Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Jedno pitanje oko kog se verovatno diskutovalo ranije.
Da li ima istine u priči da je bolje držati konzolu horizontalno? Vertikalan položaj dovodi do potencijalnog curenja tečnog metala, pregrevanja itd itd. Izbacuje mi non stop snimke na tu temu 😂

Uzeo sam na oglasima naloge Alan Wake 2, Spiderman 2, Starwars Jedi Survivor, GTAV i Stray za ukupno 11800 din. I necu morati da menjam diskove.
Samo Stray je nosilac @NjegovaWisost. Za nosioce su tražili više novca pa sam birao gosta.
Au bratori, da li si to uzimao na razmeni?

Nešto su mi to skupe cene za razmenu jer su tamo AW2, Spiderman 2 i SW2 oko 2000din gosti, a GTAV i Stray nisu više od 1000 din.
Znači više od 8000 din nisi trebao platiti.

Sad vidim da je KP.
Ok računaj da si platio porez za naivce.

@Čika_Kure videću i sajt razmene sledeći put. KP verujem jer ga dugo koristim a pri tome nisam bio upoznat sa funkcionisanjem razmene. Zadovoljan sam i sa ovom cenom jer je poredim sa PS storom gde bih platio više nego duplo.

Au bratori, da li si to uzimao na razmeni?

Nešto su mi to skupe cene za razmenu jer su tamo AW2, Spiderman 2 i SW2 oko 2000din gosti, a GTAV i Stray nisu više od 1000 din.
Znači više od 8000 din nisi trebao platiti.

Sad vidim da je KP.
Ok računaj da si platio porez za naivce.
2k Spajdermen 2? *** idem odmah da nađem taj sajt i da uzmem, bukvalno džaba.

@Čika_Kure videću i sajt razmene sledeći put. KP verujem jer ga dugo koristim a pri tome nisam bio upoznat sa funkcionisanjem razmene. Zadovoljan sam i sa ovom cenom jer je poredim sa PS storom gde bih platio više nego duplo.
Ma dobro svakako si ustedeo u odnosu na store. Samo sto je fora sto se na KP preprodaje i gledaju ljudi da zarade sto vise, na razmena igara forumu ljudi preprodaju kad se izigraju tako da je povoljnije

Obavezno se uclanite na Razmena forum, postujte pravila i igracete se za male pare dugo..

Na ananasu imaju neki punjaci za dzojeve, neki White Shark za 3.500 i Trust za 1.500... razmisljam se da pazarim, pretpostavljam da nema neke razlike od originalog dock-a tj da zapravo tu ne bi trebalo da bude ikakvih problema?

Da iskoristim vaucer kad vec imam. :) A mozda padne i neka PS lampa. :D

Na ananasu imaju neki punjaci za dzojeve, neki White Shark za 3.500 i Trust za 1.500... razmisljam se da pazarim, pretpostavljam da nema neke razlike od originalog dock-a tj da zapravo tu ne bi trebalo da bude ikakvih problema?

Da iskoristim vaucer kad vec imam. :) A mozda padne i neka PS lampa. :D
Po tim cenama kupovina ti se isplati samo uz vaučer, a za to korpa treba da bude cene iznad 4 ili 6 hiljada i da plaćaš MC.

Slobodno pitajte da ne bacate pare bzvz na kp,razmena je majka za sher ..Ja sam tamo uclanjen još od 2013 čini mi se još iz ps3 ere ...2 nosioca i dva fantoma na jedan slot .Kaka su vremena to bila .Kada je gta 5 izašao bukvalno džabe igrali svi .

Na razmeni sve isto funkcioniše kao na KP (deljenje naloga) jedino je jeftinije i pouzdanije.
Samo gledaj da kupuješ igre od pouzdanih članova gde je poznat i pouzdan kreator šera.
Izbegavaj likove sa nickom npr. Batica666 koji se juče registrovao i već kreira šer za neku popularnu igru, jer je tu problem u najavi, obzirom da jednu te istu igru (tj. nalog) prodaje više puta

Ili kupovina vaucera za PS store na Eneba(com) gde obicno izadje 20% jeftinije (80e za 100e dopune recimo, sada kada su BF i bozicne akcije) u zavisnosti od regiona za koji se kupuje i kupovina direkt kod Sonija kada su popusti - u smislu uzeti/kreirati nalog za neki jeftiniji region...

