Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Momci, nemam Supernovu ali pitam za nekoga ko je skroz neupucen (a i ja haha), jel korisnici Supernove prave naloge na moj.mts.rs ili ima neki njihov odvojen servis za to?

U petak obnovljen ugovor sa Supernovom. Ranija brzina je bila 120mbps download. Na speedtestu preko telefona ne prelazi 30mbps. Nova brzina je 200mbps, po nivom ugovoru, zamenjen stari modem i donet nov, na speedtestu opet ne prelazi 30mb. Preko kabla pomusao speedtest, ali je laptop star i spor i prikazalo brzinu 26mbps. Ljudi iz Supernove su kacali kabl na neki uredjaj i rekli da je signal odlican.
Molim za pomoc, da li je neko imao slicnih problema. Hvala.

Welcome to hell zvani mts raspali....:D

U petak obnovljen ugovor sa Supernovom. Ranija brzina je bila 120mbps download. Na speedtestu preko telefona ne prelazi 30mbps. Nova brzina je 200mbps, po nivom ugovoru, zamenjen stari modem i donet nov, na speedtestu opet ne prelazi 30mb. Preko kabla pomusao speedtest, ali je laptop star i spor i prikazalo brzinu 26mbps. Ljudi iz Supernove su kacali kabl na neki uredjaj i rekli da je signal odlican.
Molim za pomoc, da li je neko imao slicnih problema. Hvala.
Ako si obnovio ugovor sa starim, a ne sa novim paketom, na njima su niže upload brzine na optici. Problem je rešiv samo ako potpišeš novi ugovor na dve godine i u slučaju da si ugovorio neke benefite, zatraži da ti se to ponovi i pređi na novi ekvivalentni Super Plan (2M pretpostavljam) sa većim upload brzinama. Čak, nije nemoguće da ti je pušten neodgovarajući paket pa pre nego što budeš utvrdio da li će morati aneks, iskomuniciraj to sa tehničkom podrškom, ali pre svega proveri papire kako je tačno taj ugovoreni paket deklarisan.

Ako je ranije bila brzina 120 a sada treba da je 200 logično je da obnovio stari ugovor novim...

Provajderi imaju običaj da se drže pijani plota za download i zanemaruju značaj upload brzina, ali za regulatora (Ratel) je to takođe suštinski važna odlika po kojoj se određuje saobraznost usluge (operator je dužan da isporuči barem 70% ugovorenog protoka).

Ma nije problem za upload, 15 po ugovoru, toliko i imam. Problem je download, po ugovoru je 200, a na speedtestu je 30 do 45 najvise. Drug mi je pre mesec dana uzeo isti paket i on na speedtestu gura od 150 do 180 i to je okej.

Probaj
Ma nije problem za upload, 15 po ugovoru, toliko i imam. Problem je download, po ugovoru je 200, a na speedtestu je 30 do 45 najvise. Drug mi je pre mesec dana uzeo isti paket i on na speedtestu gura od 150 do 180 i to je okej.
Probaj preko drugog kabla, i na drugom računaru/laptopu.

Problem je sto trenutno imam laptop 100 godina star i na njemu je jos gori speedtest. Moracu da pozajmim od nekoga dobar laptop pa da pokusam preko kabla, mada iskreno, ne verujem da ce biti bolje. Danas su mi bila dva coveka iz tehnicke podrske, doneli novi modem i nisu znali sta je problem, okrenuli se i otisli. Toliko o tehnickoj podrsci.

Problem je sto trenutno imam laptop 100 godina star i na njemu je jos gori speedtest. Moracu da pozajmim od nekoga dobar laptop pa da pokusam preko kabla, mada iskreno, ne verujem da ce biti bolje. Danas su mi bila dva coveka iz tehnicke podrske, doneli novi modem i nisu znali sta je problem, okrenuli se i otisli. Toliko o tehnickoj podrsci.
Pozajmi možda ti komp ne podržava te brzine. Ionako kažeš 100 godina. Mada znaju da iz centra ne puste brzine odma.

Moj najbolji drug na iPhonu postize brzinu preko wifi do 180. Ja nemam iPhone, ali ako mi i na 120 i na 200 pokazuje 30 na speedtestu, to sigurno nesto nije kako treba. Zvacu njega da proba sa svojim telefonom i sacekacu koji dan, pa cu videti. Da li moze da se desi da je kabl problem i da on ne moze da podrzi tu brzinu? Mozda cu morati i to da probam.

Onda je problem u tome što nemaš WiFi od 5GHz karticu na laptopu ili modul u telefonu pa zato ne postižeš brzine veće od 30/30. Priključi LAN kabl u mrežnu karticu pa opet uradi merenje. Ako ide barem 100/100, to je to.

Internet upravo prestao sa radom, na onom malom belom uređaju svetli crveno svetlo non stop, da li još neko ima isti problem?

Isto i kod mene. Niš je u pitanju, Exe-Netova optička infrastruktura. Oko 17h sve isključeno.
Ja pomislio da me isključili jer mi juče istekao ugovor za Super Exe Sve paket a nisam potpisao novi ugovor sa Supernovom.

Proveri prvo je li ti gigabitni adapter u tom laptopu, pošto reče da je neki stariji u pitanju. Ako nije, brzina će da ti zakucava na 100

Jel ima neko Supernova optiku ali da mreža ide preko EPS-ovih bandera?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno