Šta je novo?

AMD RX 7000 (RDNA 3)

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Iste su ti te karte bez RT

Bas ono sto sam hteo da pitam, planiram u nekom momentu da menjam graficku, sad posto me odsjaj u nekoj bari bas i ne pali puno, rekao bih da mi RT ne znaci nista. Za nenormalne kao sto sam ja da li je onda bolje ici na 7900 xtx ili ipak na rtx 4080? E da planiram to da mecem na neki ultra wide 4k monitor.
Po meni 4080, ako igra ima PT, FG, dlss, fsr... sve možeš koristiti. Dok AMD neće moći da koristi RT tako dobro kao nvidia.

Pa ono kao gledam nesto da ustedim ipak je 7900 xtx jeftiniji, a RT mi je bespotreban feature.

^ ne vidi čemu postaviš pitanje kad već imaš odgovor.

Zato sto je forum, i sto mozes da cujes razlicita misljenja. A i da potvrdim ono sto sam mislio da je ispravno u mom slucaju.

ako ti vec ne treba rt onda je 7900xtx jednostavno bolja kupovina, jeftinija, vise vrama, malo veca potrosnja, u nekim igrama je cak brza od 4090 tipa mw2 i neke ubisoft igre

Zato sto je forum, i sto mozes da cujes razlicita misljenja. A i da potvrdim ono sto sam mislio da je ispravno u mom slucaju.
Sve je to ok ali si odmah znao da ti ne treba RT i hoćeš jeftiniju karticu. Da ne idemo dalje u off

Pa nije samo RT, 4080 ima DLSS, a on je uglavnom bolji od FSR-a. Mada pitanje je šta i kako imaju igre koje neko planira da igra
Ali počinje sve više implementacija u igre path tracing
U ovom gore primeru izgleda lošije u 2 od 3 scene. Raytracing uglavnom izgleda bolje, ali mora da ide sa DLSS-om (i sl.), pa zavisi od implementirane generacije i kvaliteta, i opet nije konzistentno kroz igru, neke scene su bolje, neke lošije. Imaš milion opcija, ovi gore i ini fajl menjaju. Dok podesiš sve kako ti najviše odgovara prođe te želja za igranjem :d

Samo ja bih isao na bolju izvedbu karte tipa Safirka nitro+. Ove ostale mi slabo ulivaju poverenje, imas u prepisci skoro @BitrAtE je pisao o problemu sa pastom na svojoj karti. Inace gpu odlican..

Ima li nekih pouzdanijih nagoveštaja za meni jako interesantnu RX 7600 XT, kakve bi karakteristike trebalo da ima itd?? Koliko sam ja našao, biće možda u januaru ali ništa više od toga... Ne bih da idem sada na već matoru 6700xt...

Šta fali 6700XT, realno...? Ako se nadaš da će 7600XT imati više VRAM-a, definitivno neće, možda neće imati ni 12GB...AMD je stavio 12GB na 7700XT, lol.

Previse imaju starog lagera, treba to da se proda, evo tek sad posle crnog petka 6600 XT su skoro otisle i 6950XT, i uskoro 6900XT, svega ostalog jos ima previse.

Tako da ce AMD poucen Nvidijinim primerom da izbaci karte koje su tu otprilike kao prethodna 6000 generacija, cisto da ne bude problem za prodavanje starog lagera.

Pa 7600 je po testovima koje sam gledao egal sa 6700, trebalo bi 7600XT da bude jača! Uzeo bih je zbog novije strukture, ipak je 6700XT već 3 godine matora (dobra i dalje ali...), a nadam se i nižoj ceni...

trebalo bi 7600XT da bude jača! Uzeo bih je zbog novije strukture, ipak je 6700XT već 3 godine matora (dobra i dalje ali...), a nadam se i nižoj ceni...
7600XT = 6700XT u fps, to kroji AMD sad da ne moze da se raspozna razlika izmedju njih. Ni po cemu, 7600XT ce samo imati FSR3 lazne frejmove i novija struktura, a cena i performanse moraju da budu identicne sa 6700XT. Ako AMD tu previse odstupi od kako je Nvidia pokazala, popice tuzbe. Samo da se nadas da AMD nema mnogo zaostalog lagera starih karata, onda ce moci malo lepse novu generacije da iseckaju, i shareholderi ce da popuste da ne tuze AMD

I ja mislim da će tako nešto biti, samo za ljude koji kao ja ne menjaju često grafiku, duža podrška znači dosta

I ja mislim da će tako nešto biti, samo za ljude koji kao ja ne menjaju često grafiku, duža podrška znači dosta
Sve zavisi koliko je lagao AMD shareholdere, i koliko im je pretio sa problemom od guzve od ciklusa za kopanje pre poslednjeg i koliko su se stegli da ne preteraju stancanje za kopanje.

Jadna Nvidia, evo gledam, tek sad nekako u Nemackoj su ispraznili 1050 Ti karte, a 1660, 1660 Super, 1660 Ti, i 2060, jos uvek muku muce sa njima. Mada i to je dobar znak, ja sam se zacudio kad sam video da vec polako nestaju 1050 Ti, AMD takodje nema izgleda nesto previse RX 550, tako da ide polako, ciste se posledice kopanja, polako ali sigurno

Poslednja izmena:
kupis 6700 pa iseces brojeve i zarotiras 6 i 7 :)

Lomio se i ja sa tim kombinacijama crvenih. Da li FSR3 zaostaje za konkurencijom :unsure:

Sta znam meni dobro izgleda na 2k monitoru, rx6700xt, i cak sa upaljenim Afmf tj generisanim frejmovima koji su beta izgleda odlicno. Ide sve na 90+ fpsa cak i cyberpunk. Preporuka za hellhound model koji imam hotspot ne prelazi 75 stepeni a gpu 60 na 1150 obrtaja bruka.

Samo da prebolimo jos godinu i po dana, i da AI ne pojede low-end, medium-end graficke i vratice se trziste u normalu xD

Za razliku od majninga, AI/ML je tu da ostane i samo će cvetati. Nisam optimista...

za razliku od majninga za ai ti treba znanje, ne moze to da radi svako

A može se desiti i da i AMD i Nvidia odustanu od high end grafika u korist AI acceleratora, koji im donose dosta veću zaradu.
AMD je već najavio da u 8000 seriji neće biti ekvivalenta 7900 karticama. Ako se nisu predomislili u međuvremenu.

Vrh Dno