako "lako" rešavaš drift kod DS5.
Meni danas iz Game Centra stigao nov crni DS5 koji sam uzeo kao drugi džojped, i nisam stigao da ga čačakam, a ne znam kako da utvrdim koja je serija (pošto je crni kontam da je ili BDM-020 ili BDM-030, pošto njih u verziji BDM-010 nije bilo).
To će mi značiti kad budem poručivao one anti-drift programatore sa Ali jer nisu isti sa sve verzije.
EDIT:
Sad vidim ovo:
![]()
Opcija pod dva (da rastavljam kontroler) ne dolazi u obzir.
Koliko sam skapirao sa ove teme napredne funkcije DS kontrolera vecina korisnika gasi iz 2 razloga a to je presli su sa PS3/4 na PS5 pa im to smeta ili te mogucnosti u igrama gde su implementirane do kraja jedu bateriju mnogo vise nego igre za PS3/4 koji to nije imao pa su stari kontroleri imali dosta duze trajanje baterije. Ja dugo nisam igrao console gaming pa kad sam nabavio prvo PS5 upalio sam sve i to mi je sad benchmark. Da sam dosao sa prethodne generacije vrv bi i meni bio problem i bilo bi iskljcenno.Iskreno zavisi kako posmatras, da ima vise feature-a i to apsolutno niko ne porice, ali ja verujem da te mogucnosti ne koristi ni 5% igara u pravom smislu bar koliko sam procitao po komentarima korisnika PS5 ovde na forumu, a i dosta ih gasi kada igra MP naslove jer mogu da te zeznu npr kada ti trigger da otpor, i ne odradis pucanje lepo, ako gresim slobodno me ispravi..
Sto se kvaliteta tice da plastika jeste cvrsca, ali i nekako klizava, nema mi neki grip koji imam na Series kontroleru koji kada uzmem imam bolji osecaj, iako dual sense jeste kvalitetnije izradjen i vise izgleda premium, ipak nije to to, ali opet to je do moje navike, tako da to ostavljamo subjektivnom osecaju 😁
Sto se kvarova tice na Series S nikad problem, dve god sam ga imao, nije stavljan u fioke da na njega ne leti prasina i to, znaci regularno ostavljan na sto i nikad problem, drift ili nesto slicno, a guljen je bio u Destiny-u i CoD-u, tako da mislim ovde je kako ti se zalomi, ili imas ili nemas srece 😅
A sto se baterija tice da odgovorim kolegi, razumem sta zelis reci, ja sam tek skoro uzeo drugi i to da bih koristio na kompu, imao sam pre samo jedan, da sam se patio sa njim roknuo bih se, tvoji argumenti su skroz legitimni, svakako za svakog po nesto 😊
Koristim XBX kontroler i DS5 kontroler i ovo definitivno nije slučaj kod mene, u XBX kontroleru su mi dve punjive baterije od 2450 mAh i bukvalno zaboravim kada sam ih punio, dok bateriju DS5 kontrolera moram da punim svakih nekoliko dana.
Koristim podjednako obe platforme i ne vučem ni jednoj ni drugoj strani, ali i pored svih prednosti PS5, GPU i mogućnost direktne kupovine igara našim platnim karticama preko TR/AR po meni su baš velika prednost XB platforme.
Kupiće M$ celu firmu Sony i problem rešen... 😁ko ce onda da kupuje xbox ako game pass dodje na ps5?
Ovo si u pravu 100%, sve ide ka cloudu i streamu, neće više biti bitno koji hardver poseduješ ni za igre ni za programe na računaru ni za bilo šta drugo.Kupovina activisona je meni od starta mirisala na ovo, negde sam i pisoa. Kupili su software jer vide u tome buducnost a ne u hardware. Problematika laga danas sigurno postoji u streaming igre sa neke farme racunara ali to za deceniju moze biti davna proslost.
