Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni DHL Express donosi filamente iz Austrije u roku od dva dana od porudzbine. Cak nije ni preskupo, sub 20eur. Naravno, za neke sitnice se ne isplati, ali funkcionise dobro.

Meni DHL Express donosi filamente iz Austrije u roku od dva dana od porudzbine. Cak nije ni preskupo, sub 20eur. Naravno, za neke sitnice se ne isplati, ali funkcionise dobro.
Nesto mnogo jeftino to. Pa i ne isplati se jer, ako placas dostavu 20+evra onda je valjda predmet koji stize vrednosti barem 50-60 evra, A tu mora da se plati carina onda DHL naplacuje 30-40 evra uslugu speditera... Plus carina i PDV

Zavisi, recimo sada je bio cyberweek i kupio sam za 49,55eur dva filamenta i platio shipping u toj ceni. dhl_order.png

...a inace kada nije neki popust, imam opciju da za nesto vise novca dobijem premijum filament koji ovde nemam. Tako da zavisi od slucaja tj. robe. :)

Zavisi, recimo sada je bio cyberweek i kupio sam za 49,55eur dva filamenta i platio shipping u toj ceni. Pogledajte prilog 414187

...a inace kada nije neki popust, imam opciju da za nesto vise novca dobijem premijum filament koji ovde nemam. Tako da zavisi od slucaja tj. robe. :)
dobro ovo se mozda i isplati ali je na granici. Da ti je to preslo 50 evra vrednosti robe islo bi na carinu pa bi placao i carinu i pdv plus 30ak evra spediciju. Vec pitanje koliko bi ti se isplatilo. Ali kao sto kazes zavisi od robe i kome sta koliko neto treba.

Kod mene u kraju postar krenuo i nedeljom da radi (doneo je neke račune) inače je lokalna postica strajkovala do 15.novembra a sada rade i vikendom.

Imali pomaka sa ovim pošiljkama da li je nekome možda uručen neki UA…HU ovih dana?

Kod mene u kraju postar krenuo i nedeljom da radi (doneo je neke račune) inače je lokalna postica strajkovala do 15.novembra a sada rade i vikendom.

Imali pomaka sa ovim pošiljkama da li je nekome možda uručen neki UA…HU ovih dana?
Meni nije. Ali ni par ljudi koje znam da porucuju i cekaju. Doduse mi smo svi u Beogradu. Mogu da mislim koliko se tu nakupilo paketa

Evo i ja cekam jedno 5 LAxxxxxxHU da mi stigne sve su mahom u madjarskoj vec stigle
Kao i LVXXXXXCN ta je u sangaju trenutno to nije ali vec nesto drugo isto neka sitnica.
1700433188376.png
Ima i jedna sa pocetka novembra isto.Daj boze ovo da stigne uskoro.

Meni je juče stigao paket UA..HU (paketomat, NBG) sa poslednjim statusom 19.10.2023. Arrived at local delivery center. I jedan paket 14.11. u sanduče, UA..HU sa poslednjim statusom 9.10.2023. Arrived at local delivery center. Oba su mala, koverta 10x15cm.

Uh znaci ja ima da se nacekam, imam jedno desetak sa Received by local delivery company od 30.10.

Nacekacemo se i u slucaju da se strajk potpuno obustavi.

U odnosu na period do pocetka oktobra ,
transport iz Kine u Madjarsku ide znatno sporije
( ogroman broj posiljki stoji u Kini sa statusom Arrived at departure
transport hub od 5,6,7.11 ) ,
a i proces "obrade" posiljki u Madjarskoj je znatno usporen.

Isporuka posiljki sa AE koje u Madjarskoj , Slovackoj , Hrvatskoj preko ExpressOne
ide znatno brze i bez ikakvih zastoja.

U Srbiji i da prestane strajk u Posti , totalno su neorganizovani i
ko zna koliko vremena ce im trebati da raskrce magacine
samo od posiljki koje su stigle do pocetka novembra.

Nacekacemo se i u slucaju da se strajk potpuno obustavi.

U odnosu na period do pocetka oktobra ,
transport iz Kine u Madjarsku ide znatno sporije
( ogroman broj posiljki stoji u Kini sa statusom Arrived at departure
transport hub od 5,6,7.11 ) ,
a i proces "obrade" posiljki u Madjarskoj je znatno usporen.

Isporuka posiljki sa AE koje u Madjarskoj , Slovackoj , Hrvatskoj preko ExpressOne
ide znatno brze i bez ikakvih zastoja.

U Srbiji i da prestane strajk u Posti , totalno su neorganizovani i
ko zna koliko vremena ce im trebati da raskrce magacine
samo od posiljki koje su stigle do pocetka novembra.
I onda idu praznici, i tako u krug. Neće se ovo za 6 meseci raspetljati sve danas da obustave rad i počni da rade sa 100% mogućnosti i zalaganja (a to će biti nikad)...

Od refunda se nece ovajditi, kinez vidi "recived by local delivery company..." i on je cist.

Pa to i kazem, kinez na pracenju vidi da je stiglo u nasu postu i to je to, jedino moze dobiti preporuku da ode do poste da proveri.

