Šta je novo?

Starfield

Pa vec se moze igrati. Ljudi ulupali stotine sati. O cemu vi pricate "nije izasla".

Review kljucevi su u opticaju ima preko 15 dana.

Ove youtubere treba banovati sa interneta.

"Igra lose izgleda da bi performanse bile dobre" -ACG

A na konzoli se se vrti u 30FPS.

78507309_78030336.jpg

@ VX_1

Zato što mi se može i zato što ničim nije zabranjeno? A i zato što volim da gledam dokle mogu da idu i hejteri i fanbojevi?

@ Ikoalosaurus

Ja nisam nigde rekao da je uopšte fail - ja sam rekao da tebi smeta kada neko napiše kritiku i prozoveš ljude da pišu gluposti a pritom ne argumentuješ zašto se ne slažeš.

prijatelju, tri puta sam argumentovao u vidu tri različita komentara na tri različite strane - da dok neko sa ovog foruma ne odigra igru i ne iznese svoje mišljenje, baljezganje o tome kako je igra smeće, nula od rpga i slično je potpuna besmislica. kako to nije argumentovanje? : )

prijatelju, tri puta sam argumentovao u vidu tri različita komentara na tri različite strane - da dok neko sa ovog foruma ne odigra igru i ne iznese svoje mišljenje, baljezganje o tome kako je igra smeće, nula od rpga i slično je potpuna besmislica. kako to nije argumentovanje? : )
To nije argumentovanje, to je isključivo tvoje mišljenje (sa kojim se btw slažem u delu da se sud donosi na osnovu ličnog iskustva) kao i ono pitanje na osnovu one tri ocene (Mighty, 88% i 94%) gde kažeš "Od kad je ovo loš rezultat? Svašta!"

Vidiš te ocene ti ne smetaju iako je takođe reč o reviewima sa neta jer ih očigledno uzimaš kao iole relevantne ali ti smeta "baljezganje" gde se pljuje po igri i ista se kritikuje.

Nedostaje ti konzistentnosti i objektivnosti već na ovu igru, sportski rečeno, gledaš navijački jer imaš želju da bude u najmanju ruku odlična (što mi je i razumljivo).

To nije argumentovanje, to je isključivo tvoje mišljenje (sa kojim se btw slažem u delu da se sud donosi na osnovu ličnog iskustva) kao i ono pitanje na osnovu one tri ocene (Mighty, 88% i 94%) gde kažeš "Od kad je ovo loš rezultat? Svašta!"

@Martin Mystere To je neko drugi rekao, nisam ja : )

@-bahamud- tvoje postove odavno preskačem, ne znam čak ni da l imaju smisla ili ne, ali su toliko nepismeni da su često potpuno nečitljivi, tako da si ti odavno na listi onih koji se ne shvataju ozbiljno : )

Onda moje izvinjenje po ovom pitanju, ostaje još da čujemo da li za ove reviewe važi isti kriterijum kao i za one u kojima se igra pljuje i da li i pozivanje na njih spada u "baljezganje" kao i u suprotnim slučajevima... I to je poenta čitave večerašnje priče.

Onda moje izvinjenje po ovom pitanju, ostaje još da čujemo da li za ove reviewe važi isti kriterijum kao i za one u kojima se igra pljuje i da li i pozivanje na njih spada u "baljezganje" kao i u suprotnim slučajevima... I to je poenta čitave večerašnje priče.

Napisah već malo iznad da nisam nijedan rivju odgledao, ni ovakav ni onakav, ni pozitivan ni negativan, nikakav. Ne vidim nikakav smisao u spojlovanju onoga što plaćam da doživim sam, naročito kad je razmak izmedju rivjua i ličnog doživljaja igre svega 8 sati. Sva moja kritika nije upućena rivjuima igre, već isključivo negativnim frustriranim komentarima na forumu od ljudi koji niti su probali igru, niti će je probati a zatrovaše temu. Pritom nijedan komentar se nije odnosio na tebe, već na ovih nekoliko dežurnih trovača, koji truju naokolo i po drugim temama.

Samo napomena da je to DLSS2 mod, onaj plaćeni za frame generation je još uvek isti - mora da se plati, plus ima i DRM.

