Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
^ generalno nema kartice koja će u Native terati visoke fps u ovoj igri. Šta reci za slabije od 4090 kartice?

@Lemaja Nekome smetaju ti shimerinzi, artifakti. Eno ja ukljucim i svi ti fpsovi sve super ali kada prodjem s auto pored palme 150mph na sat tacno vidim da senka sedmog lista odozdo sa desne strane, gledano sveristok-jugozapad, treperi... Samo se iznerviram i iskljucim, ne vredi. :p
A koja karta je u pitanju ?

^ tek sa njom native nema potrebe da se proba

Idealno bi bilo da proba tu istu igru, sa nvidia kartom i onda poredjenje ...mnogo zavisi od dev bitches i samog engine-a, i kako su implementirali upscaling

^ kolega @panther_ je u pravu. Niko ne spominje fanboyisam nego je jednostavno tako.

^ možda si me pogrešno razumeo, niko ne kaže da je problem, barem ne ja. Po meni je sad bolja nvidia i to ću uzeti. Uvek sam tako gledao, u trenutku kupovine šta je bolje uzmem nebitno crveni, plavi, zeleni.

Da, nisam bas najbolje razumeo...slazem se u potpunosti, licno preferiram nvidia gpu, ali najbolje je probati/videti obe strane, pa onda pricati :)

Nisam očekivao ovo od 7900xtx, pogotovo ne u CP2077. Po pričama, grafička je neupotrebljiva u igrama sa Ray Tracingom...
Sa 2.01 patchem i ovim beta driverom hoće i više da izvuče, default su driveri, nisam dirao afmf (mada se svakako ne bi ni pokazao rezultat u benchmarku)

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    1.9 MB · Pregleda: 82
Uključio sam RT u CP77, sve ono namunjeno bez Path tracing u 1080p I bez FSR. Onaj demo ako se dobro sećam izvrteo je u ~60fps. E sada, meni to RT On/Off manje više isto. Sa druge strane onome kome je sinula ideja da je super da zatamniti ćoškove ekrana da bi simulirati neko realistično ludilo ne bih poželeo ništa ALI onome ko je mislio da je pametno da u opcijama ne stavi On/Off taster za to bi se... Uhhhhhhhhhh...

Sa 2.01 patchem i ovim beta driverom hoće i više da izvuče, default su driveri, nisam dirao afmf (mada se svakako ne bi ni pokazao rezultat u benchmarku)
Stavi na quality, sigurno ce biti manji FPS
Edit : ok isti je
evo kod mene isti setting i da sam prikaz je jako los, mutan sa raznim artifaktima

Cyberpunk2077_2023_10_10_19_40_54_371.jpg

Poslednja izmena:
Stavio sam na auto kao i kod njega, isti seting.

dlss radi na nivou hardvera, fsr na nivou softvera, kad amd bude presao na hardverski nivo onda ce verovatno biti na nivou dlss 2

Meni ne smeta ni fsr 2.0 bitno je da je framerate preko 100 i da uzivam u 165hz monitoru bez da trazim liske na sedmoj grani Lol :)
Treba uzivati u igrama npr sa rx6700xt vozim Rdr 2 na 100 fps-a na 165hz monitoru, a igrao sam ga na 60 fps-a na starom 60hz monitoru i razlika je drasticna iako je spora igra da kazem, a pucacine da ne govorimo o boljem ugodjaju dal je softverski ili hardverski bas me briga.
Takodje za vlasnike starih karti je otkrovljenje FG na Nvidia karti ispod 900 evra sto da ne zivela konkurencija.

@nikornla hehe pa mozes i tako:) ... mislio sam kod nekog drugara/kolege ...vise se odnosi na to odbacivanje/pljuvanje upscalera, a ljudu nisu ni videli u praksi, voze gtx 970/1060 ili rx 570/580 i naravno DLSS je bzvz, framedegeneration i ostale epitete ;)

dlss radi na nivou hardvera, fsr na nivou softvera, kad amd bude presao na hardverski nivo onda ce verovatno biti na nivou dlss 2
To je vec bolji odgovor, sada si otvorio mogucnost da ce da ih stignu... POST iznad si tvrdio zauvek, Ok ;) Ponovicu, FSR je od moje karte napravio ne bas devojku, ali MILF bar sigurno! :p Znajuci proteklih decenija kakva je grafika bila, sto rece kolega, sad ce da mi smeta sto nema na grani dovoljno lišća :sneaky:

Sad videh da Cinebench 2024 ima i test za grafičke karte!! Nemam baš sa čime da poredim ovaj rezultat...

Prilozi

• CB24.jpg
    CB24.jpg
    155.3 KB · Pregleda: 64
^ evo rezultata pa uporedi

Prilozi

• IMG_0584.jpeg
    IMG_0584.jpeg
    97 KB · Pregleda: 70
Po tom spisku 4060Ti je brža od 7900XX. Kakva budalaština.

Prvi put se susrecem sa ovom novom tehnologijom rt, dlss, fsr sta vec, odlucio sam se bio za trenutnu grafu eto posto sam ceo zivot uzimao nvidiu, nego sam hteo da pitam za ubuduce ako bi isao na ati posto mi lepo izgledaju performanse, konkretno sta ocu da pitam npr Cyberpunk 2077 sa RTom mi izgleda mnogoooo lepse nego kad ugasim, e sad dal se ti efekti "graficke lepote" izvlace sa ovim novim atijevim karticama 7800xtx, 7900xtx?

Sve zavisi koja je forma rt-a, test je baziran na Redshift renderu

Vrh Dno