Ima li koga u 11050, kod mene ništa, nit račune dobijam nit se paketi skeniraju (preko 20 dana sigurno stoje neskenirani)?

pa nije on to kupio od poste, dok paket ne stigne u tvoje ruke to je i dalje na prodavcu da resava, njegovo vlasnistvo, osim ako prodavac ne zeli novac

Radi refund samo tako, samo jedan mi je odbijem i to prvi a imam ih 10-ak. Kad je korona krenula dva odradio posle mi paketi stigli. Jako bitno je otvoriti pre isteka delivery time. Prvi put su me zeznuli tipa sacekaj samo sto nije sad ce da ti stigne, istekao delivery time i naravno pravili se blesavi. Posle toga samo opalim refund par dana pre isteka i uvek urade refund.

Jel stoji jos nekom LA HU paket od 21.10. sa statusom "za carinu" ili su ga zaturili pa da kazem kinezu da ga potrazi sa svoje strane? Sa ove nase strane se svi prave ludi,carina kaze da su to odavno zavrsili i predali posti a posta kaze da nije kod njih nego jos na carini... Nije jos tako hitno ali rokovi se polako priblizavaju.

Ima li koga u 11050, kod mene ništa, nit račune dobijam nit se paketi skeniraju (preko 20 dana sigurno stoje neskenirani)?
Evo ja, ista prica. Kao sto napisah gore, imam 22 paketa u tom nekom limbu u GPC-u, vecinski. Mozda nisu bas svih 22 pristigli, ali pitanje je dana... nekih 375eur sve skupa. Jedan kablic su mi pre neki dan potvrdili kao urucen, jer je istekao confirm date, ali to je 2eur, pa nije ni bitno. Ali mislim da cu vec u toku nedelje da svratim da vidim koja je situacija, do lokalne poste.

Pa to i kazem, kinez na pracenju vidi da je stiglo u nasu postu i to je to, jedino moze dobiti preporuku da ode do poste da proveri.
To vazi za posiljke koje nemaju pracenje kod nas gde se genericno lupaju statusi kako su paketi stigli kod nase poste. Kod njih nema refund i Kinez ce reci proverite sa vasom postom, pokupite paket bla bla. Paketi koji imaju detaljno pracenje i gde mora da pise status URUCENJE LICNO sa potpisom takvi paketi imaju refund, Jer se takvi paketi uvek uruce. Moze da se desi da posta izgubi takav paket. Ali onda ti kinez vraca pare refund a posta mora odstetu da ti plati. U zavisnosti od vrednosti paketa. Sad tokom strajka su smanjili odstete namerno jer su znali da ce biti svasta.

Aha, sad jasnije...nisam znao da posta snosi bilo kakve posledice,jer po navici oni nikome nista nisu duznio, uvek su zrtve.

Da paketi INO i domaci su podlezni odsteti od strane poste ali mora da postoji dokaz da ti nikad nije stigao. A ako paket ima detaljno pracenje do urucenja na potpis i pise da je paket posta preuzela a nije iporucila onda dobijas odstetu. E sad se ne secam kako to ide. Mislim da ulaze u obzir i zbir vrednost paketa i dostava pa puta nesto ide. Isto tako ako posaljes paket a igube ti mislim da je bila odsteta da ti zaracunaju vrednost paketa ili dostavu pa puta 7. Meni su jednom izgubili paket koji sam slao. Mrzelo me da potpisujem odstetni zahtev za paket od 500 dinara...

Da paketi INO i domaci su podlezni odsteti od strane poste ali mora da postoji dokaz da ti nikad nije stigao. A ako paket ima detaljno pracenje do urucenja na potpis i pise da je paket posta preuzela a nije iporucila onda dobijas odstetu. E sad se ne secam kako to ide. Mislim da ulaze u obzir i zbir vrednost paketa i dostava pa puta nesto ide. Isto tako ako posaljes paket a igube ti mislim da je bila odsteta da ti zaracunaju vrednost paketa ili dostavu pa puta 7. Meni su jednom izgubili paket koji sam slao. Mrzelo me da potpisujem odstetni zahtev za paket od 500 dinara...
Tako je ali ovo ne radi primalac nego posiljalac koliko ja znam.

Poslednja izmena:
Dokle god je GPC u Beogradu u zastoju, neće biti pomaka s ino pošiljkama.

Opaaaa.... prvi put od kako pratim posiljku (nikada me to nije zanimalo) pomerilo se sa mrtve tacke :D Pise da je danas u mom mojoj posti tj. pise ime mog mesta i *Prispela. To znaci da mozda cak i danas mogu da ocekujem posiljku, ili moram da cekam da se i ovde nekom digne :ROFLMAO:

Par paketa koji su mi desetak dana bili u gpc Novi Sad danas su promenili status na zaduzeni za isporuku, NISU bili zaduzeni za dostavu, navodno su izvesteni I odmah su svi samo zaduzeni za isporuku.

ГПЦ Београд ради, пролазе ми сви пакети који иду даље (Зрењанин, Шабац итд),
само што их не скенирају тако да се ГПЦ Београд и не појављује на праћењу.

BdbvDmN.png
e2NCddy.png

И ГПЦ Ниш ради.
Једино остаје ГПЦ Нови Сад који скоро па не ради.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno