Šta je novo?

Starfield

Neki sitni bagovi ali bez pucanja igre.

Došao sam do prvog meseca i za mene je ovo, ukratko, Fallout 4 u svemiru, videću kad malo odmaknem da li ću promeniti utisak.
Ja cuo iskustva neka da igra postaje sve zanimljivija... Pocetak je cak dosadan, kako kazu...Ne tvrdim nista, videcu za koji dan i sam...

Nećeš,kada dodješ u grad videćeš,copy paste Andromeda

Nisu se čak ni potrudili,da ga barem malo promene

Plust šta to tako pusto izgleda da boli glava,pomanjkanje detalja,zombiji od NPCa,copi paste oružija,šlem,jetpack,armor direktno iz Falouta uzet

Igra ko da je radjena za PS2.....ja sam sam sa sobom prezadovoljan,nisam puknuo 60 emra :p

Prvih 4-5 sati na mesecu mi je još bilo ok,al kad sam došao u grad....sa 85/100 igra se srozala na 65/100
Bukvalno, kada dodjes u grad ono je tuzno gledati, sve one bezzivotne NPCove... CP2077 je slicno imao bezzivotne npc koji, ali je nekako atmosfera "deblje" ima je, ovde je jako sve genercino.

Neverovatno da izbace ovakvu igru, pa ono posebno u gradu deluje bar 10 godina staro, totalno bezivotno, sa manjkom detalja, senki na dosta objekata/mesta, ambijenta uopste, zaista neverovatno za 2023. Prosto da se zapitas sta su toliko dugo radili kad je ovo rezultat.

Ne znam kako da objasnim ali sad sam je ugasio. 10 sati danas lagano. Pogodili su SF vajb i istraživanje. Mislim da me to toliko lepi za igru da sam zaboravio na sve ostale gluposti.

Pocetak spor, dosta navikavanja na UI i gde se sta nalazi.
Posle ( a potraje to malo, nije da nije ) kad se udje u fazon, odlicna igra.
Naleteo sam na par bugova, nista game breaking.

a6052116-29a4-4701-8a9a-7b0c40b99681.png

Ne znam kako da objasnim ali sad sam je ugasio. 10 sati danas lagano. Pogodili su SF vajb i istraživanje. Mislim da me to toliko lepi za igru da sam zaboravio na sve ostale gluposti.
Sto vise igram sve mi se vise svidja. Non stop nove stvari, a otkrivanje planeta ce tek biti pun pogodak.
Mehanika borbe je bas katastrofa losa, dok je npr borba i upravljanje brodom vrhunsko.

Mogli su da se posvete malo vise tutorijalima jer mi je i dalje dosta toga konfuzno.

Iskreno nisam fan craftinga, lootovanja i tih stvari, ubija me u pojam sve to, pa se nadam da nece da mi unisti ovako dobru igru.

Igram na XSS, izgleda lepo. I sto je najvaznije igrivo je.

Haha to da se iskupe za katastrofu koja je bila Fallout 76 CE.

Jel probao neko sa 4090 ,performanse su smejurija izgleda da je NV nesto opasno zeznula sa drajverima itd, 50-90fps samo, vidim i ne reeditu se zali vlasnici NV kartica

Poslednja izmena:
Nije problem u drajverima vec je igra krs.
WAB nikada ni ne trazi kljuceve, sto i napominje cesto da nece da ga ucenjuju izdavaci. Inace jedan od najrealnijih na yt.
Pratim pomno gameplay na twitch i ne vidim da je nesto preterano omasio u review....
Previse obecanja i preterana ocekivanja, nista novo.
Bice dobra igra kada je srede modovi.

Jel probao neko sa 4090 ,performanse su smejurija izgleda da je NV nesto opasno zeznula sa drajverima itd, 50-90fps samo, vidim i ne reeditu se zali vlasnici NV kartica
Koliko ja znam drajveri optimizovani za ovo jos nisu izasli. Videcemo kako ce biti kad se pojave, a i FSR3 je iza ugla, videcemo kako ce to da pomogne.

Optimizacija 0, doduse meni sada dosta bolje radi uz optimizovana podesavanja + resizable bar ukljucen preko nvidia profile inspectora.
Vidi se da je amd sponzorisana igra, kao sto sam rekao vec. Videcemo kad "izadje" igra za 3 dana kakvo ce stanje biti, da li ce biti neki patch, novi drajver ili slicno.

Ovo je tipična Bethesda igra. Ništa više od toga!

Mislim da glavni problem leži u tome da svi očekujemo nekakav bum u nečemu a ne dobijamo to. Očigledno ne dobijamo i nekakav osetni napredak.
Oni nam svaki dan serviraju priču o napretku, kako se čekaju nove mašine, kako im treba nova tehnologija, kako sad moraju da razvijaju igre po 7,8 godina, ali ipak imamo i SSD... Aman ljudi!

Igra za "next gen" kategoriju ima tonu loadinga (koji na nekim mestima nisu uopšte kratki), bukvalno je mogla da ide na Last gen mašine. Što je najgore ni space nije "otvoren" već je koliko sam shvatio DF "galaktički zoniran". A kad čuješ njihovu priču - "it's epic journey", da ti se zgadi.