Mada kako su krenuli sa cenama da delju za igre i subscription, mozda PS+ extra se jos jedino isplati ako bude za onaj bozicni popust uz 50% off...
Ovako 95e/$ (25% off sada za BF) tj 125e/$ standardno je cist bezobrazluk.
Generalno ko nema puno vremena da drlja igre, godisnja pretplata i biblioteka PS+extra (ako bude na popustu za 65e/$) je sasvim korektna opcija po ceni jedne full igre.

Већ сам једним питао, али нисам најбоље разумео а и нисам имао неке игре.
Како да у једној игрици ја играм своју игру а клинац своју независно једно о друго. Да кад уђем у игру да изаберем свој профил/кампању? Да ли је могуће на једном Sony налогу у некој игри имати више профила, свако своје напредовање?

Možda svako svoj save da ima pa da tako čuvate na jednom profilu, ali to sigurno možeš da postignes i znatno lakše sa dva naloga/profila na Sony-u.

Ovako može da se desi da neko overwritte-u je tudji save i eto belaja.

Да ли једна игрица може на два налога истовремено на једној конзоли?

Већ сам једним питао, али нисам најбоље разумео а и нисам имао неке игре.
Како да у једној игрици ја играм своју игру а клинац своју независно једно о друго. Да кад уђем у игру да изаберем свој профил/кампању?
Igra se nalazi na nalogu A. Ti igraš na tom nalogu.

Nalog A je postavljen kao primarni.

Napraviš nalog B. Klinac ima pristup igri, jer si je skinuo sa naloga A, koji je primarni na konzoli. Klinac igra sa naloga B.

Realno ako ne napravis velike su sanse da ti zgazi progres u odredjenim igrama gde nema mogucnosti za vise sejvova

Ок, направићу нови налог на Sony. Клинац тренутно игра само Fortnite, играо је на и на компу па је наставио када смо добили Sony. Да би могао онда да на свом налогу настави Fortnite са мог налога, ту има v-bucks.

E tu jedina zackoljica na jednom igrom na vise naloga jer kad kupis neka poboljsanja u igri na glavnom nalogu ili virtuelni novac onda toga nema na ostalim nalozima na konzoli koji igraju tu istu igricu.

Pa dobro, ako klinac igra samo Fortnite i ima svašta na profilu, a hoćeš i ti da igraš, onda napravi za sebe novi profil samo za Fortnite :)

Не играм ја то. Хтео бих да његов Fortnite пребацим са мог налога на његов налог који сам мало пре направио.
Да ли само да се на његовом налогу логујем са старим Fortnite?

Za ekipu koja ima charging station - da li bi mu smetalo nesto da izduv od PS5 duva pravo u njega?

Za ekipu koja ima charging station - da li bi mu smetalo nesto da izduv od PS5 duva pravo u njega?
ja bih to izbegao ako mogu. Na charging station ces staviti kontroler kome se pune baterije - veca temperatura baterija. Plus jos ako duva topao vazuh na njega, ta temperatura ide gore sto znaci jos toplije baterije. Baterije propadaju brze na visokim temperaturama....

E sad kao sto @baltam0s reče, ko će ga znati da li mu to pravi problem... verovatno će kontroler pre propasti od drndanja nego od veće temperaure...

ja bih to izbegao ako mogu. Na charging station ces staviti kontroler kome se pune baterije - veca temperatura baterija. Plus jos ako duva topao vazuh na njega, ta temperatura ide gore sto znaci jos toplije baterije. Baterije propadaju brze na visokim temperaturama....

E sad kao sto @baltam0s reče, ko će ga znati da li mu to pravi problem... verovatno će kontroler pre propasti od drndanja nego od veće temperaure...

Izbegao bih i ja, ali nemam mnogo opcija nazalost. Klinac mi je vukao soni po polici i kabl se sjebao pa sad radi samo u jednom polozaju gde nije savijen pod velikim uglom -> tako da konzola moze da stoji samo u ovom polozaju u kom je.. Kabl ne mogu da zamenim jer mi trebaju jos 3 coveka da skinemo tv i provucemo novi kabl kroz zid :D

Nazad
Vrh Dno