Dragi forumaši, značila bi mi pomoć oko odabira adekvatnog inverter sistema za grejanje za sprat kuće koji funkcioniše kao zaseban stan. Ne bih išao na što jeftinije nego na pouzdan sistem.
Sa leve strane do ulaza je hol, ostale 3 strane su spoljne. Ispod je stan koji se ne bi grejao, iznad je samo salonit sa padom na jednu vodu trenutno. Izolacije nema još godinu, ili dve, pa planiram desetku svuda, i na ploči ispod nekog lima koji bi zamenio salonit. Jedina dobra stvar je nova pvc stolarija sa 3 niskoemisiona stakla, koja je dosta promenila priču i leti i zimi. Lokacija je Požarevac, zime su takve kakve su. Do sad se koristio pelet i malo kvarcne, ali kako sad u kući živi samo jedna osoba, taj vid grejanja je preskup jer je kotao od 35kw.
Pozicionirao sam mesta gde jedino mogu biti klime. U kuhinji se sad tu i nalazi obična klima za hlađenje.
Tražim rešenje za grejanje, da se kotao na pelet ne koristi ili samo kad baš mora.
Imam i neke nedoumice:
- Da li uopšte stavljati klimu u kuhinju, koja duva ka hodniku (nema vrata) ili ići sa jače dve u sobama.
- Da li iz pozicije u dnevnoj ići npr na 18 ili je i 12 efikasno.
Bitno je da zaista greje, da bude nekih 20-21 stepeni u stanu. Bitnija mi je potrošnja nego početno ulaganje. Ili bar da bude izbalansirano. Ja živim na drugom kraju sveta, i to je samo da mi se majka greje.
Hvala unapred.
Pogledajte prilog 400569