Napisah poduze poredjenje 2 sistema mozda nekom znaci nekom ne bez ikakve subjektivnosti , Ali ovo sto si rekao je nazalost totalno tacno. Sve ide ka tome da se ide na mikrotransakcije, F2P igre koje ce da te izadju na kraju kao jedan bubreg i kad rese da ugase gubis sve. Nemas nista placas puno ali si srecan. Nekad je sve to bilo drugacije uvek ako potvrdu ovoga potegnem Gran Turismo kao dokaz. Nekad na PS2 GT2 sve je kod tebe, u coopu / split skrinu mozes da vozis sve sto si ikad otvorio, sve je tu dostupno ne treba ti net, dok na GT7 kad nemas net evo ti 3 staze 2 auta neka budjava pa se igraj, iako je sve kod tebe na SSDu (kao i pre na mem kartici)Ovo si u pravu 100%, sve ide ka cloudu i streamu, neće više biti bitno koji hardver poseduješ ni za igre ni za programe na računaru ni za bilo šta drugo.
Da se ogradim da miltiplejer ne koristim, ali mi nije jasan ovaj rezon "koliko toliko legalno". Kako se US nalog otvoren iz Srbije razlikuje od TR naloga otvorenog iz Srbije na potpuno isti način? Na TR nalogu za nešto manje od 7 € mesečno dobiješ GPU (uz mogućnost direktne kupovine gomile igara po mnooogo boljim cenama nego na US nalogu) koji obuhvata veliki katalog igara, EA Play, onlajn i multiplejer, a možeš da ga koristiš i za PC.kod XBoxa imas GP za konzolu bez mogucnosti multiplayera $12 mesecno + $9 ako oces da imas omogucen multiplayer jer nije ukljucen u ovo prvo (SVE CENE SU US STORE). Tu znaci ako ocemo koliko toliko legalno a ne da se drndamo sa pezosima raznim regionima,... izadje da za iste mogucnosti PS servisa od $120 na xBoxu moras da das $252 na godisnjem nivou (ispravi me ako gresim jer ja nisam nasao godisnju pretplatu da mogu direktno da uzmem na konzoli vec samo 1 ili 3 meseca i da sadrzi i multiplayer i game katalog i ....).
Kod mene se više arči X (klinac se primio na FC24 i GTA 😅)A na kojoj konzoli imate više h vi koji imate oba sistema?
Kod mene je mrtva trka, zaludim se za neki naslov na jednoj pa rokam dok ne završim, pa onda pređem na drugu i tamo se zaludim za neki drugi, pa rokam dok ne pređem. Tipa, jedno vreme sam drao samo CP2077 na XB, a sada sam se totalno zaludeo Uncharted-om na PSA na kojoj konzoli imate više h vi koji imate oba sistema?
Nema legalno nista iz Srbije vec sam vise mislio na "legalno" ali da ne moram da setam kroz regione zavisno od politicke situacije, kao sto je napisano u XBOx temi igraj koji region oces bitno je da se igra, naravno bitno je da nas ni ne deru za to sto zelimo da se igramo. Ja sam iz meni poznatih razloga odabrao da sve bude na US storu i zato pricam o njemu. I nemam nameru ni na jednoj od konzola da setam izmedju regiona i da se cimam bespotretno jer da kazem ovako za sad mi se moze. Jer me uzasno nervira da gomila servisa koje koristim ako hocu da prodjem sto jeftinije moram svaki mesec da izvodim akrobacije i da razmisljam za koji service subscription kad sta gde moram da radim. Zato kazem tu dajem prednost Xboxu ubacis lepo karticu i on skida sam ne moram da se cimam ssvaki mesec.Game Pass Ultiame 17$
Game Pass Core (30ak igara + multiplayer) 10$ mesečno
Ako pričamo o legalnim načinima, za PSN kupujemo kodove ili PayPal za US gde prolazi. Za XBOX samo dodamo karticu (banka se mlati sa RSD>EUR>Pezos/Lira). Imamo tu izbor kupovine kodova pa da bude "legalno" kao na PSN-u.
I da, kao što Psihodel kaže, po čemu je US PSN legalniji od ARG/TUR XBOX naloga![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari