Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Pa realna cena je jedno 50e manje. Za 7800 XT ocekujem 75K. Sto ce takodje biti jedno 50e vise nego sto treba.

Uglavnom AMD karte posle par meseci padnu sa cenama na neki normalni nivo. Ako nigde ne gori, vredi sačekati. Naravno, u Srbiji uvek treba računati i na porez na budale.

Onda će tačno biti toliko jeftinija koliko je slabija od 7900xt ako ne grešim. 7900 je već sada 100k kod nas. Možda i jeftinije.. gledam bas šta bih uzeo i dal ima nešto i kod nas sa 4 god garancije :) posto mi je privremena 6700xt ipak preslaba :)
Ps. Očekivao sam da ako ne slabija 20tak posto bude barem 30 posto jeftinija od 7900...

Četvrtu godinu dobiješ uz registraciju na Gigabyteovom sajtu, ne znam nudi li još koji vendor...

7900 XTX Nitro+ varijanta je npr juce 100e skuplja u madjarskoj u odnosu na pre 15 dana :D. Ponovo krece hype raspali oko grafickih karti...

To je priča kao Mađari i mi. Nije sve u Mađarskoj jeftinije nego kod nas. Uvek treba da se proveri.

Meni je neverovatno da je 7800XT dobila pozitivne ocene, ali izgleda da su toliko spušteni standardi da je i ovo dobro. 3 godine kasnije nema generacijski napredak ni u efikasnosti, a nije drastično skresana cena. Nikad kasniji i skuplji refresh.

Meni je neverovatno da je 7800XT dobila pozitivne ocene, ali izgleda da su toliko spušteni standardi da je i ovo dobro. 3 godine kasnije nema generacijski napredak ni u efikasnosti, a nije drastično skresana cena. Nikad kasniji i skuplji refresh.
Pozitivan utisak je u poredjenju sa nV 4070/4060Ti, ali da, obe strane su jadne.

U poredjenju sa RX 6800, 80$ manji MSRP, 6% veca potrosnja i 20% vece performanse. Nije da nema napretka ali nije na nivou jer su ceo product stack pomerili zbog 7900XT koji je zapravo 7800XT.

Ja planiram da je koristim na 500W napajanju, trebalo bi da radi i bez undervolt-a, al svakako je u planu UV + OC. Javim u svakom slucaju

Što radiš UV? Pošto jedino što mi pada za to napamet je rudarenje ali toga nema sada .valjda :D

Može neki savet nisam neki op gejmer.
Prelazak sa 5600xt na 7600 da li se isplati?
Zanimaju me isključivo te karte do 200W potrošnje.

Može neki savet nisam neki op gejmer.
Prelazak sa 5600xt na 7600 da li se isplati?
Zanimaju me isključivo te karte do 200W potrošnje.
Ja bi sacekao ako nije problem izlazak 7600xt, bice modela sa 10/12GB jer imaju preveliku "rupu" u ponudi od 7600 do 7700xt. prica se o 192bi memoriji pa vredi sacekati.

Ako vec do sada nisi promenio kartu ja ne bi kupovao nista novo sa 8GB vec bi gledao da dobijem min 12GB. Ocigledno ces i sledecu kartu zadrzati neko vreme kao i tu 5600xt pa je logicno da bude upotrebljiva malo duze od "15 minuta" kada su u pitanju nove igre..

7600xt = 6700xt / 6750xt najverovatnije, tacno pada izmedju 7600 i 7700xt

I sa cenom od 349$ da se nadamo, a realnije da bude 399$.

299$ koju bih zeleo da vidim je rezervisana za 7600 nazalost.

Uzimao neko nesto i da je dobio igru Starfield? Je l' kod za Steam ili MS Store?

7900 XTX Nitro+ varijanta je npr juce 100e skuplja u madjarskoj u odnosu na pre 15 dana :D. Ponovo krece hype raspali oko grafickih karti...
Nije samo u Mađarskoj, i u Nemačkoj je sa 1080 skočila na 1135 u zadnjih 4-5 dana. Mada, opet je to manje od 1520 evra kada je izašla krajem prošle godine sudeći po KRETANJU CENA u Nemačkoj.
Uzimao neko nesto i da je dobio igru Starfield? Je l' kod za Steam ili MS Store?
Ja sam uzeo 7800X3D i dobio kod za Steam. I ne igram je koliko je dosadna. Baldur Gate 3 je jedno deset puta bolja i zanimljivija.

Sta mislite, hoce li skorije padati cena 7900xtx?

Ja sam uzeo 7800X3D i dobio kod za Steam. I ne igram je koliko je dosadna. Baldur Gate 3 je jedno deset puta bolja i zanimljivija.
U kojem obliku je dolazio taj kod, biće da sam ja moj "frljeknuo" s kutijom ako je dolazio u kutiji... :)

Nazad
Vrh Dno