Ja sa 4070 jedva 70fps + sutter imam na high, 3 puta crash u roku od 15min, ide ovo na backlog pa kad poprave za pola godine da se mozda odigra.

Kazu nema bugova!

moze li ovo kojim slucajem na rx 570 oc 4gb? 🤓

moze li ovo kojim slucajem na rx 570 oc 4gb? 🤓
Ne moze, performanse su jako lose i na 1080p. Ili mozes pogledati video kolege gore sto je postavio:

hvala na odgovorima , a nzm mozda probam nema veze sto je low ako ne bude seckalo ✌️

^^

A druga strana, koja ga hvali ti ne smeta, jel tako? Iskreno zar se i taj pozitivni sud na forumu u skladu sa ocenom od 88/100 mahom ne bazira na osnovu toga što ti neko drugi kaže kao što je zasnovan i negativni sud?

Da se razumemo, neću ga ni probati a kamoli igrati, tako da me baš briga koja je ocena ali mi jako smeta neobjektivnost obe vrste - i od onih koji ga pljuju i kažu da je težak krš a isto tako i od onih koji ga takođe nisu probali kao ni ovi prvi ali ga dižu u nebo!

Starac i po mom mišljenju preteruje samo tako ali ima ove i onih koji su druga strana iste medalje.

Nista ja ne pretjerujem!
Ako vec ocjenjujes igru, uradi to posteno. Navedi sve sto je negativno i pozitivno, pogotovo bitne elemente, i obavezno uporedi sa drugim slicnim naslovima. Znaci nema fanboy gluposti i sl. Ako to uradis, ova igra moze maksimalno dobiti 8.
Prije svega tehnicki toliko zaostaje da je to smijesno, neshvatljivo. Pa prastari Gothic 3 je pravi open world, nema loading screen sekcije, celije. Igra nema cak ni SSAO, sto sam vec naveo, a koji je malo zahtjevan: https://iili.io/HyLjsuS.gif
I na sve to jos radi lose, a sto ne bi trebalo biti. Za 1080p ti treba 3080, plus FSR!

Igra je kao i prijasnji njihovi naslovi, placeholder. Ima tu puno toga, ali je sve povrsno, plitko. Recimo, imas spaceship, ali ga ne mozes koristiti.
I naravno, Todd je opet lagao. Ima 1000 planeta, ali na njima nema nista, i lice kao nesto iz PS3 ere.

Btw, nije ovo Indie tim. Zgrnuli su ogromnu lovu, a imaju sirotinjsku tehnologiju, sto znam licno jer sam koristio njihov engine. A ustvari treba da imaju najbolji open world engine.

Dokle oni misle da voze ovaj Gamebryo engine iz 2002. godine.

Naravno, Todd Howard nastavlja da širi lošu praksu i pretvara je u mainstream.
On je popularisao kozmetičke DLCs među prvima što je otvorilo vrata za mikrotransakcije, gacha i slična zla.
Sada po defaultu podvaljuje upscaling, dok je native rezolucija opciona ako eksplicitno ne isključiš FSR.
O ovome smo pričali da bi moglo da se desi i naravno BethSoft nam među prvima donosi tu lepotu...

Ja sa 4070 jedva 70fps + sutter imam na high, 3 puta crash u roku od 15min, ide ovo na backlog pa kad poprave za pola godine da se mozda odigra.
Meni na 3070 60-80fps imam nekih 10ak sati odigrano 0 crash, najnoviji driver od pre nekoliko dana

RTX 3080
Starfield drajveri (537.13) sa dlss fiksom i miksovanim podešavanjima (videti screen). Najniže što sam video je 50 u gradu. U manjim zatvorenim prostorima vrti se oko 100fps u većim 70-80fps.

SF podesavanja.jpg

Nekron

Koje su graficke postavke/rezolucija?

Alex

Dinamička ti je rezolucija. Ko zna na koliko procenata pada. U dosta slucajeva je blurfest. Sa fiksnom rezoilucijom su prave informacije.

Ovo je stvarno postala tragi komedija - graficke od 800e i vise su minimum potrebne da ovo njesra radi u 1080p i 60fps. Ajde da je grafika remek djelo, nego jebeno "vanzemaljske" planete sa cetinarima i kamenjem, kreativnost na nivou "kupi asete sa marketa". Nebo otvori se!

Nazad
Vrh Dno