Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se nadam da će početi registrovane pošiljke sa praćenjem da obrađuju, koje bi po pravilu trebalo da idu brže, što se naravno neće desiti dok se ne odblokira GPC.

zvali me iz Poste da dodjem po pakete :)

Iz Vojvodjanske?To im je postala izgleda praksa da zovu da se dodje...Meni nije problem otici,ali to je i pojedinim slucajevima jedina opcija.

Мени је још увек статус пошиљке (од 7.11) "ГПЦ НИШ", а другар из ГПЦ Београд је проверио и каже да је код њих у БГ-у, али није успео да га пронађе и да ти статуси нису тачни. Ако он није успео да га пронађе, питам се како ће до мене да дође 😭😡

Ima pomaka. Tri UA...HU su jutros dobili status "arrived at local delivery center" posle 22 dana tihovanja.
Kod mene dva UA…HU mi stigli juče a danas dobili ove zadnje statuse a još dva koja su istog dana narucena svi im isti statusi bili još uvek nisu stigli a jedan jos uvek nije ni dobio ovaj zadnji status juče.

Мени је још увек статус пошиљке (од 7.11) "ГПЦ НИШ", а другар из ГПЦ Београд је проверио и каже да је код њих у БГ-у, али није успео да га пронађе и да ти статуси нису тачни. Ако он није успео да га пронађе, питам се како ће до мене да дође 😭😡
Ovo sto se dobija to dobijaju samo Beograđani, ostatak zemlje teško.

Ima li koga u 11050, kod mene ništa, nit račune dobijam nit se paketi skeniraju (preko 20 dana sigurno stoje neskenirani)?

Ista pošta, danas su krenuli sa dostavama ;)
Stigla mi jedna ALI pošiljka naručeno Sep 18, 2023, Estimated delivery date: Nov 17, 2023
Dakle kasnilo 4 dana a inače su mi neki prodavci (još čekam 13 pošiljki) produžili Estimated delivery date za ~50 dana., uglavnom malo veće vrednosti.

Imam 6 pošiljki gde je krenulo odbrojavanje (septembar) ali to su baš male vrednosti pa neću ni da pokrećem refund ako istekne rok, ranije mi se dešavalo da mi odobre refund a ona posle stigne pa me je bilo blam.😞

Inače, ako imate više pošiljki valja se da ponekad častite poštara, onda se on potrudi da prekopa onu gomilu u pošti, tvrdim iz iskustva.

Meni sa alija stigle 2 posiljke u Srbiju i tako stoje mesec dana ako ne i jace.
Od 3 samo jedna stigla.
Pre neki dan sam hteo sestricu da narucim neke zbirke zadataka iz matematike, zovem Udruzenje matematicara i kaze zena , za sada nista ako niste iz Bga mora da cekate da posta proradi posto sa njima imamo ugovor.

Нисам те скапирао, шта добијају Београђани? Ја видим само ван БГ-а да добијају пакете.
i meni deluje da unutrrasnjost jos i radi. Vidim da se mnogi paketi pomeraju po manjim gradovimai selima. A kako treba da dodje u GPC Beograd ili odatle da krenu paketi sve stoji i dalje. Tjs mnogi paketi su stigli u GPC Beograd ali formalno nisu tu jer ih niko nije skenirao pa mi ne dobijmo statuse da su tu.

Kod mene u Gornjem Milanovcu rade samo šalteri za uplatu i isplatu, danas primetim svetla na šalterima za pakete, ono dve gospoje sede iza a na šalter stavile kartone neke i kuliraju nema rada.

i meni deluje da unutrrasnjost jos i radi. Vidim da se mnogi paketi pomeraju po manjim gradovimai selima. A kako treba da dodje u GPC Beograd ili odatle da krenu paketi sve stoji i dalje. Tjs mnogi paketi su stigli u GPC Beograd ali formalno nisu tu jer ih niko nije skenirao pa mi ne dobijmo statuse da su tu.
GPC Beograd radi (samo je u pitanju u kom kapacitetu), vec danima unazad mi stizu paketi i paketi koji su mi bili zarobljeni u GPC BG su krenuli dalje tj. za Novi Sad i Srbobran

Ima pomaka. Tri UA...HU su jutros dobili status "arrived at local delivery center" posle 22 dana tihovanja.
I kod mene. Samo četiri komada.

Mada bio sam jutros u pošti kod Sajma pitao kakvo je stanje radnice na šalteru koje znam, kazu nepromenjeno, ti donesi mi ćemo pripremiti za odnošenje, pa kad odnesu.

Kod mene u Gornjem Milanovcu rade samo šalteri za uplatu i isplatu, danas primetim svetla na šalterima za pakete, ono dve gospoje sede iza a na šalter stavile kartone neke i kuliraju nema rada.
a platu ce uredno da dobiju kao i ovi sto su radili kako treba.
GPC Beograd radi (samo je u pitanju u kom kapacitetu), vec danima unazad mi stizu paketi i paketi koji su mi bili zarobljeni u GPC BG su krenuli dalje tj. za Novi Sad i Srbobran
u tom slucaju imas puno srece. Zavisi doduse i gde treba dalje da idu paketi. Moja lokalna posta je jedna od onih koji su u strajku i nece da rade. mozda je to i stiglo kod njih ali nisu skenirali

Definitivno krenuo GPC. Sve paketa mi prošla jutros (jedan od njih zadržan na carini).
1000025050.jpg
1000025010.jpg

Kod mene jos nista. Paket prošao carinu 06.11. i ne mrda se.
Imam jos 5 paketa koji stižu iz raznih zemalja EU koji su 100% stigli u Srbiju ali još nisu skenirani.