Struktura njihovih igara je takođe zabodena u 2002 (Morrowind). Šta je to ovde drugačije u odnosu na F4?
Witcher 3 je izašao 2015 i uopšte ne izgleda gore od ovog.
Primer grafike: u njihovim igrama sam jako voleo vodu i njene efekte, a ovo je bukvalno najgore kreirana voda ikada, ispravite me ako grešim - nema divinga.

Da se razumemo, ovo nije hejt same igre kao takve, ona sigurno nije loša a za mnoge verovatno i odlična, na kraju krajeva ja volim njihove igre i odrastao sam uz njih. Ovde su u pitanju činjenice koje se serviraju na totalno drugačiji način.

IMG_20230903_130611.jpg

@starac zanimljivo je fenomenološki koliko utrošiš vremena da gledaš, čitaš i pišeš o nečemu što ti se ne svidja, znam nažalost još nekoliko primera ljudi tog profila, truju na sve strane jer time zapravo nešto drugo u svom životu kompenzuju, ali o tome ima s kim da se priča : ) odmori starče, pregrejao si 😎

I WAB malo lupeta. Kuka što ima fast travel, a sve normalne igre ovog tipa to treba da imaju po mom mišljenju. Da nema, onda bi kukao kako nema, pa mora da tabana desetinama minuta da bi odleteo dalje ili sta god. Mislim, ko te tera da koristis fast travel, ako želiš vise imerzije.

I kao, voz je uvek tu?! Sigurno bi se oduševio da mora da ga čeka 10 minuta ili zamisli imerzije, da voz kasni, pa da ga čeka još toliko.

Takodje za perks. Meni je ok da ne mozes bilo gde da prodjes kad zelis, nego da moras to da "zaslužiš" kad već kao imas skills tree. Mislim, ista situacija je bila sa npr Fallout 3. Dešavalo mi se da ne mogu da prodjem negde jer nemam dovoljno visok hacking level.

Sigurno je dobro opisao neke stvari, ali je opet i preterao sa nekim stvarima.

Meni nije jasno kako su postigli da igra bude zahtevnija od Star Citizena da pri tom lošije izgleda i nema seamless transition space to planet.

nikornla

Nisi igrao igre ovog tipa. Mozes da sletis na planete, mozes da se popnes na brod i da letis izmedju planeta u solarnom sistemu bez teleportacije ili cut scena.

Ja sam 15min potrosio da skontam kako da udjem u warp speed na pocetku igre kada teko des u svemir i da dodjem do zadane planete, nece da ide brze i bog. Reko trebat ce mi sedam dana da stignem do planete.

Da bi otkrio da se "putuje" tako sto kliknes na mapu i on se teelportuje. "Space game".

Najbolji dozivljaj space igara jeste ulazak u atmosferu, napustanje planeta. Ulazak i konektovanje na svemirske stanice. Mozes ako hoces da putujes izmedju solarnih sistema nekoliko minuta ako zelis. Imas sistem warp speeda da ides mnogo brze ali da nema cust scena, da ne kvari imerziju. Pogledaj Elite, s. citizen, NMS itd. Sve one to imaju. U Elite i Star Citizenu jeste uzivancija skakanje izmedju planeta i putovanej kroz svemir. To je.. well, i poenta space igre. Pa kada ne mozes odraditi jump sa jednog solarnog sistema na drugi, onda gledas da nabudjis brod, da imas veci range. U Elite recimo kalkulišeš jump tako sto skaces blizu sunca, onda od sunca krades enegriju da mozes napraviti naredni jump jer ti brod nema kapaciteta za gorivo da odradis samo jedan jump. Samo planiranje kretanja kroz svemir postane mini game za sebe.

U Starfieldu je fast travel penjanje uz merdevine na brod. Comeone man.

U Star fieldu je cut scena sletanej na planetu, onda hodas do svemirske stanice, kada stanes ispred vrata svemirske stanice, imas "fast travel" da udjes u svemirsku stanicu. Mislim..

I ne moras cekati voz 10 minuta. Imas loop sa vise vozova, cekas 30-40 sekundi. Opet kazem, pogledja druge igre koje su to implementirale.

Meni licno Starfield nije losa igra sto se uvoda tice, i ono sto sam igrao na preskoke. Volim ovaj zanr. U manjni sam da mi te stvari ne smetaju, ali isto tako se vidi da su rezali kako su stigli na svakoj krivini. Igra zaostaje deceniju najmanje za standardima.

Ok, nisam skontao da starfield nema ono što te igre imaju. Slazem se da je ocaj ako samo imas opciju da klikćeš da ides sa planete na planetu.

Ok, nisam skontao da starfield nema ono što te igre imaju. Slazem se da je ocaj ako samo imas opciju da klikćeš da ides sa planete na planetu.
Pa neke stvari daju taj space osećaj. Ovu igru će modovi dovesti za godinu, dve u koliko toliko prihvatljivo stanje. Dovoljno je da se uđe na Atlantis i kreću da isplivavaju gluposti.

Nazad
Vrh Dno