Izvinite što upadam ovako sa pitanjem, sigurno je 1000 puta rečeno, ako može samo kratak odgovor, imam gomilu paketa iz Kine kojima je ovo status, inače sve idu HU poštom, dok je onaj prvi dvoslovni prefiks različit i ne znam šta znači.

Znam da idu preko Mađarske, da se tu prepakuju pa nekako stižu za Srbiju, samo ne znam šta zaista piše kada uđu u Srbiju, na šta da obratim pažnju.

4XUNMxb.png

Po AE to je već u BG:

38EmOPZ.png

Hvala veliko! :sneaky:

Poslednja izmena:
Izvinite što upadam ovako sa pitanjem, sigurno je 1000 puta rečeno, ako može samo kratak odgovor, imam gomilu paketa iz Kine kojima je ovo status, inače sve idu HU poštom, dok je onaj prvi dvoslovni prefiks različit i ne znam šta znači.

Znam da idu preko Mađarske, da se tu prepakuju pa nekako stižu za Srbiju, samo ne znam šta zaista piše kada uđu u Srbiju, na šta da obratim pažnju.

4XUNMxb.png

Po AE to je već u BG:

38EmOPZ.png

Meni uglavnom bude status za LA...HU Shipment has been sent to the destination country (kada krece iz HU) Arrived at the facility - izmenicna posta (kada stigne u SRB)
UA...HU Received by local delivery company

4XUNMxb.png

Po AE to je već u BG:

38EmOPZ.png

U mom slucaju tako kad pise Out for delivery to zaista znaci da je u Srbiji. I dalje statuse ne bi trebalo da imas. Sad samo cekas da stigne. A kad ce s obzirom na trenutno stanje ko zna.

LA05252...HU
Arrived at local delivery center
Nov 2, 2023, 1:48
Estimated delivery date: Nov 26, 2023
DatumMestoStatusPotpisnik
30.10.2023 16:47:00HU-HU1005Prijem
Ni traga ni glasa i dalje od posiljke sa Alija a ni racuna za struju,net i td.. Valjda ce ovi uskoro da se normalizuju i da nam dostave paketice pred novu godinu pa makar i pravoslavnu samo da stignu vec jednom :ROFLMAO:

Isteklo vreme za edit.
Sad vidim da ne treba da pratim preko AE već koristim parcelsapp.com i dobijem mnogo više info!
Sa vama sam u prthodnoj poruci podelio AE status (koji je skoro identičan za sve pošiljke) i kažete da je to već u Srbiji, ali parcelsapp ni za jednu ne kaže da je u Srbiji! Evo SS.

Ovde se vidi da je pošiljka napustila Budimpeštu, i takođe kada kod unesem na sajtu pošte Srbije vidi se "Prijem" sa datumom 17.11. Naravno, ne očekujem da sve ove moje male pakete iz Kine očitavaju. To su sve male (par USD) ili manje vrednosti (30-ak USD). Nešto je malo kabastije, to će verovatno na carinu, da li se onda očitava kod nas? Znam da carina ume da zalepi nove nalepnice (novi kod) i njega da očita, a da ja ne znam koji je, i to mi ništa ne znači (više puta mi se desilo).
Druge pošiljke koje na AE imaju isti status, nisu identične ovom koji sada delim i svaka je na drugom koraku preko parcelapp.

Koliko sada okvirno do isporuke i moje pošte i da li štrajk pošte utiče i na pakete koji stižu iz inostranstva, jer GPC BG očito radi, jer se pisma raznose, ali ne i paketi i Post Ekspres. Ne znam za pakete iz inostranstva. Verovatna ista sudbina, jedna ogromna hala pretrpana paketima iz inostranstva koji treba da prođu kroz GPC. 🙃

UlU7uRv.png

Ova ima sasvim drugačiji prikaz i trebalo bi da je isto u Srbiji, sudeću po vremenu kada je bila u Budimpešti.

mt5MKe7.png

Takođe, sve su ili UA...HU ili LA...HU i vidim da se prikaz razlikuje. Malo, ali ide drugačije, izgleda da LA...HU ima bolji prikaz.

Naravno da štrajk utiče, ja čekam NL i neke DHL (obična pošta) pakete koji su Srbiju ušli pre 15 do 17 dana, u normalnim okolnostima to bi u 2-4 dana bilo kod mene, a sada nisu ni očitani po prispeću iako su svi registrovane pošiljke. Tako da GPC ako radi očigledno je to neki minimum.

Meni jedan DHL (Obicni) stoji od 6. novembra kao otprema sa carine i to je to. Ni traga ni glasa.
A jedan paket mi je od Ralje juce krenuo do Sopota. A sad vec pise da je prispelo u moju lokalnu postu u Borcu. A uopste nije paket isao u GPC Beograd. Ili u GPC Beograd nisu ni ocitali paket ili paket je nekako direktno isao iz Sopota.. Nemam pojma kkako da shvatim ove statuse, Imam jedan paket sa Kosova stoji u Nisu vec 15 dana. I jedan neregistrovani sa aliexpressa usao u Srbiju pre 10ak dana i nista ni on.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno